Zašto je London najbolji grad za učenje engleskog jezika i zabavu – fascinantni Hyde Park

Učenje engleskog jezika – My LONDON program

Još nešto više od mesec dana ostalo je do početka najomiljenijeg jezičkog putovanja mladih koje jezička mreža izvodi dugi niz godina u saradnji sa jednom od najboljih škola engleskog jezika u Londonu, koledžom St. Giles.

Među brojnim i raznovrsnim pustolovinama čuvene avanture našeg vodiča, profesorke engleskog jezika Ljiljane Aleksić Ljiške, zavrednuju posebnu pažnju. Ljiška više od 25 godina vodi grupe mladih sa jednakim entuzijazmom, a London, Oxford, Cambridge i Brighton poznaje u prste. Njen način na koji verbalistima u Londonu prenosi svoje znanje jedinstven je i veoma dopadljiv. Ljiškinu poslovnu biografiju možete pročitati ovde a koliko je omiljena među našim polaznicima ovde.

Danas nastavljamo serijal putopisa opisom devetog dana jezičkog putovanja My LONDON.

putovanje i obilasci londona hajd pard verbalisti

My LONDON, DEVETI DAN – Hyde Park

Dan u programu kom smo se svi radovali. Spajanje s prirodom. Nekada je park bio privatno lovište kralja Henrija VIII. Zelena londonska oaza i uživanje u obilju koje ona pruža.

Ušli smo u Hajd park kod čuvenog Speaker’s Corner-a, mesta gde se tradicionalno nedeljom održavaju govori, uglavnom političke debate. Ljudi vole da prave od toga mali teatar. Obično improvizuju malo postolje da bi se i fizički uzdigli iznad publike. I neki Verbalisti su hteli da se obrate, ali nije bila nedelja!

Učenje engleskog jezika - My LONDON program
Učenje engleskog jezika sa obilascima Londona, Oksforda, Kembridža i drugih poznatih britanskih gradova -Profesorka Ljiška sa polaznicama jezičke mreže kraj jezera Serpentine u Hyde Parku

Otišli smo pravo do veštačkog jezera Serpentine. Tu smo jednoglasno odlučili da vozimo pedalinu i proveli jedan sat u nezaboravnoj avanturi. Posle smo, prešavši mostić, ugledali neobičnu fontanu Lady Di, čija voda ne ide u vis, nego formira nepravilnu elipsu u više nivoa, a takav je, kažu, bio i njen život.

Idući ka Kensington Gardens, zavirili smo u malu, šarmantnu galeriju. Ovog puta nismo hteli da tražimo Petra Pana, izgubljenog dečaka. Dopao nam se kitnjasti Albert Memorial posvećen suprugu kraljice Viktorije, a naročito Albert Hol gde gostuju svetska imena muzičkog sveta. Posebno nam se dopalo okruglo jezero sa bezbroj belih labudova. Najjači utisak je ipak vrt koji je Lady Di gledala sa svog prozora. Takav čaroban vrt zaista dolikuje princezi. Kensingtonska palata, Oranžerija sa saksijama patuljastih narandži, žbunovi šišani kao sculpture – dodirnuli smo svojim prisustvom kraljevski svet. U prodavnici, u palati, uz tihe zvuke birane klasične muzike, kupovali smo suvenire. Oduševila nas je razglednica na kojoj Lady Di pleše sa Travoltom na balu.

Mogli smo da uzmemo časove jahanja, ali smo ipak odlučili da pola sata samo uživamo i, sedeći na travnatom tepihu, pojedemo svoj lanč paket. Kad to radi onoliko “japija”, što ne bismo i mi? Videli smo mesto na kom su održani koncerti Pavarotija (po kišnom danu) i Mika Džegera. I videli tablu na kojoj piše: Gazi travu!

__________________

Za detalje i upis na program My LONDON kliknite na link u nastavku:

My LONDON, jezičko putovanje

Ako ste propustili neki od putopisa jezičke mreže za ovaj popularni program, kliknite na sledeće naslove:

Jezička mreža Verbalisti okuplja zaljubljenike u strane jezike i sve one koji žele da razviju komunikacione veštine. Poslovni ljudi, diplomate, profesori stranih jezika, prevodioci, lingvisti, studenti, instituti i škole stranih jezika, kao i strukovna udruženja, učetvuju u radu Verbalista, s ciljem da razmene iskustva i unaprede kvalitet profesionalnog usavršavanja.

Imate komentar ili pitanje?