Zašto je sada pravo vreme da započnete studije u Kanadi? 

Studije u Kanadi i kako do stalnog boravka kroz studiranje, PRODIREKT

Kanada je već godinama svetski lider kada su u pitanju mogućnosti obrazovanja na svim nivoima. Pored toga, smatra se jednom od zemalja gde internacionalni studenti na najlakši način mogu da dobiju dozvolu za trajni boravak (Permanent Residence). Međunarodni studenti koji završe akreditovani dvogodišnji ili trogodišnji program, osnovne ili posledimplomske studije u Kanadi imaju brojne prilike da produže ostanak, što ih vodi ka željenom cilju – dozvoli za stalni boravak u Kanadi. 

Naši stručni akademski savetnici sastavili su ovaj korisni vodič kako bi istakli prednosti obrazovanja u Kanadi i zašto je dobro da započnete studije baš sada.

Настави са читањем “Zašto je sada pravo vreme da započnete studije u Kanadi? “

Studiranje u Kanadi – Dream Big stipendije

Studiranje u Kanadi – Dream Big stipendije

Stipendije za studiranje u Kanadi

Sa velikim zadovoljstvom donosimo lepe vesti za one koji žele da steknu kvalitetno obrazovanje i da kroz rad tokom studiranja i/ili nakon diplomiranja ostvare odličnu osnovu za podnošenje zahteva za kanadsku useljeničku vizu. Sjajne vesti odnose se na nedavno uvedene imigracione mere Vlade Kanade, kao i na Dream Big stipendije koje smo obezbedili za naše polaznike.

PROČITAJTE VIŠE OVDE

Kanada 20. oktobra otvara granice za sve strane studente

Studiranje u Kanadi i studentske vize, PRODIREKT i Verbalisti

Kanadsko imigraciono odeljenje upravo je objavilo nove mere usmerene na dalje otvaranje te zemlje za prijem stranih studenata nakon uvedenih restrikcija zbog Covid-19 situacije. Ovaj put radi se o značajnoj promeni koja omogućava svim stranim studentima sa studentskom vizom ulazak u zemlju uz uslov da obrazovna ustanova u kojoj se obavlja nastava ima odobren Covid-19 plan od strane pokrajinske vlade. Настави са читањем “Kanada 20. oktobra otvara granice za sve strane studente”

Studiranje i rad u Kanadi postali još dostupniji stranim studentima, Kanada uvela nove imigracione mere zbog Covid-19

Studiranje i rad u Kanadi

Jesenja studentska sezona uveliko je u toku, a i upis na zimski semestar je već tu. I dok američka administracija nastoji da oteža stranim studentima ostanak ili ulazak u SAD, Kanada donosi imigracione uredbe koje olakšavaju studiranje na daljinu i kasniji dolazak studenata u Kanadu radi nastavka studija i eventualnog dobijanja radne dozvole.

Neizvesnost zbog Covid-19 situacije i ograničenja putovanja ublažena je novim uredbama koje je imigraciona služba Kanade donela 26. avgusta i 17. septembra. Nove mere odnose se na podobnost za apliciranje za radnu dozvolu nakon diplomiranja (Post-Graduation Work Permit), a najvažnije je da: Настави са читањем “Studiranje i rad u Kanadi postali još dostupniji stranim studentima, Kanada uvela nove imigracione mere zbog Covid-19”

Koja je razlika između boravišne dozvole i vize za traženje posla u Nemačkoj

Koja je razlika između boravišne dozvole i vize za traženje posla u Nemackoj, PRODIREKT

Iako zvuči slično, boravišna dozvola za traženje posla nije ista kao i viza za traženje posla. Pre svega, viza se vadi u konzulatu ili ambasadi, dok se boravišna dozvola vadi u Nemačkoj.

Za vizu za traženje posla vam nisu potrebne završene studije na nemačkom univerzitetu i ona se izdaje na najviše 6 meseci. S druge strane, boravišna dozvola za traženje posla se izdaje isključivo diplomcima nemačkih univerziteta i može važiti do 18 meseci. Настави са читањем “Koja je razlika između boravišne dozvole i vize za traženje posla u Nemačkoj”