pratioci grupa

Sigurnost i podrška polaznicima tokom školovanja u inostranstvu su najvažniji, naročito kada su mladi u pitanju. Zato sve grupe imaju svog pratioca, iskusnog profesora zaduženog za brigu i nadzor nad polaznicima sve vreme njihovog boravka u inostranstvu.

Stručni i iskusni pratioci grupa

Verbaliste čine stručnjaci koji su u stranim koledžima završili obuku za savetovanje i pružanje usluga u organizaciji jezičkih programa, kao i obuku za školske inspektore u organizaciji Evropske asocijacije kvalitetnih jezičkih škola EAQUALS (European Association of Quality Language Services).

Verbalisti nastoje da svake godine obezbede nekoliko stipendija svojim najaktivnijim i perspektivnim vođama grupa za pohađanje programa stručnog usavršavanja (Teacher Training) u vodećim evropskim koledžima.

Ukoliko želite da postanete vođa grupe ili da se aktivno uključite u rad jezičke mreže Verbalisti, molimo vas da pošaljete vašu radnu biografiju na engleskom jeziku na recruiter@prodirekt.net

MAJA MERDOVIĆ

Maja Merdović, jezička mreža Verbalisti
MAJA MERDOVIĆ

Maja Merdović (rođena 1985) diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, odsek za engleski jezik i književnost. U jezičkoj mreži Verbalisti rukovodi organizacijom edukativnih programa i zadužena je za kontakte sa vodećim školama jezika i univerzitetima u svetu.

Maja je 2009. godine stekla zvanje prevodioca i tumača za engleski jezik i član je Udruženja naučnih i stručnih prevodilaca Srbije. Iste godine bile je i ataše za špansku delegaciju na Univerzijadi održanoj u Beogradu.

Pored engleskog jezika, zainteresovana je za učenje i drugih stranih jezika. Pohađala je nastavu u školi španskog jezika “Hispania” u Valensiji a služi se i italijanskim i nemačkim jezikom.

Redovno posećuje akreditovane seminare koje organizuje Ministarstvo prosvete radi unapređenja nastave. U slobodno vreme bavi se proučavanjem teme modernog koncepta liderstva i njegove primene u nastavi kroz rad sa đacima.

DUŠKA GRBIĆ

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Dušanka Grbić
DUŠKA GRBIĆ

Duška Grbić, rođena 1985. godine, stekla je master diplomu na Univerzitetu Singidunum, smer “Poslovna informatika”. Osnovne studije završila je na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, smer “Dizajner medija u obrazovanju”.

Kao koordinator obrazovnih programa u kompaniji PRODIREKT zadužena je za upis polaznika na jezičke i sportske programe, kao i za administrativnu podršku pri upisu u srednje škole i na fakultete u inostranstvu.

Duška već tokom studija na Pedagoškom fakultetu stiče neprocenjivo iskustvo studiranja u inostranstvu kada kao najbolji student svoje generacije dobija priliku da boravi četiri meseca u Finskoj i radi na projektima Univerziteta “Lapland” u gradu Rovaniemi.

Ljubav prema putovanjima odvodi je 2010. godine u Ameriku. Svoju veliku želju da radi sa mladima i američki san ostvaruje u kompaniji Disney. Dok radi na prekookeanskim kruzerima te firme prolazi kroz brojne obuke za rad sa mladima i porodicama, za bezbednost putnika, prvu pomoć, za reagovanje u stresnim situcijama, preživljavanje na moru i mnoge druge. Ubrzo zatim usledio je brz napredak u karijeri i poslednjih 6 godina zaposlenja u kompaniji Disney provodi kao menadžer zadužen za kontrolu i obuku zaposlenih na kruzerima.

Pre odlaska u Ameriku i nakon što je diplomirala kao prva u klasi 2008. godine Duška dobija posao na Televiziji “Kolubara” gde napreduje do pozicije šefa režije, a oprobala se i u ulozi voditelja.

Putovanja su joj pasija i do sada je posetila 63 zemlje. Trenutno usavršava znanje španskog.

TINA PETROVIĆ

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Tina Petrović
TINA PETROVIĆ

Hristina Petrović, rođena 1988. godine u Beogradu, diplomirala je na Univerzitetu u Warwick-u, Velika Britanija, na katedri za francuski jezik i književnost.

Od početka 2015. radi u kompaniji PRODIREKT kao koordinator i savetnik za upis na strane fakultete, koledže i srednje škole mladih.

Tokom četiri godine rada na mestu PRa i menadžerke za rezervacije smeštaja u poznatom lancu hotela Club Mediterranee organizovala je tematske večeri, izlete i ture za grupe mladih i odraslih gostiju u hotelima po Francuskoj, Egiptu, Turskoj i Portugaliji. Treću godinu studija provela je na studentskoj razmeni u Dižonu u Francuskoj gde je uporedo sa pohađanjem fakulteta držala časove engleskog kolegama Francuzima. Srednju školu završila je u Velikoj Britaniji, gde se preselila nakon završene osnovne škole u Beogradu.

Pohađala je časove francuskog jezika u školi „Langue Onze“ u Tuluzu. Prošla je obuku za profesora engleskog i rad sa mladima, kao i obuke iz oblasti ugostiteljstva i turizma, i zdravlja (nemački DAFNE kurs za edukaciju dijabetičara). Pored svojih maternjih jezika, srpskog i engleskog, francuskim se služi na maternjem nivou koji je naveo čak i same Francuze da je pitaju iz kog dela Francuske dolazi… Kakav lep kompliment, zar ne?

Zaljubljenik u jezike, slobodno vreme provodi čitajući savremenu književnost na francuskom i engleskom jeziku. Strastveni je navijač atletskog tima svog mlađeg brata, a muzičku karijeru starijeg brata podržava dugi niz godina prisustvovanjem njegovim nastupima na koncertima klasične muzike.

DONKA BANOVIĆ

Donka Banović (rođena 1963.) je profesor engleskog jezika i književnosti a diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, odsek za engleski jezik i književnost. Završila je i obuku za regionalnog master trenera za društveno obrazovanje dece i mladih po Aflaton programu.

Donka Banović, profesor engleskog i pratioc grupa jezičke mreže Verbalisti
DONKA BANOVIĆ

Ima više od 20 godina iskustva u edukaciji dece i odraslih. Radila je u osnovnim i srednjim školama kao profesor engleskog jezika a predavala je engleski jezik i u Beogradskoj poslovnoj školi.

Pet godina (2014 – 2019) je bila direktor programa u nevladinoj organizaciji „Pomoć Deci“ gde je bila zadužena za realizaciju programa koji imaju za cilj podršku deci i mladima iz osetljivih grupa, kao i stvaranju i poboljšanju okruženja u kome se deca i mladi razvijaju i rastu, obrazuju i druže.

Donka u periodu od 2004. do 2014. godine obavlja nekoliko funkcija u stalnim radnim telima Narodne skupštine Republike Srbije (NSRS): predsednik Odbora za prosvetu; zamenik pred. Odbora za evropske integracije; član Odbora za spoljne poslove; član Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova; član Odbora za dijasporu i Srbe van Srbije i član Pododbora za prava deteta.

Organizovala je i učestvovala u javnim slušanjima i okruglim stolovima povodom predloga zakona iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture i socijalne zaštite (Zakon o visokom obrazovanju, Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Zakon o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, i dr.).

Bila je član stalne delegacije NSRS u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i član Odbora za migracije, populacionu politiku i izbeglice, kao i Odbora za obrazovanje.

Od 1993. do 2004. godine radila je kao nastavnik engleskog jezika u gimnaziji „Sv. Ćirilo i Metodije“ u Dimitrovgradu, i u OŠ „Svet Sava“ i gimnaziji „Josif Pančić“ u Bajinoj Bašti. Pre toga vodila je školu stranih jezika „Big Ben“ u Sarajevu koja je prestala sa radom po izbijanju rata u BiH.

IRENA ĐUKIĆ

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Irena Djukic Durlevic
IRENA ĐUKIĆ

Irena Đukić (rođena 1982. godine) magistrirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Skoplju u sklopu Univerziteta Sv. Kiril i Metodij, odsek za grafiku.

Pored angažmana u jezičkoj mreži Verbalisti obrazovne grupe PRODIREKT, Irena je zaposlena kao redovan profesor za umetnost i dizajn u školi Chartwell International u Beogradu. Bogato iskustvo u radu sa mladima iz različitih zemalja stekla je kroz posao u prestižnim internacionalnim školama u regionu. Radila je po Cambridge i International Baccalaureate (IB) programu i uspešno pripremala studente za međunarodnu maturu. Osim držanja nastave, vodila je decu svih starosnih grupa na letnje kampove u zemlji i inostranstvu.

Deo karijere gradila je i u inostranstvu, a 2011. godine dobila je i prestižnu nagradu kao najuspešniji profesor likovne akademije na Trećem međunarodnom takmičenju u umetnosti održanom u Turskoj. Kao sertifikovan profesor za IB program stekla je zavidne preporuke i reference od strane vodećih inostranih edukatora i mentora.

Irenina aktivna profesura nije ni malo sputavala na njen umetnički rad, pa je tako u regionu organizovala nekoliko značajnih samostalnih i grupnih izložbi u poznatim domaćim i inostranim galerijama. Od 2012. godine član je ULUS–a (Udruženja likovnih umetnika Srbije).

Pored maternjih jezika makedonskog i srpskog, Irena govori engleski i italijanski.

ANĐELA GAŠIĆ

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Andjela Gašić
ANĐELA GAŠIĆ

Anđela Gašić, rođena 1993. godine, diplomirala je španski jezik i hispanske književnosti na Katedri za iberijske studije na Filološkom fakultetu u Beogradu.

U kompaniji PRODIREKT radi kao administrator obrazovnih programa i zadužena je za upis polaznika na jezičke i sportske programe u inostranstvu, kao i za administrativnu podršku profesorima i polaznicima kurseva jezičke mreže Verbalisti. Pored toga, odgovorna je i za držanje nastave i vođenje kurseva španskog jezika u jezičkom centru Verbalista u Beogradu, a deo je i tima jezičke mreže koji radi na prevodilačkim projektima za španski jezik. Anđelino internacionalno iskustvo i boravak na usavršavanjima u Španiji i Nemačkoj dragoceni su u njenom radu sa mladima dok obavlja posao pratioca grupa u okviru letnjih jezičkih programa u inostranstvu.

Tokom master studija i studentske razmene Erasmus+ provela je četiri meseca u Berlinu na Univerzitetu Humboldt, a u Madridu je 2014. godine pohađala intenzivni kurs španskog jezika i civilizacije.

Godine 2015. provela je tri meseca na praksi u kulturnom i konzularnom odeljenju Ambasade Meksika u Beogradu.

Deo je organizacionog tima Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija u organizaciji Društva hispanista koja okuplja profesore i polaznike iz zemlje i sveta. U okviru škole je, između ostalog, zadužena za proces selekcije volontera i njihovu koordinaciju.

Završila je kurs simultanog i konsekutivnog prevođenja u Institutu Servantes u Beogradu. Bavi se pismenim i usmenim prevođenjem sa španskog jezika i sa prevodilačkim timom Društva hispanista prevela je knjigu „Otkriće i identitet Latinske Amerike“. Posebna strast su joj titlovanje video sadržaja i španska kinematografija.

Obožava jezike i pored španskog govori engleski, služi se francuskim, a odnedavno uči i nemački jezik.

DEJAN SIMIĆ

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Dejan Simić
DEJAN SIMIĆ

Dejan Simić, rođen 1965. godine, važi za veoma cenjenog teniskog i sportskog stručnjaka ne samo u našem regionu već i u celom svetu. U jezičkoj mreži Verbalisti vodi i nadgleda sportsko-jezičke programe i svojim neprocenjivim iskustvom u radu sa decom doprinosi efikasnijem izvođenju svih jezičkih programa za mlade. Dejan je trenutno aktivan i na poziciji direktora za sport u bejrutskom Yarze Country Clubu u Libanu.

Posvećenost i ljubav prema sportu i sportskom razvoju mladih stalno je prisutna tokom njegove karijere neraskidivo vezane za tenis. Samo u prošloj godini više od 200 mladih učestvovalo je na Dejanovim kampovima i seminarima za tenisere, dok njegova dosadašnja karijera broji preko 2000 zadovoljnih polaznika. Između 1994. i 2003. godine obavlja važne funkcije u svetu tenisa, između ostalog i kao generalni sekretar Teniskog saveza Jugoslavije, a jedan period,  kao selektor juniorske reprezentacije, trenira i vodi mnoge današnje svetske zvezde, poput Novaka Đokovića, Jelene Janković, Ane Ivanović, Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića. Bio je i mentor za više od 100 trenera u toku njihovog obrazovanja i usavršavanja za trenerske pozicije u regionu i inostranstvu.

Radio je kao šef odseka za tenis na Sportskoj akademiji i Višoj školi za sportske trenere u Beogradu na kojoj je i danas gostujući profesor, a bio je i član Upravnog odbora evropskog Team Championship & Regional Games u periodu od 1999. do 2002. godine.

Izdao je brojne publikacije od kojih se izdvajaju “Od škole tenisa do profesionalnog tenisera” i “Teniska prizma” na srpskom i Tennis Rainmaker (How to achieve success in tennis) na engleskom jeziku. Trenutno radi na novoj knjizi pod naslovom “Tennis Mastermind”. Bitno je pomenuti i Dejanovo gostovanje 2012. godine u SAD na “Tennis Authority USA”.

Master studije završio je na odseku Sports Business & Management Alfa univerziteta u Beogradu. Najveća sreća i podrška u životu su mu deca Nevena i Aleksa, i supruga Andrijana.

ALEKSANDRA KIKLIĆ

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Aleksandra Kiklić
ALEKSANDRA KIKLIĆ

Aleksandra (rođena 1988) u obrazovnoj kompaniji Prodirekt pomaže menadžeru edukativnih programa u regrutovanju i savetovanju polaznika jezičkih programa. Ona je takođe zadužena za organizovanje onlajn sadržaja regionalne jezičke mreže Verbalisti koja je deo grupe Prodirekt.

Od kako je diplomirala na katedri za Neohelenske studije Univerziteta u Beogradu, Aleksandra predaje engleski u jezičkoj školi Đuro Salaj i drži privatne časove engleskog i grčkog deci i odraslima. Na završnoj godini studija učestvovala je u saradnji studentskih parlamenata Univerziteta u Beogradu, i u okviru metodološke prakse, držala je kurs grčkog jezika studentima Fakulteta organizacionih nauka.

2010. godine izabrana je na konkursu za stipendistu Vlade Republike Grčke, što joj je omogućilo da pohađa program usavršavanja znanja grčkog jezika na Atinskom univerzitetu.

Kao volonter i/ili član organizacionog odbora, Aleksandra je pomogla organizaciji brojnih festivala, među kojima su ISWiB, Međunarodna studentska nedelja u Beogradu; BeFem, Festival feministicke kulture i akcije, kao i Dani Sarajeva u Beogradu. Voli da putuje a u svojoj zemlji često vodi turiste u obilazak Beograda kao član mreže volontera Belgrade Greeters.

NATAŠA JONOVIĆ

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Nataša Jonović
NATAŠA JONOVIĆ

Nataša Jonović (rođena 1973) poseduje pored diplome profesora engleskog jezika i književnosti, sertifikat trenera nastavnika engleskog jezika u srednjim školama i Cambridge International Examinations Certificate for Teachers and Trainers. Predaje engleski kao drugi jezik u međunarodnim programima, IB i CIE, i priprema učenike za Cambridge ESOL ispite u Obrazovnom sistemu „Ruđer Bošković“. Koautor je dva akreditovana programa stručnog usavršavanja nastavnika, od 2007. godine programa  „Ka boljem razumevanju“ a od 2009. godine i  programa „Poštovanje različitosti učenika u nastavi engleskog jezika na mlađem uzrastu“ i jedan je od realizatora programa „Kako unaprediti sopstvenu praksu” (Cambridge International Exams Professional Development Programme for the Certificate for Teachers and Trainers) od 2010.

Kao vodič grupe, pratila je učenike na letnjim kursevima na Malti, u Londonu i San Dijegu.

Posao nastavnika engleskog smatra veoma kreativnim i inspirativnim. U slobodno vreme voli da čita savremenu književnost na engleskom jeziku i istražuje primene informacionih tehnologija u nastavi.

SANJA STOJKOV

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Sanja Stojkov
SANJA STOJKOV

Sanja Stojkov, rođena 1967. u Beogradu, diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za engleski jezik i književnost.

Od 2001. godine radi u ETŠ „Nikola Tesla“ kao profesor engleskog jezika, dok je pre toga, od 1990. godine, predavala u Mašinskoj školi u Pančevu. Od 2004. do 2010. godine bila je profesor engleskog jezika i u vodećoj privatnoj školi stranih jezika „Studio Academia”.

Već kao tinejdžer pohađala je letnje škole engleskog jezika u Engleskoj (u Brajtonu i Kembridžu).

Kao student, tokom leta 1986. i 1987. godine, radila je kao turistički vodič za agenciju „Jugoturs“, vodeći grupe belgijskih tinejdžera po poznatim destinacijama bivše Jugoslavije (u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH).

Još od 2007. godine, kao jedan od najiskusnijih vođa grupa jezičke mreže Verbalisti, Sanja vodi polaznike u škole engleskog jezika u Engleskoj (London, Oksford i Kembridž) i na Malti, a njen najmlađi, i kako ona kaže, najomiljeniji učenik imao je samo 9 godina.

LANA BATIĆ

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Lana Batić
LANA BATIĆ:
“When work is fun, everybody wants to come“

Lana Batić (rođena 1980) predaje engleski jezik u školi stanih jezika Language Bar u Banjaluci, čiji je ujedno i vlasnik. Sertifikat predavača (TEFL) stekla je 2002. godine u Londonu.

2005. godine postala je direktor nastave u jezičkoj školi Byblos gde je predavala i bila zadužena za izbor akademskog programa škole. 

Lana voli rad sa decom i za njih, pored kurseva engleskog jezika, redovno organizuje pozorišne radionice i hor na engleskom jeziku, nastavu u prirodi i sl. Aktivna je i u projektima za podršku socijalno ugrožene dece.

Privatno je veliki ljubitelj životinja i prirode. Bavi se plivanjem, planinarenjem i uči da svira na bubnjevima, idealna kombinacija, zar ne? 🙂

ALEKSANDRA MIHAJLOVIĆ

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Aleksandra Mihajlović
ALEKSANDRA MIHAJLOVIĆ

Aleksandra Mihajlović, rođena 1969. godine u Beogradu, zavrsila Filološki fakultet, takođe u Beogradu, katedra Opšte i srpske književnosti sa srpskim jezikom. Živi u Pančevu i kao profesorka književnosti predaje u Gimnaziji “Uroš Predić”.

Učestvovala u mnogim projektima, od kojih se izdvajaju: Članak o Aleksandu Tišmi koji je objavljen u austrijskom književnom časopisu “Europe” 2004. godine (Vom Gebrauh des Menschen und von seiner Wurde). Napisala rad “Naturalizam u nas” koji je prezentovala na šesnaestom kongresu Saveza slavista društva SCG 2006. godine.  Na sedamnaestom kongresu Saveza slavističkih društava, u septembru 2009, izlagala rad “Nikola Tesla – komparativna analiza drame Miloša Crnjanskog i romana “Tesla, portret među maskama” Vladimira Pištala” koji joj je bio i master rad. Lektorisala dva udžbenika za Univerzitet “Braća Karić” iz oblasti bankarstva.

Radila tri projekta koje su finansirali Skupština grada Pančeva i Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” (projekte je svake godine dobijala na konkursu iz obrazovanja i kulture):

– 2006. godine “Kratka priča – most između pisca i savremenosti”.
– 2007. godine “Žensko pismo”.  Po završetku tog projekta, organizovala i koordinirala izradu jedinstvenog romana (prvog takvog tipa na našim prostorima) “Gospođica L u 23 ruke”.
– 2008. godine “Evripid – naš savremenik”.  Nakon toga organizovala i koordinirala izradu drame “Deus ex machina”.

Multikulturalnost joj je jedna od omiljenih oblasti. Pohađala mnoge multikulturalne radionice i organizovala projekte, sarađivala sa grupom “Most”. 2009. godine organizovala jednonedeljnu književnu koloniju mladih šekspirologa. Vodila brojne turističke i edukativne programe širom Evrope, a decembra 2009. godine i za Ameriku.

Služi se engleskim i nemačkim jezikom. Poslednje tri godine proučava španski jezik i književnost. Ljubitelj prirode, raftinga, životinja (ima psa Eliota koji je svojom vernošću i postojanošću više peti član porodice, lukavog mačka Toma koji ponekad odluta i dva papagaja koji su svet za sebe). Čitanje, posete pozorištu, praćenje filmova i muzičkih manifestacija smatra ulepšavanjem života, a ne hobijem.

Udata, majka šesnaestogodišnjeg Konstantina i četrnaestogodišnjeg Lukijana.

ЕМИЛИЈА ЕФРЕМОВСКА

Pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti, Emilija Efremovska
ЕМИЛИЈА ЕФРЕМОВСКА: “Io tifo per Milan. Forza Milan!”

Емилија Ефремовска (родена 1983 година) е дипломиран психолог на Филозофски факултет во Скопје. Љубовта и интересот кон спортот ја мотивираат за се запише на Постипломски студии по Менаџмент во спорт, на универзитетот во Нови Сад.

Во текот на студиите, но и потоа, посетувала обуки за лично усовршување и тренинзи за психолошко советување. Во текот на двегодишното работно искуство во Центарот за социјални работи, во одделот за Грижа на деца и млади, учествувала во насочување, правилен развој и ресоцијализација на младите луѓе со социјални проблеми.

Како дел од исклучително голем проект на Министерството за образование и наука и Светска банка, учествувала во унапредување на квалитетот на наставата во училиштата и зголемување на ефикасноста на образовниот систем.

Од 2006 година, па се до денес, Емилија соработува со неколку фудбалски клубови од Македонија, насочувајќи се кон подобрување на мотивираноста, контролата и самодовербата на спортистите.

Учесник е на повеќе сертификувани семинари од страна на Центарот за развој, советување и психотерапија, како и тренинзи за советување на деца и млади.

Во Мај 2011, ја помина обуката за организирање на професионални фудбалски кампови за деца и млади според стандардите на ФК Барселона.

Во слободно време, Емилија сака да патува, да гледа фудбал, да танцува.

Save