akreditacije i partnerstva

PRODIREKT grupa, u čijem sastavu se nalazi jezička mreža Verbalisti (Verbalists), poseduje zavidne međunarodne akreditacije, među kojima su: britanski English UK, StudyTravel Network, Study World i Trinity College London, zatim nemački ICEF, i mnogi drugi. Pomenute međunarodne akreditacije svojevrsna su garancija našim klijentima i polaznicima o kvalitetu edukativnih usluga i jezičkih programa koje nudimo.

English UK

English UK Partner Agency, PRODIREKT

English UK je nezavisna organizacija koja posluje zajedno sa Britanskim savetom u cilju promocije učenja engleskog jezika u Velikoj Britaniji i sprovođenja strogog sistema kontrole rada i dodele akreditacija školama jezika u Velikoj Britaniji, kao i njihovim agentima i edukativnim konsultantima širom sveta. English UK je najveće udruženje jezičkih edukatora u svetu. Okuplja više od 450 članova koji su svi akreditovani od strane Britanskog saveta. Krajem 2011. godine ta organizacija završava kontrolu rada PRODIREKT kompanije i njene jezičke mreže Verbalisti, i u januaru 2012. godine English UK nam dodeljuje status akreditovanog Agenta. Dobijeno priznanje znači da je PRODIREKT uspešno poslovao sa britanskim edukatorima i da je u obavljanju svoje delatnosti zadovoljio sve kriterijume postavljene od strane udruženja English UK.

ICEF

ICEF Agency Status, PRODIREKT

Koreni nastanka nemačke organizacije ICEF (skraćenica za: Međunarodni konsultanti u oblasti edukacije i obrazovnih sajmova) vode još iz šezdesetih godina prošlog veka kada je Karl Badde, lingvista i pionir u razvoju jezičke edukacije, osnovao lanac jezičkih škola na Dalekom Istoku. Taj lanac škola proširen je početkom 1970. godine otvaranjem novih jezičkih centara u Bonu i Londonu za edukaciju diplomata i rukovodećih kadrova. Hiljade edukatora, škola, obrazovnih konsultanata i organizacija koristi usluge ICEF-a, pri čemu je sigurno najvažnija godišnja manifestacija u Berlinu, kombinacija međunarodne konferencije i seminara u oblasti edukacije i njenih pratećih delatnosti. ICEF Berlin je najveći skup akreditovanih edukatora, agenata i konsultanata u svetu na kom predstavnici kompanije PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti učestvuju svake godine.

IALC

IALC best language schools accreditation of PRODIREKT and Verbalists Language Network

IALC (International Association of Language Centers) je udruženje koje okuplja škole jezika iz 23 zemlje sveta. IALC je osnovan 1983. godine kao neprofitna organizacija a njene članice, 153 jezičkih škola, dolaze iz 120 različitih destinacija u svetu. Od 2018. godine ta prestižna organizacija izdaje akreditacije i prima u članstvo i obrazovne agente i konsultante. PRODIREKT je postao akreditovan član te iste godine. IALC sertifikat je dokaz da je svaki član udruženja uspešan u svom radu i posvećen unapređenju u svim oblastima – savetovanje studenata, izvođenje nastave, organizacija smeštaja, obezbeđivanje aerodromskih transfera i mnoge druge. IALC akreditacija je svojevrsno priznanje našem radu.

StudyTravel Network

StudyTravel, Partner Agency, PRODIREKT

StudyTravel Network je vodeći organizator edukativnih događaja – Alphe konferencije (StudyTravel Alphe Conferences) i izdavač je čuvene publikacije StudyTravel Magazine. StudyTravel Magazine izlazi svakoga meseca, ima oko 30000 pretplatnika u 127 zemalja. Alphe konferencije organizuju se od 1998. godine. Prva konferencija je bila u Londonu, a sada se one organizuju po celom svetu (Frankfurt, St. Petersburg, Tokio, Seul, Bankok, Taipei, Sao Paolo, Istanbul i Španija). PRODIREKT redovno učestvuje na Alphe skupovima u Londonu, Fankfurtu i Malagi, dok su naši stavovi i prilozi nebrojeno puta bili predstavljeni u časopisu StudyTravel.

Trinity College London

PRODIREKT Trinity Listed Education Agent

Trinity College London  je renomirana međunarodna ispitna komisija i nezavisna obrazovna dobrotvorna organizacija koja od 1877. godine pruža ocene nivoa znanja engleskog jezika koje su prihvaćene od strane imigracionih tela, državnih institucija i kompanija širom sveta. Kao savetnik u obrazovanju, želimo da naši studenti imaju širok spektar izbora kada su u pitanju međunarodni ispiti i kvalifikacije dostupne za engleski jezik, kao i da budu u toku sa svim novostima vezanim za sistem ocenjivanja. Priznati agenti – među kojima smo i mi, redovno se obučavaju i rade na visokom međunarodnom nivou da bi osigurali doslednu primenu kriterijuma i procedura za ocenjivanje i učenje. PRODIREKT je jedina kompanija u ovom delu Evrope sa Trinity College akreditacijom.

StudyWorld

StudyWorld Partner Agency, PRODIREKT

StudyWorld i PRODIREKT imaju uspešnu saradnju dugi niz godina. StudyWorld akreditacija znači da naši studenti imaju direktan pristup celokupnoj ponudi jezičkog obrazovanja u Engleskoj, od univerziteta, koledža, srednjih i osnovnih škola i jezičkih centara do organizacija koje se bave obezbeđivanjem studentskog smeštaja.

FEDELE

Španski FEDELE (Federación Española de Asociaciones de Escuelas de Español) pandan je Britanskom savetu (British Council) – samo za španski jezik. PRODIREKT i jezička mreža Verbalisti su do 2020. godine aktivno učestvovale u radu te organizacije u čijem sastavu je 105 škola španskog jezika. Glavni cilj udruženja FEDELE je da kontroliše rad škola jezika i agenata koji ih zastupaju, kao i da kroz njihovu saradnju promoviše učenje španskog u Španiji. Svake godine PRODIREKT dobija poziv da učestvuje na njihovim seminarima, sajmovima i radionicama rezervisanim samo za manji broj vodećih agenata iz celog sveta. U poslednjih deset godina posetili smo 12 glavnih destinacija za učenje španskog jezika i preko 60 škola širom Španije. Takođe direktno sarađujemo sa španskim organizacijama koje se bave smeštajem sludenata. Obišli smo praktično svaki rezidencijalni smeštaj koji se nalazi u našoj širokoj ponudi.

FELTOM

Feltom Logo

FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations in Malta) osnovan je 1989. godine. FELTOM je posvećen promociji učenja engleskog jezika kroz kvalitetnu nastavu i obuku profesora. Ta organizacija učinila je mnogo i u postavljanju standarda u jezičkom obrazovanju tako što je pomogla da se uvede prvi međunarodni zakon koji reguliše rad škola engleskog jezika. Jedan od njegovih osnivača je institut IELS koji PRODIREKT ekskluzivno zastupa na području jugoistočne Evrope. Kao akreditovan član i partner, pratimo sve standarde kvaliteta koje propisuje FELTOM.

DSBN

DSBN - District School Board of Niagara in partnership with PRODIREKT

DSBN (District School Board of Niagara) Državnim školama u Kanadi upravljaju izabrani školski odbori na lokalnom nivou. DSBN je odbor zadužen za oblast Ontario u Kanadi i ima 4.300 zaposlenih. U njegovom sastavu nalazi se 79 osnovnih i 20 srednjih škola. Ontario okrug poznat je po tome da njegov javni obrazovni sistem pruža konstantno najviši kvalitetet obrazovanja. OECD je objavio najnovije istraživanje koje je DSBN diplomu srednje škole svrstalo u prvih 15% svih diploma u svetu koje se dodeljuju u razvijenim ekonomijama. Ta srednjoškolska diploma otvara vrata vodećih univerziteta ne samo u Kanadi i SAD, već širom sveta. DSBN je poznat i po svojim specijalizovanim akademskim programima u umetnosti i tehnologiji dok su njegovi srednjoškolci svetski prvaci u oblasti robotike. PRODIREKT je ovlašćen da predstavlja osnovne i srednje DSBN škole u Kanadi.

CAIS

Canadian Accredited Independent Schools (CAIS) in partnership with PRODIREKT

CAIS (Canadian Accredited Independent Schools) je udruženje nezavisnih kanadskih škola. To su škole vrhunskog kvaliteta koje ispunjavaju najviše međunarodne standarde u obrazovanju i prolaze kroz rigorozne procese akreditacije. Škole članice karakteriše neprofitni karakter. Finansiranje se vrši uglavnom kroz školarine i donacije. Ovlašćeni smo predstavnici asocijacije CAIS.

UCAS

Universities and Colleges Admissions Service

UCAS (The Universities and Colleges Admissions Service) je organizacija čija je glavna uloga procesiranje prijava za britanske univerzitete i koledže. To je centralizovani servis koji studenti koriste da bi se prijavili na univerzitet. Ako želite da studirate u Velikoj Britaniji vaša prijava će ići preko njih. UCAS akreditacija kompanije PRODIREKT znači da korišćenjem naših usluga uživate sigurnost i sve prednosti u upisnoj proceduri koje nudi UCAS.

Usavršavanje stranih jezika i komunikacijskih sposobnosti sa Prodirektom i mrežom Verbalisti

Jasmina Saric i Marko Ilic iz Britanskog saveta na potpisivanju protokola o saradnji
Jezička mreža Verbalisti je deo PRODIREKT obrazovne grupe i nastala je u saradnji s prestižnim koledžima u svetskim univerzitetskim centrima, poput Oksforda i Kembridža, u cilju pružanja usluga učenja stranih jezika i profesionalnog usavršavanja u inostranstvu.

Sa preko 20 godina iskustva u kreiranju komunikacijskih strategija i jezičkoj edukaciji u zemlji i svetu, jezička mreža Verbalisti može svakom polazniku da obezbedi sve što je potrebno za brz napredak u karijeri. Ukoliko je pak vaša želja da kroz učenje stranog jezika i proputujete svetom, upoznate nove kulture i steknete dragocena prijateljstva, onda su jezička putovanja Verbalista pravi odgovor za vas. Preko 7.000 naših zadovoljnih klijenata uživalo je sledeće pogodnosti:

  • Verbaliste čine tim stručnjaka koji su završili obuku za školske inspektore u organizaciji Evropske asocijacije kvalitetnih jezičkih škola EAQUALS (Evaluation & Accreditation of Quality in Language Services). EAQALS je nezavisno akreditaciono telo koje svojim radom pomaže izvođenju projekata Saveta Evrope i daje svoje preporuke Evropskoj komisiji kada je u pitanju jezičko obrazovanje;
  • naši polaznici imaju 98 odsto prolaznost na Kembridž ispitima;
  • mi smo Addvantage Program institucionalni partner Britanskog saveta;
  • naši profesori i vođe grupa poseduju međunarodnu praksu i univerzitetsko obrazovanje u oblasti jezičke edukacije;
  • izabrani smo regionalni predstavnici sekcije centara stranih jezika u Privrednoj komori Srbije.

 PRODIREKT Group