Škole engleskog jezika sa posebnom magijom i izlet u Oksford

Grad koji uživa titulu centra za kulturu u Britaniji. Smešten u Oksfordširu/Kotsvoldsu (Oxfordshire/Cotswolds), ruralnoj Engleskoj neizrecivog šarma koji otapa i kamena srca. Oxford je jedan od najčuvenijih, drevnih, akademskih centara u svetu, sa univerzitetom koji datira iz 12. veka. Ako novoprispeli turista pita: Gde je univerzitet? – kažu mu: Samo se osvrnite. Međutm, ako kliknete ovde prikazaćemo vam jedan fascinantan video prilog koji upečatljivo pokazuje da je Oxford mnogo više od prestižnih koledža.

Letnja skola engleskog i putovanje u London, program My LONDON

Najbolje škole engleskog jezika – My LONDON ŠESTI DAN: Za prvi izlet subotom, izabrali smo jedan od gradova bisera – Oxford

Polaznici su s nestrpljenjem iščekivali da vide prvi od 38  koledža. Svako zdanje je ikona u Britaniji koja daje academic excellence.

Teško bi moglo da se kaže koji koledž je najlepši jer su svi podjednako zadivljujući, ali Christ Church ima posebnu harizmu, te smo hrlili ka ovom zdanju koje nazivaju Oxford Cathedral. Verbalisti su želeli lično da se uvere zašto moderna spisateljica J. K. Rowling nije mogla da smisli zdanje sličnije magiji od ovog, pa su filmovane scene iz njenog Hari Potera smeštene upravo u sred ove, same po sebi magije.

polaznici jezic48dke mrec5bee
Najbolje škole engleskog jezika – program My LONDON

Oduševljenje je bilo opšte kad su saznali da je baš ovde gde su oni sada tvorac Alise u zemlji čuda sticao akademsko obrazovanje, inspirisan ćerkom dekana. Sudarili smo se sa gradom koji vri od kreativne energije, atrakcija, tradicionalnih pabova, života koji pulsira na ulicama (uključili smo se i mi u poneki ples i postali statisti na trenutak), raspitali se za nazive pozorišnih predstava u čuvenom pozorištu Sheldonian Theatre koje je projektovao čuveni arhitekta Sir Christopher Wren.

Kad smo se zamorili urbanim iskustvima, poželeli smo da odšetamo u prošlost. Čuveni Oxford Castle nas je vratio u istoriju i podsetio na ono što smo o engleskoj istoriji učili u školi: na nasilje, egzekucije, begove, izdaju i romanse.

Skole engleskog jezika sa posebnom magijom, Verbalisti
Ispred Bodleanske biblioteke (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Najjača impresija studenata je bila čuvena Bodleanska biblioteka koja  ima 7 miliona knjiga i 110 milja polica.  Naučna biblioteka srednjevekovnog enterijera, kružno zdanje od kog zastaje dah, je zaštitni znak Oxforda – Radcliffe Camera. Tu smo zastali i napravili neizostavni foto sešn i ovekovečili velelepna zdanja.

Zaljubljenici u muzeje nisu propustili da svrate u Ešmolian muzej koji pored još 5 drugih tumači istoriju i umetnost Britanije. Devojke su pobegle da obave brzi šoping u High Street-u. U Oxfordu smo videli tablu sa Ajnštajnovim zapisom, pa se u susedstvu tog muzeja razgalili zatvorenom kuriozitetnom pijacom gde se prave najlepši Uncle Ben’s cakes i prodaju unikatni šeširi, kao oni koje možete videti na trkama Royal Ascot.

Život na Temzi je posebna priča…ako smo još uvek u stanju da primamo nove utiske. Glava uvek hoće, ali nas noge izdaju, pa smo dan završili u nekom od brojnih kafea, gde smo poručili tradicionalni Cream tea (čaj +kolačić).

Škole engleskog jezika – My LONDON program i izlet u Oksford


__________________

Jedinstveni obilasci Londona, Oxforda, Kembridža, Brajtona i drugih popularnih britanskih gradova, uz brzo i lako učenje engleskog jezika u vodećoj školi St. Giles u Londonu, doveli su do toga da je program My LONDON jezičke mreže Verbalisti devetu godinu zaredom najtraženiji u regionu. Jezička putovanja pružaju mogućnost da na dopadljiv način upoznate znamenitosti i kulturu jedne zemlje ili grada dok učite engleski; predlažemo da sa nama ovog leta upoznate London. Prijavite se ovde ili klikom na naslov u nastavku:

My LONDON, jezičko putovanje

I ovog leta naša profesorka engleskog jezika i vodič Ljiljana Ljiška Aleksić predvodiće polaznike jezičke mreže u brojnim londonskim avanturama a kako one izgledaju pogledajte na sledećim linkovima. Pratite nas jer u narednim danima stižu novi zanimljivi putopisi iz Ljiškinog pera 🙂

Jezička mreža Verbalisti okuplja zaljubljenike u strane jezike i sve one koji žele da razviju komunikacione veštine. Poslovni ljudi, diplomate, profesori stranih jezika, prevodioci, lingvisti, studenti, instituti i škole stranih jezika, kao i strukovna udruženja, učetvuju u radu Verbalista, s ciljem da razmene iskustva i unaprede kvalitet profesionalnog usavršavanja.

Save

Save

Imate komentar ili pitanje?