Kako najbrže naučiti engleski jezik i upoznati London – jezičko putovanje My LONDON i njegova prva nedelja

Učenici jezičke mreže - My LONDON program

My LONDON jezičko putovanje SEDMI DAN – Sunday/DAY OFF, koji to nije 🙂

Kada svane nedelja i po programu piše DAY OFF – to znači da možete da prespavate čitav dan (a posle ćete se gorko kajati jer propuštate nenadoknadiva uzbuđenja) ili pola dana (što se često dešava, jer nas sve stigne umor od intenzivnih obilazaka u toku sedmice).

Kako najbrže naučiti engleski i upoznati London

Mi smo svoj day off proveli u svetu Harija Potera, na Peronu 9 na King’s Cross St. Pancras stanici. Foto sešn sa kolicima koja su do pola uletela kroz zid, nije imao kraja: šalovi su se kao magični vijorili, skokovi se hvatali u letu, a osmesi nisu silazili s naših lica 🙂

Posle smo se preselili u najveći muzej voštanih figura na svetu, čuveni Madame Tussauds. Duh vremena kroz epohe fascinirao nas je isto koliko i same voštane figure. Svako je birao svoje omiljene ličnosti i taj trenutak ovekovečio fotografijama. Figure su u najrazličitijim pozama, sede, stoje, u pokretu su, a iluzionista David Koperfild lebdi.

Jezičko putovanje My LONDON i poseta muzeju i Madame Tussauds

Možete da se fotografišete sa članovima Kraljevske porodice (devojke su neizostavno bile pored princa Vilijama), sa naučnicima (mi smo izabrali Ajnštajna), glumcima, javnim ličnostima. I same te ličnosti kada vide sebe u muzeju, zbunjuju se. Figure obično nose odeću koju te ličnosti same doniraju. Na jednom punktu možete videti demonstraciju kako se implantiraju oči a i kosa, vlas po vlas. Figura same Madam Tiso, te sićušne Švajcarkinje, stoji u holu muzeja. Ona je u vreme Francuske revolucije došla u Pariz u posetu rođaku koji je izrađivao posmrtne voštane maske nastradalih i od njega naučila ovaj zanat. Svoje radove izložila je u Londonu, a Londonci nisu nikada dozvolili da te figure izlivene u vosku odu iz grada.

Mogli smo da izaberemo da provedemo dan na Griniču, da uživamo u Kraljevskom parku, pogledamo muzej i planetarijum, gde možemo da vidimo najveći teleskop Ujedinjenog kraljevstva, Stari Kraljevski Pomorski koledž koji je dizajnirao čuveni Sir Christopher Wren, barokno zdanje, da se fotografišemo sa jednom nogom na zapadu a drugom na istoku, ili da pogledamo čuveni jedrenjak Cutty Sark koji je nekada sa istoka donosio svilu i čajeve.

Poslednji utisak je poseta Griničkoj zakriljenoj pijaci sa Edvardijanskim krovom i okruženjem koje datira čak iz 14. veka. Šarmantna pijaca s dušom, živopisna, sa originalnim umetničkim i zanatskim delima. Tu se mogu kupiti stare (a kao nove) knjige po jednu funtu, a gotovo svi smo iskoristili tu mogućnost.

Sledeći linkovi vode vas do zanimljivih putopisa koji su takođe deo naše londonske priče:

Calling all London and English language fans!

Iskusni vodič i profesor engleskog jezika jezičke mreže Verbalisti tokom prepodneva otkriva čari Londona i drugih popularnih britanskih gradova, dok tokom popodneva usavršavate engleski u jednoj od najboljih škola u Velikoj Britaniji. Ukrcajte se ovde u naš magični voz… dobro avion 🙂 za London ili kliknite na naslov u nastavku:

Jezička putovanja verbalista pružaju mogućnost da na jedinstven i dopadljiv način upoznate znamenitosti i kulturu jedne zemlje ili grada dok učite strane jezike.

Jezička mreža Verbalisti okuplja zaljubljenike u strane jezike i sve one koji žele da razviju komunikacione veštine. Poslovni ljudi, diplomate, profesori stranih jezika, prevodioci, lingvisti, studenti, instituti i škole stranih jezika, kao i strukovna udruženja, učetvuju u radu Verbalista, s ciljem da razmene iskustva i unaprede kvalitet profesionalnog usavršavanja.Save


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading