Studiranje i rad u Kanadi postali još dostupniji stranim studentima, Kanada uvela nove imigracione mere zbog Covid-19

Studiranje i rad u Kanadi

Jesenja studentska sezona uveliko je u toku, a i upis na zimski semestar je već tu. I dok američka administracija nastoji da oteža stranim studentima ostanak ili ulazak u SAD, Kanada donosi imigracione uredbe koje olakšavaju studiranje na daljinu i kasniji dolazak studenata u Kanadu radi nastavka studija i eventualnog dobijanja radne dozvole.

Neizvesnost zbog Covid-19 situacije i ograničenja putovanja ublažena je novim uredbama koje je imigraciona služba Kanade donela 26. avgusta i 17. septembra. Nove mere odnose se na podobnost za apliciranje za radnu dozvolu nakon diplomiranja (Post-Graduation Work Permit), a najvažnije je da:

  • Studenti sada mogu da studiraju putem interneta iz inostranstva do 30. aprila 2021. bez uticaja na mogućnost apliciranja i dužinu trajanja buduće post-diplomske dozvole za rad, pod uslovom da je na kraju najmanje 50% studijskog programa završeno u Kanadi. Da bi ispunili uslov za korišćenje ove povoljnosti, studenti su u obavezi da podnesu zahtev za studentsku vizu (study permit) pre početka studijskog programa na proleće, leto i jesen 2020, ili zimu 2021. Takozvane uslovne studentske vize, koje imigraciona služba Kanade prvo izdaje, moraju na kraju biti odobrene u potpunosti.

Pomenute mere unose dodatnu sigurnost stranim studentima u njihovim namerama da završe studije u Kanadi nakon što mere ograničenja putovanja budu ublažene ili ukinute. Kanada na taj način nastavlja da opravdava svoju reputaciju zemlje kvalitetnog obrazovanja i povoljne imigracione klime.

Za detaljnije informacije, kao i za upis na jedan od koledža ili programa jezičkog i profesionalnog usavršavanja u Kanadi kontaktirajte ovde naše iskusne akademske savetnike. Međunarodno akreditovana američka brazovna grupa PRODIREKT, koja je i vlasnik jezičke mreže Verbalisti, specijalizovana je za upis u srednje škole i univerzitete u SAD, Kanadi i Engleskoj.


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading