Posao u Kanadi nikad bliži nakon obrazovnog sajma u Londonu

obrazovni sajmovi i studiranje u inostranstvu prodirekt

Beograd, 13. septembar, 2018 – Obrazovna grupa PRODIREKT u čijem vlasništvu je jezička mreža Verbalisti, rado se odazvala pozivu Study Travel Network i već četvrtu godinu zaredom učestvovala na jednoj od najvećih obrazovnih konferencija u ovoj godini – ST Alphe UK 2018, od 1. do 3. septembra.  Konferencija se sada već tradicionalno održava u Londonu, u hotelu Park Plaza Westminster Bridge. Tokom dva dana intenzivnih sastanaka preko 1200 učesnika iz samog vrha u domenu edukacije ustanovili su nove i obogatili postojeće poslovne odnose. Na kraju drugog dana organizovano je gala veče i dodela prestižnih nagrada ST Star Awards u 25 kategorija najboljim edukatorima i agentima u 2018. godini.

ilac star award
Koledž ILAC okitio se još jednom prestižnom nagradom na sajmu obrazovanja u Londonu – 2018 StudyTravel Leading Star Award

Poslednjih godina PRODIREKT posebnu pažnju posvećuje sklapanju partnerskih ugovora sa vodećim univerzitetima, kao i osnovnim i srednjim školama u svetu. Dogovor koji je postignut na ovogodišnjoj ST Alphe konferenciji u Londonu sa koledžom ILAC o proširenju ponude programa profesionalnog usavršavanja i plaćene radne prakse u Kanadi, doneće nove jedinstvene pogodnosti. Posao u Kanadi postao je nikad bliži za polaznike iz regiona sa programima koje je jezička mreža objavila ovde. PRODIREKT ekskluzivno zastupa na području jugoistočne Evrope grupaciju ILAC, koja je vodeća i najviše nagrađivana obrazovna organizacija u svetu, a poklonjeno poverenje PRODIREKT je u 2018. opravdao velikim brojem studenata koji su upisali kurseve engleskog i studije u ILACu.

Obrazovnu smotru u Londonu prati i niz organizovanih obilazaka škola i univerziteta, a predstavnici PRODIREKTa iskoristili su tu priliku za posetu privatnoj školi STONAR, jednoj od najcenjenijih u Velikoj Britaniji. Više nego gostoljubivi domaćini učinili su sve da njihovi partneri agenti dožive ne samo školu već i obližnji grad Bat na najbolji mogući način. Poseti školi, koja se nalazi na samo 13km od grada Bat, prethodio je obilazak tog mesta sa sjajnim vodičima.

dsc04960 3Direktor kompanije PRODIREKT Dejan Trpković, koji je tada bio gost i lično obišao učionice, smeštaj, restoran, bazen, sportske i konjičke odaje i terene škole, svoje zadoljstvo viđenim opisao je sledećom izjavom: “Tek kada obiđete ugledne univerzitete i škole, poput STONAR, i blisko se upoznate sa radom i principima poslovanja, kao i sa ljudima koji upravljaju njima, shvatite koliki je značaj sklopljenog partnerstva sa tim školama za đake i njihove roditelje iz našeg regiona. Većina tih škola bila je nedostupna za našu decu, što zbog visokih školarina, to i zbog činjenice da se za takve škole nije ni znalo, ili ako se i znalo, roditelji nisu bili u mogućnosti da dođu do važnih informacija. Naša saradnja sa stranim elitnim školama, proširuje izbor i čini vrhunsko obrazovanje pristupačnijim za naše polaznike kroz mogućnost dobijanja stipendija, bolju informisanost i pomoć u upisnom procesu koji često može da bude prilično komplikovan. Veliko nam je zadovoljstvo da smo sada i STONAR uključili u našu obrazovnu mrežu, naročito jer ta škola pored veoma kvalitetnog obrazovanja pruža i opciju prestižne škole jahanja u bezbednom i idiličnom okruženju kakvo samo možete da poželite za svoje dete”.

U nastavku objavljujemo nekoliko interesantnih slika koje su predstavnici PRODIREKTa napravili tokom boravka u školi STONAR:

_________________________

Škola STONAR pokriva sve uzraste dece (2 do 18 godina) i nudi predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Prostire se na oko 80 hektara u živopisnim baštama i vrtovima. To je takođe i prestižna konjička škola u Velikoj Britaniji, gde pored postojećeg akademskog nastavnog plana i programa, polaznici mogu izabrati i program jahanja. Decenijama unazad strani studenti na GCSE (General Certificate of Secondary Education), odnosno na kraju srednje škole, postižu daleko bolje rezultate iz prirodnih nauka i engleskog nego što je to prosek u drugim školama u Velikoj Britaniji i u svetu. Diplomcima te škole otvaraju se vrata elitnih britanskih univerziteta različitih smerova, od medicine i prava, do umetnosti i grafičkog dizajna.

Study Travel Network već više od 20 godina organizuje obrazovne konferencije širom sveta sa ciljem da vodeći svetski edukatori i agenti u direktnom kontaktu unaprede postojeća i ostvare nova partnerstva. Konferencija u Velikoj Britaniji (ST Alphe UK) svake godine je domaćin i godišnje nagrade Study Travel Awards. Nagrade se dodeljuju u 25 različitih kategorija na posebnoj ceremoniji. Deo Study Travel Network je i Study Travel Magazine jedan od najvažnijih svetskih obrazovnih časopisa  koji prati rad obrazovnih institucija, agenata i savetnika. Pored tema koje se tiču jezičkog usavršavanja, značajna pažnja usmerena je i na univerzitetsko obrazovanje. Magazin se distribuira u 127 zemalja.

Imate komentar ili pitanje?