Nastavlja se trend bržeg rasta učenja engleskog u Kanadi u odnosu na druge jezičke destinacije u svetu

ucenje engleskog i skolovanje u kanadi

Nacionalno udruženje kanadskih škola, Languages Canada, objavilo je najnoviji izveštaj u vezi sa brojem upisanih studenata na jezičke programe u Kanadi tokom 2017. godine. Kada se uporede podaci iz 2016. i 2017. godine, dolazi se do zaključka da je u 2017. godini čak 10,3% više studenata izabralo Kanadu za jezičku destinaciju.

Languages Canada u svom sastavu ima 80% svih kanadskih jezičkih škola i njihovi podaci korišćeni su tokom ovog istraživanja. Izveštaj ne obuhvata preostalih 20% škola jezika koje nisu u sastavu nacionalnog udruženja. Uzimajući u obzir prethodni podatak, anketa koja je obuhvatila 217 programa pokazuje da je tokom 2017. upisano 149.379 jezičkih studenata, dok je u 2016. Kanadu biralo njih 135.425. Kada se sagledaju podaci škola članica Nacionalnog udruženja iz 2016. i 2017. godina, dolazi se do rasta od čak 12%.

Izvršni direktor Languages Canada, Gonzalo Peralta, komentarisao je rast u 2017. godini na sledeći način: ”Jezički programi u Kanadi bili su adekvatno promovisani. Ipak ono na šta želim da skrenem pažnju je ujedinjenost – kada su kolektivni napori institucija i škola, reprezentativnih udruženja i vlada usaglašeni, onda sve funkcioniše.”

Znatan uticaj na privredu

Nacionalno udruženje kanadskih škola procenjuje da je novac koji su strani studenti potrošili u Kanadi imao udeo od 1,6 milijardi  kanadskih dolara u izvoznim prihodima u 2017. godini (1,2 milijarde američkih dolara). Sumirajući ukupne novčane dobitke od upisa u poslednje dve godine, dobija se porast od 11% u odnosu na 2016. godinu.

Taj podatak međutim isključuje učenike koji nastavljaju dalje studije nakon njihovih jezičkih programa. To je značajan aspekt dodatnog ekonomskog uticaja jer prema istoj anketi otprilike trećina svih studenata u Kanadi namerava da upiše fakultet u toj zemlji nakon što usavrši jezičke veštine.

Zašto Kanada 

Kvalitetno obrazovanje po daleko pristupačnijim cenama u poređenju sa Velikom Britanijom i SAD, blagonaklona imigraciona politika i izuzetno bezbedno, multikulturalno okruženje samo su neki od razloga zašto i sve veći broj polaznika jezičke mreže Verbalisti upravo bira Kanadu za usavršavanje engleskog jezika i/ili za programe profesionalnog usavršavanja i plaćene radne prakse.

Programe učenja engleskog jezika možete pogledati na linkovima:

Toronto, engleski jezik, ILAC

Vankuver, engleski jezik, ILAC

Programi profesionalnog usavršavanja kojih pružaju mogućnost zaposlenja u Kanadi detaljno su opisani na linku:

Toronto i Vankuver, program usavršavanja i plaćene prakse, ILAC

Takođe preporučujemo da iskustva studenata koji su već pohađali neke od programa u Kanadi pogledate ovde u rubrici STUDENT SPOTLIGHT.

Naši jezički stručnjaci su na raspolaganju da vam svojim savetima pomognu u odabiru najboljeg programa koji odgovara vašim potrebama i profesionalnom okruženju. Kontaktirajte nas još danas i izaberite svoj termin za konsultacije.

Imate komentar ili pitanje?