Kurs poslovnog španskog i priprema za DELE ispit u Malagi

poslovni spanski i priprema za dele u malagi verbalisti

Kurs poslovnog španskog jezika i priprema za DELE ispit u bajkovitom mediteranskom okruženju. U slobodnom vremenu možete se opredeliti za neku od vannastavnih aktivnosti iz bogate ponude škole i u direktnom kontaktu sa poslovnjacima iz celog sveta možda razviti i uspešnu poslovnu ideju. Magična Malaga u Andaluziji čeka na vas!


Malaga

malaga nocu

Oko 300 sunčanih dana godišnje i prosečna temperatura vazduha od 23 stepena čini ovaj grad veoma prijatnim za boravak i učenje španskog jezika tokom cele godine. Okolne planine štite ga od jakih vetrova u zimskim mesecima, a leti ne dozvoljavaju vrtoglave temperaturne skokove. Predivne plaže na obali Kosta del Sol, široke avenije sa drvoredima i parkovi jedinstvenog tropskog rastinja stvaraju savršeni ambijent za vannastavne aktivnosti, dok vas veoma prijateljski raspoloženo lokalno stanovništvo prosto mami da što više govorite španski.

Istorijski centar grada čini pregršt krivudavih ulica sa stotinama tapas barova i tipičnih španskih restorana. Bogato arhitektonsko nasleđe dopunjuju katedrala i arapski zamak, zajedno sa galerijama, pozorištima, koncertnim halama i bioskopima.

Rodni grad Pabla Pikasa i Antonija Banderasa pravi je izbor za sve istinske zaljubljenike u španski jezik, sunce, more i fenomenalnu hranu i zabavu. Sa razlogom se kaže Andalucía – sólo hay una, domovina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura. Krenite sa nama u avanturu i uverite se u njenu posebnost 🙂

Škola

Jezička mreža Verbalisti zastupa u jugoistočnoj Evropi jednu od najboljih škola u Španiji – Malaca Instituto. Osnovana je 1971. godine i već više od 45 godina podučava zaljubljenike u španski jezik i kulturu.

malaca instituto skolska zgrada i kampus verbalisti
Impresivan Malaca Instituto kampus sastoji se od školske zgrade, smeštajne rezidencije Club Hispanico i pratećih objektata poput bazena, restorana i zajedničkih prostorija za učenje i druženje

Poseban tim stručnjaka zadužen je za osmišljavanje nastavnog i pratećeg materijala kako bi se učenje učinilo efikasnijim i zanimljivijim. Profesori su izvorni govornici španskog jezika sa univerzitetskom diplomom i iskustvom u podučavanju. Nove nastavne i gramatičke celine dodaju se na sistematičan način, a interaktivan pristup i prostor koji je svakom pojedincu dat za lični izraz doprinosi da se vaše komunikacijske sposobnosti postepeno poboljšavaju. Škola ima i posebno odeljenje zaduženo za vannastavne aktivnosti gde se radnim danima od 10:00h do 15:00h možete upoznati sa planom ekskurzija i izabrati željeni program aktivnosti.

Svojevrsna potvrda kvaliteta su i impresivne akreditacije koje su školi Malaca Instituto dodelile vodeće svetske edukativne organizacije poput Instituto Cervantes, EAQUALS (Evaluation & Accreditation of Quality in Language Services) – nezavisno akreditaciono telo koje svojim radom pomaže izvođenju projekata Saveta Evrope i daje svoje preporuke Evropskoj komisiji kada je u pitanju jezičko obrazovanje, IALC (International Association of Language Centres) – vodeće svetsko udruženje privatnih škola koje zahteva da buduće škole članice prođu strogu kontrolu pre nego počnu sa radom i Din CertCO – nemačka edukativna ogranizacija koja potvrđuje da Malaca Instututo ispunjava evropske edukativne norme.

bazen skole spanskog jezika malaca instituto verbalisti
Bazen je deo kampusa i nalazi se između školske rezidencije i restorana

Škola je posebno ponosna na činjenicu da joj je prestižni STM Industry Awards (održava se svake godine u Londonu) već peti put dodelio nagradu najbolje škole španskog jezika na svetu i dobila naziv Superstar school. Samo još jedanaest škola u celom svetu može da se pohvali ovom laskavom i obavezujućom titulom.

Malaca Instituto ogranizovan je kao mini kampus koga čine školska zgrada, rezidencija Club Hispanico i prateći objekti poput mini barova, restorana i zajedničkih prostorija za učenje i druženje. Sve učionice (ukupno 25) klimatizovane su i imaju interaktivne pametne bele table. Može se koristiti multimedijalni centar za učenje koji se sastoji iz dva dela, biblioteke i kompjuterske laboratorije. Besplatan WiFi dostupan je u svim prostorijama kampusa.

Slobodno vreme između i posle časova najčešće se provodi pored bazena, u predivnom dvorištu, na prostranim terasama ili u obližnjem baru. Takođe, studentima je na raspolaganju i plesna dvorana, koje se takođe nalaze u okviru ovog prelepog kampusa. Dve zajedničke prostorije posebno su omiljene među polaznicima – Salón Andalucía i Salón Málaga – tu se organizuju druženja i zabave sa ciljem bližeg upoznavanja i aktivnijeg korišćenja španskog jezika.

Pogledajte u nastavku kako izgleda predivan kampus škole:

Nastava

Kurs poslovnog španskog i priprema za DELE ispit u Malagi

Pored kurseva opšteg španskog jezika i raznih drugih programa, Malaca Instituto nudi i posebne programe namenjene poslovnim ljudima. Možete se opredeliti za kurs poslovnog španskog jezika i kurs međunarodnog poslovanja i trgovine. U nastavku pogledajte karakreristike ovih programa.

Kurs poslovnog španskog jezika:

 • Nudi se u dva nivoa Poslovni španski 1 (podrazumeva najmanje B1 nivo opšteg španskog jezika) i Poslovni španski 2 (podrazumeva najmanje B2 nivo opšteg španskog jezika)
 • Može se pohađati u trajanju od jedne do četiri nedelje
 • Program obuhvata 30 časova na nedeljnom nivou – 20 časova opšteg španskog i 10 poslovnog
 • Cilj programa je da polaznik u kratkom vremenskom periodu savlada osnove poslovne terminologije. Metod nastave je komunikativan i kroz diskusije, simulacije poslovnih situacija i role play stičete neophodno samopouzdanje u govoru
 • Radi se u manjim grupama, do 6 polaznika uzrasta 25 i više godina
 • Nastava se održava radnim danima u peridu od 08:30h do 14:30h

Na časovima se obrađuju sledeće teme:

Casovi spanskog jezika u manjim grupama, Verbalisti
Dimelo – vežbe verbalne komunikacije u manjim grupama deo su intenzivnog i superintenzivnog kursa

Poslovni španski 1: lično predstavljanje, prezentacije proizvoda, predstavljanje kompanije, učestvovanje na sastancima i vođenje beleški, konstruktivna razmena mišljenja, izvođenje zaključaka, opšte poslovne situacije

Poslovni španski 2: ljudski resursi, poslovni sajmovi i konferencije, prodaja i kupovina, istraživanje tržišta, analiza novih proizvoda

Napomena: Na zahtev polaznika moguće je u dodatnim privatnim (1-na-1) časovima obraditi i druge teme vezane za pojedine industrije ili profesije, a jedan privatni čas košta 46 evra.

Datumi početka ovog programa su uglavnom svakog ponedeljka.

Kurs međunarodnog poslovanja i trgovine

Program je namenjen mladim profesionalcima koji žele da poboljšaju znanje poslovnog španskog jezika u domenu međunarodnog poslovanja i trgovine. Obrađuju se teme poput uvoza/izvoza, marketinga i medija, bankarskog sistema, špedicije i carine,  Program je osmišljen na sledeći način:

Poslovni španski iz oblasti međunarodnog poslovanja i trgovine
Program namenjen mladim profesionalcima koji žele da poboljšaju znanje poslovnog španskog jezika u domenu međunarodnog poslovanja i trgovine
 • Može se upisati u trajanju od dve ili četiri nedelje
 • Obuhvata 30 časova na nedeljnom nivou, 20 časova opšteg španskog i 10 poslovnog
 • Grupe opšteg španskog jezika broje do 10 polaznika, a grupe u kojima se obrađuju poslovne teme do 6 polaznika
 • Studenti su uzrasta 18 i više godina
 • Nastava se odvija radnim danima u terminu od 08:30h do 14:30h

U slučaju potrebe da se više pažnje posveti usko specijalizovanim jezičkim temama iz sfere poslovanja, preporučujemo individualne,  jedan-na-jedan časove. Najčešće se kombinuju sa grupnim kursem opšteg španskog jezika, a individualna nastava ima posebnu pogodnost jer je profesor u potpunosti posvećen polazniku. Zanimljiva radna atmosfera i uspeh su zagarantovani. Nastavni materijal se pažljivo bira, uzimajući u obzir individualne karakteristike, želje i interesovanja polaznika. Cena jednog časa u trajanju od 50 minuta iznosi između 46 i 70 evra, u zavisnosti od odabrane tematike individualne nastave. Tačnu cenu škola će proslediti na osnovu popunjene prijave koju možete preuzeti ovde.

Termine pohađanja kursa međunarodnog poslovanja i trgovine takođe dostavljamo pošto dobijemo konkretan upit, odnosno popunjenu neobavezujuću prijavu koju možete preuzeti ovde.

Diploma španskog kao stranog jezika, DELE

Kao jedna od vodećih škola u Španiji, Malaca Instituto organizuje i pripremne kurseve za polaganje ispita DELE. Skraćenica DELE znači Diploma španskog kao stranog jezika. DELE diplome su jedine međunarodno priznate diplome koje pružaju mogućnost da potvrdite znanje španskog jezika bilo u sistemu školstva ili univerzitetskim, profesionalnim ili ličnim okvirima. Nastavu izvode profesori specijalno obučeni za ovaj tip programa.

Grupna pripremna nastava organizuje se za nivoe A2, B1 i B2, dok se grupni kursevi na C1 ili C2 nivou izvode ako ima dovoljan broj prijavljenih, međutim, studenti koji su na C1 ili C2 nivou uvek se mogu opredeliti za individualne časove.

Program je organizovan na sledeći način:

 • Specifična priprema za DELE test izvodi se samo kao program u opciji trajanja 2 nedelje (samo za A2 nivo), odnosno 4 nedelje (za A2, B1 i B2 nivo). Duži programi predstavljaju kombinaciju specifičnog programa pripreme i opšteg intenzivnog kursa
 • Nastava se organizuje radnim danima u terminu od 08:30h do 12:30h
 • Polaznici su uzrasta 16 i više godina, a grupama ih ima do 10, najčešće 7 ili 8

Termine pohađanja programa pripreme za DELE dostavljamo na upit. U slučaju da se odlučite za duži boravak od prikazanog, škola će rado proslediti ponudu nakon popunjene prijave koju možete preuzeti ovde.

Smeštaj

Dolazak u smeštaj je nedeljom a povratak subotom.

executive studio smestaj club hispanico skola spanskog malaca instituto
Executive studio smeštaj u školskoj rezidenciji Club Hispanico

Club Hispánico je rezidencija koja se nalazi u istoj zgradi gde se održava i nastava. Na raspolaganju je standardni i executive tip sobe u jednokrevetnim i dvokrevetnim opcijama. Ova rezidencija je najpopularnija smeštajna opcija među studentima jer zajedno sa školskom zgradom čini predivni kampus u okviru kog su restoran i barovi, bazen, plesni studio, biblioteka i multimedijalne prostorije. Boravak je na bazi noćenja, a nedeljne doplate za obroke iznose: doručak – 39 evra, polupansion – 134 evra i pun pansion 196 evra.

Studentski stanovi – Studenti dele stanove sa do pet polaznika iz škole. Svi stanovi imaju opremljenu kuhinju, zajedničku dnevnu sobu sa TV-om, mašinu za pranje veša, peglu i besplatan pristup internetu. Škola obezbeđuje posteljinu dok studenti donose sopstvene peškire. Održavanje zajedničkih prostorija obavlja se jednom u dve nedelje, dok su polaznici u obavezi da vode računa o čistoći svojih soba. Boravak je na bazi noćenja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama A ili B tipa. Razlika između stanova tipa A i tipa B ogleda se u sledećem:

Tip A: deset minuta hoda do škole, klima u stanu, odlična opremljenost, pristup bazenu (tokom leta)
Tip B: najviše tridesetak minuta hoda ili prevozom do škole, autobuska stanica u blizini, prosečna opremljenost

Za studentske stanove treba planirati i trošak od 10 evra nedeljno za čišćenje stana.

Smeštaj u porodici je sigurno najbolji način da utvrdite znanje španskog i upoznate Malagu i način života u Španiji. Porodice su pažljivo birane i najčešće su do 20tak minuta hoda udaljene od škole ili su blizu stanica javnog prevoza. Pranje veša jednom nedeljno je uključeno u cenu, a porodica obezbeđuje peškire. Boravak je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona.

poslovni kursevi spanskog jezika u malagi polaznici jezicke mreze verbalisti

Vannastavne aktivnosti

Pored redovnih časova španskog jezika, škola Malaca Instituto organizuje raznovrsne aktivnosti i ekskurzije tokom kojih polaznici upoznaju špansku kulturu i običaje, stiču nove prijatelje i zabavljaju se. Se aktivnosti dostupne su uz doplatu na licu mesta u školi.

malaga je poznata po sardinama na rostilju praksa koja datira jos iz devetnaestog veka verbalisti
Malaga je poznata po sardinama na roštilju, praksa koja datira jos iz devetnaestog veka kada su sardine služile za prehranu siromašnih, dok se one danas služe kao pravi specijalitet

Andaluzija budi sva vaša čula a na njene lepote je „pao“ je i jedan Lorka, o njenim predelima i gradovima, koridama i ljudima, pisao je i Hemingvej, ovde su rođeni, mitski ljubavnici Don Huan i prelepa Karmen… Kažu da je i flamenko nastao baš u Andaluziji kao narodna igra sa pevanjem. Preteča je pevanja „gana“ koji je oponašao mujezinov poziv na molitvu. Kasnije, Cigani u čergama uvode gitaru i tako nastaje kompletan zvuk jednog od najpoznatijih folklora na svetu…

Gitare, flamenko, vino, masline i asocijacija na Lorku. Sve ono po čemu se prepoznaje Španija, što čini dušu Španije, naći ćete u Granadi, glavnom gradu istoimene provincije u pokrajini Andaluziji a španski mozaik upotpuniće Sevilja (prestonica Andaluzije) i Kordoba.

Spremni za paleolitske pećine? Idemo u bela, andaluzijska sela, Nerju i Frigilijanu i odmah nas očaravaju nestvarnim krajolicima…Maorski uticaj je očigledan, a naše oko ne zna gde će pre, arapske ulice, prekrasne bašte, Mediteran, strme litice…

Doživljaje sa nezaboravnih ekskurzija vikednom prepričavamo uz druženje u tapas barovima ili dok učimo kako se pravi gaspaćo i tortilja ili dok usavršavamo strasne flamenko pokrete.

Avanturistički duh podstičemo kroz kajak, planinarenje ili posetu pećinama, a sportski kroz fitnes, džoging, tenis ili skijanje zimi na obroncima Sijera Nevade.

rc3ado verde
Andaluziju karakterišu jedni od najspekakularnijih kanjona u Evropi, dok reka Rio Verde važi za najbolju za vožnju kanuom

Nakon uzbudljivog učenja i boravka u Malagi doživećete pravo značenje reči duende. Španci to opisuju kao “misterioznu moć koju svi osete, a ni jedna filozofija ne može objasniti”. Lorka je definisao taj pojam bolje od bilo koga, rečima: “Duende se vidi na telu plesačice, kao što se vetar vidi na pesku. Ljudi ga prepoznaju instinktivno čim se pojavi”. Imati duende, znači biti magičan, Andaluzija je upravo takva.

U nastavku možete pogledati doplate za celodnevne ekskurzije koje su u ponudi škole. Prikazane cene uključuju usluge prevoza, turističkog vodiča i ulaznice za znamenitosti:

 • Kordoba (50 evra)
 • Granada (50 evra)
 • Sevilja (50 evra)
 • Ronda (45 evra)
 • Kasabermeha i Rodrigo (35 evra)
 • Nerha i Frigilijana (35 evra)
 • Antekera i bio park El Tropical (35 evra)
 • Mihas (30 evra)

Cenovnik

2023 CENE – KURS POSLOVNOG ŠPANSKOG I PRIPREMA ZA DELE ISPIT
(cene su date u evrima; kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Cene poslovnih kurseva španskog u Malagi, jezička mreža Verbalisti
(kliknite na tabelu za njen uvećan prikaz)

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u Evropi.

U cenu je uključeno

kursevi spanskog jezika za poslovnjake i pravnike verbalisti
Kliknite na foto za uvećan prikaz

Kurs španskog jezika sa odabranim fondom časova nedeljno, odabrani smeštaj, ishrana, udžbenici i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu. Pristup internetu u školi i u svim smeštajnim opcijama takođe je uključen u cenu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od €50, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi i putno-zdravstveno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

U nastavku smo pripremili video prilog o školi i jednom nezaboravnom jezičkom putovanju, uživajte 🙂

Iako je nešto duži, toplo preporučujemo da pogledate i promotivni video za Malagu – Somos Málaga, u kom učestvuju brojne poznate ličnosti tog grada:

‘Somos Málaga. Somos de Málaga’, campaña turística en la que medio centenar de malagueños famosos hacen de cicerones para mostrar la gran transformación que ha registrado el destino en los últimos años.

Imate pitanje u vezi sa jezičkim programima u Malagi? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?