Kursevi španskog u Španiji – Malaga, sólo hay una

Kursevi španskog jezika u Malagi, Verbalisti

Kursevi španskog u ŠpanijiMalaga

Na krajnjem zapadu Mediterana i na oko sto kilometara od Gibraltara ušuškao se andaluzijski biser – Malaga

Malaga

Oko 300 sunčanih dana godišnje i prosečna temperatura vazduha od 23 stepena čini ovaj grad veoma prijatnim za boravak i učenje španskog jezika tokom cele godine. Okolne planine štite ga od jakih vetrova u zimskim mesecima, a leti ne dozvoljavaju vrtoglave temperaturne skokove. Predivne plaže na obali Kosta del Sol, široke avenije sa drvoredima i parkovi jedinstvenog tropskog rastinja stvaraju savršeni ambijent za vannastavne aktivnosti, dok vas veoma prijateljski raspoloženo lokalno stanovništvo prosto mami da što više govorite španski.

Malaga

Istorijski centar grada čini pregršt krivudavih ulica sa stotinama tapas barova i tipičnih španskih restorana. Bogato arhitektonsko nasleđe dopunjuju katedrala i arapski zamak, zajedno sa galerijama, pozorištima, koncertnim halama i bioskopima.

Rodni grad Pabla Pikasa i Antonija Banderasa pravi je izbor za sve istinske zaljubljenike u španski jezik, sunce, more i fenomenalnu hranu i zabavu. Sa razlogom se kaže Andalucía – sólo hay una, domovina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura. Krenite sa nama u avanturu i uverite se u njenu posebnost 🙂

Škola

Jezička mreža Verbalisti zastupa u jugoistočnoj Evropi jednu od najboljih škola u Španiji – Malaca Instituto. Osnovana je 1971. godine i već više od 45 godina podučava zaljubljenike u španski jezik i kulturu.

Impresivan kampus, škola španskog jezika Malaca Instituto
Impresivan Malaca Instituto kampus sastoji se od školske zgrade, smeštajne rezidencije Club Hispanico i pratećih objektata poput bazena, restorana i zajedničkih prostorija za učenje i druženje

Poseban tim stručnjaka zadužen je za osmišljavanje nastavnog i pratećeg materijala kako bi se učenje učinilo efikasnijim i zanimljivijim. Profesori su izvorni govornici španskog jezika sa univerzitetskom diplomom i iskustvom u podučavanju.

Nove nastavne i gramatičke celine dodaju se na sistematičan način, a interaktivan pristup i prostor koji je svakom pojedincu dat za lični izraz doprinosi da se vaše komunikacijske sposobnosti postepeno poboljšavaju.

Škola ima i posebno odeljenje zaduženo za vannastavne aktivnosti gde se radnim danima od 10:00h do 15:00h možete upoznati sa planom ekskurzija i izabrati željeni program aktivnosti.

Svojevrsna potvrda kvaliteta su i impresivne akreditacije koje su školi Malaca Instituto dodelile vodeće svetske edukativne organizacije poput Instituto Cervantes, EAQUALS (Evaluation & Accreditation of Quality in Language Services) – nezavisno akreditaciono telo koje svojim radom pomaže izvođenju projekata Saveta Evrope i daje svoje preporuke Evropskoj komisiji kada je u pitanju jezičko obrazovanje, IALC (International Association of Language Centres) –  vodeće svetsko udruženje privatnih škola koje zahteva da buduće škole članice prođu strogu kontrolu pre nego počnu sa radom i Din CertCO –  nemačka edukativna ogranizacija koja potvrđuje da Malaca Instututo ispunjava evropske edukativne norme.

Škola španskog jezika Malaca Instituto - bazen se nalazi u okviru kampusa
Škola španskog jezika Malaca Instituto: Bazen je deo kampusa i nalazi se između školske rezidencije i restorana

Ova škola španskog jezika je posebno ponosna na činjenicu da joj je prestižni STM Industry Awards (održava se svake godine u Londonu) već peti put dodelio nagradu najbolje škole španskog jezika na svetu i dobila naziv Superstar school. Samo još jedanaest škola u celom svetu može da se pohvali ovom laskavom i obavezujućom titulom.

Malaca Instituto ogranizovan je kao mini kampus koga čine školska zgrada, rezidencija Club Hispanico i prateći objekti poput mini barova, restorana i zajedničkih prostorija za učenje i druženje. Sve učionice (ukupno 25) klimatizovane su i imaju interaktivne pametne bele table. Može se koristiti multimedijalni centar za učenje koji se sastoji iz dva dela, biblioteke i kompjuterske laboratorije. Besplatan WiFi dostupan je u svim prostorijama  kampusa.

Slobodno vreme između i posle časova najčešće se provodi pored bazena, u predivnom dvorištu, na prostranim terasama ili u obližnjem baru. Takođe, studentima je na raspolaganju i plesna dvorana, koje se takođe nalaze u okviru ovog prelepog kampusa. Dve zajedničke prostorije posebno su omiljene među polaznicima –  Salón Andalucía i Salón Málaga – tu se organizuju druženja i zabave sa ciljem bližeg upoznavanja i aktivnijeg korišćenja španskog jezika.

Pogledajte u nastavku kako izgleda predivan kampus škole Malaca Instituto:

Nastava

Kursevi španskog su u manjim grupama, Malaca Instituto

U ponudi su kursevi opšteg španskog jezika različitog intenziteta u internacionalnim razredima koji imaju između 7 i 10 polaznika. Kroz ovakav rad u manjim grupama lična angažovanost i motivacija svakog polaznika doprinosi postizanju što boljih rezultatata u kratkom vremenskom periodu. Španski se koristi konstantno, i pored fonda reči i gramatičkih celina, usavršava se i ono najbitnije u govoru – samopouzdanje.

Prvog dana polaže se dijagnostički test nakon čega se ispitanici upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Na nedeljnom novou, u prepodnevnim (08:30-12:30) ili poslepodnevnim časovima (16:00-20:00) možete se odlučiti za:

Casovi spanskog jezika u manjim grupama, Verbalisti
Učenje španskog u Španiji: Dimelo – vežbe verbalne komunikacije u manjim grupama deo su intenzivnog i superintenzivnog kursa
 • Standardni kurs – 20 časova opšteg španskog jezika
 • Intenzivni kurs – 24 časova opšteg španskog jezika
 • Superintenzivni kurs – 30 časova opšteg španskog jezika

U okviru intenzivnih i superintenzivnih kurseva polaznici uživaju ekstra pogodnost vežbanja verbalnih sposobnosti u manjim grupama od 4 do 6 polaznika i taj deo nastave škola je nazvala Dimelo. Prednosti ovakvog načina nastave su očigledni jer nastavnik ima više vremena da se posveti svakom polazniku posebno.

Nastava se oganizuje svakog ponedeljka u mesecu za sve nivoe osim za apsolutne početnike, koji programe počinju: januar 9. i 23; februar 6. i 20; mart 6, 20. i 27; april 3. i 17; maj 15. i 29; jun 12. i 19; jul 3, 17. i 31; avgust 14. i 28; septembar 11. i 25; oktobar 9. i 23; novembar 6. i 20; decembar 4.

Poslovni španski broji 30 časova i izvodi se kao kombinacija grupnog intenzivnog kursa (20 časova nedeljno) i programa poslovnog španskog u malim grupama od maksimu 4 polaznika (10 časova nedeljno). Datumi početka ovog programa su uglavnom svakog ponedeljka.

Španski + ples

Kurs španski plus ples
Škola španskog i flamenka

Malaca Instituto nudi i specijalni program učenja španskog jezika uz pohađanje časova plesa. Svakoga dana, od 08:30h do 12:30h odlazite na časove španskog jezika, a od 16:00h do 18:00h učite plesne korake salse ili flamenka.

Klimatizovana sala u kojoj se održavaju časovi plesa moderno je opremljena i prilagođena ovoj nameni. Instruktori imaju višegodišnje profesionalno iskustvo u podučavanju salse ili flamenka i savladavanje plesnih koraka pod njihovim nadzorom pravo je uživanje. Kada završite program osećate posebno zadovoljsvo – učili ste omiljeni svetski jezik u kombinaciji sa strastvenim koracima čuvenih plesova. Savršena kombinacija, zar ne? 🙂

Program je organizovan na sledeći način:

 • 20 časova španskog jezika nedeljno
 • 10 časova odabranog plesa nedeljno (flamenko ili salsa)
 • Plesne grupe mogu brojati do 20 polaznika
 • Nastavne grupe imaju do 10 polaznika
Učenje španskog jezika uz pohađanje časova plesa
Polaznici jezičke mreže u akciji

U cenu je, pored časova španskog jezika i odabranog plesa na nedeljnom nivou uključeno sledeće:

 • jedna aktivnost posvećena razgovoru o španskoj kulturi
 • jedna projekcija filma i razgovor o tome
 • takođe, pored intenzivnih časova plesa, dobijate još dva časa flamenka i jedan čas salse beslplatno

U zavisnosti od odabranog plesa na raspolaganju su različiti počeci programa koje dostavljamo pošto dobijemo konkretan upit koji možete preuzeti ovde.

Smeštaj

Dolazak u smeštaj je nedeljom a povratak subotom.

Club Hispánico

Dvokrevetna standardna soba u školskoj rezidenciji Club Hispanico
Dvokrevetna standardna soba u školskoj rezidenciji Club Hispanico

Školska rezidencija nalazi se u istoj zgradi gde se održava i nastava. Na raspolaganju je standardni i executive tip sobe u jednokrevetnim i dvokrevetnim opcijama. Ova rezidencija je najpopularnija smeštajna opcija među studentima jer zajedno sa školskom zgradom čini predivni kampus u okviru kog su restoran i barovi, bazen, plesni studio, biblioteka i multimedijalne prostorije. Boravak je na bazi noćenja, a nedeljne doplate za obroke iznose: doručak – 39 evra, polupansion – 134 evra i pun pansion 196 evra.

Studentski stanovi

Studenti dele stanove sa do pet polaznika iz škole. Svi stanovi imaju opremljenu kuhinju, zajedničku dnevnu sobu sa TV-om, mašinu za pranje veša, peglu i besplatan pristup internetu. Škola obezbeđuje posteljinu dok studenti donose sopstvene peškire. Održavanje zajedničkih prostorija obavlja se jednom u dve nedelje, dok su polaznici u obavezi da vode računa o čistoći svojih soba. Boravak je na bazi noćenja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama. Dvokrevetnu sobu je moguće rezervisati samo ako dva studenta putuju zajedno.

Za studentske stanove treba planirati i trošak od 10 evra nedeljno za čišćenje stana.

Porodica

Smeštaj u porodici je sigurno najbolji način da utvrdite znanje španskog i upoznate Malagu i način života u Španiji. Porodice su pažljivo birane i najčešće su do 20tak minuta hoda udaljene od škole ili su blizu stanica javnog prevoza. Pranje veša jednom nedeljno je uključeno u cenu, a porodica obezbeđuje peškire. Boravak je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona.

Pored redovnih časova španskog jezika, škola Malaca Instituto organizuje raznovrsne aktivnosti i ekskurzije

Slobodno vreme

Pored redovnih časova španskog jezika, škola Malaca Instituto organizuje raznovrsne aktivnosti i ekskurzije tokom kojih polaznici upoznaju špansku kulturu i običaje, stiču nove prijatelje i zabavljaju se. Se aktivnosti dostupne su uz doplatu na licu mesta u školi.

Malaga je poznata po sardinama na roštilju
Malaga je poznata po sardinama na roštilju, praksa koja datira jos iz devetnaestog veka kada su sardine služile za prehranu siromašnih, dok se one danas služe kao pravi specijalitet

Andaluzija budi sva vaša čula a na njene lepote je „pao“ je i jedan Lorka, o njenim predelima i gradovima, koridama i ljudima, pisao je i Hemingvej, ovde su rođeni, mitski ljubavnici Don Huan i prelepa Karmen… Kažu da je i flamenko nastao baš u Andaluziji kao narodna igra sa pevanjem. Preteča je pevanja „gana“ koji je oponašao mujezinov poziv na molitvu. Kasnije, Cigani u čergama uvode gitaru i tako nastaje kompletan zvuk jednog od najpoznatijih folklora na svetu…

Gitare, flamenko, vino, masline i asocijacija na Lorku. Sve ono po čemu se prepoznaje Španija, što čini dušu Španije, naći ćete u Granadi, glavnom gradu istoimene provincije u pokrajini Andaluziji a španski mozaik upotpuniće Sevilja (prestonica Andaluzije) i Kordoba.

Spremni za paleolitske pećine? Idemo u bela, andaluzijska sela, Nerju i Frigilijanu i odmah nas očaravaju nestvarnim krajolicima…Maorski uticaj je očigledan, a naše oko ne zna gde će pre, arapske ulice, prekrasne bašte, Mediteran, strme litice…

Doživljaje sa nezaboravnih ekskurzija vikednom prepričavamo uz druženje u tapas barovima ili dok učimo kako se pravi gaspaćo i tortilja ili dok usavršavamo strasne flamenko pokrete.

Avanturistički duh podstičemo kroz kajak, planinarenje ili posetu pećinama, a sportski kroz fitnes, džoging, tenis ili skijanje zimi na obroncima Sijera Nevade.

Andaluziju karakterišu jedni od najspektakularnijih kanjona u Evropi
Španski u španiji: Andaluziju karakterišu jedni od najspektakularnijih kanjona u Evropi, dok reka Rio Verde važi za najbolju za vožnju kanuom

Nakon uzbudljivog učenja i boravka u Malagi doživećete pravo značenje reči duende. Španci to opisuju kao “misterioznu moć koju svi osete, a ni jedna filozofija ne može objasniti”.  Lorka je definisao taj pojam bolje od bilo koga, rečima: “Duende se vidi na telu plesačice, kao što se vetar vidi na pesku. Ljudi ga prepoznaju instinktivno čim se pojavi”. Imati duende, znači biti magičan, Andaluzija je upravo takva.

U nastavku možete pogledati doplate za celodnevne ekskurzije koje su u ponudi škole. Prikazane cene uključuju usluge prevoza, turističkog vodiča i ulaznice za znamenitosti:

 • Kordoba (50 evra)
 • Granada (50 evra)
 • Sevilja (50 evra)
 • Ronda (45 evra)
 • Kasabermeha i Rodrigo (35 evra)
 • Nerha i Frigilijana (35 evra)
 • Antekera i bio park El Tropical (35 evra)
 • Mihas (30 evra)

Cenovnik i datumi

Nastava se oganizuje svakog ponedeljka u mesecu za sve nivoe osim za apsolutne početnike, koji programe počinju: januar 9. i 23; februar 6. i 20; mart 6, 20. i 27; april 3. i 17; maj 15. i 29; jun 12. i 19; jul 3, 17. i 31; avgust 14. i 28; septembar 11. i 25; oktobar 9. i 23; novembar 6. i 20; decembar 4.

Dolazak u smeštaj je nedeljom a povratak subotom.

2023 CENE – KURSEVI ŠPANSKOG U ŠPANIJI – MALAGA (uzrast 16+)
(cene su date u evrima; kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Cene za kurseve španskog jezika u Malagi, jezička mreža Verbalisti
2023 Cene za učenje španskog u Španiji – MALAGA

Napomena: Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u Evropi.

U cenu je uključeno

skola spanskog jezika malaca instituto i njeni polaznici
Škola španskog jezika Malaca Instituto – polaznici ispred Malaške “jednoruke” katedrale (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Kurs španskog jezika sa odabranim fondom časova nedeljno, odabrani smeštaj, ishrana, udžbenici i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu.

Cena uključuje i pojedine vannastavne aktivnosti, kao i korišćenje bazena na kampusu. Pristup internetu u školi i u svim smeštajnim opcijama takođe je uključen u cenu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od €50, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi i putno-zdravstveno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Pogledajte u nastavku video koji je osvojio nagradu za najbolji komunikacioni spot u oblasti obrazovanja. Upoznajte se sa školom i lepotama Malage a onda i sebe zamislite u takvom okruženju 🙂

Španski u Španiji: U nastavku smo pripremili još jedan video prilog o školi Malaca Instituto i jednom nezaboravnom jezičkom putovanju, uživajte 🙂

Iako je nešto duži, toplo preporučujemo da pogledate i promotivni video za Malagu – Somos Málaga, u kom učestvuju brojne poznate ličnosti tog grada:

‘Somos Málaga. Somos de Málaga’, campaña turística en la que medio centenar de malagueños famosos hacen de cicerones para mostrar la gran transformación que ha registrado el destino en los últimos años.

Kursevi španskog u Španiji – imate pitanje u vezi sa jezičkim programima u Malagi? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?