Koje reči treba manje koristiti u radnoj biografiji

Kako napisati radnu biografijuDa li ste i vi jedan od ‘kreativnih’ i ‘efikasnih’ kandidata za posao na koji ste se upravo prijavili? Ako jeste, nalazite se u moru onih koji svoje sposobnosti opisuju na ovaj način i nikako niste uspeli da se izdvojite u očima poslodavca.

‘Kreativan’ je reč koja se bez konkurencije najčešće koristi na svim poslovnim profilima čak 187 miliona korisnika društvene mreže LinkedIn. Ono što je još gore vezano za tu reč je činjenica da već drugu godinu za redom odnosi pobedu kao najčešće korišćena u poslovnim rezimeima.

Slede je izrazi “organizovann”, “efikasan”, “motivisan”, “bogatog iskustva”, “rezultati rada”, “inovativan”, “odgovoran”, “analitičan” i “rešava probleme”.

Prošle godine su na mestu “odgovornog” i “analitičnog” stajali izrazi “dinamičan” i “vešt u komunikaciji”.

Upravo ovim izrazima prepune su radne biografije širom sveta, navodi Huffington Post, što znači da ih treba vešto zameniti ako vam je stalo do posla i ukoliko zaista želite da pokažete kreativnost.

Jezička mreža Verbalisti vam savetuje da verbalno glorifikovanje zamenite konkretnim rezultatima koje ste postigli u karijeri i da takva dostignuća kad god je to moguće iskažete brojčano.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Један одговор на „Koje reči treba manje koristiti u radnoj biografiji“

Imate komentar ili pitanje?