Kursevi i vodeća škola engleskog jezika u srcu Londona

Iskustva polaznika jezicke mreze Verbalisti, Ivana Mrvaljevic u Londonu

koledz st giles u centralnom londonu
Zgrada koledža St. Giles u centralnom Londonu nalazi se na svega 5 min hoda od Britanskog muzeja i 10 min od čuvenih šoping ulica Oksford i Bond

Centralni London najpoznatiji je po svojim znamenitostima kao što su Pikadili, Trafalgar, Kovent Garden, Vestminster sa Parlamentom i Big Benom, Bakingemska palata… Tu je i ulica Oksford sa svojim buticima, svetski poznata robna kuća Herods, otmeni Mejfer i pozorišta Vest Enda. Na svakom koraku srećete britansku tradiciju prožetu modernim kosmopolitskim duhom grada koji pleni svojom originalnošću.

Škola

Koledž Sent Džajls (St. Giles) nalazi se u elegantnom zdanju u Blumzberiju, akademskom delu Londona, svega 5 minuta hoda udaljen od Britanskog muzeja i desetak minuta hoda od čuvenih trgovačkih ulica Oksford i Bond. Učionice su savremeno opremljene interaktivnim tablama, audio i DVD nastavnim sredstvima, a polaznicima su na raspolaganju jezička, kao i kompjuterska laboratorija sa besplatnim pristupom internetu.

Kurs

dnevni boravak i kantina u koledc5beu st giles u centralnom londonu
Dnevni boravak i kantina u koledžu St. Giles u centralnom Londonu

Možete birati kurs u trajanju od 2, 3, 4 ili više sedmica. Nastava je organizovana u prepodnevnim ili poslepodnevnim časovima a jedan čas traje 50 minuta.

Za apsolutne početnike nastava se organizuje 6 puta godišnje u manjim grupama od maksimum 8 polaznika, a programi počinju 7. januara, 18. marta, 1. jula, 29. jula, 16. septembra i 28. oktobra 2019. Nastava se održava u prepodnevnim satima i to u opcijama od 20 ili 28 časova nedeljno. Za ovaj program potrebno je na cenu prikazanu u tabeli za odgovarajući broj časova za Opšti engleski dodati 18£ nedeljno.

crnogorska-glumica-ivana-mrvaljevic-u-londonu-verbalisti
Glumica Ivana Mrvaljević pohađala je preko jezičke mreže intenzivan kurs engleskog jezika u školi St. Giles; pogledajte ovde njen foto album

Opšti engleski se može slušati i 28 časova nedeljno od 09.00 do 15.30h. Isto toliko časova ima i kurs poslovnog engleskog jezika (Business English) koji polaznike direktno vodi ka polaganju ispita za međunarodno priznatu BEC (Cambridge Business English Certificate) diplomu.

Za brže napredovanje preporučujemo English Plus program – 5 dodatnih individualnih časova nedeljno po ceni od 252£ nedeljno.

Ukoliko je vaše znanje engleskog jezika na srednjem nivou (Intermediate/B1), možete se opredeliti za pripremni kurs za polaganje IELTS ispita sa fondom od 20 časova nedeljno, odnosno 4 časa dnevno (09.00-13.00). Ovaj kurs traje najmanje 4 nedelje. Svi razredi su internacionalni sa maksimalnim brojem od 12 polaznika u grupi.

Smeštaj

Porodica. Smeštaj punoletnim polaznicima nudi se u brižljivo odabranim porodicama sa kojima koledž Sent Džajls godinama sarađuje. Porodični smeštaj obično je udaljen 30-50 minuta vožnje metroom do škole. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama; toalet/kupatilo deli se s porodicom. Boravak je na bazi noćenja s doručkom. Doplata za večeru iznosi 46£ nedeljno. Moguće je rezervisati dvokrevetnu sobu samo ako dva polaznika putuju zajedno i pohađaju jezički program u školi; cena se daje na upit.

Na zahtev škola nudi i porodični (superior) smeštaj bliže školi, višeg kvaliteta, sa privatnim kupatilom, uz doplatu od 128£ nedeljno na cene porodičnog smeštaja iskazane u tabeli/cenovniku.

Porodični smeštaj za polaznike uzrasta 16 i 17 godina moguć je samo u opciji polupansiona (doručak i večera) i u tom slučaju potrebno je dodati 60 funti nedeljno na cenu programa iskazanu u cenovniku/tabeli u nastavku.

Studentska soba u rezidenciji Sent Džajls koledža u Londonu
Studentska soba u rezidenciji Sent Džajls koledža u Londonu

Sent Džajlz Rezidencija – Koledž svojim polaznicima uzrasta 18 i više godina nudi izvanredno povoljnu mogućnost da uče i borave u istoj zgradi u strogom centru Londona. Sobe su dvokrevetne, opremljene televizorima, čajnicima i lavaboima. Kupatila su spratna i 3 đaka dele jedno kupatilo. Doručak u školskoj kantini je uključen u cenu, a doplata za večeru je 48£ nedeljno.

Moguće je rezervisati i jednokrevetne sobe, na upit i uz doplatu od 77£ nedeljno van sezone i 81£ nedeljno ako program pohađate u periodu od 23. juna do 25. avgusta.

Napomena: preporučujemo blagovremeni upis jer je broj mesta u ovom smeštaju veoma ograničen tako da se svi kapaciteti popune već krajem februara.

Chapter Highbury rezidencija

Chapter Highbury rezidecnija u Londonu, Verbalisti
Chapter Highbury rezidecnija

Ova moderna studentska rezidencija, koja je namenjena polaznicima uzrasta 18+, udaljena je 30 minuta vožnje autobusom od škole u Hajgejtu i 20tak minuta od škole St. Giles u centralnom Londonu. U neposrednoj blizini nalazi se London Metropolitan univerzitet i stadion Arsenala. Takođe, ta londonska četvrt bogata je restoranima, kafićima, prodavnicama, a čuvena je i po organizaciji velikih muzičkih događaja tokom cele godine. Sve sobe su jednokrevetne sa privatnim kupatilima, grupisane u apartmane od po četiri do šest soba. Svaki apartman ima potpuno opremljenu kuhinju i zajedničku dnevnu sobu. Rezidencija ima dvorište i nekoliko zajedničkih prostorija sa plazma televizorima, bioskop, teretanu, čitaonicu i prostorije za pranje i sušenje veša (usluga dostupna uz minimalnu doplatu). Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire. WiFi/internet je besplatan. Boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak 28£ nedeljno, a ručak 48£ nedeljno (služe se u restoranu škole St. Giles). NAPOMENA: Ovaj smeštaj je pogodan za pohađanje nastave u obe škole. Adresa rezidencije je 309 Holloway Rd, London N7 9DS, a lokaciju možete videti ovde.

Hotel Menton je mali porodični hotel u centru Londona
Hotel Menton je mali porodični hotel u centru Londona

Hotel Menton je miran porodični hotel u srcu Blumsberija, nadomak svih znamenitosti Londona. Sobe su moderno opremljene, sa privatnim kupatilima, televizorom i telefonom, a gostima je na raspolaganju i besplatan WiFi internet. Boravak je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Lankaster se nalazi u neposrednoj blizini Britanskog muzeja, a od koledža je udaljen 3 minuta hoda. Sobe su opremljene privatnim tuševima i lavaboima, a WC-i su spratni. Boravak je u jednokrevetnim sobama, a u cenu je uključen i tradicionalan engleski doručak.

Slobodno vreme

Vreme van učionice takođe se može iskoristiti za usavršavanje engleskog jezika, a sigurno najprijatniji način je da učestvujete u raznovrsnom programu vannastavnih aktivnosti u organizaciji koledža.

Engleski se usavršava i van učionice
London je čuven i po pabovima – Šerlok Holms pab

U društvu profesora i kolega iz škole obilazićete znamenitosti Londona, odlazićete u bioskope, pabove i klubove, dok su vikendi rezervisani za ekskurzije u Oksford, Kembridž ili Brajton.

Polasci

Polaznici koji imaju predznanje engleskog jezika mogu započeti program svakog ponedeljka počevši od 7. januara 2019.

Za apsolutne početnike nastava se organizuje 6 puta godišnje u manjim grupama od maksimum 8 polaznika, a programi počinju 7. januara, 18. marta, 1. jula, 29. jula, 16. septembra i 28. oktobra 2019.

Za sve programe polazak i povratak je uvek nedeljom, a nastava počinje ponedeljkom.

2019 CENE JEZIČKIH PROGRAMA (u £)

cena kurseva engleskog u londonu, st giles central, 2019, verbalisti
Sve cene date su u funtama (kliknite na tabelu za njen uvećan prikaz)

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani kurs engleskog jezika, smeštaj i ishrana, administrativni troškovi upisa i nadoknada za pronalaženje i organizaciju smeštaja koje naplaćuje koledž i koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, korišćenje udžbenika tokom kursa uz davanje depozita, neograničeno korišćenje jezičke i kompjuterske laboratorije, besplatan pristup internetu, reklamna torba koledža.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanje vize i putno osiguranje.

Doplate

English Plus je opcioni paket od 5 dodatnih individualnih časova koji se kombinuje s odabranim kursem engleskog jezika. Njegova cena je 252£ nedeljno.

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti

Imate pitanje u vezi sa jezičkim programom u koledžu Sent Džajls? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

_

Save

Save

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading