Kursevi i vodeća škola engleskog jezika u srcu Londona

Iskustva polaznika jezicke mreze Verbalisti, Ivana Mrvaljevic u Londonu

koledz st giles u centralnom londonu
Zgrada koledža St. Giles u centralnom Londonu nalazi se na svega 5 min hoda od Britanskog muzeja i 10 min od čuvenih šoping ulica Oksford i Bond

Centralni London najpoznatiji je po svojim znamenitostima kao što su Pikadili, Trafalgar, Kovent Garden, Vestminster sa Parlamentom i Big Benom, Bakingemska palata… Tu je i ulica Oksford sa svojim buticima, svetski poznata robna kuća Herods, otmeni Mejfer i pozorišta Vest Enda. Na svakom koraku srećete britansku tradiciju prožetu modernim kosmopolitskim duhom grada koji pleni svojom originalnošću.

Škola

Koledž Sent Džajls (St. Giles) nalazi se u elegantnom zdanju u Blumzberiju, akademskom delu Londona, svega 5 minuta hoda udaljen od Britanskog muzeja i desetak minuta hoda od čuvenih trgovačkih ulica Oksford i Bond. Učionice su savremeno opremljene interaktivnim tablama, audio i DVD nastavnim sredstvima, a polaznicima su na raspolaganju jezička, kao i kompjuterska laboratorija sa besplatnim pristupom internetu.

Kurs

dnevni boravak i kantina u koledc5beu st giles u centralnom londonu
Dnevni boravak i kantina u koledžu St. Giles u centralnom Londonu

Možete birati kurs u trajanju od 2, 3, 4 ili više sedmica. Nastava je organizovana u prepodnevnim ili poslepodnevnim časovima a jedan čas traje 50 minuta.

Za apsolutne početnike nastava se organizuje 6 puta godišnje u manjim grupama od maksimum 8 polaznika, a programi počinju 7. januara, 18. marta, 1. jula, 29. jula, 16. septembra i 28. oktobra 2019. Nastava se održava u prepodnevnim satima i to u opcijama od 20 ili 28 časova nedeljno. Za ovaj program potrebno je na cenu prikazanu u tabeli za odgovarajući broj časova za Opšti engleski dodati 18£ nedeljno.

crnogorska-glumica-ivana-mrvaljevic-u-londonu-verbalisti
Glumica Ivana Mrvaljević pohađala je preko jezičke mreže intenzivan kurs engleskog jezika u školi St. Giles; pogledajte ovde njen foto album

Opšti engleski se može slušati i 28 časova nedeljno od 09.00 do 15.30h. Isto toliko časova ima i kurs poslovnog engleskog jezika (Business English) koji polaznike direktno vodi ka polaganju ispita za međunarodno priznatu BEC (Cambridge Business English Certificate) diplomu.

Za brže napredovanje preporučujemo English Plus program – 5 dodatnih individualnih časova nedeljno po ceni od 252£ nedeljno.

Ukoliko je vaše znanje engleskog jezika na srednjem nivou (Intermediate/B1), možete se opredeliti za pripremni kurs za polaganje IELTS ispita sa fondom od 20 časova nedeljno, odnosno 4 časa dnevno (09.00-13.00). Ovaj kurs traje najmanje 4 nedelje. Svi razredi su internacionalni sa maksimalnim brojem od 12 polaznika u grupi.

Smeštaj

Porodica. Smeštaj punoletnim polaznicima nudi se u brižljivo odabranim porodicama sa kojima koledž Sent Džajls godinama sarađuje. Porodični smeštaj obično je udaljen 30-50 minuta vožnje metroom do škole. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama; toalet/kupatilo deli se s porodicom. Boravak je na bazi noćenja s doručkom. Doplata za večeru iznosi 46£ nedeljno. Moguće je rezervisati dvokrevetnu sobu samo ako dva polaznika putuju zajedno i pohađaju jezički program u školi; cena se daje na upit.

Na zahtev škola nudi i porodični (superior) smeštaj bliže školi, višeg kvaliteta, sa privatnim kupatilom, uz doplatu od 128£ nedeljno na cene porodičnog smeštaja iskazane u tabeli/cenovniku.

Porodični smeštaj za polaznike uzrasta 16 i 17 godina moguć je samo u opciji polupansiona (doručak i večera) i u tom slučaju potrebno je dodati 60 funti nedeljno na cenu programa iskazanu u cenovniku/tabeli u nastavku.

Studentska soba u rezidenciji Sent Džajls koledža u Londonu
Studentska soba u rezidenciji Sent Džajls koledža u Londonu

Sent Džajlz Rezidencija – Koledž svojim polaznicima uzrasta 18 i više godina nudi izvanredno povoljnu mogućnost da uče i borave u istoj zgradi u strogom centru Londona. Sobe su dvokrevetne, opremljene televizorima, čajnicima i lavaboima. Kupatila su spratna i 3 đaka dele jedno kupatilo. Doručak u školskoj kantini je uključen u cenu, a doplata za večeru je 48£ nedeljno.

Moguće je rezervisati i jednokrevetne sobe, na upit i uz doplatu od 77£ nedeljno van sezone i 81£ nedeljno ako program pohađate u periodu od 23. juna do 25. avgusta.

Napomena: preporučujemo blagovremeni upis jer je broj mesta u ovom smeštaju veoma ograničen tako da se svi kapaciteti popune već krajem februara.

Chapter Highbury rezidencija

Chapter Highbury rezidecnija u Londonu, Verbalisti
Chapter Highbury rezidecnija

Ova moderna studentska rezidencija, koja je namenjena polaznicima uzrasta 18+, udaljena je 30 minuta vožnje autobusom od škole u Hajgejtu i 20tak minuta od škole St. Giles u centralnom Londonu. U neposrednoj blizini nalazi se London Metropolitan univerzitet i stadion Arsenala. Takođe, ta londonska četvrt bogata je restoranima, kafićima, prodavnicama, a čuvena je i po organizaciji velikih muzičkih događaja tokom cele godine. Sve sobe su jednokrevetne sa privatnim kupatilima, grupisane u apartmane od po četiri do šest soba. Svaki apartman ima potpuno opremljenu kuhinju i zajedničku dnevnu sobu. Rezidencija ima dvorište i nekoliko zajedničkih prostorija sa plazma televizorima, bioskop, teretanu, čitaonicu i prostorije za pranje i sušenje veša (usluga dostupna uz minimalnu doplatu). Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire. WiFi/internet je besplatan. Boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak 28£ nedeljno, a ručak 48£ nedeljno (služe se u restoranu škole St. Giles). NAPOMENA: Ovaj smeštaj je pogodan za pohađanje nastave u obe škole. Adresa rezidencije je 309 Holloway Rd, London N7 9DS, a lokaciju možete videti ovde.

Hotel Menton je mali porodični hotel u centru Londona
Hotel Menton je mali porodični hotel u centru Londona

Hotel Menton je miran porodični hotel u srcu Blumsberija, nadomak svih znamenitosti Londona. Sobe su moderno opremljene, sa privatnim kupatilima, televizorom i telefonom, a gostima je na raspolaganju i besplatan WiFi internet. Boravak je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Lankaster se nalazi u neposrednoj blizini Britanskog muzeja, a od koledža je udaljen 3 minuta hoda. Sobe su opremljene privatnim tuševima i lavaboima, a WC-i su spratni. Boravak je u jednokrevetnim sobama, a u cenu je uključen i tradicionalan engleski doručak.

Slobodno vreme

Vreme van učionice takođe se može iskoristiti za usavršavanje engleskog jezika, a sigurno najprijatniji način je da učestvujete u raznovrsnom programu vannastavnih aktivnosti u organizaciji koledža.

Engleski se usavršava i van učionice
London je čuven i po pabovima – Šerlok Holms pab

U društvu profesora i kolega iz škole obilazićete znamenitosti Londona, odlazićete u bioskope, pabove i klubove, dok su vikendi rezervisani za ekskurzije u Oksford, Kembridž ili Brajton.

Polasci

Polaznici koji imaju predznanje engleskog jezika mogu započeti program svakog ponedeljka počevši od 7. januara 2019.

Za apsolutne početnike nastava se organizuje 6 puta godišnje u manjim grupama od maksimum 8 polaznika, a programi počinju 7. januara, 18. marta, 1. jula, 29. jula, 16. septembra i 28. oktobra 2019.

Za sve programe polazak i povratak je uvek nedeljom, a nastava počinje ponedeljkom.

2019 CENE JEZIČKIH PROGRAMA (u £)

cena kurseva engleskog u londonu, st giles central, 2019, verbalisti
Sve cene date su u funtama (kliknite na tabelu za njen uvećan prikaz)

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani kurs engleskog jezika, smeštaj i ishrana, administrativni troškovi upisa i nadoknada za pronalaženje i organizaciju smeštaja koje naplaćuje koledž i koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, korišćenje udžbenika tokom kursa uz davanje depozita, neograničeno korišćenje jezičke i kompjuterske laboratorije, besplatan pristup internetu, reklamna torba koledža.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanje vize i putno osiguranje.

Doplate

English Plus je opcioni paket od 5 dodatnih individualnih časova koji se kombinuje s odabranim kursem engleskog jezika. Njegova cena je 252£ nedeljno.

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti

Imate pitanje u vezi sa jezičkim programom u koledžu Sent Džajls? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

_

Save

Save

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?