Kursevi engleskog jezika u srcu Londona, St Giles Central

Iskustva polaznika jezicke mreze Verbalisti, Ivana Mrvaljevic u Londonu
Glumica Ivana Mrvaljević pohađala je preko jezičke mreže Verbalisti intenzivan kurs engleskog jezika u školi St Giles; pogledajte ovde njen foto album

Škole engleskog jezika u Londonu su mnogobrojne, ipak nekolicina njih se izdvaja po svom kvalitetu nastave i profesionalnosti – jedna takva škola je St Giles. Kursevi engleskog jezika tog koledža ocenjeni su najvišom ocenom od strane stotine polaznika jezičke mreže Verbalisti tokom proteklih petnaest godina.


Centralni London najpoznatiji je po svojim znamenitostima kao što su Pikadili, Trafalgar, Kovent Garden, Vestminster sa Parlamentom i Big Benom, Bakingemska palata… Tu je i ulica Oksford sa svojim buticima, svetski poznata robna kuća Herods, otmeni Mejfer i pozorišta Vest Enda. Na svakom koraku srećete britansku tradiciju prožetu modernim kosmopolitskim duhom grada koji pleni svojom originalnošću.

Škola

Kursevi engleskog jezika u Londonu - zgrada škole St. Giles u centralnom Londonu
Škole engleskog u Londonu – St. Giles u centralnom Londonu nalazi se na svega 5 min hoda od Britanskog muzeja i 10 min od čuvenih šoping ulica Oksford i Bond

Koledž Sent Džajls (St Giles) važi za jednu od najboljih škola engleskog u Londonu. Tu prestižnu školu krase tradicija duga više od 70 godina i brojne nagrade.

Studentima u Londonu na raspolaganju su dve škole – jedna u srcu Londona i druga, u širem centru (treća zona), elitnoj četvrti grada Hajgejt. Osim u Londonu, St. Giles poseduje škole u Kembridžu i Brajtonu, kao i u Kanadi.

Svake godine oko 10.000 polaznika iz preko 90 zemalja sveta pohađa kurs engleskog jezika u nekom od centara ove škole.

Koledž St Giles Central nalazi se u elegantnom zdanju u Blumzberiju, akademskom delu Londona, svega 5 minuta hoda udaljen od Britanskog muzeja i desetak minuta hoda od čuvenih trgovačkih ulica Oksford i Bond.

Učionice su savremeno opremljene interaktivnim tablama, audio i DVD nastavnim sredstvima, a polaznicima su na raspolaganju jezička, kao i kompjuterska laboratorija sa besplatnim pristupom internetu.

Kursevi engleskog jezika

Škole engleskog u Londonu - dnevni boravak i kantina u koledžu St. Giles Central
Škole engleskog u Londonu – dnevni boravak i kantina u koledžu St. Giles Central

Možete birati kurs u trajanju od 2, 3, 4 ili više sedmica. Nastava je organizovana u prepodnevnim ili poslepodnevnim časovima a jedan čas traje 50 minuta.

Za apsolutne početnike nastava se organizuje 6 puta godišnje u manjim grupama od maksimum 8 polaznika, a programi počinju 4. januara, 7. marta, 18. aprila, 20. juna, 25. jula, 5. septembra i 31. oktobra. Nastava se održava u prepodnevnim satima (09:00-13:00) i to u opciji od 25 časova nedeljno – 20 u grupi od najviše 8 polaznika + 5 individualnih (1-na-1) časova. Za ovaj program potrebno je na cenu prikazanu u tabeli za odgovarajući broj časova za Opšti engleski pre podne dodati 280£ nedeljno.

Opšti engleski se može slušati i 28 časova nedeljno od 09.00 do 15.30h. Isto toliko časova ima i kurs poslovnog engleskog jezika (Business English) koji polaznike direktno vodi ka polaganju ispita za međunarodno priznatu BEC (Cambridge Business English Certificate) diplomu.

Za brže napredovanje preporučujemo English Plus program – 5 dodatnih individualnih časova nedeljno po ceni od 300£ nedeljno.

Ukoliko je vaše znanje engleskog jezika na srednjem nivou (Intermediate/B1), možete se opredeliti za pripremni kurs za polaganje IELTS ispita sa fondom od 20 časova nedeljno, odnosno 4 časa dnevno (09.00-13.00). Ovaj kurs traje najmanje 4 nedelje. Svi razredi su internacionalni sa maksimalnim brojem od 12 polaznika u grupi.

Smeštaj

Porodica

Smeštaj punoletnim polaznicima nudi se u brižljivo odabranim porodicama sa kojima koledž Sent Džajls godinama sarađuje. Porodični smeštaj obično je udaljen 30-50 minuta vožnje metroom do škole. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama; toalet/kupatilo deli se s porodicom.

Boravak je na bazi noćenja s doručkom. Doplata za večeru iznosi 46£ nedeljno.

Moguće je rezervisati dvokrevetnu sobu samo ako dva polaznika putuju zajedno i pohađaju jezički program u školi; cena se daje na upit.

Na zahtev škola nudi i porodični (superior) smeštaj bliže školi, višeg kvaliteta, sa privatnim kupatilom, uz doplatu od 128£ nedeljno na cene porodičnog smeštaja iskazane u tabeli/cenovniku.

Porodični smeštaj za polaznike uzrasta 16 i 17 godina moguć je samo u opciji polupansiona (doručak i večera) i u tom slučaju potrebno je dodati 60 funti nedeljno na cenu programa iskazanu u cenovniku/tabeli u nastavku.

Sent Džajlz Rezidencija

Studentska soba u rezidenciji Sent Džajls koledža u Londonu
Studentska soba u rezidenciji koledža St Giles u Londonu

Koledž svojim polaznicima uzrasta 18 i više godina nudi izvanredno povoljnu mogućnost da uče i borave u istoj zgradi u strogom centru Londona.

Residencija nudi standardne i superiorne jednokrevetne i dvokrevetne sobe. U tabeli niže prikazane su cene za dvokrevetne sobe. Za jednokrevetnu sobu treba doplatiti 90£ nedeljno.

Standardne sobe opremljene su televizorima, čajnicima i lavaboima. Kupatila su spratna i 3 polaznika dele jedno kupatilo.

Superiorne sobe imaju privatna kupatila.

Doručak radnim danima, koji se služi u školskoj kantini, uključen je u cenu, a moguća je i doplata za večeru i ona iznosi 48£ nedeljno.

Napomena: preporučujemo blagovremeni upis jer je broj mesta u ovom smeštaju veoma ograničen tako da se svi kapaciteti popune već krajem februara.

Chapter Highbury rezidencija

Ova moderna studentska rezidencija, koja je namenjena polaznicima uzrasta 18+, udaljena je 30 minuta vožnje autobusom od škole u Hajgejtu i 20tak minuta od škole St. Giles u centralnom Londonu.

U neposrednoj blizini nalazi se London Metropolitan univerzitet i stadion Arsenala. Takođe, ta londonska četvrt bogata je restoranima, kafićima, prodavnicama, a čuvena je i po organizaciji velikih muzičkih događaja tokom cele godine.

Chapter Highbury rezidecnija u Londonu, Verbalisti
Chapter Highbury rezidencija

Sve sobe su jednokrevetne sa privatnim kupatilima, grupisane u apartmane od po četiri do šest soba. Svaki apartman ima potpuno opremljenu kuhinju i zajedničku dnevnu sobu.

Rezidencija ima dvorište i nekoliko zajedničkih prostorija sa plazma televizorima, bioskop, teretanu, čitaonicu i prostorije za pranje i sušenje veša (usluga dostupna uz minimalnu doplatu).

Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire. WiFi/internet je besplatan.

Boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak 32£ nedeljno (služi se u restoranu škole St. Giles).

NAPOMENA: Ovaj smeštaj je pogodan za pohađanje nastave u obe škole.

Adresa rezidencije je 309 Holloway Rd, London N7 9DS, a lokaciju možete videti ovde.

Hotel Menton

Hotel Menton je mali porodični hotel u centru Londona

Miran porodični hotel u srcu Blumsberija, nadomak svih znamenitosti Londona. Sobe su moderno opremljene, sa privatnim kupatilima, televizorom i telefonom, a gostima je na raspolaganju i besplatan WiFi internet. Boravak je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Lankaster

Nalazi se u neposrednoj blizini Britanskog muzeja, a od koledža je udaljen 3 minuta hoda. Sobe su opremljene privatnim tuševima i lavaboima, a WC-i su spratni. Boravak je u jednokrevetnim sobama, a u cenu je uključen i tradicionalan engleski doručak.

Vannastavne aktivnosti

Engleski se usavršava i van učionice
London je čuven i po pabovima – Šerlok Holms pab

Vreme van učionice takođe se može iskoristiti za usavršavanje engleskog jezika, a sigurno najprijatniji način je da učestvujete u raznovrsnom programu vannastavnih aktivnosti u organizaciji koledža.

U društvu profesora i kolega iz škole obilazićete znamenitosti Londona, odlazićete u bioskope, pabove i klubove, dok su vikendi rezervisani za ekskurzije u Oksford, Kembridž ili Brajton.

Cenovnik i datumi programa

Polaznici koji imaju predznanje engleskog jezika mogu započeti program svakog ponedeljka.

Za apsolutne početnike nastava se organizuje 6 puta godišnje u manjim grupama od maksimum 8 polaznika, a programi počinju 3. januara, 6. marta, 11. aprila, 29. maja, 3. jula, 11. septembra i 30. oktobra.

Za sve programe polazak i povratak je uvek nedeljom, a nastava počinje ponedeljkom.

2023 CENE – KURSEVI ENGLESKOG JEZIKA U LONDONU, ST GILES CENTRAL (u £)

Cene kurseva engleskog jezika u Londonu, St Giles Central, Verbalisti
Sve cene date su u funtama (kliknite na tabelu za njen uvećan prikaz)

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani kurs engleskog jezika, smeštaj i ishrana, administrativni troškovi upisa i nadoknada za pronalaženje i organizaciju smeštaja koje naplaćuje koledž i koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, korišćenje udžbenika tokom kursa uz davanje depozita, neograničeno korišćenje jezičke i kompjuterske laboratorije, i besplatan pristup internetu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanje vize i putno osiguranje.

Doplate

English Plus je opcioni paket od 5 dodatnih individualnih časova koji se kombinuje s odabranim kursem engleskog jezika. Njegova cena je 300£ nedeljno.

Foto i video galerija

Sa jezičkog usavršavanja u Londonu…

  • Veralisti na mostu Wobbly Millennium Bridge London
  • Obilasci Londona, predah na trgu Trafalgar
  • Kursevi poslovnog engleskog jezika u skoli St Giles Verbalisti
  • Na casu engleskog St Giles Central Verbalisti
  • Polaznice jezicke mreze u Londonu
  • Skola engleskog St Giles i obilasci Londona Verbalisti
  • Kursevi engleskog u Londonu jezicka mreza Verbalisti

Kursevi engleskog jezika u koledžu St Giles Central – želite detaljnije informacije ili da se upišete? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?