Kursevi engleskog jezika za odrasle u Njujorku

Kursevi engleskog jezika za odrasle u “glavnom gradu sveta”!

Jezička mreža Verbalisti preko 20 godina zastupa uglednu britansko-američku obrazovnu grupaciju Kings Education. Kursevi engleskog u Njujorku izvode se na univerzitetu College of Mount Saint Vincent i njegovom predivnom kampusu tik kraj reke Hudson. Ako želite kvalitetnu nastavu, kao i bezbedno i prijatno okruženje, a da ste opet na samo 30 minuta od centra Menhetna, nastavite da čitate 🙂


Njujork (New York)

Zovu ga “glavni grad sveta”, “grad koji nikada ne spava” i “Velika jabuka”. Svi nadimci mu pristaju, imajući u vidu da je Njujork jedan od najnaseljenijih gradova sveta, centar svetske ekonomije, politike, međunarodnih odnosa, kulture, mode i šou biznisa.

Da biste ovaj grad zaista obišli trebaće vam mnogo vremena, ipak, postoje neka mesta koja neizostavno morate posetiti. To su pre svega kineska i jevrejska četvrt, arhitektura Menhetna i muzeji od kojih su najpoznatiji Metropolitan i MoMa muzej. U Njujorku postoji oko 150 muzeja, 500 galerija, više od 100 pozorišta, brojne robne kuće i oko 17.000 restorana.

Škola

College of Mount Saint Vincent - Kings New York nalazi se u okviru ovog sjajnog kampusa, Verbalisti
Kings New York nalazi se u lepom, mirnom i bezbednom okruženju imućnog naselja Riverdale, na samo 35 min vozom do centra Menhetna. Nastava i smeštaj su u okviru predivnog kampusa koledža College of Mount Saint Vincent

Jezička mreža Verbalisti zastupa obrazovnu grupu Kings Education više od 20 godina. Koledž Kings osnovan je 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. Brz i uspešan razvoj te obrazovne grupacije obeležen je otvaranjem jezičkih centara u Londonu, Oksfordu, Bornmutu, Los Anđelesu, Njujorku i Bostonu. Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS/TOEFL ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA).

Gornja terasa, College of Mount Saint Vincent
Programi za engleski jezik u Americi – Kings New York jezički centar nalazi se u okviru kampusa koledža College of Mount Saint Vincent (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Kings New York nalazi se u Riverdejlu (Riverdale), bezbednom i bogatom delu njujorškog Bronksa, na svega 30 minuta vožnje metroom do centra Menhetna.

Moderni jezički centar smešten je u okviru poznatog koledža liberalnih umetnosti College of Mount Saint Vincent koji je osnovan 1847. godine i jedan je od pet najstarijih koledža u gradu Njujorku. Istorija nije samo na strani tog univerziteta, već i njegova sjajna lokacija, jedinstven kampus i izvanredni uslovi za učenje. Boravak na koledžu Mount Saint Vincent je i idealna prilika da naši mladi polaznici osete čari studiranja u Americi.

Učionice su svetle i prostrane, a deo univerzitetskog kompleksa su i biblioteka sa računarima, sportske sale i teretana, školski restoran, fantastična terasa i odličan studentski smeštaj.

 • College of Mount Saint Vincent, jezička mreža Verbalisti
 • College of Mount Saint Vincent - Kings New York nalazi se na ovom sjajnom kampusu, Verbalisti
 • Biblioteka, College of Mount Saint Vincent
 • Košarkaška hala koledža, Verbalisti
 • Teretana koledža
 • Čitaonica i zajedničke prostorije, College of Mount Saint Vincent
 • College of Mount Saint Vincent, kampus

Nastava

Tokom cele godine možete se opredeliti za programe opšteg engleskog jezika različitog intenziteta.

Standardni (compact) program

Standardni kurs engleskog ima fond od 24 časa nedeljno, s tim da je 20 časova u učionici plus 4 časa (3 sata) samostalnog rada (van učionice) pod nadzorom profesora. Ukoliko se opredelite za standardnu opciju, na časovima ćete obrađivati sve četiri jezičke veštine, a predavači primenjuju komunikativni nastavni metod.  Za ovu varijantu programa, kao i za intenzivni kurs engleskog jezika, potrebno je aplicirati za F1 studentsku vizu.

Intenzivni program

Intenzivni kurs engleskog jezika ima 28 časova nedeljno i to je kombinacija standardnog kursa i jednog od izbornih modula. Tokom 20 časova nedeljno usavršavate opšti engleski jezik, a preostalih 8 posvećeni su odabranom modulu – Fluency and Discussion, Listening and Pronunciation, IELTS/TOEFL Preparation.

TOEFL pripremni program 

KINGS izvodi svake nedelje u dve varijante – kao Vacation TOEFL program koji se sastoji od 20 časova (15 sati) nedeljno, i kao TOEFL Intenzivni sa 28 časova nedeljno.

Vacation program

Koledž organizuje popularan program Vacation Course sa 20 časova (15 sati) nedeljno. U cenu programa uključene su i minimum dve aktivnosti nedeljno. Neke od aktivnosti su: organizovan roštilj, filmske večeri, razgledanje grada u pratnji profesora… Program je u ponudi tokom cele godine.

English for Fashion, Art & Design

Sa jezičkim programom “engleski za modu, umetnost i dizajn”, koji Kings izvodi u jednom od glavnih centara svetske mode, imate priliku da otkrijete različite aspekte kreativne industrije – na engleskom!

Kurs English for Fashion, Art & Design sastoji se od 28 časova (21 sat) nedeljno, traje 4 nedelje, mogu da ga pohađaju polaznici uzrasta 16 i više godina, a vaš engleski potrebno je da bude najmanje na nižem srednjem nivou.

Počeci programa: 3. januar, 6. februar, 6. mart, 3. april, 1. maj, 5. jun, 3. jul, 31. jul, 5. septembar, 2. oktobar, 6. novembar

‼️ Važno je da napomenemo da je za standardni (compact) program, kao i za intenzivni kurs engleskog jezika i intenzivni TOEFL pripremni program, potrebno aplicirati za F1 studentsku vizu. Programi koje je moguće pohađati sa turističkom vizom su Vacation kurs, Vacation TOEFL i active NEW YORK.

Smeštaj

Rezidencija

Studentska rezidencija nalazi se u okviru kampusa, i to na samo 1 do 2 minuta hoda od glavne kancelarije škole Kings i učionica gde se održava nastava. Smeštaj je u prostranim dvokrevetnim sobama, pri čemu su muške i ženske sobe, kao i kupatila koja se dele, međusobno odvojena i nalaze na različitim spratovima.

Dvokrevetna soba u rezidenciji na kampusu, program active NEW YORK, Verbalisti

Boravak je na bazi noćenja. Postoji opcija polupansiona (doručak i ručak) u modernom školskom restoranu uz nedeljnu doplatu od 140$. Rezidencija poseduje i odlično opremljene zajedničke kuhinje za one koji se opredele na samostalnu ishranu.

Polaznici donose peškire i održavaju svoje sobe, dok se zajedničke prostorije čiste svakoga dana. U zajedničkim prostorijama su veš mašine, fen, mikrotalasna i frižider, a u okviru kampusa teretana, kompjuterska laboratorija, TV sale, biblioteka, kafići, sportski tereni, kao i muzički studio. Upotreba bežičnog interneta je besplatna. Za bezbednost i red na kampusu brine 24-satno obezbeđenje.

Adresa: Kings New York, College of Mount Saint Vincent, 6301 Riverdale Avenue, The Bronx, New York 10471

Porodica

Boravak u porodici je odličan način da se upoznate sa američkim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Smeštaj za polaznike uzrasta 16 i više godina obezbeđen je u brižljivo odabranim porodicama u jednokrevetnim sobama sa ishranom na bazi polupansiona (doručak i večera).

Potrebno je poneti svoje peškire, dok se veš pere jednom nedeljno. 

Prosečna udaljenost porodica od školske zgrade je oko 45-55 minuta javnim prevozom.

‼️ Visoka sezona: 18. jun – 12. avgust

Cenovnik i datumi programa

Polaznici koji imaju predznanje engleskog jezika mogu započeti program svakog ponedeljka.

Dolazak u smeštaj je nedeljom, dok se isti napušta subotom.

Program English for Fashion, Art & Design počinje: 3. januar, 6. februar, 6. mart, 3. april, 1. maj, 5. jun, 3. jul, 31. jul, 5. septembar, 2. oktobar, 6. novembar

2023 CENE, KURSEVI ENGLESKOG JEZIKA ZA ODRASLE U NJUJORKU (uzrast 16+)

Cene kurseva engleskog u Njujorku - KINGS EDUCATION, Verbalisti
Engleski jezik u Americi – škola KINGS New York – cene su date u dolarima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz); visoka sezona za porodični smeštaj: 18. jun – 12. avgust

Za kuseve od 20 časova (15 sati) nedeljno potrebna je turistička viza, dok se za jezičke programe za više od 20 časova nedeljno aplicira za F1 – studentsku vizu.

Pomoć oko prijave za američku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje. 

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani kurs engleskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj, administrativni troškovi upisa (175$) i smeštaja (95$) koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, korišćenje udžbenika tokom kursa uz davanje depozita, neograničeno korišćenje jezičke i kompjuterske laboratorije, besplatan pristup internetu, reklamna torba koledža.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 80$, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, putno osiguranje i troškovi pribavljanja vize (160$). Za sve gore navedene kurseve, osim za Vacation program i Vacation TOEFL, plaća se i SEVIS taksa kao deo prijave za studentsku vizu (350$).

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

 • Ulaz u kampus College of Mount Saint Vincent
 • Donja terasa College of Mount Saint Vincent
 • College of Mount Saint Vincent, Verbalisti
 • Kurevi engleskog u Njujorku Verbalistkinje u obilasku grada biciklom
 • Kraj oko koledza
 • Na času, program active NEW YORK, Verbalisti
 • Biblioteka, College of Mount Saint Vincent
 • Skola engleskog jezika i Verbalisti u Njujorku

KURSEVI ENGLESKOG JEZIKA ZA ODRASLE U NJUJORKU – ŠKOLA KINGS

Engleski jezik u Americi – imate pitanje u vezi sa jezičkim programom u koledžu Kings u Njujorku? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?