Porodično letovanje i učenje engleskog jezika na Malti

Porodično letovanje i učenje engleskog na Malti, jezička mreža Verbalisti

Porodični jezički programi idealna su opcija kada roditelji žele da odmor provedu zajedno sa decom. Idealno mesto za takvo porodično okupljanje i spajanje lepog i korisnog je sunčana Malta. Malteško bistro more, bogata istorija i raznovrsne aktivnosti u kombinaciji sa vodećom školom na tom ostrvu, koja može na jednom mestu da u potpunosti zadovolji potrebe učenja engleskog i smeštaja odraslih i mladih, je pun pogodak!


Zašto je porodično letovanje i učenje engleskog u institutu IELS na Malti pravi izbor

Letovanje i skola engleskog za decu na Malti sa Verbalistima
Deca i mladi pohađaju letnje kampove za njihov uzrast, dok roditelji mogu ali ne moraju da upišu kurs engleskog

Jezičko porodično letovanje ne sme da bude organizaciono komplikovano za decu i roditelje. Ono takođe treba svima da bude kvalitetno i uzbudljivo. Retke su škole u svetu koje nastavu za različite uzraste i dobar smeštaj mogu da pruže na istom mestu ili na odličnim lokacijama koje nisu mnogo udaljene jedna od druge. Institut IELS nudi sve to i mnogo više:

  • Nastava za odrasle i decu održava se na istoj lokaciji ali u odvojenim delovima moderne školske zgrade;
  • Odličan smeštaj za roditelje i decu: u istom hotelu/rezidenciji ili na lokacijama koje su blizu jedna drugoj;
  • Izuzetno kvalitetne programe, podržane dugogodišnjim iskustvom, međunarodnim akreditacijama i brojnim nagradama
  • Širok izbor posebno prilagođenih programa vannastavnih aktivnosti i izleta

Deca i mladi u poslepodnevnim i večernjim satima imaju vannastavne aktivnosti u pratnji iskusnih lidera škole i pratioca jezičke mreže Verbalisti, a roditelji mogu odabrati neke od sadržaja koje nudi škola ili samostalno organizovati vreme. Ovako osmišljen program daje dovoljno slobode deci da uživaju sa vršnjacima iz celog sveta dok pohađaju svoju letnju školu, a da ipak budu i sa svojim roditeljima.

VAŽNA NAPOMENA: u okviru porodičnog programa deca i mladi obavezno upisuju kompletan program letnje škole prema svom uzrastu, dok roditelji mogu da se opredele da li žele samo smeštaj ili smeštaj i nastavu engleskog jezika (detaljnije niže u samom opisu programa).

Škola – Institut za strane jezike IELS

Zgrada skole IELS na Malti
Koledž IELS poseduje čak 95 savremeno opremljenih, klimatizovanih učionica

Jezička mreža Verbalisti zastupa ekskluzivno u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i drugim zemljama jugoistočne Evrope vodeću i jednu od najstarijih škola jezika na Malti – IELS.

Škola IELS (Institute of English Language Studies) pripada britanskoj obrazovnoj grupacije LAL koja se nalazi u vlasništvu vodećeg evropskog turističkog operatera FTI sa sedištem u Minhenu. LAL je sigurno jedan od najboljih jezičkih edukatora u svetu. Ta grupacija ima 30 godina iskustva u organizovanju obrazovnih programa za odrasle i letnjih kampova za mlade u najatraktivnijim mestima, poput Londona, Njujorka, Malte ili pak Kejp Tauna u Južnoafričkoj Republici.

Akreditacije i ugled škole IELS na Malti su impresivne. IELS je jedan od osnivača udruženja FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations Malta) zaduženog za ocenu kvaliteta i kontrolu rada predavača engleskog jezika, kao i samih škola. Pored toga, škola je akreditovana od strane državne malteške obrazovne institucije EFL Monitoring Board i autorizovan je Kembridž centar na Malti. Jedna je od retkih škola na Malti koja može da se pohvali organizacijom kvalitetnih programa za sve uzraste i velikim iskustvom u organizaciji porodičnih jezičkih odmora.

Lokacija – koledž se nalazi u centru Slime, blizu obale i po mišljenju mnogih, pokraj najlepše promenade na Malti. Slima važi za finansijski i turistički centar Malte. Na čuvenoj promenadi nalaze se brojni hoteli, kafići, restorani i šoping centri.

Skola IELS
Moderna škola sa izvanrednim nastavnim kadrom i uslovima za učenje

Školska zgrada idealno je pozicionirana jer je smeštena u prestižnom poslovnom, mirnijem delu grada. Na samo 3 minuta hoda od škole, na promenadi, nalaze se brodske taksi stanice pa se lako možete prevesti do bajkovitog grada Valete ili čamcem ili brodićima do popularnih ostrva Gozo i Komino ili pak do nekog drugog popularnog mesta na Malti. Autobuske stanice takođe su u neposrednoj blizini i za 15tak minuta stižete do Valete, dok do srednjovekovnog dragulja Mdine treba 30 minuta.

Koledž IELS poseduje čak 95 savremeno opremljenih, klimatizovanih učionica, a polaznicima su na raspolaganju i brojne zajedničke prostorije za učenje i druženje. Škola je potpuno digitalizovana sa interaktivnim „pametnim“ tablama za nastavu, dok je besplatan WiFi dostupan u svim prostorijama školske zgrade.

Nastavni kadar čine profesori, izvorni govornici engleskog jezika, pa je IELS takođe i sertifikovani centar za obuku profesora engleskog kao stranog jezika (Teacher Training Centre).

Nastava

Škola u okviru porodičnog programa nudi dva tipa nastave: 1) za decu i mlade i 2) za odrasle (roditelje).

Da biste upisali porodični jezički program, deca i mladi obavezno moraju pohađati odgovarajuću letnju školu, dok se roditelji mogu opredeliti da li žele da uče engleski jezik ili samo žele da borave u određenoj rezidenciji/hotelu za vreme letnje škole njihovog deteta.

Kursevi engleskog za decu i mlade

verbalisti na casu u skoli iels na malti
Kursevi engleskog za decu na Malti

Na linkovima u nastavku pogledajte programe letnje škole podeljene prema uzrastu. Prvi program podrazumeva godište od 8-12 godina, dok je drugi namenjen mladima od 13 do 18. Treći active program je za mlade koji žele potpunu samostalnost i izvodi se individualno.  Za detalje i cene kliknite na:

Malta, letnja škola engleskog (13-18 god)

active MALTA, engleski jezik (16-25 god)

Kursevi engleskog za odrasle

ucionice skole engleskog jezika iels na malti verbalisti
Roditelji pohađaju nastavu u istoj zgradi ali u njenom odvojenom delu posebno namenjenom odraslim polaznicima

U ponudi su kursevi opšteg engleskog jezika različitog intenziteta u internacionalnim razredima sa najviše 12 polaznika. Kursevi počinju svakog ponedeljka a časovi traju 45 minuta. Prvog dana polaže se dijagnostički test, nakon čega dobijate odgovarajuću grupu. Pored nivoa znanja, kriterijum za formiranje razreda je uzrast, tako da se u jednoj grupi nalaze polaznici približno istog znanja i godina.

Kurs opšteg engleskog jezika ima fond od 20 časova nedeljno. Obrađuju se sve četiri jezičke veštine, a nastavni metod je komunikativan. U okviru ovog kursa polaznici mogu birati da li žele standardnu ili premijum varijantu. Standardni kurs pohađa maksimalno 12 polaznika u grupi, dok se premijum kursevi izvode u grupama od najviše 6, pri čemu je akcenat stavljen na ličnu angažovanost svakog polaznika i postizanju što boljih rezultatata u kratkom vremeskom periodu. Na časovima u manjim grupama polaznici imaju više prilike da govore engleski, prošire fond reči i dobiju neophodno samopouzudanje.

Intenzivan kurs podrazumeva veći fond časova, 30 nedeljno, što doprinosi bržem napretku u učenju jezika. Posebna pažnja posvećuje se konverzaciji i slušanju jezika. Poput kursa opšteg engleskog jezika i intenzivni kurs može se pohađati kao standardni, sa maksimalno 12 polaznika u grupi, ili kao premijum sa najviše 6 polaznika u grupi.

Kurs engleskog jezika za apsolutne početnike (Beginner English Course), počinje svakog prvog ponedeljka u mesecu. Polaznici obrađuju osnovne gramatičke celine i delove rečenice, kao i četiri jezičke veštine – pisanje, čitanje, slušanje i konverzaciju. Ovaj program traje četiri nedelje i može se realizovati kroz opšti (20 časova nedeljno) ili intenzivni kurs (30 časova nedeljno), standardnog (maksimalno 12 studenata) ili premium karaktera (maksimalno 6 studenata u grupi).

recepcija skole jezika iels na malti verbalisti

Kurs poslovnog engleskog jezika (Business English) obuhvata 20 časova nedeljno i organizuje se svakog ponedeljka u mesecu. Neophodno je da je vaše znanje engleskog jezika najmanje na nivou B1 (niži srednji) da biste mogli da upišete ovaj program. U grupama ima najviše šest polaznika.

Program pripreme za polaganje ispita IELTS predstavlja kombinaciju opšteg engleskog jezika (20 časova nedeljno) i časova posvećenih IELTS programu (10 časova nedeljno). Tokom programa izučavaju se tehnike i akademske veštine koje su potrebne za polaganje testa. Uz redovnu nastavu, polaznike očekuje minimum dva sata dodatnog samostalnog rada u vidu domaćih zadataka kako bi uspešno ispratili ceo program. Kurs počinje svakog ponedeljka u mesecu u grupama od maksimalno 10 polaznika. Polaznici moraju imati najmanje B1 nivo znanja engleskog jezika kako bi pratili program.

Smeštaj i ishrana 

Kvalitet koledža IELS na Malti ogleda se i u ponudi odličnih smeštajnih opcija koje se nalaze u neposrednoj blizini škole. To je ogromna prednost u odnosu na neke druge ponude na tržištu jer ne morate da koristite prevoz da biste došli na nastavu, posebno u letnjim mesecima kada su na ostrvu veće gužve.

days inn hotel in malta verbalists

Škola u svom vlasništvu ima dve rezidencije/hotela – Day’s Inn i Howard, a zahvaljujući svom ugledu i odličnim vezama sa vodećim malteškim hotelima i apartmanima može da organizuje smeštaj prema vašoj želji bilo gde na ostrvu.

Deca i mladi smešteni su u okviru svojih letnjih programa u rezidenciji Day’s Inn, odnosno u rezidenciji Howard. Detaljnije u opisima programa koje ponavljamo u nastavku:

Malta, letnja škola engleskog (13-18 god)

active MALTA, engleski jezik (16-25 god)

Roditelji mogu da biraju sledeće opcije:

I opcija

Roditelji su smešteni u svojoj rezidenciji i ne dele sobu sa decom. Deca borave u obližnjoj ili čak istoj rezidenciji koja je namenjena programu letnje škole i sobu dele sa svojim vršnjacima. Ova opcija je i naša najtoplija preporuka, jer se pokazala odličnom u pogledu osamostaljivanja dece i mladih i bržem napretku u učenju jezika. Deca svakoga dana idu organizovano na nastavu u grupi i/ili pratnji osoblja škole. Cene smeštajnih opcija za roditelje sa uključenim programom engleskog jezika možete videti u cenovniku u nastavku, dok je trošak smeštaja i ishrane dece već uključen u cenu programa letnjih škola.

II opcija 

Roditelji su smešteni u sobi hotela/rezidencije zajedno sa decom. Ukoliko dete deli sobu sa roditeljem, onda je obaveza roditelja da ga svakog jutra dovodi na nastavu i/ili da dete ide samo u školu uz pismeno odobrenje roditelja. Cenu za ovaj tip smeštaja dostavljamo na zahtev.

III opcija

Roditelji žele samo smeštaj bez obaveze pohađanja kursa engleskog jezika, i ovu cenu dostavljamo na zahtev.

OPIS SMEŠTAJA 

Hotel Day’s Inn (3 zvezdice)

Smeštaj rezidencije Days Inn
Soba hotela Day’s Inn

Ova moderna školska rezidencija/hotel i izvanredan smeštaj nalazi se na manje od 5 minuta hoda do školske zgrade. Poseduje 100 soba opremljenih poput studio apartmana i mali bazen na krovu hotela sa terasom za sunčanje. Sobe su klimatizovane, imaju satelitsku televiziju i kupatilo. Hotelski lobi predstavlja i besplatnu Wi-Fi zonu. Smeštaj u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi deli se sa studentom istog koledža. Boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak je 42 evra a za doručak i večeru (polupansion) 189 evra nedeljno. Doručak je u rezidenciji Day’s Inn a večera u restoranu Rocca Nettuno koji se nalazi odmah pored škole. Adresa Day’s Inn hotela: 76 Cathedral Street, Sliema, SLM 1524, Malta. Za detaljnije informacije o lokaciji kliknite ovde.

NAPOMENA: Zbog odličnog kvaliteta i bezbedne lokacije, kao i neposredne blizine do škole i promenade, mesta u hotelu Day’s Inn brzo se popune. Jezička mreža Verbalisti kao dugogodišnji ekskluzivni partner instituta IELS svake godine ima određen broj kreveta rezervisan isključivo za potrebe svojih polaznika, međutim i taj smeštajni kapacitet popuni se već početkom godine, zato preporučujemo što raniji upis.

Vannastavne aktivnosti

milica i aleksandra blue lagoon malta

Deca i mladi imaju osmišljen plan aktivnosti i ekskurzija koji ima za cilj da što više napreduju u engleskom jeziku družeći se sa svojim vršnjacima iz celog sveta. Predviđene su različite sportske aktivnosti, teen žurke, krstarenja, obilasci malteških znamenitosti, karting, kuglanje, karaoke večeri i slično. Sve vannastavne aktivnosti odvijaju se uz nadzor školskog osoblja i pratioca jezičke mreže Verbalisti. Prisustvo vannastavnim aktivnostima u okviru letnjih škola je obavezno.

Primer vannastavnih aktivnosti za decu i mlade možete videti klikom na linkove u nastavku:

Malta, letnja škola engleskog (13-18 god), IELS

active MALTA, engleski jezik (16-25 god)

obilasci-i-vannastavne-aktivnosti-na-malti-verbalisti

Ukoliko roditelj želi da provede vreme sa detetom u periodu obaveznih vannastavnih aktivnosti letnje škole, potrebno je da unapred o tome obavesti pratioca jezičke mreže i osoblje škole. Takvi zahtevi ni u kom slučaju ne treba da budu praksa jer se time remeti dinamika programa i atmosfera u grupi.

Roditeljima su takođe na raspolaganju aktivnosti koje organizuje škola poput obilazaka Malte, krstarenja, degustacije vina, večere u nacionalnim restoranima, celodnevnih ekskurzija… Neki od izleta i aktivnosti uključeni su u cenu, a ostali se mogu rezervisati i kupiti na licu mesta.

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci organizuju se svake nedelje a za grupne polaske pogledajte opise letnje škole za mlade i letnjeg kampa za decu. Smeštaj se koristi od subote (dolazak) do subote (odlazak) ili od nedelje do nedelje.

2023 CENE JEZIČKIH PROGRAMA NA MALTI
IELS (Institute of English Language Studies)

Cene kurseva engleskog jezika na Malti, Verbalisti
Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sa jezičkom mrežom Verbalisti sva plaćanja vrše se (deviznim nalogom za prenos) u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Plaža na Malti

U cenu je uključeno

Kurs engleskog jezika, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, udžbenik i nastavni materijal 25€, smeštaj i ishrana prema ponudi u tabeli.

U cenu nije uključeno

Registracija 50€, avionski prevoz, transferi i pripadajuće aerodromske takse, lokalni prevoz na Malti i putno osiguranje.

Cenu troškova avionskog prevoza sa uključenim aerodromskim transferima na Malti (doček na aerodromu i taksi prevoz do smeštaja, i obratno u povratku) moguće je dobiti nakon dostavljanja konkretnog upita na info@prodirekt.net (upit/prijavu možete preuzeti ovde). Cena avio karte u velikoj meri zavisi od datuma njene kupovine, pa preporučujemo što raniji upis.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Kako izgleda učenje engleskog jezika na Malti i škola IELS

Porodično letovanje i učenje engleskog jezika na Malti – imate pitanje, želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?