Engleski u Kanadi – jezički programi u Vankuveru

Engleski u Kanadi, Vankuver, jezicka mreza Verbalisti

Engleski u Kanadi i “Holivudu severa”


💥 PROMOCIJA – 💲💲💲 Za upis izvršen do 30. aprila popust od 50 kanadskih dolara za svaku upisanu nedelju programa! Promocija koju je jezička mreža Verbalisti dogovorila sa koledžom ILAC ograničena je datumom, ali i brojem slobodnih mesta u smeštaju, zato najtoplije preporučujemo što raniju prijavu kako biste iskoristili ovu jedinstvenu priliku.

Vankuver

Zalazak sunca u Vankuveru

Nalazite se pored okeana okruženi bajkolikim planinskim vencima na čijim vrhoviima se vidi sneg – DOBRODOŠLI U VANKUVER! Vankuver je već petu godinu zaredom proglašen najudobnijim gradom za život u anketi britanskog “Ekonomista”. To je grad moderne arhitekture, blage klime, u zagrljaju voda Pacifika i okolnih šuma, veoma siguran i dobar domaćin jezičkim turistima. Poznat je i po održavanju Zimskih olimpijskih igara 2010. godine.

Na svakom ćošku čujete različite svetske jezike, a gastronomska ponuda je više nego raznovrsna – posebnu pažnju su nam privukli etiopski i himalajski restoran. 🙂 Zbog nestvarne prirode i Stenovitih planina ovde je snimana i saga Twighlight, a Vankuver zovu i Holivud severa.

Akademija ILAC

Sa tradicijom dugom više od 20 godina i najvećim brojem nagrada koje je jedna škola jezika osvojila u svetu, International Language Academy of Canada (ILAC) važi za najbolju i najveću u Kanadi.

Više od 10 hiljada studenata iz preko 75 zemalja sveta svake godine usavršava engleski u Kanadi u ILAC jezičkim centrima na dve atraktivne lokacije – škola engleskog u Torontu (kliknite ovde za detaljan opis) i moderni centri u Vankuveru. Jezička mreža Verbalisti ima posebnu čast da je dobila pravo ekskluzivnog zastupstva akademije ILAC u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i drugim zemljama jugoistočne Evrope.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Jezički programi u Vankuveru izvode se u četiri školske zgrade koje se nalaze u samom centru grada međusobne udaljenosti od nekoliko minuta peške. Iz učionica se pruža sjajan pogled na čuvenu luku. Lokaciju škole krase brojne turističe atrakcije, a u komšiluku je i luksuzni Gas Town.

Sa više od 25 izuzetnih priznanja u edukaciji, ILAC spada u najnagrađivanije škole u svetu

Polaznicima su na raspolaganju čak 75 savremeno opremljenih učionica i brojne zajedničke prostorije za učenje i druženje sa besplatnom WiFi konekcijom dostupnom u svim zgradama.

Nastavni kadar čine sertifikovani TESOL predavači engleskog jezika sa univerzitetskom diplomom i bogatim iskustvom u podučavanju, a prošli su i posebne treninge za programe po ILAC metodi učenja. Koledž u Kanadi u saradnji sa Oxford Univerity Press razvio je nastavni materijal koji je specijalno kreiran prema potrebama svojih studenata.

Akreditacije i članstva

Pored brojnih priznanja u edukaciji (više od 25), visok kvalitet i stručnost potvrđeni su kroz brojna članstva u edukativnim organizacijama i akreditacije akademije ILAC – Languages Canada (nacionalno udruženje koje kontroliše rad privatnih i državnih škola u Kanadi), British Columbia (kontrola kvaliteta u edukaciji), Bildungsurlaub (akreditacija Vlade Nemačke za polje viskokog obrazovanja), ALTO (Udruženje koleža, edukatora, agenata i nacionalnih asocijacija u jezičkom turizmu).

ILAC škola engleskog u Vankuveru može da se pohvali i odličnim spojem studenata iz celog sveta i to u sledećem razmeru: 39% Latinska Amerika, 23% Evropa, Bliski Istok i Afrika, 38% Azija

Nastava

Kurs engleskog jezika pohađate u internacionalnim razredima koji broje najviše 14 polaznika. Programi počinju svakog ponedeljka u mesecu. Prvog dana polaže se dijagnostički test nakon čega se upućujete u grupe odgovarajućeg nivoa. Pored znanja, kriterijum za formiranje grupa je i uzrast tako da se usavršavate u okruženju približno istog znanja i godina.

U zimskim mesecima nastava počinje u 08:45h, a u letnjim u 08:30h

Svake druge nedelje radi se Cambridge test kako bi se pratio proces učenja i napretka.

Kurs opšteg engleskog jezika

Program opšteg engleskog jezika organizuje se od početnog zaključno sa B1 nivoom. Možete birati kurseve opšteg engleskog jezika različitog intenziteta:

Polaznice koledza ILAC u Vankuveru

Intenzivni (26+4) – organizuje se kroz trideset časova nedeljno od čega je 26 časova posvećeno usavršavanju glavnih jezičkih veština, tečnoj komunikaciji, diskusijama na zadate teme, podizanju samopouzdanja polaznika… Svake nedelje na raspolaganju su i 4 časa na kojima se posebna pažnja posvećuje uvežbavanju jezičkih segmenata ili gramatičkih celina kojima je potrebna posebna pažnja. Možete se opredeliti za časove gramatike, vokabulara, pisanja, čitanja, izgovora i poslovnog engleskog jezika.

Power English (30+8) – Podrazumeva gore opisani intenzivni kurs pojačan sa još osam časova nedeljno i predviđen je za postizanje maksimalnih rezultata u što kraćem vremenskom okviru.

Cambridge Exam programi (FCE, CAE, CPE)

Ovi programi organizuju se od B1 do C2 nivoa. Pohađaju se kroz 30 časova nedeljno (intenzivni program) ili 38 časova nedeljno (Power English). U oba slučaja 26 časova posvećeno je podizanju nivoa jezika i bogaćenju veština iz oblasti gramatike i vokabulara, dok su 4 nedeljna časa predviđena za poboljšanje problematičnih jezičkih celina. Studenti koji izaberu Power English imaju još osam nedeljnih časova kroz koje ostvaruju najveći mogući napredak.

Brojni testovi pomažu da razvijete neophodne veštine za uspešno polaganje ispita. Uz redovne časove, polaznike očekuje minimum dva sata dodatnog samostalnog rada u vidu domaćih zadataka. Pre početka svakog od navedenih programa (FCE, CAE, CPE) polaže se dijagnostički test. Datume i cene polaganja ispita dostavljamo na zahtev.

Priprema za TOEFL i IELTS

Jezički programi u Vankuveru, polaznici jezičke mreže Verbalisti na pauzi

TOEFL i IELTS služe za vrednovanje nivoa znanja engleskog jezika kod osoba čiji maternji jezik nije engleski. Svi priznati strani univerziteti na kojima se nastava sluša na engleskom zahtevaju da kandidati imaju određeni broj bodova na ovim testovima (svaka institucija sama određuje koliko bodova je minimum za primanje kandidata). Dobri rezultati na TOEFL/IELTS ispitu važni su i pri dobijanju stipendija i generalno kao dokaz poznavanja engleskog jezika.

Ako je vaše znanje na minimum B1 nivou možete se opredeliti za neki od ovih pripremnih programa. Oba se organizuju na sledeći način:

Kroz intenzivni (30 časova nedeljno) ili Power English kurs engleskog (38 časova nedeljno) – oba programa predstavljaju kombinaciju opšteg kursa engleskog (26 časova nedeljno), gde se radi na podizanju nivoa, i specijalističkog dela, odnosno ostatku časova koji su posvećeni obuci i savetima kako uspešno da položite test.

Okvirna cena polaganja: TOEFL –  250 CAD; IELTS –  315 CAD

Datume početka programa i polaganja ispita dostavljamo na zahtev.

Kurs poslovnog engleskog jezika (Business English)

ILAC škola engleskog u Vankuveru, na času kursa poslovnog engleskog, Verbalisti

Programi poslovnog engleskog kombinuju opšti engleski jezik i nastavu sa specijalizovanim temama vezanim za poslovanje, finansije i mogućnost pripreme za polaganje Cambridge BEC ispita. Na časovima opšteg engleskog jezika (26 časova nedeljno) pažnja je usmerena na podizanje nivoa znanja i sticanje neophodnog samopouzdanja. Kroz preostala četiri nedeljna časa  savladavate poslovnu i finansijsku terminologiju kroz pisanje izveštaja, pravljenje prezentacija i poslovnih studija slučaja (case-study). Treba planirati još najmanje 6 sati nedeljno za samostalnu izradu projekata i domaće zadatke

Takođe i u okviru kursa poslovnog engleskog jezika imate mogućnost da izaberete Power English (38 časova nedeljno) i kroz dodatnih osam časova na nedeljnom nivou razrešite sve nedoumice u vezi sa poslovnom terminologijom, pregovaranjem i gramatičkim zamkama.

Početak programa je svakog drugog ponedeljka u mesecu.

Smeštaj

Porodični smeštaj

Branko je bio oduševljen porodicom u čijem smeštaju je boravio dok je tokom 6 nedelja usavršavao engleski u Kanadi

Pažljivo birane i kontrolisane porodice jedva čekaju da budu vaši domaćini. Smeštaj je u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona ili punog pansiona (uz doplatu od 40CAD nedeljno na cene prikazane u cenovniku). Posteljina i peškiri su obezbeđeni. Omogućen je i besplatni pristup internetu. Usluga pranja veša jednom nedeljno je takođe uključena u cenu. Udaljenost porodica od škole je između 45 i 55 minuta gradskim prevozom. Napomena: Boravak u dvokrevetnoj sobi moguć je samo u slučaju da dva studenta putuju zajedno.

GEC Viva rezidencija

GEC Viva rezidencija, dvokrevetna spavaća soba

Moderno opremljena rezidencija nalazi se u centru Vankuvera okružena klubovima, kafićima, restoranima, na samo 15 minuta hoda od škole. Apartmani su namenjeni za boravak dva ili tri studenata. Omogućen je besplatan pristup internetu i televizija sa Netflix paketom. Polaznicima je na raspolaganju i kompletno opremljena kuhinja. Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire. Boravak je na bazi noćenja. Važno: GEC Viva rezidencija na raspolaganju je samo za boravak u dužini od najmanje 5 nedelja. Cena ovog smeštaja varira u zavisnosti od tipa sobe i popunjenosti kapaciteta i kreće se od 335 CAD do 400 CAD. U cenovniku u nastavku iskazana je cena za smeštaj u jednokrevetnoj sobi sa privatnim kupatilom u iznosu od 365 CAD.

Adresa rezidencije: 1311 Howe Street, Vancouver, BC. V6Z 2P3

APT Living

APT Living accommodation - Vancouver, Verbalists

Odličan, moderan apartmanski smeštaj u mirnom predgrađu Vankuvera, na manje od 20 minuta javnim prevozom ili 15 minuta biciklom do centra grada.

Sve manje studio jedinice imaju privatno kupatilo, čajnu kuhinju (opremljenu mikrotalasnom pećnicom, šporetom, frižiderom, posuđem) i balkon. TV i besplatan WiFi takođe su na raspolaganju, kao i zajedničke prostorije, poput perionice veša, teretane, otvorenog bazena i saune.

Posteljina je obezbeđena, dok polaznici donose svoje peškire.

Boravak je na bazi noćenja.

Adresa rezidencije: 1125 W 12th Ave, Vancouver, BC V6H 3Z3

‼️ Važne napomene:

  • Za koju god smeštajnu opciju da se opredelite dolazak i odlazak su subota/subota
  • Ukoliko odaberete smeštaj u rezidenciji ili hotelu, treba planirati do 200 CAD za sigurnosni depozit koji se po završetku programa vraća ukoliko nije načinjena nikakva materijalna šteta
  • Minimalni period na koji se može rezervisati smeštaj u rezidenciji GEC Viva je 5 nedelja. Rezidencija naplaćuje 40 USD za troškove registracije koji su nepovratni čak i u slučaju da polaznik ne dobije kanadsku vizu. Rezidencija vrši povraćaj uplaćenog novca samo kada joj se dostavi otkaz smeštaja u pismenoj formi i to najkasnije pet nedelja pre datuma rezervisanog za dolazak u smeštaj.

Slobodno vreme

Nakon vrednog učenja najlepši način da se opustite su vannastavne aktivnosti koje organizuje koledž ILAC. Detaljan raspored sa cenama objavljuje se na mesečnom nivou, a neke aktivnosti poput obliazaka delova grada False Creek i Granville Island (čuveni šoping kraj), poseta restoranima i noćnim klubovima su besplatne.

Naša polaznica Marina pokazuje da Kanada nije raj samo za skijaše i planinare već i za "engleski u Kanadi"
Naša polaznica Marina pokazuje da Kanada nije raj samo za skijaše i planinare 🙂 (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Omiljena aktivnost je poseta Stenli parku smeštenom u centru Vankuvera. TripAdvisor ga je 2014. godine proglasio najboljim svetskim parkom. Možete probati golf, tenis, hokej na travi, kriket ili ragbi. Što se tiče sportova na vodi, tu su rafting, jedrenje, ronjenje i vožnja kajakom. Za vreme toplih dana nema boljeg osveženja od kupanja na jednoj od gradskih plaža ili u nekom od bazena sa pogledom na zaliv.

Zaljubljenici u vodeni svet obavezno biraju posetu velikom akvarijumu, a posebno od oktobra do marta meseca, kada traje velika migracija kitova, može se posmatrati i ovaj prirodni fenomen.

Zimi je u fokusu skijanje i obilazak venaca Stenovitih planina, jedinstvenih u svetu. Naravno, obavezna je i poseta hokejaškoj utakmici dok traje prvenstvo.

Tokom vikenda koledž organizuje i šoping u SAD i ekskurziju u Sijetl. Neizostavne su i filmske večeri, kvizovi znanja i tematske žurke.

Cenovnik

Za koju god smeštajnu opciju da se opredelite dolazak i odlazak su subota/subota.

2023 CENE – JEZIČKI PROGRAMI U VANKUVERU (uzrast 19+ god)

Cene za kurseve engleskog jezika u Vankuveru, jezička mreža Verbalisti
Napomena: sve cene date su u kanadskim dolarima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

✅ Pomoć oko prijave za kanadsku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Jezički programi u Vankuveru sa Verbalistima

Napomena: Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani kurs engleskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj, administrativni troškovi upisa (180 CAD) i organizacije smeštaja (250 CAD) koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, udžbenik i nastavni materijal, neograničeno korišćenje jezičke i kompjuterske laboratorije, besplatan pristup internetu, korišćenje dodatnih sadržaja u okviru nekih rezidencija.Putno-zdravstveno osiguranje takođe je uključeno u cenu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 100 CAD, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja vize i gradski prevoz u Vankuveru.

Foto i video galerija

Pogledajte video prilog u nastavku i upoznajte se sa akademijom ILAC i njenim prestižnim kampusom u Torontu:

ILAC ŠKOLA ENGLESKOG U VANKUVERU

Jezički programi u Vankuveru – imate pitanje ili želite da se upišete? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?