Kursevi engleskog jezika u Kanadi – Toronto

Kursevi engleskog jezika u Kanadi – Toronto, izlet do Nijagarinih vodopada, Verbalisti
Polaznice jezičke mreže Verbalisti, Mirela i Ankica – Nijagarini vodopadi

Kursevi engleskog jezika u Kanadi sa najboljima – ILAC spada u najnagrađivanije škole engleskog u svetu.


💥 PROMOCIJA – 💲💲💲 Za upis izvršen do 30. aprila popust od 50 kanadskih dolara za svaku upisanu nedelju programa! Promocija koju je jezička mreža Verbalisti dogovorila sa koledžom ILAC ograničena je datumom, ali i brojem slobodnih mesta u smeštaju, zato najtoplije preporučujemo što raniju prijavu kako biste iskoristili ovu jedinstvenu priliku.

Toronto

sta sve toronto nudi verbalisti

Na severozapadnoj obali jezera Ontario smešten je Toronto, savremen grad, finansijski centar Kanade i jedan od najlepših gradova Severne Amerike.

Vekovima unazad ovo područje bilo je nasaljeno Indijancima koji su ga nazvali taronto, što je na njihovom jeziku značilo “sastajalište, mesto susreta”. Taj naziv grad Toronto, u kom živi 80 nacija koje govore preko 100 jezika, i danas sa velikim ponosom nosi.

Svoju multikulturalnost dokazuje i kroz 18 različito obojenih etničkih kvartova. Građani Toronta mogu se pohvaliti da imaju po jednu Malu Indiju (Little India), Malu Italiju (Little Italy), Grčku četvrt (Greektown) i čak četiri kineske (Chinatown).

Skole jezika u Torontu i vannastavne aktivnosti, ILAC Toronto, Verbalisti

Pored toga, Toronto je sedište vrlo žive berze, fantastične moderne arhitekture, izvrsnih pozorišta, restorana, jedinstvenih muzeja, galerija i šoping centara.

Nipošto ne treba zaboraviti jezero Ontario i čak 1600 parkova koje stanovnicima ovog uzavrelog grada nude odmor i opuštanje.

Škola ILAC

Jezička mreža Verbalisti zastupa ekskluzivno u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i drugim zemljama jugoistočne Evrope daleko najveću školu jezika u Kanadi – International Language Academy of Canada (ILAC).

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Više od 10 hiljada studenata iz preko 75 zemalja sveta svake godine izabere neki od kurseva engleskog jezika iz ponude škole ILAC na dve atraktivne lokacije – Toronto i Vankuver (kliknite ovde za detalje programa u Vankuveru).

Najbolje škole engleskog jezika, ILAC u Torontu, Verbalisti

Škola u Torontu organizovana je u pet velikih zgrada u samom centru grada međusobne udaljenosti od nekoliko minuta peške, u blizini metro stanica Bloor & Yonge. Okružena je popularnim turističkim atrakcijama, a u komšiluku je i najveća nacionalna biblioteka u Kanadi.

Nastava se održava u čak 92 savremeno opremljene učionice, a polaznicima su na raspolaganju i brojne zajedničke prostorije za učenje i druženje. Besplatan WiFi dostupan je u svim zgradama.

Nastavni kadar čine sertifikovani TESOL predavači engleskog jezika sa univerzitetskom diplomom. Za sobom imaju bogato iskustvo u podučavanju, a prošli su i posebne treninge za programe po ILAC metodi učenja. Obrazovna grupacija ILAC u Kanadi, u saradnji sa Oxford Univerity Press, razvila je i nastavni materijal koji je specijalno kreiran prema potrebama svojih studenata.

Akreditacije i članstva

Sa više od 25 izuzetnih priznanja u edukaciji, ILAC spada u najnagrađivanije škole engleskog u svetu. Potvrda visokog kvaliteta i stručnosti su brojna članstva u edukativnim organizacijama, kao i akreditacije – Languages Canada (nacionalno udruženje koje kontroliše rad privatnih i državnih škola u Kanadi), British Columbia (kontrola kvaliteta u edukaciji), Bildungsurlaub (akreditacija Vlade Nemačke za polje viskokog obrazovanja), ALTO (Udruženje koleža, edukatora, agenata i nacionalnih asocijacija u jezičkom turizmu).

Student mix – 39% Latinska Amerika, 32% Evropa, Bliski Istok i Afrika, 29% Azija

Nastava

polaznici jezic48dke mrec5bee na c48dasu c5a1kola ilac u torontu

Nastava se održava u internacionalnim razredima sa najviše 14 polaznika. Kursevi počinju svakog ponedeljka. Prvog dana polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Pored nivoa znanja, kriterijum za formiranje razreda je uzrast, tako da se u jednoj grupi nalaze studenti približno istog znanja i godina.

U zimskim mesecima nastava počinje u 08:45h, a u letnjim u 08:30h

Svake druge nedelje radi se Cambridge test kako bi se pratio proces učenja i napretka.

Opšti kurs engleskog

Opšti kurs engleskog jezika organizuje se od početnog zaključno sa B1 nivoom. U ponudi su programi različitog intenziteta:

  • Intenzivni (26+4) – realizuje se kroz trideset nedeljnih časova, od čega je 26 časova posvećeno unapređivanju glavnih jezičkih veština, tečnoj komunikaciji, diskusijama na zadate teme, podizanju samopouzdanja polaznika… Svake nedelje na raspolaganju su i 4 časa na kojima se posebna pažnja posvećuje uvežbavanju veština ili gramatičkih celina gde se najčešće greši ili se slabije razvijaju. Možete se opredeliti za časove gramatike, vokabulara, pisanja, čitanja, izgovora i poslovnog engleskog jezika.
  • Power English (30+8) – Podrazumeva gore opisani intenzivni kurs engleskog pojačan sa još osam časova nedeljno i namenjen je onima koji žele da u kraćem vremenskom periodu postignu maksimalne rezultate.

Cambridge Exam programi (FCE, CAE, CPE)

priprema za ielts u torontu verbalisti
Polaznica jezičke mreže Mila (gleda u kameru :)), pohađala je četvoronedeljni Cambridge program u “power” varijanti (38 časova nedeljno)

Cambridge Exam kurs engleskog organizuje se od B1 do C2 nivoa. I ovaj program dolazi u dve opcije intenziteta pohađanja – 30 časova nedeljno (intenzivni program) ili 38 časova nedeljno (Power English). U oba slučaja 26 časova posvećeno je podizanju nivoa jezika i bogaćenju veština iz oblasti gramatike i vokabulara, dok su 4 nedeljna časa predviđena za poboljšanje problematičnih jezičkih celina. Studenti koji izaberu Power English imaju još osam nedeljnih časova kroz koje ostvaruju najveću moguću dobit od izabranog programa.

Brojni testovi pomažu da razvijete neophodne veštine za uspešno polaganje ispita. Uz redovne časove, polaznike očekuje minimum dva sata dodatnog samostalnog rada u vidu domaćih zadataka. Pre početka svakog od navedenih programa (FCE, CAE, CPE) polaže se dijagnostički test. Datume i cene polaganja ispita dostavljamo na zahtev.

Priprema za TOEFL i IELTS

kurs engleskog u torontu ana ispred cuvenog televizijskog tornja verbalisti
Ana ispred jednog od glavnih simbola Toronta, televizijskog tornja visine 554 metra

TOEFL i IELTS služe za verifikaciju nivoa znanja engleskog jezika kod osoba čiji maternji jezik nije engleski. Praktično svi priznati strani univerziteti na kojima se nastava sluša na engleskom zahtevaju da kandidati imaju određeni broj bodova na ovim testovima (svaka institucija sama određuje koliko bodova je minimum za primanje kandidata). Dobri rezultati na TOEFL/IELTS ispitu traže se i pri dobijanju stipendija i generalno kao dokaz poznavanja engleskog jezika.

Ako je vaše znanje na minimum B1 nivou možete se opredeliti za neki od ovih pripremnih programa. Oba se organizuju na sledeći način:

Kroz intenzivni (30 časova nedeljno) ili Power English kurs engleskog (38 časova nedeljno) – oba programa predstavljaju kombinaciju opšteg kursa engleskog (26 časova nedeljno), gde se radi na podizanju nivoa, i specijalističkog dela čiji časovi su posvećeni obuci i savetima kako uspešno da položite test.

Okvirna cena polaganja: TOEFL –  250 CAD (kanadski dolar), IELTS –  315 CAD

Datume početka programa i polaganja ispita dostavljamo na zahtev.

Kursevi engleskog jezika u Kanadi sa najboljima - škola ILAC i jezička mreža Verbalisti
Ovako izgledaju neke od vannastavnih aktivnosti u Torontu 😉

Kurs poslovnog engleskog jezika (Business English)

Kurs poslovnog engleskog u varijanti intenzivnog programa (30 časova nedeljeno) predstavlja kombinaciju opšteg engleskog jezika i nastave sa specijalizovanim temama vezanim za poslovanje, finansije i mogućnost pripreme za polaganje Cambridge BEC ispita.

Na časovima opšteg engleskog jezika (26 časova nedeljno) pažnja je usmerena na podizanje nivoa znanja i sticanje neophodnog samopouzdanja. Četiri nedeljna časa posvećena su savladavanju poslovne i finansijske terminologije kroz pisanje izveštaja, pravljenje prezentacija i poslovnih studija slučaja (case-study). Struktura programa je takva da će polaznici još najmanje 6 sati nedeljno posvetiti samostalnoj izradi projekata i domaćim zadacima.

Kursa poslovnog engleskog jezika može da se pohađa i u varijatni Power English (38 časova nedeljno), gde kroz dodatnih osam časova nedeljno unapređujete znanje gramatike i poslovne terminologije, kao i veštine pregovaranja na engleskom jeziku.

Početak programa je svakog drugog ponedeljka u mesecu.

Smeštaj

Porodični

Pažljivo birane i kontrolisane porodice jedva čekaju da budu vaši domaćini. Na raspolaganju je smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona ili punog pansiona (uz doplatu od 40CAD nedeljno na cene prikazane u cenovniku). Posteljina i peškiri su obezbeđeni Omogućen je i besplatni pristup internetu. Usluga pranja veša jednom nedeljno je takođe uključena u cenu. Udaljenost porodica od škole je između 45 i 55 minuta gradskim prevozom. Napomena: Boravak u dvokrevetnoj sobi moguć je u slučaju da dva studenta putuju zajedno.

Dream House rezidencija/apartmani

dream house apartmani u torontu
Dream House apartmani (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Fantastična, moderno opremljena rezidencija nalazi se u luksuznoj četvrti Toronta (St. Clair and Bathurst), okružena klubovima, kafićima, restoranima, na samo pola sata prevozom od škole. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama i privatnim kupatilom, a na raspolaganju je i kompletno opremljena kuhinja. Apartmani su namenjeni za boravak dvoje ili troje studenata. Omogućen je besplatan pristup internetu i televizija sa Netflix paketom. Boravak je na bazi noćenja. Cena ovog smeštaja varira u zavisnosti od tipa sobe i popunjenosti kapaciteta i kreće se od 430 CAD do 520 CAD. U cenovniku u nastavku iskazana je cena ovog smeštaja od 430 CAD.

Parkside rezidencija

Parkside rezidencija
Parkside rezidencija

Luksuzna rezicencija u samom centru Toronta, na 15 minuta prevozom od škole. Sobe su jednokrevetne, kupatila spratna i dele ih po dva polaznika. Na raspolaganju je i zajednička kuhinja kao i praonica veša. Boravak je na bazi punog pansiona.

Napomena:

Za koju god smeštajnu opciju da se opredelite dolazak i odlazak su subota/subota

Ukoliko odaberete smeštaj u nekoj od rezidencija, treba planirati do 200 CAD (kanadskih dolara) za sigurnosni depozit koji se po završetku programa vraća ukoliko nije načinjena nikakva materijalna šteta

‼️ Minimalni period na koji se može iznajmiti smeštaj u rezidencijama Dream House i Parkside je 4 nedelje.

Slobodno vreme

Nakon učenja najlepši način da se opustite su vannastavne aktivnosti koje organizuje koledž ILAC. Detaljan raspored sa cenama objavljuje se na mesečnom nivou, a neke aktivnosti poput obliazaka restorana, noćnih klubova i čuvene pijace i distrikta Kesington uključene su u cenu.

obilazak nijagarin vodopada verbalisti
Izlet i obilazak Nijagarinih vodopada

Ovaj višemilionski, kosmopolitski grad rašiirenih ruku dočekuje goste i smatra se jednim od najgostoprimljivijih gradova sveta. Oduševiće vas moderni oblakoderi u centru, ali i očuvane stambene zgrade iz doba viktorijanskog perioda po predgrađima.

Imate priliku da posetite najprepoznatljiviji simbol Toronta, televizijski toranj visine 554 metra sa koga se pruža predivan pogled na grad i jezero Ontario; Kraljevski muzej Ontarija pleni prvenstveno izložbama skeleta dinosaurusa, dok čuveni akvarijum sa 16000 morskih životinja deluje impozantno, a na terasi najpopularnije kuće u Torontu Casa Loma možete naručiti odličan kapućino. Casa Loma sagrađena je 1914. godine kao letnja rezidencija kanadskog generala Henrija M. Pelata, a enterijer je korišćen u čuvenom mjuziklu Čikago.

Doživljaj koji se pamti ceo život je voda koja grmi – svetsko čudo, Nijagarini vodopadi, gde je naš istaknuti naučnik Nikola Tesla prvi podigao hidrocentralu. U neposrednoj blizini nalazi se i spomenik u njegovu čast.

Tokom vikenda koledž organizuje i ekskurzije u Njujork, Čikago, Montreal i Kvebek, a nekoliko puta nedeljno na programu su i sportske aktivnosti, fudbal, joga, ples, skijanje zimi i odbojka. Naravno, neizostavne su i filmske večeri, šoping i kvizovi znanja.

Cenovnik

Za koju god smeštajnu opciju da se opredelite dolazak i odlazak su subota/subota.

‼️ Minimalni period na koji se može iznajmiti smeštaj u rezidencijama Dream House i Parkside je 4 nedelje.

2023 CENE – Kursevi engleskog jezika u Kanadi – TORONTO (uzrast 19+ god)

Kursevi engleskog jezika u Kanadi, cenovnik za Toronto, jezička mreža Verbalisti
Napomena: sve cene date su u kanadskim dolarima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

✅ Pomoć oko prijave za kanadsku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

izlet u otavu skola engleskog jezika ilac toronto verbalisti
Kliknite na foto za uvećan prikaz

Napomena: Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani kurs engleskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj, administrativni troškovi upisa (180 CAD) i organizacije smeštaja (250 CAD) koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, udžbenik i nastavni materijal, neograničeno korišćenje jezičke i kompjuterske laboratorije, besplatan pristup internetu, korišćenje dodatnih sadržaja u okviru nekih rezidencija.

Putno-zdravstveno osiguranje takođe je uključeno u cenu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 100 CAD, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja vize i gradski prevoz u Torontu.

Foto i video galerija

Pogledajte video prilog u nastavku i upoznajte se sa akademijom ILAC i njenim prestižnim kampusom u Torontu:

Škole engleskog u Kanadi – ILAC, TORONTO KAMPUS

Marko iz Slovenije, iskustva polaznika jezičke mreže – kurs engleskog u školi ILAC

Kursevi engleskog jezika u Kanadi – imate pitanje ili želite da se upišete? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?