London proglašen za najbolji grad za studiranje u 2018. godini

Studiranje u Engleskoj, Verbalisti

Najugledniji istraživački centar i medij koji prati rad i rangira kvalitet univerziteta u svetu, Times Higher Education, upravo je objavio novu listu gradova sa najvećim brojem elitnih univerziteta. Rangiranje je bazirano na podacima THE World University Rankings.

London ima najveći broj elitnih univerziteta koji su našli svoje mesto na listi 500 vodećih svetskih univerziteta. Petnaest londonskih univerziteta smestilo se u prvih 500, dok se njih šest rasporedilo u prvih 200.  Tih elitnih šest univerziteta su: Imperial College LondonKing’s College LondonLondon School of Economics and Political ScienceQueen Mary University of LondonRoyal Holloway, University of London i University College London.

Visoka koncentracija odličnih univerziteta na jednom mestu daje mogućnost studentima da koriste njihove obrazovne resurse istovremeno i to London čini jednim velikim kampusom. Britanska prestonica zapravo ima ukupno 40 univerziteta, što je najveći broj visokoobrazovnih institucija u jednom gradu u svetu. Rame uz rame sa Londonom može da stane samo Boston u Sjedinjenim Američkim Državama. Drugi gradovi koji se mogu pohvaliti da imaju nekoliko univerziteta u prvih 200 su Pariz, Hong Kong, Berlin i Njujork.

Kako izgleda studiranje u Londonu možete osetiti ako upišete jedan od letnjih programa jezičke mreže Verbalisti (za listu najpopularnijih programa kliknite ovde), dok najambicioznijim preporučujemo akademske programe u dva vodeća univerziteta u svetu – St. Hugh’s u Oxfordu (kliknite ovde) i Magdalene College u Kembridžu (kliknite ovde). Sve škole i univerziteti koje jezička mreža zastupa nalaze se u samom svetskom vrhu po kvalitetu nastavnih kadrova i obrazovnih programa.

Imate komentar ili pitanje?