Poseta Popajevom selu, popularne aktivnosti letnje škole engleskog jezika

Letnje škole engleskog jezika - Verbalisti na snimanju filma u Popajevom selu na Malti

Gde živi mornar Popaj? Pa u Popajevom selu 🙂

Popajevo selo smešteno je u najlepšem delu Ankor zaliva, na samom severu Malte. DOBRODOŠLI!

Verbalisti, sanjari i zauvek deca u duši, ushićeno su se zaputili ka slatkom raju, kako se često drugačije naziva Popajevo selo. Osamdesedih godina prošlog veka producenti Paramount Pictures izabrali su ovaj zaliv u obliku sidra kao idealno mesto za snimanje filma o najpoznatijem mornaru na svetu.

Poseta Popajevom selu, popularne aktivnosti letnje škole engleskog jezika
Letnje škole engleskog jezika – poseta Popajevom selu na Malti (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Danas je to zabavni park sa 19 autentičnih, rustičnih kućeraka. Tu je i stalna postavka rekvizita korišćena na filmu.

“Ljudi, požurite, ovde je bioskop”, zove nas Marko. Ulazimo taman na početak kratkog dokumentarca o Popaju. Odmah nakon toga, Filip i Aleksandar ukrstili su svoja golferska koplja, a Dejana i Milica se slikaju sa Badžom i Perom Žderom. 🙂

Brzo, brzo, eno ga Popaj lično…Veoma smo srećni što smo uspeli da ga izvučemo iz gužve da malo popičamo sa njim. Naravno, sledi i fotkanje za uspomenu.

Nakon obilaska ove bajkolike muzejske postavke pravac plaža i spuštanje niz vodene tobogane. Nikako ne smemo da propustimo brodić koji krstari zalivom i vodi do predivnih stena i malih pećina.

Odlazimo srećni ali i pomalo tužni jer se ova uzbudljiva avantura završila. Na vrhu sela ka izlazu, još jedan pogled ka tom filmskom seocetu, i naravno, još jedna slika – za roditelje. We’ll be back, for sure! Do tada uživajte u foto galeriji koju smo vam pripremili u nastavku:

__________________

Ukoliko želiš da osetiš čari letnje škole engleskog jezika na Malti klikni ovde ili na link u nastavku za više informacija:

Malta, letnje škole engleskog jezika (12-17 god), IELS

Verbalisti su poznati po lakom učenju jezika kroz zabavu i zanimljivim programima koji najmlađe učenike ostavljaju bez daha – kako zbog stvari koje vide i nauče, tako i zbog akcije i zabave koja ih svake godine očekuje.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading