U poseti jednom od najstarijih i najuglednijih pabova u Londonu (FOTO GALERIJA)

Ulaz u londonski pab Ye Olde Cheshire CheeseLondon važi za jedan od najlepših gradova sveta, a mnoge njegove čari možete da osetite uz jezičke programe Verbalista. Čak i onima koji su ga više puta posetili, razgledanje Londona tokom naših jezičkih putovanja učiniće boravak u britanskoj prestonici nezaboravnim. Nakon obilazaka znamenitosti, predah u čuvenim londonskim pabovima je obavezan. Prošlog leta Verbalisti su posetili jedan od najpoznatijih i najstarijih pabova u Londonu – „Stari češirski sir“ (Ye Olde Cheshire Cheese).

Pab Ye Olde Cheshire Cheese počeo je s radom još davne 1538. godine. Iako je svoj izgled od tada promenio, pošto je delimično obnovljen 1667. nakon Velikog požara u Londonu, pab u svom enterijeru još uvek na nekim mestima sadrži drvene panele iz 19. veka, a poneki su čak i stariji. Ulaz je veoma skroman, dok unutrašnjost oduševljava. Česti gosti paba bili su Oliver Goldsmit, Mark Tven, Artur Konan Dojl, Semjuel Džonson, Čarls Dikens… Adresa: Fleet Street 145.

Polaznici jezičke mreže Verbalisti su u ovoj Olimpijskoj godini bili posebno aktivni, pa su grupni polasci jezičkog putovanja My LONDON svi rasprodati, dok je za programe u čuvenom univerzitetu UCL u Londonu ostalo još nekoliko mesta za grupni polazak 22. jula – pogledajte taj popularni program ovde  Mesta još uvek ima za individualne polaske, ali treba imati u vidu dužinu vizne procedure… zato požurite.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?