Kursevi španskog jezika u Španiji – Ibica

Kursevi španskog jezika u Španiji - Ibica

Kursevi španskog jezika u Španiji kvalitetni su u svim školama sa kojima jezička mreža Verbalisti sarađuje, ipak jednu školu izdvajamo. Škola španskog jezika Instituto de Idiomas na Ibici redovno oduševljava krajnje srdačnim odnosom i pažnjom, pa zato i ne čudi što je ova škola najbolje ocenjena škola jezika od strane naših polaznika.

Ibica

Plaza na Ibici, Verbalisti

Ibica, poznata i kao „la Isla Blanca“ (Belo ostrvo), najlepše je od četiri Balearska ostrva. Prekrasni  zalivi i uvale sa kristalno čistom vodom, visoke stene koje štrče iz mora, mediteranske plaže sa sitnim belim peskom, mirišljave borove šume, romantični zalasci sunca i prijatni barovi na plaži poznati kao „chiringuitos“… sve ovo čini Ibicu savršenim mestom za odmor i učenje španskog.

Svoju popularnost Ibica umnogome duguje i legendarnom noćnom životu. Svakog leta najpoznatiji svetski di-džejevi do usijanja podižu atmosferu u lokalnim klubovima.

noc487ni c5beivot na ibici
Svakog leta najpoznatiji svetski di-džejevi do usijanja podižu atmosferu u lokalnim klubovima

Šezdesetih godina prošlog veka poznati umetnici i boemi naselili su čarobno Balearsko ostrvo koje im je svojim bojama i mirisima pružalo neiscrpnu inspiraciju. Mnogi od njih i dalje žive na Ibici, o čemu svedoče brojne umetničke galerije i kolonije rasute po ostrvu.

Ibica je raj i za kupoholičare: razni šoping centri, butici, prodavnice i pijace nude sve što poželite.

Škola

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa u jugoistočnoj Evropi najugledniju i najstariju jezičku školu na Ibici Instituto de Idiomas. Školu su osnovali lingvisti s dugogodišnjim iskustvom u nastavi španskog jezika za strance. Interaktivni pristup i komunikativni način nastave (grupe se formiraju od najviše 10 polaznika) polaznicima nude mogućnost postizanja odličnih rezultata u sve četiri jezičke veštine: razumevanju teksta, pisanju, čitanju i govoru.

Škola se nalazi u centru grada Ibice (Ibiza Town) i poseduje moderno opremljene i klimatizovane učionice. U celoj školi obezbeđen je besplatan pristup internetu, a u bogato opremljenoj biblioteci polaznici mogu da se snabdeju svom neophodnom literaturom, udžbenicima, kao i da prelistaju lokalne novine i časopise.

Kursevi španskog za odrasle

kursevi c5a1panskog verbalista na ibici u c5a1koli instituo de idiomas
Časovi španskog jezika izvode se u manjim grupama od najviše 10 polaznika

Škola nudi programe standardnog španskog jezika koji se razlikuju po intenzitetu i broju časova. Intenzivni kurs 20 ima 20 časova opšteg španskog jezika nedeljno. Superintenzivni kurs 30 sa fondom od 30 časova nedeljno predstavlja kombinaciju intenzivnog kursa od 23 i dodatnih 7 privatnih (1-na-1) časova španskog.

Zoran je brzo savladao pocetni spanski
Kursevi španskog za odrasle

Kao jedna od vodećih škola u Španiji, Instituto de Idiomas organizuje i pripremne kurseve za polaganje ispita DELE. Skraćenica DELE znači Diploma španskog kao stranog jezika. DELE diplome su jedine međunarodno priznate diplome koje pružaju mogućnost da potvrdite znanje španskog jezika bilo u sistemu školstva ili univerzitetskim, profesionalnim ili ličnim okvirima. Kurs se sastoji od 20 časova standardnog španskog i 5 privatnih časova koji su posvećeni pripremi za ispit.

Vodeni sportovi na Ibici, Verbalisti

Ukoliko želite da na ovom predivnom ostrvu unapredite znanje poslovnog španskog, onda preporučujemo da pohađate program Executive Spanish koji vam nudi 20 privatnih časova nedeljno. Cenu ovog programa sa izabranim smeštajem dostavljamo nakon što dobijemo konkretan upit, odnosno popunjenu prijavu koja je neobavezujuća i koju je moguće preuzeti ovde.

Programi se mogu pohađati u periodu od dve do 26 nedelja, u zavisnosti od nivoa znanja španskog koji želite da dostignete.

Razredi se formiraju od grupa sa najviše 10 polaznika, mada ih najčešće ima između 2 i 6. Tako male grupe obezbeđuju brz napredak.

Čas traje 45 minuta, a nastava se održava u prepodnevnim časovima (09:30-12:45) tokom cele godine i poslepodnevnim časovima (14:45-18:00) od aprila do oktobra.

Smeštaj

Porodica

Smeštaj u porodici je sigurno najbolji način da utvrdite znanje španskog i upoznate ostrvo i njegove stanovnike. Porodice su pažljivo birane i najčešće su 15-ak minuta hoda udaljene od škole. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi noćenja s doručkom. Doplata za večeru (polupansion) iznosi €45 nedeljno a večera se postavlja uvek u određeno vreme (obično oko 21:00). Pranje veša jednom nedeljno je uključeno u cenu, a porodica obezbeđuje peškire.

Studentski stanovi

Škola nudi i smeštaj u studentskim stanovima koji obično dele do 6 polaznika škole. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi noćenja, a prostorije koji stanari zajednički koriste su kupatilo i opremljena kuhinja. U cenu su uključeni sobni peškiri (ali ne i za plažu), korišćenje veš mašine; održavanje soba je obaveza polaznika koji ih koriste. Za sobu sa balkonom i televizorom treba doplatiti 50 evra nedeljno.

Hoteli

Verbalisti polaznici na plaži na Ibici

U ponudi je nekoliko hotela koji se nalaze u gradu ili blizu plaža. Hoteli su u rangu kvaliteta 3 i 4 zvezdice i nalaze se na različitoj udaljenosti od škole – od 3 minuta hoda do 15 minuta vožnje autobusom. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama a boravak je na bazi noćenja sa doručkom. Hotelski smeštaj je daleko skuplji od dve prethodno ponuđene opcije i cene dostavljamo tek pošto polaznik dostavi konkretan upit popunjavanjem prijave/upita koji je moguće preuzeti ovde.

Vannastavne aktivnosti

na plac5bei salinas na ibici

Pored redovnih časova španskog jezika, škola Instituto de Idiomas organizuje raznovrsne aktivnosti i ekskurzije tokom kojih polaznici upoznaju špansku kulturu i običaje, stiču nove prijatelje i zabavljaju se. Neke od ovih aktivnosti su uračunate u cenu, poput obilaska grada Ibice, filmskih večeri, posete muzejima i lokalnim festivalima, a druge se doplaćuju po izboru.

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci organizuju se svake nedelje za sve nivoe znanja osim za potpune početnike; oni mogu započeti program dva puta mesečno tokom cele godine, i svakog ponedeljka u julu, avgustu i septembru.

Polasci su uvek nedeljom, nastava počinje ponedeljkom a povratak je subotom.

2024 CENE, KURSEVI ŠPANSKOG JEZIKA U ŠPANIJI – IBICA (uzrast 18+ god)

SmeštajKursBroj časovaDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje
STUDENTSKI STAN jednokrevetna soba, boravak na bazi noćenjaINTENZIVNI KURS 2020117516552135
SUPERINTENZIVNI KURS 30 (23 časa u grupi + 7 privatnih časova), na raspolaganju od 23.04. do 26.10.30139519852575
DELE PRIPREMA (INTENZIVNI + 5 PRIVATNIH ČASOVA ZA DELE)252795
PORODICA jednokrevetna soba, noćenje sa doručkomINTENZIVNI KURS 2020123517452255
SUPERINTENZIVNI KURS 30 (23 časa u grupi + 7 privatnih časova), na raspolaganju od 23.04. do 26.10.30145520752695
DELE PRIPREMA 25 časova nedeljno (INTENZIVNI + 5 PRIVATNIH ČASOVA ZA DELE)252915

*Cene su date u evrima.

Napomena: Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani kurs španskog jezika sa odgovarajućim nedeljnim fondom časova, smeštaj u porodici ili studentskom stanu, administrativni troškovi upisa od 95€ koji su nepovratni, odabrane vannastavne aktivnosti, nastavni materijal za prve dve nedelje nastave (10€), dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 50€, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, povratni aerodromski transfer (oko 110€) i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Ovako izgleda učenje španskog na Ibici

Kursevi španskog jezika u Španiji – IBICA

Časovi španskog na Ibici i iskustva polaznika jezičke mreže Verbalisti

Kursevi španskog za odrasle na Ibici i škola španskog jezika Instituto de Idiomas – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Stari Grad, Beograd, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading