Kursevi engleskog u Irskoj – program My DUBLIN

Kursevi engleskog u Irskoj - program My DUBLIN, jezička mreža Verbalisti

Kursevi engleskog u Irskoj – jezičko putovanje u bajkovit i veseli Dablin

Rešili ste: usavršićete engleski u zemlji gde se taj jezik govori, a u Londonu ste već bili – onda je program Verbalista My DUBLIN pravi izbor za vas. Dablin, grad Ginis piva, svesrdnih Iraca i vesele muzike – krećemo s našim jezičkim putovanjem!


Dablin (Dublin)

dablin i reka liffey
Dublin i reka Liffey

Dablin je moderna metropola koja će vas očarati energijom i lepotom. Muzika, kultura i umetnost vas svuda prate u ovom kosmopolitskom gradu koji predstavlja jednu od najpopularnijih evropskih turističkih destinacija. Bajkovite i toplinom obmotane džordžijanske vile iz osamnaestog veka još uvek odolevaju napadima modernih, staklenih i čeličnih zgrada koje u poslednje vreme niču, čini se, svuda…

U slučaju da ste ljubitelj bajki, romantičnih knjiga, priča o vitezovima i princezama, u Dablinu možete posetiti nekoliko zamkova koji će vas preneti u to vreme. Romantičnoj atmosferi grada doprinose mostovi preko reke Lifi – izbrojali smo ih čak 16 u centru.

Trinity College biblioteka, Verbalisti
Biblioteka čuvenog Trinity koledža u Dublinu (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Svoje drugo, podjednako romantično lice Dablin pokazuje noću. Uz vesele taktove tradicionalne irske muzike i violine, svi cupkaju u gradskim četvrtima kao što su Temple bar i  Latin Quarter. Ovde ćete probati autentično Ginis pivo koje ima aromu kafe i penu tako gustu da kroz nju čak ni peni novčić ne može da propadne (provereno!).

Srdačnost, gostoljubivost i pričljivost Iraca omogućiće vam da usavršite engleski, a s jezičkog putovanja na Smaragdnom ostrvu ponećete uspomene za ceo život.

Škola

glavna zgrada koledza ces
Škole jezika u Irskoj: Glavna zgrada koledza CES u Dablinu

Osnovan  1979. godine, Centar za engleske studije CES (Centre of English Studies CES) prvi je privatni jezički koledž u Irskoj. Smešten je u dve elegantne džordžijanske zgrade u strogom centru Dablina, u istoj ulici kao i čuveni Triniti koledž i Dablinski zamak.

CES je 2007. nagrađen prestižnom titulom ‘Star English Language School’ i to jedina škola iz Dablina koju je Language Travel Magazine ikad nominovao i nagradio. Koledž je akreditovan od strane irskog Ministarstva prosvete i uglednih evropskih asocijacija ACELS (Accreditation and Co-ordination of English Language Services) i EAQUALS (Evaluation & Accreditation of Quality in Language Services), a takođe je i osnivački član MEI (Marketing English in Ireland).

Tokom poslednjih 30 godina više od 40.000 studenata iz 55 zemalja usavršavalo je engleski u CES-u.

Nastava

Standardni kurs engleskog jezika

Polaznici pohađaju 20 časova nedeljno u prepodnevnim satima, što im omogućava da učestvuju u bogatom školskom društvenom programu u poslepodnevnim i večernjim satima, ili da slobodno vreme provedu u učenju.

Časovi su podeljeni u dva modula koje najčešće vode dva profesora; prvi modul bavi se gramatikom, čitanjem i pisanjem, a drugi je posvećen usavršavanju komunikacijskih veština i tečnom izražavanju.

Intenzivni kurs engleskog jezika

Intenzivni kurs engleskog jezika u školi CES-Dublin, Verbalisti
Intenzivni kurs engleskog jezika sastoji se od standardnog kursa u prepodnevnim satima i dodatna dva konverzacijska časa utorkom, sredom i četvrtkom poslepodne

Ovaj program ima fond od 26 časova nedeljno i namenjen je polaznicima koji žele da usavrše konverzaciju i na najbrži mogući način nauče kako da tečno i sigurno koriste engleski u usmenoj i pismenoj komunikaciji. Sastoji se od standardnog kursa u prepodnevnim satima i dodatna dva konverzacijska časa utorkom, sredom i četvrtkom poslepodne. Konverzacijski časovi posvećeni su debatama i diskusijama na aktuelne i savremene teme, a koriste se autentični materijali iz elektronskih i štampanih medija.

Kurs poslovnog engleskog jezika

Poslovnim ljudima i studentima koji se pripremaju za karijeru u globalnom poslovnom okruženju preporučujemo kurs poslovnog engleskog jezika.

Čas engleskog u školi CES u Dablinu, Verbalisti
Kurs poslovnog engleskog jezika u školi CES

Struktura poslovnog kursa je ista kao i kod intenzivnog: prepodne ćete pohađati standardni kurs engleskog jezika, a tokom dva poslepodnevna časa utorkom, sredom i četvrtkom proučavaćete poslovnu pismenu i usmenu komunikaciju kroz sledeće module: Meetings & Negotiations; Socializing & Travel; Oral & Written Presentations; Analyzing Figures/Describing Trends; Sales/Marketing/Advertising; Understanding Cultural Differences. Program poslovnog engleskog moguće je pohađati u julu i avgustu.

Pripremni IELTS program

CES je jedina jezička škola u Dablinu koja je sertifikovan IELTS testing centar. Tu možete pohađati pripemni IELTS program u dve varijante: 1) IELTS intenzivni program sa fondom od 26 časova nedeljno koji traje 2 nedelje (IELTS test plaća se posebno i košta 200€) i 2) IELTS Standardni koji podrazumeva 20 časova nedeljno i u odnosu na potrebe polaznika može da traje 2 i više nedelja.

IELTS je vodeći ispit engleskog jezika koji svake godine polaže preko milion ljudi koji žele da studiraju ili rade u zemljama gde je engleski jezik komunikacije.

Vannastavne aktivnosti

Verbalisti u obilasku koledza Triniti u Dablinu
Verbalisti u obilasku koledza Triniti u Dablinu

Celodnevne ekskurzije i obilasci vikendom su opcioni i nisu uključeni u cenu; tokom vašeg jezičkog usavršavanja preporučujemo sledeće obilaske sa vodičem/profesorom škole CES:

Belfast & Titanic Museum 35€
Galway & Cliffs of Moher 35€
Co. Wicklow Walks (Powerscourt/Glendalough) 30€
Kilkenny City & Castle 30€
Boyne Valley & Newgrange Passage Tomb 30€

Smeštaj

Porodica

Boravak u porodici odličan je način da se upoznate sa irskim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama na bazi polupansiona radnim danom, i punog pansiona vikendom. S obzirom na centralnu gradsku lokaciju škole, polaznici u porodičnom smeštaju najčešče koriste gradski prevoz. Letnja doplata za ovu vrstu smeštaja iznosi €35 nedeljno i naplaćuje se od 28. maja do 17. septembra.

Studentske rezidencije

studentski smestaj u dablinu skola ces

Koledž poseduje dve studentske rezidencije – Krestfild i Oburn, u dablinskoj stambenoj četvrti Vajthol, oko 5km udaljenoj od centra grada. Sobe su skromno ali funkcionalno opremljene, imaju satelitsku televiziju i bežičnu internet konekciju, a najveći broj ima i privatna kupatila.

Boravak je u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja. Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 30€ nedeljno. Na raspolaganju vam je opremljena kuhinja i zajednički dnevni boravak. Ukoliko se opredelite za ovaj smeštaj, škola nalaže obavezan aerodromski transfer u dolasku (85€). Boravak se rezerviše od nedelje pre početka kursa do subote posle završenog kursa. Polaznici mora da imaju najmanje 18 godina da bi koristili rezidencijalni smeštaj.

Letnja studentska rezidencija

Tokom jula i avgusta polaznici CES koledža mogu da borave u studentskom kompleksu Šenovin Vilidž koji je 4-5km udaljen od centra grada i vrlo dobro povezan gradskim prevozom. Šenovin Vilidž je posebno dizajniran i građen za dablinske studente, a odlikuje ga visok komfor i udobnost. Sastoji se od 86 apartmana koje čine 3, 4 ili 5 jednokrevetnih soba sa privatnim kupatilima i bežičnim internetom. Svaki apartman ima odlično opremljenu kuhinju, zajednički dnevni boravak i prostor za učenje. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi noćenja.

verbalisti u setnji ulicom grafton u dablinu

Cenovnik i datumi programa

Polaznici sa prethodnim znanjem engleskog jezika mogu upisati standardne i intenzivne kurseve svake nedelje.

Poslovni kurs engleskog jezika može se pohađati u periodu između februara i oktobra.

Polazak za sve programe je uvek nedeljom, a povratak subotom. Nastava počinje ponedeljkom.

2024 CENE, KURSEVI ENGLESKOG U IRSKOJ U KOLEDŽU CES U DABLINU (u €)

Cene za kurseve engleskog jezika u Dablinu, Verbalisti
Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️ Napomena: letnja doplata primenjuje se u periodu od 28. maj do 17. septembar

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Cena uključuje

Administrativne troškove upisa i nadoknadu za pronalaženje i organizaciju smeštaja koje naplaćuje koledž i koji su nepovratni (170€), odabrani program engleskog jezika sa navedenim brojem časova, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

Cena ne uključuje

Troškove registracije od 80€, udžbenik (35€), avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromske transfere, troškove pribavljanja irske vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Škole engleskog u Irskoj i jezički programi u koledžu CES u Dablinu – želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:Save

Kontakt formular

Stari Grad, Beograd, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading