Učenje engleskog u Engleskoj – jezičko putovanje My LIVERPOOL

Učenje engleskog u Engleskoj - jezičko putovanje My LIVERPOOL

Za današnje učenje engleskog u Engleskoj odabrali smo kraljevsko naselje iz 13–tog veka koje se razvilo u kosmpolitski grad. Iako je drugi po veličini, taj grad sa najnižim troškovima života u Velikoj Britaniji važi i za najgostoljubiviji. Zovu ga i univerzitetskim gradom jer su u njemu smeštena 4 vodeća britanska univerziteta. Vodimo vas u evropsku luku čije ime je na svojoj krmi nosio najpoznatiji prekookeanski brod na svetu Titanik. Krećemo na jezičko putovanje My LIVERPOOL.

PROČITAJTE VIŠE OVDE

Kursevi engleskog u Irskoj – program My DUBLIN

Kursevi engleskog u Irskoj - program My DUBLIN, jezička mreža Verbalisti

Kursevi engleskog u Irskoj – jezičko putovanje u bajkovit i veseli Dablin

Rešili ste: usavršićete engleski u zemlji gde se taj jezik govori, a u Londonu ste već bili – onda je program Verbalista My DUBLIN pravi izbor za vas. Dablin, grad Ginis piva, svesrdnih Iraca i vesele muzike – krećemo s našim jezičkim putovanjem!


Dablin (Dublin)

dablin i reka liffey
Dublin i reka Liffey

Dablin je moderna metropola koja će vas očarati energijom i lepotom. Muzika, kultura i umetnost vas svuda prate u ovom kosmopolitskom gradu koji predstavlja jednu od najpopularnijih evropskih turističkih destinacija. Bajkovite i toplinom obmotane džordžijanske vile iz osamnaestog veka još uvek odolevaju napadima modernih, staklenih i čeličnih zgrada koje u poslednje vreme niču, čini se, svuda…

U slučaju da ste ljubitelj bajki, romantičnih knjiga, priča o vitezovima i princezama, u Dablinu možete posetiti nekoliko zamkova koji će vas preneti u to vreme. Romantičnoj atmosferi grada doprinose mostovi preko reke Lifi – izbrojali smo ih čak 16 u centru.

Trinity College biblioteka, Verbalisti
Biblioteka čuvenog Trinity koledža u Dublinu (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Svoje drugo, podjednako romantično lice Dablin pokazuje noću. Uz vesele taktove tradicionalne irske muzike i violine, svi cupkaju u gradskim četvrtima kao što su Temple bar i  Latin Quarter. Ovde ćete probati autentično Ginis pivo koje ima aromu kafe i penu tako gustu da kroz nju čak ni peni novčić ne može da propadne (provereno!).

Srdačnost, gostoljubivost i pričljivost Iraca omogućiće vam da usavršite engleski, a s jezičkog putovanja na Smaragdnom ostrvu ponećete uspomene za ceo život.

Škola

glavna zgrada koledza ces
Škole jezika u Irskoj: Glavna zgrada koledza CES u Dablinu

Osnovan  1979. godine, Centar za engleske studije CES (Centre of English Studies CES) prvi je privatni jezički koledž u Irskoj. Smešten je u dve elegantne džordžijanske zgrade u strogom centru Dablina, u istoj ulici kao i čuveni Triniti koledž i Dablinski zamak.

CES je 2007. nagrađen prestižnom titulom ‘Star English Language School’ i to jedina škola iz Dablina koju je Language Travel Magazine ikad nominovao i nagradio. Koledž je akreditovan od strane irskog Ministarstva prosvete i uglednih evropskih asocijacija ACELS (Accreditation and Co-ordination of English Language Services) i EAQUALS (Evaluation & Accreditation of Quality in Language Services), a takođe je i osnivački član MEI (Marketing English in Ireland).

Tokom poslednjih 30 godina više od 40.000 studenata iz 55 zemalja usavršavalo je engleski u CES-u.

Nastava

Standardni kurs engleskog jezika

Polaznici pohađaju 20 časova nedeljno u prepodnevnim satima, što im omogućava da učestvuju u bogatom školskom društvenom programu u poslepodnevnim i večernjim satima, ili da slobodno vreme provedu u učenju.

Časovi su podeljeni u dva modula koje najčešće vode dva profesora; prvi modul bavi se gramatikom, čitanjem i pisanjem, a drugi je posvećen usavršavanju komunikacijskih veština i tečnom izražavanju.

Intenzivni kurs engleskog jezika

Intenzivni kurs engleskog jezika u školi CES-Dublin, Verbalisti
Intenzivni kurs engleskog jezika sastoji se od standardnog kursa u prepodnevnim satima i dodatna dva konverzacijska časa utorkom, sredom i četvrtkom poslepodne

Ovaj program ima fond od 26 časova nedeljno i namenjen je polaznicima koji žele da usavrše konverzaciju i na najbrži mogući način nauče kako da tečno i sigurno koriste engleski u usmenoj i pismenoj komunikaciji. Sastoji se od standardnog kursa u prepodnevnim satima i dodatna dva konverzacijska časa utorkom, sredom i četvrtkom poslepodne. Konverzacijski časovi posvećeni su debatama i diskusijama na aktuelne i savremene teme, a koriste se autentični materijali iz elektronskih i štampanih medija.

Kurs poslovnog engleskog jezika

Poslovnim ljudima i studentima koji se pripremaju za karijeru u globalnom poslovnom okruženju preporučujemo kurs poslovnog engleskog jezika.

Čas engleskog u školi CES u Dablinu, Verbalisti
Kurs poslovnog engleskog jezika u školi CES

Struktura poslovnog kursa je ista kao i kod intenzivnog: prepodne ćete pohađati standardni kurs engleskog jezika, a tokom dva poslepodnevna časa utorkom, sredom i četvrtkom proučavaćete poslovnu pismenu i usmenu komunikaciju kroz sledeće module: Meetings & Negotiations; Socializing & Travel; Oral & Written Presentations; Analyzing Figures/Describing Trends; Sales/Marketing/Advertising; Understanding Cultural Differences. Program poslovnog engleskog moguće je pohađati u julu i avgustu.

Pripremni IELTS program

CES je jedina jezička škola u Dablinu koja je sertifikovan IELTS testing centar. Tu možete pohađati pripemni IELTS program u dve varijante: 1) IELTS intenzivni program sa fondom od 26 časova nedeljno koji traje 2 nedelje (IELTS test plaća se posebno i košta 200€) i 2) IELTS Standardni koji podrazumeva 20 časova nedeljno i u odnosu na potrebe polaznika može da traje 2 i više nedelja.

IELTS je vodeći ispit engleskog jezika koji svake godine polaže preko milion ljudi koji žele da studiraju ili rade u zemljama gde je engleski jezik komunikacije.

Vannastavne aktivnosti

Verbalisti u obilasku koledza Triniti u Dablinu
Verbalisti u obilasku koledza Triniti u Dablinu

Celodnevne ekskurzije i obilasci vikendom su opcioni i nisu uključeni u cenu; tokom vašeg jezičkog usavršavanja preporučujemo sledeće obilaske sa vodičem/profesorom škole CES:

Belfast & Titanic Museum 35€
Galway & Cliffs of Moher 35€
Co. Wicklow Walks (Powerscourt/Glendalough) 30€
Kilkenny City & Castle 30€
Boyne Valley & Newgrange Passage Tomb 30€

Smeštaj

Porodica

Boravak u porodici odličan je način da se upoznate sa irskim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama na bazi polupansiona radnim danom, i punog pansiona vikendom. S obzirom na centralnu gradsku lokaciju škole, polaznici u porodičnom smeštaju najčešče koriste gradski prevoz. Letnja doplata za ovu vrstu smeštaja iznosi €35 nedeljno i naplaćuje se od 28. maja do 17. septembra.

Studentske rezidencije

studentski smestaj u dablinu skola ces

Koledž poseduje dve studentske rezidencije – Krestfild i Oburn, u dablinskoj stambenoj četvrti Vajthol, oko 5km udaljenoj od centra grada. Sobe su skromno ali funkcionalno opremljene, imaju satelitsku televiziju i bežičnu internet konekciju, a najveći broj ima i privatna kupatila.

Boravak je u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja. Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 30€ nedeljno. Na raspolaganju vam je opremljena kuhinja i zajednički dnevni boravak. Ukoliko se opredelite za ovaj smeštaj, škola nalaže obavezan aerodromski transfer u dolasku (85€). Boravak se rezerviše od nedelje pre početka kursa do subote posle završenog kursa. Polaznici mora da imaju najmanje 18 godina da bi koristili rezidencijalni smeštaj.

Letnja studentska rezidencija

Tokom jula i avgusta polaznici CES koledža mogu da borave u studentskom kompleksu Šenovin Vilidž koji je 4-5km udaljen od centra grada i vrlo dobro povezan gradskim prevozom. Šenovin Vilidž je posebno dizajniran i građen za dablinske studente, a odlikuje ga visok komfor i udobnost. Sastoji se od 86 apartmana koje čine 3, 4 ili 5 jednokrevetnih soba sa privatnim kupatilima i bežičnim internetom. Svaki apartman ima odlično opremljenu kuhinju, zajednički dnevni boravak i prostor za učenje. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi noćenja.

verbalisti u setnji ulicom grafton u dablinu

Cenovnik i datumi programa

Polaznici sa prethodnim znanjem engleskog jezika mogu upisati standardne i intenzivne kurseve svake nedelje.

Poslovni kurs engleskog jezika može se pohađati u periodu između februara i oktobra.

Polazak za sve programe je uvek nedeljom, a povratak subotom. Nastava počinje ponedeljkom.

2023 CENE, KURSEVI ENGLESKOG U IRSKOJ U KOLEDŽU CES U DABLINU (u €)

Cene za kurseve engleskog jezika u Dablinu, Verbalisti
Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️ Napomena: letnja doplata primenjuje se u periodu od 28. maj do 17. septembar

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Cena uključuje

Administrativne troškove upisa i nadoknadu za pronalaženje i organizaciju smeštaja koje naplaćuje koledž i koji su nepovratni (170€), odabrani program engleskog jezika sa navedenim brojem časova, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

Cena ne uključuje

Troškove registracije od 80€, udžbenik (35€), avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromske transfere, troškove pribavljanja irske vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Škole engleskog u Irskoj i jezički programi u koledžu CES u Dablinu – želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:Save

Kontakt formular