Učenje engleskog u Americi i vodećoj školi jezika u Bostonu

Mark Tven je govorio da vas “u Njujorku pitaju koliko novca imate, u Fildelfiji ko su vam roditelji, a u Bostonu koliko ste obrazovani. Da li ste spremni za učenje engleskog u Americi, i to u kolevci nauke i obrazovanja te zemlje?


Boston

Boston je jedan od najlepših i najstarijih gradova u Americi. Nazivaju ga još američkom Atinom, jer se u gradu i njegovoj široj okolini nalazi stotinak koledža i univerziteta – poput Harvarda, najstarijeg univerziteta u Americi.

Vodeći je grad po broju fakultetski obrazovanog stanovništva, doktora nauka i ima najveći broj dobitnika Nobelove nagrade. Tu su pronađeni anestezija, telefon i prvi digitalni računar.

U Bostonu i okolini nalazi se stotinak koledža i univerziteta
Učenje engleskog u Americi: U Bostonu i okolini nalazi se stotinak koledža i univerziteta

Poznat je po ulozi u Američkoj revoluciji, Bostonskoj čajanci – prvoj pobuni protiv engleske kolonijalne vlasti. U Bostonu je stvarana američka nacija i prvi put pročitana Deklaracija nezavisnosti, otpevana nacionalna himna, izgrađen prvi metro i otvorena prva državna škola. Britansko nasleđe možda je najuočljivije baš u Bostonu, pa ostatak Amerike ponekad ume da se podsmehne takozvanom “bostonskom” akcentu kojim su govorili i Kenedijevi.

Amerikanci su sportska nacija, pa ni Bostonci nisu izuzetak: ogromnu popularnost uživaju košarkaši Boston Celtics-a  i bezbol klub Boston Red Sox. Međutim, Boston je pre svega grad studenata u kom će vas poneti njegov mladalački duh, jer čak polovinu stanovništva ovog grada – 250.000, čine studenti.

Škola

Obrazovna grupa Kings Education osnovana je 1980. godine i već na samom početku njene škole u Velikoj Britaniji dobile su akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija kvaliteta te grupacije. Uspešan razvoj obeležava se otvaranjem koledža u Londonu, Oksfordu, Bornmutu, Los Anđelesu, Bostonu i Njujorku.

Kings Education in a close partnership with Verbalists Language Network

Važno je istaći da je Kings Education mnogo više od kvalitetnih škola jezika u Velikoj Britaniji i SAD. Ta obrazovna ustanova je i vodeća u pogledu pripreme studenata za upis na univerzitete, a u Engleskoj Kings grupacija pruža i srednjoškolsko obrazovanje. Pripremni programi vezani za biznis, umetnost, filmsku industriju i digitalne medije odličan su uvod za nastavak studija i lakši upis na programe najboljih fakulteta, a jedan takav je i program English Plus Business and Leadership u ponudi škole Kings u Bostonu.

Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS/TOEFL ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA).

Boston Fisher College, Vebalisti
Kings programi za učenje engleskog jezika izvode se na kampusu Boston Fisher Collegea (kliknite na sliku za njen uvećan prikaz)

Kings kampus u Bostonu je u sklopu univerziteta Fisher College koji se nalazi u centru grada i njegovom istorijskom delu Beacon Hill. U blizini tog kraja su brojne znamenitosti, reka Charles, kao i Kembridž (gde su locirani čuveni univerziteti Harvard i MIT). 

Naši polaznici imaju priliku da usavršavaju znanje engleskog i koriste univerzitetske prostorije, biblioteku i smeštaj zajedno sa američkim studentima koji studiraju na tom koledžu – idealno za širenje poznanstva, druženje i vežbanje engleskog.

Učionice su prostrane i moderno opremljene. Restoran i smeštajne rezidencije su u okviru kampusa.

Adresa: Kings Boston, Fisher College, 118 Beacon St., Boston, MA 02116 (pogledajte mapu i lokaciju koledža ovde)

Kurs engleskog

Tokom cele godine možete se opredeliti za programe opšteg engleskog jezika različitog intenziteta.

Standardni (compact) program

Standardni kurs engleskog ima fond od 24 časa nedeljno, s tim da je 20 časova u učionici plus 4 časa (3 sata) samostalnog rada (van učionice) pod nadzorom profesora. Ukoliko se opredelite za standardnu opciju, na časovima ćete obrađivati sve četiri jezičke veštine, a predavači primenjuju komunikativni nastavni metod. Važno je da napomenemo da je i za ovu varijantu programa, kao i za intenzivni kurs, potrebno aplicirati za F1 studentsku vizu.

Intenzivni program

Polaznica jezičke mreže Verbalisti na kursu engleskog u Bostonu
Polaznica jezičke mreže Verbalisti koja je pohađala četvoronedeljni kurs engleskog u Bostonu

Intenzivni kurs engleskog ima 28 časova nedeljno i to je kombinacija standardnog kursa i jednog od izbornih modula. Tokom 20 časova nedeljno usavršavate opšti engleski jezik, a preostalih 8 posvećeni su odabranom modulu – Fluency and Discussion, Listening and Pronunciation, IELTS/TOEFL Preparation. Pogledajte ovde razgovor koji smo u Bostonu vodili s jednim od naših polaznika Milošem Todorovićem koji nam je preneo njegove utiske o intenzivnom jezičkom programu i koledžu Kings.

TOEFL pripremni program

Ovaj program KINGS izvodi svake nedelje u dve varijante – kao Vacation TOEFL program koji se sastoji od 20 časova (15 sati) nedeljno, i kao TOEFL Intenzivni sa 28 časova nedeljno.

Vacation program

U poseti Harvard univerzitetu, Verbalisti
Kakvi su samo bili utisci polaznika jezičke mreže nakon posete univerzitetu Harvard! 🙂 – ta poseta je deo programa Vacation Course

Koledž organizuje popularan program Vacation Course sa 20 časova (15 sati) nedeljno. U cenu programa uključene su i minimum dve aktivnosti nedeljno. Neke od aktivnosti su: organizovan roštilj, filmske večeri, razgledanje grada u pratnji profesora… Program je u ponudi tokom cele godine.

Važna napomena: programe u Vacation varijantama moguće je pohađati sa turističkom vizom.

Program English Plus Business and Leadership

Za studente koji žele da ojačaju svoj preduzetnički duh i poslovne veštine preporučujemo kurs engleskog English Plus Business and Leadership. Radi se o kombinaciji kursa opšteg engleskog i časova posvećenih preduzetništvu.

Program sadrži 28 časova (21 sat) nedeljno, od čega se tokom 20 časova (15 sati) uči opšti engleski, dok je 8 časova (6 sati) nedeljno odvojeno za Business & Leadership.

Program traje 4 nedelje i počinje u sledećim terminima: 3. januar, 6. februar, 6. mart, 3. april, 1. maj, 5. jun, 3. jul, 31. jul, 5. septembar, 2. oktobar, i 6. novembar.

Verbalisti u Bostonu

Nastava opšteg engleskog prilagođena je poslovnoj tematici i uključuje: kreiranje prezentacija, tehnike efikasnog upravljanja vremenom, debatne veštine i druge aktivnosti. Na Business and Leadership časovima radi se na razvijanju liderskih veština, upoznavanju sa osnovnim elementima biznis plana, efikasnom korišćenju društvenih mreža, studijama slučaja… Program uključuje i posetu lokalnoj firmi, start-upu ili predavanje uglednih menadžera.

‼️ Ovde možete naći detaljan opis programa English Plus Business & Leadership.

Smeštaj

Porodica

Boravak u porodici odličan je način da se upoznate sa američkim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama u brižljivo odabranim porodicama sa ishranom na bazi polupansiona (doručak i večera). Udaljenost porodica od škole je oko 30 minuta, i potrebno je koristiti gradski prevoz.

Studentska rezidencija

Boston Fisher College Residence, Verbalisti
Zgrada rezidencije

Rezidencijalni smeštaj je u okviru samog kampusa – u istoj zgradi ili na nekoliko minuta hoda od glavne zgrade gde se održava nastava. Back Bay, kraj u kojem se nalaze Kings Boston i smeštaj, je odmah pored Boston Common i Public Gardens. Bićete u srcu svih dešavanja!

Polaznici borave u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama na bazi noćenja ili polupansiona. Ukoliko se odlučite za opciju polupansiona, ishrana je u restoranu kampusa, a polupansion podrazumeva doručak i ručak.

Boston Fisher College Residence, jednokrevetna soba

Sobe imaju čajnu kuhinju, umivaonik i frižider, dok se kupatila dele. Na raspolaganju su praonica za veš i zajedničke prostorije za odmor i druženje. Pristup internetu je besplatan. Polaznici dolaze u očišćene sobe i nadalje, tokom boravka, dužni su da se sami staraju o čistoći i urednosti svojih soba.

Sve studentske rezidencije imaju 24-časovno obezbeđenje i osoblje koje takođe živi na kampusu.

‼️ Ovu smeštajnu varijantu mogu da koriste studenti koji su napunili 17 godina i to u periodu od 13. maja do 12. avgusta. Dolazak u smeštaj je nedeljom, a napušta se subotom.

Adresa: Kings Boston, 118 Beacon Street, Boston, MA 02116

Skola engleskog jezika i polaznici u Bostonu, Verbalisti

Cenovnik i datumi programa

Polaznici mogu upisati ponuđene jezičke programe svake nedelje. Za apsolutne početnike bez prethodnog znanja engleskog jezika upis je svakog prvog ponedeljka u mesecu.

Program English Plus Business and Leadership počinje u sledećim terminima: 3. januar, 6. februar, 6. mart, 3. april, 1. maj, 5. jun, 3. jul, 31. jul, 5. septembar, 2. oktobar, i 6. novembar.

Polazak (dolazak u smeštaj) za sve programe uvek je nedeljom, dok je povratak subotom. Nastava počinje ponedeljkom.

2023 CENE – PROGRAMI ZA UČENJE ENGLESKOG JEZIKA U BOSTONU (uzrast 16 i više godina)

Cene kurseva engleskog jezika u Bostonu, Verbalisti
Cene su date u dolarima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️ Napomena: letnja doplata primenjuje se u periodu od 18. juna do 12. avgusta

Pomoć oko prijave za američku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani kurs engleskog jezika sa navedenim brojem časova, kompletan nastavni materijal, administrativni troškovi upisa od 175$ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 80$, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Pogledajte kako izgleda učenje engleskog u Americi u školi KINGS u Bostonu

Utisci polaznika jezičke mreže Miloša Todorovića o školovanju u Bostonu


Programi za učenje engleskog jezika u Bostonu – imate pitanje ili želite da se upišete na jedan od programa jezičke mreže? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?