Učenje španskog jezika u Madridu, Don Kihot (don Quijote)

Učenje španskog jezika u Madridu sa jezičkom mrežom Verbalisti

Madrid će vam pružiti mnogo prilika za uživanje u španskoj tradiciji i umetnosti, dok će se jezička mreža Verbalisti i naš partner škola Don Kihot postarati da učenje španskog bude kvalitetno i dinamično.


Madrid

Madrid, jezička mreža Verbalisti
Madrid je najvatrenija evropska metropola

Madrid je najvatrenija evropska metropola, prestonica s najviše sunčanih dana u godini i jedan od najdinamičnijih i najlepših glavnih gradova Evrope. Nalazi se samom srcu Španije, a krase je široki bulevari, impresivne palate, prostrani trgovi sa crkvama, raskošnim fontanama, parkovima i kulturno-istorijskim spomenicima.

Svoju istoriju uspešno je spojio s modernim načinom života i stekao reputaciju grada koji nikad ne spava. U tom kosmopolitskom gradu srešćete ljude iz svih delova sveta, a u dugim i besanim noćima stranci će u sekundi postati prijatelji.

Škola

Zgrada skole Don Kihot u Madridu
Zgrada škole Don Kihot u Madridu

Škola Don Kihot (Don Quijote) se u tromilionskom Madridu nalazi u centru grada, blizu čuvene Gran Via, Alcalá i Cibeles. To je renomirana ustanova sa 20 godina iskustva koja raspolaže sa 13 moderno opremljenih, klimatizovanih učionica i brojnim zajedničkim prostorijama. Zbog svoje centralne lokacije škola je dobro povezana sa ostalim delovima grada.

Kursevi španskog jezika

Časovi španskog jezika u manjim grupama, Don Kihot škola u Madridu

U ponudi su kursevi: standardni (10) sa 10 sati predavanja nedeljno, intenzivni (20) sa dvadeset časova nedeljno, i intenzivni plus (25), koji se sastoji od 20 časova nastave španskog jezika nedeljno u grupama od najviše 8 polaznika (u proseku 5), plus 5 časova nedeljno po vašem izboru a koji mogu da se odnose na špansku kulturu i istoriju, poslovnu tematiku, tehnike poboljšanja komunikacijskih sposobnosti ili pripremu za ispit DELE.

Ukoliko želite brže napredovanje i spremni ste da uložite više truda i energije, predlažemo vam super intenzivan kurs (30) španskog jezika od 30 časova nedeljno koji na nedeljnom nivou predstavlja kombinaciju 20 časova standardnog kursa, 5 izbornih časova i 5 dodatna konverzacijska časa.

Grupe u školi Don Quijote su male, a nastavni metod je komunikativan
Grupe u školi Don Quijote su male, a nastavni metod je komunikativan

Intenzivni kurs poslovnog španskog obuhvata 10 časova nedeljno i može se pohađati odvojeno ili u kombinaciji sa drugim programima. Kada se pohađa u kombinaciji sa drugim programom to je najčešće sa intenzivnim kursom od 20 časova opšteg španskog za ukupnih 30 časova nedeljno – 20 časova intenzivnog u grupi plus 10 časova poslovnog kursa u manjoj grupi ili individualno. Posebna pogodnost je mogućnost da polaznici nakon odslušane nastave polažu zvanični test Španske privredne komore (koji košta oko 130€).

Niže u tabeli iskazana je cena za kombinovi kurs poslovnog španskog. Da bi se pohađao ovaj program potrebno je da je znanje španskog na B1 nivou. Datumi početka poslovnih programa su svakog prvog ponedeljka u mesecu tokom cele godine.

Škola organizuje i pripremne kurseve za polaganje ispita DELE. Skraćenica DELE znači Diploma španskog kao stranog jezika. DELE diplome su jedine međunarodno priznate diplome koje pružaju mogućnost da potvrdite znanje španskog jezika bilo u sistemu školstva ili univerzitetskim, profesionalnim ili ličnim okvirima. Program traje 2 ili 4 nedelje i sastoji se od 20 časova.

DELE kurs od 20 časova nedeljno, datumi početka:
Program u trajanju od dve nedelje: 6. februar, 3. april, 1. maj, 26. jun, 28. avgust, 2. oktobar i 6. novembar.

Program u trajanju od četiri nededlje: 23. januar, 20. mart, 17. april, 12. jun, 14. avgust, 18. septembar i 23. oktobar.

Datumi polaganja ispita: 17. februar (A2), 14. april (A1-C1), 13. maj (A1-C2), 7. jul (A2-C1), 8. septembar (A2), 13. oktobar (A2-B2), 18. novembar (A1-C2)

DELE kurs u trajanju od 30 časova nedeljno možete početi svakog ponedeljka u mesecu (odnosu na raspoloživost mesta).

Važna napomena: DELE 20 organizuje se od nivoa A2 do C1, dok se kurs DELE 30 izvodi za nivoe od A1 do C2.

Cene pripremnih programa za polaganje DELE ispita (bez registracije, izlaska na ispit i usluge korišćenja smeštaja):

DELE 20
2 nedelje nastave u grupi:  560€
4 nedelje nastave u grupi:  1.120€

DELE 30
1 nedelja grupnih (20) i privatnih (10) časova: 650€

Cene polaganja ispita: A1 – 112€; A2 – 134€; B1 – 167€; B2 – 198€; C1 -213€; C2 – 228€.

Smeštaj

Možete birati smeštaj u studentskim rezidencijama u Madridu. Boravak je u dvokrevetnim sobama, a kupatila su spratna. Posteljina je obezbeđena, ali ne i peškiri. U ovim rezidencijama je moguće rezervisati i jednokrevetne sobe na upit i uz nedeljnu doplatu od 90€. Doplata za privatno kupatilo iznosi 60€ nedeljno. Posteljina i peškiri su obezbeđeni. Smeštaj je na na bazi noćenja s doručkom. Za polupansion plaća se još 60€ nedeljno a za pun pansion 85€ nedeljno.

Smeštaj u studentskim stanovima u Madridu

Sledeća opcija je smeštaj u studentskim stanovima, gde je boravak vrlo sličan boravku u rezidencijama, osim što studenti sami brinu o svojim obrocima. Stan se deli sa još 5 ili 6 studenata iz koledža. Boravak je u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja, a moguće je rezervisati i jednokrevetnu sobu uz nedeljnu doplatu od 100€. Posteljina je obezbeđena ali polaznici donose svoje peškire i u obavezi su da sami održavaju i čiste stan.

I najzad, možete se opredeliti i za boravak u porodici, što je sigurno i najbolji način da utvrdite svoje znanje španskog, kao i da bolje upoznate Madrid i njegove stanovnike. Sobe su dvokrevetne, a boravak je na bazi polupansiona. WiFi je besplatan. U cenu je uračunato i pranje veša jednom nedeljno, a porodica obezbeđuje peškire.

Učenje španskog jezika u Madridu, Verbalisti

Vannastavne aktivnosti

Verbalisti u Madridu, kursevi španskog u školi Don Kihot
Španski u Madridu

U okviru programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti u toku popodneva i večeri kao što obilasci Madrida i okoline, “Spanish welcome party”, i po jednu celodnevnu ekskurziju svake dve nedelje. Neke aktivnosti su uključene u cenu – večera za dobrodošlicu za sve nove studente na primer, a druge po izboru doplaćujete na licu mesta.

Cenovnik i datumi programa

Kursevi španskog jezika za sve nivoe (i potpune početnike) počinju svakog ponedeljka.

Polazak je uvek nedeljom, a povratak subotom.

2023 CENE ZA UČENJE ŠPANSKOG JEZIKA U MADRIDU

Cene kurseva španskog jezika u Barseloni, Madridu i Malagi, Verbalisti
Španski jezički program u Madridu – cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Napomena: Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Verbalisti u Madridskom parku
Španski u Madridu – Verbalisti u parku Retiro

U cenu je uključeno

Odabrani kurs španskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj i ishrana u svemu prema tabeli, administrativni troškovi upisa od 35€ koji su nepovratni, udžbenik i nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50€, avionski prevoz, aerodromski transferi i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

  • Verbalisti u parku Retiro
  • Obilasci i ekskurzije, španski u Madridu sa jezičkom mrežom Verbalisti
  • Ulaz u školu Don Kihot u Madridu
  • Polaznica jezičke mreže u školi Don Quijote u Madridu
  • Učionice u jednom delu škole Don Quijote u Madridu
  • U pauzi između časova, Don Quijote Madrid
  • Na času španskog jezika u školi Don Quijote u Madridu, Verbalisti
  • Verbalisti polaznici skole za spanski jezik Don Quijote u Madridu, 2012
  • Verbalisti u Madridu
  • Učenje španskog jezika u Madridu - obilasci Madrida

Kako izgleda učenje španskog u Madridu

Španski jezički program u Madridu u školi Don Kihot – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Stari Grad, Beograd, Serbia

Imate komentar ili pitanje?