Kursevi nemačkog u Berlinu

Kursevi nemačkog u Nemačkoj, jezički programi u Berlinu, Verbalisti

Kursevi nemačkog koje ćete pohađati u vodećoj školi u svetu samo su jedan od razloga zašto je Berlin idealna jezička destinacija. Znamenitosti Berlina pričaju istoriju cele jedne nacije a preko 170 muzeja i čuveno muzejsko ostrvo prikazuju blaga čitavog sveta. Berlin je centar savremene umetnosti i kulture, ali i grad uzbudljivog noćnog života.


✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite povoljnosti eventualnih promocija.

Berlin

Berlin je grad posebne energije, slažu se svi oni koji su posetili glavni i najveći grad Nemačke. Reč je o svetskoj metropoli modernog senzibiliteta i užurbanog ritma koja posetiocima nudi obilje sadržaja – samo muzeja ima više od 170, a tu su i brojni spomenici kulture, nova moderna arhitektonska zdanja, mnogi klubovi, vrhunski restorani, kafići, veliki trgovački centri.

Berlin je i grad u kojem mladi znaju da se zabavljaju. Muzika ovde ima poseban značaj i svetski poznati DJ-evi svrstavaju Berlin u najdraže destinacije za nastupe i gostovanja.

Škola

Škola nemačkog jezika GLS u Berlinu

GLS (German Language School) smeštena je u istorijskom centru Berlina, u boemskom kvartu „Prenzlauer Berg“. Taj deo nekadašnjeg istočnog Berlina u kom su dom pronašli mnogi intelektualci i umetnici, sada se smatra „über-trendy“ kvartom.

Ta škola nemačkog osnovana je 1983. godine i akreditovana je od strane berlinskog Senata, švedskog Ministartsva prosvete, kao i od strane međunarodnih asocijacija ALTO, EAQUALS i IALC. GLS je čak tri puta proglašena za najbolju jezičku školu u Nemačkoj od strane LTM Language Travel Magazine – 2008, 2010. i 2013. godine.

GLS je i jedina škola u Nemačkoj koja poseduje prestižni kampus površine 9.000 kvadratnih metara.

Kursevi nemačkog

Standardni kurs opšteg nemačkog jezika odvija se grupama od najviše 12 polaznika, s fondom od 20 časova nedeljno. Polaznici svih nivoa znanja nemačkog mogu pohađati ovaj kurs.

Ukoliko želite brže napredovanje i spremni ste da uložite više truda i energije, predlažemo vam intenzivni kurs nemačkog jezika od 30 časova nedeljno u malim grupama od najčešće 3-5 polaznika (maksimalno 8 u grupi). Apsolutni početnici ne mogu pohađati ovaj program.

Verbalisti polaznici u školi GLS
Učenje nemačkog u Nemačkoj: Polaznici jezičke mreže Verbalisti u školi GLS u Berlinu

Za najbrži napredak preporučujemo tkzv. crash program koji se sastoji od 20 časova standardnog kursa (u grupi) i 10 individualnih časova za ukupni fond od 30 časova nedeljno. Ovaj program je namenjen svim nivoima znanja, znači i apsolutnim početnicima.

Poslovnim ljudima bez obzira na nivo znanja nemačkog jezika na raspolaganju su dve opcije učenja poslovnog nemačkog: 1) individualni časovi i 2) crash kurs koji predstavlja kombinaciju 20 časova standardnog kursa u grupi i 10 individualnih časova poslovnog nemačkog.

Pripremni programi za ispite TestDaF, Goethe B2, Goethe C1 i Goethe C2 traju 4 nedelje, a ispit se polaže u petoj nedelji. Kurs se sastoji od 30 časova nedeljno, od čega je 20 časova opšteg nemačkog u grupi od maksimum 12 polaznika, dok je 10 časova nedeljno posvećeno pripremi za ispit i to u mini grupi od 3 do 6 polaznika.

Kursevi poslovnog nemackog i pripemni programi za testove u Berlinu sa jezickom mrezom Verbalisti
Intenzivni kurs nemačkog jezika od 30 časova nedeljno u malim grupama od najčešće 3-5 polaznika

Škola GLS je registrovan centar za testiranje, pa je polaganje moguće u samoj školi ili u Gete institutu. Za upis na pripremni program potrebno je da je vaš nivo znanja nemačkog jezika bar na nivou B2. Škola ističe da čak 98% polaznika koji pohađa GLS pripremni program uspešno polaže testove.

Stručnjaci jezičke mreže Verbalisti pomoći će vam oko izbora programa i planiranja školovanja. Bitno je da napomenemo da je polaganje TestDaF važno za upis na studije u nemačkoj, dok su Gete sertifikati obično preduslov za dobijanje posla za koji se traži znanje nemačkog. Sertifikat o položenom Goethe B2 prihvata većina poslodavaca a Goethe C1 praktično svi poslodavci. Goethe C2 potreban je predavačima nemačkog jezika.

Raspored datuma početka pripremnih kurseva za ispite i datume ispita dajemo u tabelama u nastavku:

TestDaF

Na cene u tabeli treba dodati cenu ispita TestDaF od oko 200 € i cenu udžbenika od oko 20€. Pregled cena četvoronedeljnog programa sa različitim opcijama smeštaja date su niže u glavnom cenovniku, s tim da treba imati u vidu da je potrebno planirati troškove smeštaja i ishrane za još jednu, petu nedelju, pošto se test polaže nedelju dana nakon završetka programa. Cenu smeštaja za petu nedelju dostavićemo na zahtev.

TestDaF kurseviTestDaF ispiti**Rezultati
1.445 €
16 JAN – 10 FEB 202314 FEB 2023od 14 MAR 2023
13 MAR – 07 APR 202311 APR 2023od 09 MAJA 2023
10 APR – 05 MAJ 202311 MAJ 2023od 22 JUN 2023
15 MAJ – 09 JUN 202313 JUN 2023od 11 JUL 2023
11 SEP – 06 OKT 202311 OKT 2023od 21 NOV 2023

** TestDaf ispiti održavaju se 5 puta godišnje.

Goethe B2 i C1

Goethe B2

A: 10 časova nedeljno | PONED – PETAK, od 13.15 do 14.45 – 725 €
B: 30 časova nedeljno | PONED – PETAK, od 09.00 do 14.45 – 1.585 €

Goethe B2 pripremni program 2023Ispiti 2023*
Opcija A: 725 € | Opcija B: 1.585 €280 €
09 JAN – 03 FEB 20238,9. ili 10 FEB 2023
17 APR – 12 MAJ 2023biće objavljeno
31 JUL – 25 AVG 2023biće objavljeno
06 NOV – 01 DEC 2023biće objavljeno
* Rezultati se dobijaju 2-4 nedelje nakon održanog ispita

Goethe C1

  • A: 10 časova nedeljno | PONED – PETAK, od 13.15 do 14.45 – 595 €
  • B: 30 časova nedeljno | PONED – PETAK, od 09.00 do 14.45 – 1.285 €
Goethe C1 pripremni program 2023Ispiti 2023*
Opcija A: 725 € | Opcija B: 1.585 €315 €
* Rezultati se dobijaju 2-4 nedelje nakon održanog ispita

Cene programa sa smeštajem za 4 nedelje date su u glavnom cenovniku u nastavku, s tim da i u slučaju Goethe ispita treba planirati dodatne troškove smeštaja za petu nedelju koje dostavljamo na zahtev.

Smeštaj

rezidencioni smec5a1taj koji se nalazi u okviru kampusa gls
Rezidencijalni smeštaj koji se nalazi u okviru kampusa GLS

GLS nudi smeštaj u studio apartmanima, kao i u jedinstvenom, luksuznom GLS hotelu koji se nalaze u okviru školskog kampusa.

Smeštaj van kampusa na raspolaganju je u stanovima blizu škole i nisko-budžetnim studio apartmanima.

Moguće je rezervisati smeštaj i u porodici (cene za porodični smeštaj takođe su date u cenovniku).

Studio apartmani

Moderno opremljeni studio apartmani u okviru školskog kampusa predstavljaju najtraženiju smeštajnu opciju od strane polaznika iz celog sveta, pa zato preporučujemo što raniji upis ukoliko želite da obezbedite mesto u tom smeštaju.

Apartmanski smeštaj u školu GLS u Berlinu
Standardna soba u apartmanu GLS u Berlinu

Svi GLS apartmani imaju podjednako opremljenu čajnu kuhinju, kupatilo sa tušem (kadom u superior apartmanima), besplatan pristup internetu ukoliko ponesete svoj laptop (WLAN), TV i telefon.

Škola obezbeđuje posteljinu i peškire, a boravak je na bazi noćenja.

Boravak u GLS apartmanima predviđen je za dve osobe; ukoliko putujete sami, škola će obezbediti cimera. Doplata za jednokrevetnu sobu u standardnim studio apartmanima je prema cenama iskazanim u tabeli u nastavku.

Stanovi

Smeštaj u stanovima, koji se nalaze obično najviše 25 minuta peške od škole, odlična su opcija za one koji žele samostalnost i izdvojenost od škole nakon časova. Boravak je na bazi noćenja.

Studentska rezidencija

nisko budzetski smestaj u berlinu - studio, verbalisti

Studentska rezidencija/studio (nisko-budžetska varijanta) nalazi se na oko 30 min od GLS kampusa. Deli sa studentima iz škole ili sa onima koji studiraju na Berlinskom univerzitetu. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama sa kupatilom u okviru apartmana veličine 21m2. Svi apartmani imaju besplatan pristup internetu, TV i kompletno opremljenu kuhinju. Posteljina i peškiri su obezbeđeni. Boravak je na bazi noćenja. Škola raspolaže sa samo 30 soba u ovoj rezidenciji, pa se i ovde preporučuje što ranija prijava i upis.

Napomena: Za stanove i studentsku rezidenciju potrebno je planirati sigurnosni depozit 100-200€, koji se vraća ako nije pričinjena šteta, i 30€ za čišćenje apartmana.

Hotel

GLS Hotel Oderberger
Ovako danas izgleda javno kupatilo čuvenog hotela Oderberger. Polaznicima je na raspolaganju korišćenje bazena. (kliknite na sliku za uvećan prikaz)

Hotel Oderberger smešten je u okviru kampusa i predstavlja pravu atrakciju. Potiče još iz 1860. godine a deo njegovih prostorija korišćen je u različitim periodima postojanja kao javno kupatilo. “Stadtbad Oderberger” kupatilo je pod pod zaštitom berlinskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Odaje hotela i dalje odišu istorijom nakon što je škola GLS otkupila ovu impozantnu zgradu 2005. godine, besprekorno je restaurirala i u okviru zgrade smestila 66 moderno opremljenih učionica i 130 soba.

Sobe su jednokrevetne sa privatnim kupatilom, TV-om, aparatom za kafu i frižiderom. Uz manju doplatu možete uživati u čarima i kupati se u predivnom bazenu. Na raspolaganju je besplatni WiFi. Boravak je na bazi noćenja.

Vannastavne aktivnosti

Jedna od večernjih aktivnosti je i kupanje u bazenu Badeschiff koji je izgrađen iznad reke Spree
Učenje nemačkog u Nemačkoj – Berlin: Jedna od večernjih aktivnosti je i kupanje u bazenu Badeschiff koji je izgrađen iznad reke Spree

U okviru programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti u toku popodneva i večeri – obilaske Berlina i okoline, sportska druženja, izlaske i žurke, kao i celodnevne ekskurzije vikendom.

Neke aktivnosti su uključene u cenu, a druge po izboru doplaćujete na licu mesta.

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci organizuju se jednom nedeljno. Kursevi nemačkog za sve nivoe (i za potpune početnike) počinju svakog ponedeljka.

Polazak je uvek nedeljom, a povratak subotom.

2023 CENE – KURSEVI NEMAČKOG U BERLINU (u €)

Cene kurseva nemačkog jezika u Berlinu 2023, jezička mreža Verbalisti
Kursevi nemačkog u Berlinu – Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️ Napomena: Letnja doplata primenjuje se u periodu od 2. jula do 12. avgusta

Polaznici jezičke mreže ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

skole-nemackog-u-nemackoj-verbaliti-u-berlinu

U cenu je uključeno 

Odabrani kurs nemačkog jezika, smeštaj, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, brojne vannastavne aktivnosti sa školskim vodičem.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50€, udžbenici i kompletan nastavni materijal 20€, avionski prevoz sa pripadajućim taksama i aerodromski transferi, čišćenje apartmana (60€ mesečno, plaća se po dolasku u školu) i sigurnosni depozit (100-200€, plaća se po dolasku u školu) koji se polazniku vraća pri napuštanju smeštaja ukoliko nije pričinjena šteta.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Video razglednica škole nemačkog GLS u Berlinu

Škole nemačkog u Nemačkoj, kursevi nemačkog u školi GLS u Berlinu – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Stari Grad, Beograd, Serbia

Један одговор на „Kursevi nemačkog u Berlinu“

Imate komentar ili pitanje?