Letnja škola nemačkog jezika u Nemačkoj, active BERLIN – Berlin College

Letnja škola nemačkog u Nemačkoj, active BERLIN - Berlin College Program, Verbalisti

active BERLIN – Berlin College (16-18 god)

Koja je najbolja letnja škola nemačkog jezika u Nemačkoj? Kad su u pitanju mladi uzrasta 16 do 18 godina to je sigurno program active BERLIN – Berlin College koji sadrži 4 najvažnije stvari: 1) Berlin kao savršeno mesto za učenje nemačkog jezika; 2) GLS – višestruko nagrađivana i vodeća škola jezika u Evropi; 3) dinamičan i kvalitetan program; 4) akreditovana jezička mreža Verbalisti za sigurnost, stručnost i lakoću u realizovanju jezičkog putovanja.

Berlin

Svi oni koji su posetili glavni i najveći grad Nemačke slažu se da je Berlin grad posebne energije. Reč je o svetskoj metropoli modernog senzibiliteta i užurbanog ritma koja posetiocima nudi obilje sadržaja – samo muzeja ima više od 170, a tu su i brojni spomenici kulture, nova moderna arhitektonska zdanja, mnogi klubovi, vrhunski restorani, kafići, veliki trgovački centri.

Berlin je i grad u kojem mladi znaju da se zabavljaju. Muzika ovde ima poseban značaj i svetski poznati DJ-evi svrstavaju Berlin u najdraže destinacije za nastupe i gostovanja.

Škola

ulaz u koledc5be gls u berlinu
Ulaz u koledž GLS u Berlinu

GLS (German Language School) smeštena je u istorijskom centru Berlina, u boemskom kvartu Prenzlauer Berg u kojem su dom pronašli mnogi intelektualci i umetnici. Nakon pada Berlinskog zida, Prenzlauer Berg je doživeo procvat i sada se smatra „über-trendy“ kvartom.

Škola je osnovana 1983. godine i akreditovana je od strane berlinskog Senata, švedskog Ministartsva prosvete, kao i od strane međunarodnih asocijacija ALTO, EAQUALS i IALC. GLS je čak tri puta proglašena za najbolju jezičku školu u Nemačkoj od strane LTM Language Travel Magazine – 2008, 2010. i 2012. godine.

GLS je i jedina škola u Nemačkoj koja poseduje prestižni kampus površine 9.000 kvadratnih metara.

verbalisti na c48dasu nemac48dkog u c5a1koli gls

Sa međunarodno akreditovanom jezičkom mrežom Verbalisti (pogledajte najvažnije akreditacije ovde) znate da je sve provereno i sigurno. Naši dugogodišnji partneri vodeće su škole jezika u svetu sa zavidnom reputacijom, finansijski jake i višestruko nagrađivane. Sve prate regulative Ministarstva obrazovanja i Ministarstva zdravlja uz posebnu pažnju posvećenu bezbednosti polaznika, a mi smo preduzeli dodatne korake da vam obezbedimo miran san tokom upisa:

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite velike povoljnosti aktuelnih promocija.

PROGRAM active BERLIN – Berlin College

...kraj jezicke skole i pocetak novih prijateljstava, Berlin College 2013, Verbalisti

Časovi se održavaju radnim danima posle podne, s ukupnim fondom od 20 časova nedeljno u internacionalnim grupama od najviše 12 polaznika.

Nastavni metod je komunikativan, a posebna pažnja se posvećuje konverzaciji; nastavni materijali su prilagođeni uzrastu polaznika pa su najčešće aktivnosti na času diskusije, debate, jezičke igre i gluma. Sistematski se utvrđuju već usvojene gramatičke partije a studentski rečnik se obogaćuje kroz rad u parovima i malim grupama.

Smeštaj

Izgled sobe u hostelu Meininger
Izgled sobe u hostelu Meininger

Smeštaj je obezbeđen u apartmanima u okviru školskog kampusa, ili u odličnim hostelima na svega 10 minuta hoda od škole.

Boravak je na bazi polupansiona; večera je u školskom restoranu. Smeštaj na kampusu je u višekrevetnim sobama (3-5 u sobi), dok je smeštaj u hostelu u dvokrevetnoj sobi.

Pogledajte na mapi Gugla razdaljinu od škole do smeštaja u hostelima:

Aktivnosti

Škola u letnjim terminima svakodnevo organizuje dve vannastavne aktivnosti: prepodneva su rezervisana za razgledanja Berlina, dok su večeri posvećene zabavi (karaoke, disko večeri, filmske projekcije i sl.). Predviđena je i jedna celodnevna ekskurzija nedeljno.

PRIMER NEDELJNIH AKTIVNOSTI ZA PROGRAM active BERLIN-Berlin College

Vannastavne aktivnosti letnje skole nemackog jezika u Berlinu, Verbalisti

Cene i datumi programa

2024 CENE, LETNJA ŠKOLA NEMAČKOG JEZIKA U NEMAČKOJ – active BERLIN – Berlin College (16-18 god)

Smeštaj
(polupansion)
2 nedelje3 nedelje4 nedelje
GLS kampus (3-5 kreveta u sobi)232034504600
Hostel (dvokreventa soba, kupatilo se deli)222032704310
Sve cene date su u evrima

Individualni program i polasci:

Letnji termini:  23. i 30. jun, 7, 14, 21. i 28. jul, i 4. avgust

Letnji program završava se 18. avgusta.

Dolazak i odlazak iz smeštaja je nedeljom.

Letnja škola nemačkog u Nemačkoj, polaznice jezičke mreže u Berlinu

U cenu je uključeno

Kurs nemačkog jezika sa navedenim brojem časova, dve aktivnosti dnevno i jedan izlet nedeljno van Berlina, smeštaj u višekrevetnim sobama, ishrana na bazi polupansiona, udžbenici i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa, sertifikat po završenom kursu i besplatan pristup internetu.

Putno/zdravstveno osiguranje takođe je uračunato u cenu programa.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50€, avionski prevoz sa pripadajućim taksama i transferi, lokalni prevoz u Berlinu (za 2-4 nedelje oko 80/100€), i ulaznice za pojedine sportske centre, muzeje, predstave – oko 40€ nedeljno.

Foto galerija – nemački u Berlinu za mlade

Berlin College foto album

Pogledajte ovde još slika u Berlin College foto galeriji.

Video razglednica programa i škole GLS u Berlinu

Imate pitanje u vezi sa jezičkim programom u školi GLS u Berlinu? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas  ovde ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Stari Grad, Beograd, Serbia

Imate komentar ili pitanje?