Kursevi italijanskog u Italiji – Firenca

Kursevi italijanskog jezika u Firenci, Verbalisti

Kursevi italijanskog u Italiji, u gradu koji važi za kolevku tog jezika, u jednoj od najboljih škola italijanskog, i sve to pod okriljem međunarodno akreditovane jezičke mreže Verbalisti.


Firenca (Florence)

Firenca je grad muzej i renesansni dragulj u srcu Toskane. Važi za kolevku modernog italijanskog jezika, a u njoj su stvarali i ostavili neizbrisiv trag Leonardo, Mikelanđelo i Dante. Najpoznatija je po čuvenoj katedrali Duomo, njenoj veličanstvenoj kupoli, plemićkoj porodici Mediči i vinu Kjanti. Ipak, malo ljudi zna da taj Duomo spada u deset najdužih crkava u Evropi, da je Firenca još sredinom 14. veka postala prvi grad na svetu s popločanim ulicama i da je neko vreme bila i prestonica Kraljevine Italije.

duomo u firenci
Duomo spada u deset najdužih crkava u Evropi

Prelepa renesansna arhitektura, senovite firentinske palate i trgovi ostaviće vas bez daha… A kad se umorite od razgledanja galerija, palata i muzeja, prošetajte isprepletanim kaldrmisanim uličicama do reke Arno. Tu, u nekoj od bašti zabačenih kafića, okrepiće vas čuveni italijanski espreso.

Škola

Ispred ulaza u školu Linguaviva u Firenci, Verbalisti
Škole italijanskog u Italiji – Verbalisti ispred ulaza u školu Lingvaviva u Firenci

Lingvaviva (Linguaviva), osnovana 1976. godine, jedna je od najstarijih škola italijanskog jezika u Firenci. Prvi put je proglašena za najbolju jezičku školu u Italiji 2006. godine, a potom čak 3 puta za redom – 2009, 2010. i 2011.

Kao potvrdu stručnosti i visokog profesionalizma dobila je akreditaciju italijanskog Ministarstva obrazovanja i svetsku potvrdu kvaliteta Certificate ISO 9001, a članica je najvažnijih asocijacija ASILS (Associazione Scuole d’Italiano come Lingua Seconda), IALC (International Association of Language Centres) i NAFSA (Association of International Educators).

Recepcija skole Linguaviva u Firenci
Recepcija škole italijanskog Lingvaviva u Firenci

Lingvaviva zauzima tri sprata u prelepoj firentinskoj palati iz 19. veka, u tihoj uličici u centru grada, pored glavne železničke stanice. Polaznicima, koji moraju biti stariji od 16 godina da bi pohađali jezički program, na raspolaganju je 17 prostranih, klimatizovanih i savremeno opremljenih učionica.

U pauzama časova ili u slobodno vreme, školski vrt i kantina sa besplatnim pristupom internetu postaju mesto druženja za polaznike koji u Lingvavivu dolaze iz gotovo 60 različitih zemalja.

Kurs italijanskog

polaznici skole italijanskog jezika linguaviva

Polaznici se mogu opredeliti za standardni kurs italijanskog jezika u grupama od najviše 12 polaznika, s fondom od 20 časova nedeljno. Nastavni metod je komunikativan, s tim što se prva dva časa obrađuju gramatičke partije, dok su druga dva posvećena razvijanju komunikativnih veština u govoru i pisanju.

Motivisanim polaznicima koji žele brže napredovanje i spremni su da ulože više truda i energije, predlažemo intenzivni kurs italijanskog jezika od 30 časova nedeljno. Prva 4 časa dnevno posvećena su opštem italijanskom jeziku, dok se na dva poslepodnevna razvijaju komunikacijske veštine kroz autentične sadržaje iz oblasti medija, filma, umetnosti i savremenog italijanskog društva.

Superintenzivni program nudi 30 časova nedeljno, od čega je 20 časova nedeljno u grupi i 10 individualnih (1-na-1 sa profesorom).

ČKod svih varijanti programa čas traje 45 minuta, a da bi se prešlo u viši nivo znanja potrebno je pohađati jedan nastavni modul u trajanju od 4 nedelje.

polaznici kursa italijanskog u linguaviva skoli

U ponudi su i jedan-na-jedan programi koji sa 20 ili 30 časova individualne nastave nedeljno omogućuju najbrži napredak u usavršavanju znanja italijanskog jezika.

Pored standardnih kurseva, škola nudi i specijalizovane kurseve italijanskog jezika za modu, dizajn i arhitekturu, kao i individualne kurseve italijanskog jezika za biznis i ekonomiju.

Škola Linguaviva akreditovana je od strane Università per Stranieri di Siena i pripremni je centar za polaganje CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera) ispita.  Individualna nastava pripreme za polaganje CILS omogućuje polaznicima da znatno poboljšaju jezičke veštine i savladaju neophodne tehnike kako bi uspešno položili ispit.

Program se organizuje tokom cele godine za sve jezičke nivoe. CILS sertifikat priznat je od strane Ministarstva spoljnih poslova Italije a ostvareni B1/B2 nivo neophodan je u slučaju da želite da aplicirate za neke od univerziteta u Italiji.

Smeštaj

Možete odabrati smeštaj u gostoprimljivoj firentinskoj porodici, što je sigurno i najbolji način da utvrdite svoje znanje italijanskog i da bolje upoznate Firencu i njegove stanovnike. Sobe su jednokrevetne, a boravak je na bazi noćenja sa doručkom ili polupansiona uz doplatu od 100€ nedeljno. Smeštaj je polaznicima na raspolaganju od nedelje uoči početka programa pa do subote nakon poslednjeg nastavnog dana.

u basti skole linguaviva u firenci
U bašti škole italijanskog Lingvaviva

Druga opcija je boravak u stanovima od kojih se do škole jednostavno stiže peške ili gradskim prevozom. Stanovi obično imaju dve do pet jednokrevetnih ili dvokrevetnih soba, a kupatila, dnevni boravak i kuhinju delite sa kolegama iz škole. Rezervaciju za dvokrevetnu sobu moguće je izvršiti samo ako jezičko školovanje upisujete sa još jednom osobom, odnosno ukoliko ta osoba koristi smeštaj u dvokrevetnoj sobi zajedno sa vama, u protivnom, rezervacija jednokrevetne sobe je obavezna. U cenu izraženu u tabeli uključen je boravak u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja koja vam je na raspolaganju od nedelje pre početka programa pa do subote nakon poslednjeg nastavnog dana. Za jednokrevetnu sobu doplata iznosi 45€ nedeljno.

Vannastavne aktivnosti

Kursevi italijanskog u Firenci, Verbalisti

U okviru jezičkog programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti u toku popodneva i večeri. Cilj tih aktivnosti je da bliže upoznate grad u kom boravite, da su družite i zabavite, ali i da sa kolegama i profesorima iz Lingvavive komunicirate na italijanskom u realnim, životnim situacijama.

Razgledaćete Duomo, galeriju Ufiči i palate plemića Mediči, obići ćete vinariju Kjanti, posetićete Veronu, Sienu i Pizu. Večeri ćete provoditi u prijatnom druženju u tradicionalnim toskanskim restoranima gde gosti najčešće sede zajedno za stolovima i jedu divljač s medom i druge lokalne specijalitete, ili u diskotekama i noćnim klubovima.

Neke aktivnosti su uključene u cenu, a druge po izboru doplaćujete na licu mesta.

Cenovnik i datumi programa

Kursevi italijanskog za apsolutne početnike počinju svakog prvog ponedeljka u mesecu. Za sve ostale nivoe, to jest za sve polaznike koji imaju predznanje italijanskog jezika, kursevi počinju svakog ponedeljka.

Dolazak u smeštaj je uvek nedeljom, a povratak subotom.

 2022 CENE, KURSEVI ITALIJANSKOG U ITALIJI – FIRENCA

Cene kurseva italijanskog jezika u Firenci i Milanu, Verbalisti
Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Napomena: Polaznici jezičke mreže ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani program italijanskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj i ishrana u svemu prema tabeli, administrativni troškovi upisa od 80€ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internet u školi.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 80€, avionski prevoz i transferi, nastavni materijal (kupuje se od škole – oko 20€), lokalni prevoz u Firenci.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Škole italijanskog u Italiji – Lingvaviva u Firenci

Kursevi italijanskog u Italiji – škola Lingvaviva u Firenci – imate pitanja ili želite da se upišete na program? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:Save

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?