Kursevi italijanskog u Italiji – Firenca

Kursevi italijanskog jezika u Firenci, Verbalisti

Kursevi italijanskog u Italiji, u gradu koji važi za kolevku tog jezika, u jednoj od najboljih škola italijanskog, i sve to pod okriljem međunarodno akreditovane jezičke mreže Verbalisti.


Firenca (Florence)

Firenca je grad muzej i renesansni dragulj u srcu Toskane. Važi za kolevku modernog italijanskog jezika, a u njoj su stvarali i ostavili neizbrisiv trag Leonardo, Mikelanđelo i Dante. Najpoznatija je po čuvenoj katedrali Duomo, njenoj veličanstvenoj kupoli, plemićkoj porodici Mediči i vinu Kjanti. Ipak, malo ljudi zna da taj Duomo spada u deset najdužih crkava u Evropi, da je Firenca još sredinom 14. veka postala prvi grad na svetu s popločanim ulicama i da je neko vreme bila i prestonica Kraljevine Italije.

duomo u firenci
Duomo spada u deset najdužih crkava u Evropi

Prelepa renesansna arhitektura, senovite firentinske palate i trgovi ostaviće vas bez daha… A kad se umorite od razgledanja galerija, palata i muzeja, prošetajte isprepletanim kaldrmisanim uličicama do reke Arno. Tu, u nekoj od bašti zabačenih kafića, okrepiće vas čuveni italijanski espreso.

Škola

Ispred ulaza u školu Linguaviva u Firenci, Verbalisti
Škole italijanskog u Italiji – Verbalisti ispred ulaza u školu Lingvaviva u Firenci

Lingvaviva (Linguaviva), osnovana 1976. godine, jedna je od najstarijih škola italijanskog jezika u Firenci. Prvi put je proglašena za najbolju jezičku školu u Italiji 2006. godine, a potom čak 3 puta za redom – 2009, 2010. i 2011.

Kao potvrdu stručnosti i visokog profesionalizma dobila je akreditaciju italijanskog Ministarstva obrazovanja i svetsku potvrdu kvaliteta Certificate ISO 9001, a članica je najvažnijih asocijacija ASILS (Associazione Scuole d’Italiano come Lingua Seconda), IALC (International Association of Language Centres) i NAFSA (Association of International Educators).

Recepcija skole Linguaviva u Firenci
Recepcija škole italijanskog Lingvaviva u Firenci

Lingvaviva zauzima tri sprata u prelepoj firentinskoj palati iz 19. veka, u tihoj uličici u centru grada, pored glavne železničke stanice. Polaznicima, koji moraju biti stariji od 16 godina da bi pohađali jezički program, na raspolaganju je 17 prostranih, klimatizovanih i savremeno opremljenih učionica.

U pauzama časova ili u slobodno vreme, školski vrt i kantina sa besplatnim pristupom internetu postaju mesto druženja za polaznike koji u Lingvavivu dolaze iz gotovo 60 različitih zemalja.

Kurs italijanskog

polaznici skole italijanskog jezika linguaviva

Polaznici se mogu opredeliti za standardni kurs italijanskog jezika u grupama od najviše 12 polaznika, s fondom od 20 časova nedeljno. Nastavni metod je komunikativan, s tim što se prva dva časa obrađuju gramatičke partije, dok su druga dva posvećena razvijanju komunikativnih veština u govoru i pisanju.

Motivisanim polaznicima koji žele brže napredovanje i spremni su da ulože više truda i energije, predlažemo intenzivni kurs italijanskog jezika od 30 časova nedeljno. Prva 4 časa dnevno posvećena su opštem italijanskom jeziku, dok se na dva poslepodnevna razvijaju komunikacijske veštine kroz autentične sadržaje iz oblasti medija, filma, umetnosti i savremenog italijanskog društva.

Superintenzivni program nudi 30 časova nedeljno, od čega je 20 časova nedeljno u grupi i 10 individualnih (1-na-1 sa profesorom).

ČKod svih varijanti programa čas traje 45 minuta, a da bi se prešlo u viši nivo znanja potrebno je pohađati jedan nastavni modul u trajanju od 4 nedelje.

polaznici kursa italijanskog u linguaviva skoli

U ponudi su i jedan-na-jedan programi koji sa 20 ili 30 časova individualne nastave nedeljno omogućuju najbrži napredak u usavršavanju znanja italijanskog jezika.

Pored standardnih kurseva, škola nudi i specijalizovane kurseve italijanskog jezika za modu, dizajn i arhitekturu, kao i individualne kurseve italijanskog jezika za biznis i ekonomiju.

Škola Linguaviva akreditovana je od strane Università per Stranieri di Siena i pripremni je centar za polaganje CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera) ispita.  Individualna nastava pripreme za polaganje CILS omogućuje polaznicima da znatno poboljšaju jezičke veštine i savladaju neophodne tehnike kako bi uspešno položili ispit.

Program se organizuje tokom cele godine za sve jezičke nivoe. CILS sertifikat priznat je od strane Ministarstva spoljnih poslova Italije a ostvareni B1/B2 nivo neophodan je u slučaju da želite da aplicirate za neke od univerziteta u Italiji.

Smeštaj

Možete odabrati smeštaj u gostoprimljivoj firentinskoj porodici, što je sigurno i najbolji način da utvrdite svoje znanje italijanskog i da bolje upoznate Firencu i njegove stanovnike. Sobe su jednokrevetne, a boravak je na bazi noćenja sa doručkom ili polupansiona uz doplatu od 110€ nedeljno. Smeštaj je polaznicima na raspolaganju od nedelje uoči početka programa pa do subote nakon poslednjeg nastavnog dana.

u basti skole linguaviva u firenci
U bašti škole italijanskog Lingvaviva

Druga opcija je boravak u stanovima od kojih se do škole jednostavno stiže peške ili gradskim prevozom. Stanovi obično imaju dve do pet jednokrevetnih ili dvokrevetnih soba, a kupatila, dnevni boravak i kuhinju delite sa kolegama iz škole. Rezervaciju za dvokrevetnu sobu moguće je izvršiti samo ako jezičko školovanje upisujete sa još jednom osobom, odnosno ukoliko ta osoba koristi smeštaj u dvokrevetnoj sobi zajedno sa vama, u protivnom, rezervacija jednokrevetne sobe je obavezna. U cenu izraženu u tabeli uključen je boravak u jednokrevetnoj sobi na bazi noćenja koja vam je na raspolaganju od nedelje pre početka programa pa do subote nakon poslednjeg nastavnog dana. Cenu za dvokrevetnu sobu dostavićemo na upit koji podrazumeva rezervaciju smeštaja za dve osobe koje putuju zajedno.

Vannastavne aktivnosti

Kursevi italijanskog u Firenci, Verbalisti

U okviru jezičkog programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti u toku popodneva i večeri. Cilj tih aktivnosti je da bliže upoznate grad u kom boravite, da su družite i zabavite, ali i da sa kolegama i profesorima iz Lingvavive komunicirate na italijanskom u realnim, životnim situacijama.

Razgledaćete Duomo, galeriju Ufiči i palate plemića Mediči, obići ćete vinariju Kjanti, posetićete Veronu, Sienu i Pizu. Večeri ćete provoditi u prijatnom druženju u tradicionalnim toskanskim restoranima gde gosti najčešće sede zajedno za stolovima i jedu divljač s medom i druge lokalne specijalitete, ili u diskotekama i noćnim klubovima.

Neke aktivnosti su uključene u cenu, a druge po izboru doplaćujete na licu mesta.

Cenovnik i datumi programa

Kursevi italijanskog za apsolutne početnike počinju svakog prvog ponedeljka u mesecu. Za sve ostale nivoe, to jest za sve polaznike koji imaju predznanje italijanskog jezika, kursevi počinju svakog ponedeljka.

Dolazak u smeštaj je uvek nedeljom, a povratak subotom.

 2023 CENE, KURSEVI ITALIJANSKOG U ITALIJI – FIRENCA

Cene za kurseve italijanskog jezika u Firenci i Milanu, Verbalisti
Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Napomena: Polaznici jezičke mreže ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani program italijanskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj i ishrana u svemu prema tabeli, administrativni troškovi upisa od 80€ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internet u školi.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 80€, avionski prevoz i transferi, nastavni materijal (kupuje se od škole – oko 20€), lokalni prevoz u Firenci.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Škole italijanskog u Italiji – Lingvaviva u Firenci

Kursevi italijanskog u Italiji – škola Lingvaviva u Firenci – imate pitanja ili želite da se upišete na program? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:Save

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?