Hram Panteon u Rimu – anđeoska tvorevina (VIDEO)

Hram Panteon u RimuHram Panteon nalazi se u samom centru Rima, nedaleko od čuvene Pjace Navona. Panteon je jedan od najpoznatijih rimskih spomenika i najbolje očuvan značajan spomenik antičke civilizacije. Njegovo ime je grčkog porekla i znači hram svih bogova. Rimljani ga zbog njegovog kružnog oblika nazivaju “Rotonda” (okrugli, kružni), kako se naziva i trg koji se nalazi ispred njega.

Panteon je izgrađen tokom vladavine rimskog cara Hadrijana, oko 126. godine nove ere. Bio je posvećen bogovima planeta, pa je arhitektonski simbol svemira. Lepotu i vrednost njegove arhitekture čini unutrašnji prostor, koji izgleda još veći zahvaljujući dubokim polukružnim i pravougaonim nišama naizmenično postavljenim u kružnom zidu.

Panteon je remek-delo arhitekture sa harmoničnim prostorom, idealnim dimenzijama, dekoracijama, efektima svetla i senke. Zajedno sa kupolom koja se, preko okruglog otvora na svom vrhu, povezuje sa nebom daje utisak da se nalazi između neba i zemlje. Kada je Mikelanđelo prvi put video Panteon, uskliknuo je: “Ovo je anđeoska a ne ljudska tvorevina”.

Obilazak Panteona je deo našeg jezičkog putovanja La mia Roma čije detalje možete pročitati ovde. U okviru putovanja La mia Roma učićete italijanski u najstarijoj i najuglednijoj jezičkoj školi u Rimu, družićete se s kolegama iz gotovo 60 zemalja, a posle nastave usavršavanje jezika nastavljate u grupnim obilascima rimskih palata, trgova i fontana, zajedničkim pripremanjima špageta i degustaciji vina.

Jezički program u Rimu možete pohađati bilo kad u toku godine kroz individualno putovanje, a detalje ovog programa i cene pogledajte ovde.

Kurs italijanskog u Italiji, slike iz Milana i video putopis 2013

Donosimo fotke naših polaznika koji su se upravo vratili iz Milana i jedan fantastičan video putopis.

Doživite Italiju na pravi način s programima jezičke mreže Verbalisti  – kroz učenje jezika upoznaćete jedne od najlepših gradova na svetu, steći nova prijateljstva i zabaviti se na “italijanski način”. Ne brinite ako ste apsolutni početnik u učenju italijanskog, jer je tada jezičko putovanje posebno zanimljivo.

Kliknite ovde za opis i cene jezičkog programa u Milanu – Usavršite znanje italijanskog jezika u evropskom modnom centru Milanu

Verbalisti su brend i poslovna grupa kompanije Prodirekt LLC, koja je sertifikovan predstavnik i partner elitnih koledža u čuvenim evropskim, američkim i kanadskim univerzitetskim centrima. Upravo u saradnji sa tim vodećim školama jezika nastali su Verbalisti kao regionalna društvena mreža, jedinstvena u jugoistočnoj Evropi. Verbalisti su i odgovor na rastuću potrebu obezbeđenja regionalnih standarda za usavršavanje stranih jezika. Proverite zašto smo proglašeni za najbrže rastuću edukativnu društvenu mrežu u 2012. godini i budite i vi jedan od četiri hiljade naših zadovoljnih polaznika.

Video putopis iz Milana koji je napravila naša studentkinja italijanskog Karolina Spisla

Kursevi italijanskog jezika u Rimu

Polaznica jezičke mreže Verbalisti ispred fontane Trevi u Rimu, Verbalisti

Rim nas asocira na gladijatore, pastu, vespe, espreso… To je grad koji slovi za jedan od najlepših u svetu. Zovu ga još i „muzej na otvorenom“ i „večiti grad“. Jedinstven šarm Rima i kursevi italijanskog u čuvenoj školi Dilit privlače brojne polaznike jezičke mreže Verbalisti tokom cele godine.

PROČITAJTE VIŠE OVDE