Švajcarac Loic o programu active BRIGHTON

utisci polaznika jezicke mreze loic iz svajcarske o kings brightonu

Broj polaznika jezičke mreže Verbalisti ubzrano raste a mreža se širi globalno! Najveći broj studenata pridružuje nam se iz Evrope a glavni razlozi koje polaznici navode su atraktivni programi i pouzdanost usluga jezičke mreže. Jedan od programa koji je letos realizovan u izrazito evropskom sastavu bio je active BRIGHTON a pohađali su ga: jedan Švajcarac, dva Italijana, jedan Poljak, troje njih iz Srbije i dvoje iz Crne Gore.

Program koji se izvodi u Brajtonu u saradnji sa vodećom obrazovnom grupom KINGS EDUCATION, idealno uklapa učenje engleskog jezika sa raznovrsnim vannastavnim aktivnostima i izletima. Posebno je omiljen među mladima koji žele veću samostalnost u organizovanju svog slobodnog vremena.

Verbalisti svakog leta obilaze svoje studente i kampove, a veoma zanimljiv sastav brajtonske grupe ovog leta bio je najzaslužniji što je jezička mreža poslala kompletan produkcijski tim u posetu školi Kings u Brajtonu. Cilj – snimanje priloga o iskustvu naših polaznika sa školom i programom active BRIGHTON. Za glavnog glumca odabrali smo devetnaestogodišnjeg Švajcarca Loika (Loic). Istina je da je njegov šarm imao veliku ulogu u našoj odluci, ali nam je podjednako bilo zanimljivo njegovo slabije poznavanje engleskog jezika koje Loiku nije ni malo otežalo boravak u Brajtonu, a kao što ćete imati prilike da vidite, ni prenošenje njegovih utisaka na engleskom jeziku i to pred kamerom. 🙂

Odmah na početku našeg obilaska škole Loik je istakao da su ga nastavnici oduševili, posebno jer su koristili interesantne metode u nastavi. Švajcararac kaže da su svi predavači bili veoma srdačni prema njemu i ostalim učenicima. Loik je zadovoljan i svojim smeštajem koji se nalazi u okviru škole – sobe su udobne i čiste, a samo sprat niže je i kafeterija gde može da jede ili uz kafu porazgovara sa studentima iz celog sveta.

Nova prijateljstva ostavila su poseban utisak na druželjubivog Švajcarca – tokom celog boravka sami smo se uverili koliko mu prija da se upoznaje i druži sa novim ljudima. Prijatno ga je iznenadilo što su Englezi, suprotno verovanju o njihovoj rezervisanosti, pričljiviji nego njegovi sunarodnici.

Za Brajton ima samo reči hvale. Posebno je istakao uličnu umetnost i modernu kulu i360 pored plaže. Ta dugačka i lepa brajtonska plaža bila je i idealno mesto za njegovu omiljenu aktivnost – trčanje. Kao pravi profesionalci, dok smo ga snimali, morali smo sa njim i da trčimo, na kraju, time smo najbolje pokazali i zašto se ovaj program zove – active BRIGHTON! 🙂

Ipak, ne moraju svi da trče da bi uživali u ovom jezičkom programu, školi i popularnom britanskom letovalištu; najbolje da pogledate Loikove utiske u prilogu u nastavku i da se sami uverite.

LOIC I JEDAN NJEGOV DAN NA PROGRAMU active BRIGHTON