Letnji kamp nemačkog Berlin College je najbolje iskustvo u mom životu

Devetnaestogodišnja polaznica jezičke mreže Verbalisti Liya Stancheva iz Bugarske pohađala je prošlog leta program active BERLIN – Berlin College u školi GLS. Za detalje tog programa i upis kliknite ovde. Iz Berlina se vratila prezadovoljna i sa velikim osmehom a mi smo je zamolili da nam ispriča neke svoje najlepše utiske sa njenog tronedeljnog active jezičkog školovanja. Liya nas je oduševila kada nam je nedeljnu dana kasnije poslala sjajnu foto reportažu 🙂 Kaže da je tu foto priču poslala svim drugarima sa kampa kao uspomenu i poziv da se ponovo vide narednog leta.

**********
Tri nedelje u Berlinu prošle su kao u snu. Baš sam srećna što sam odlučila da dođem ovde. Berlin je tako inspirativan, kad živiš u njemu osećaš se kao građanin sveta. Atmosfera u kampu je nezaboravna, osećala sam se slobodno, kao da imam krila. Ljudi koji su se brinuli o nama su sjajni i veoma zabavni. Sve je bilo dobro organizovano, tako da nemaš kad da se osećaš umorno. I dalje ne mogu da verujem da sam bila deo ovog divnog kampa. Nadam se da ću imati priliku da se tamo ponovo vratim!

iskustva polaznika liya stancheva 10 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
Tokom boravka u kampu nismo skidali osmeh sa lica. Posebno nam je bilo zabavno u akva parku Pankow.

iskustva polaznika liya stancheva 9 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
Evo jedne od mojih najboljih drugarica sa kampa! Provele smo se sjajno zajedno, bile smo udarna snaga naše Bugarske! Obožavam je 🙂 Koje su šanse da sretnem nekog toliko dragog, pa još iz Bugarske na kampu u Berlinu – baš mi se posrećilo!
iskustva polaznika liya stancheva 8 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
A ovo je moja grupa! Baš mi je drago da sam ih sve upoznala. Zajednički časovi su nas baš zbližili, radili smo kao pravi tim. Tamo nas je bilo iz svih delova sveta – svako je doneo deo svoje kulture i te delove smo spajali u jedinstvenu priču.
iskustva polaznika liya stancheva 6 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
Ovo sam ja! 🙂 Bili smo u Lajpcigu prve nedelje i pravo da vam kažem taj grad je jedan od najčistijih i najneverovatnijih u kojim sam bila. Definitivno ga vredi posetiti!
iskustva polaznika liya stancheva 7 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
Prvi put na Fahrradtour-u! Bilo mi je vrh! Mislila sam da nisam baš dobar biciklista, ali sam na svoje veliko iznenađenje uspela. Taj osećaj kada si u Berlinu i sam imaš kontrolu nad svojim životom je jednostavno fenomenalan! Ceo tim je bio oduševljen ovim iskustvom, tako da se vožnja biciklom popela na prvo mesto naših omiljenih aktivnosti.
iskustva polaznika liya stancheva 4 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
A ovo je moja omiljena jutarnja aktivnost – Süßes Berlin 🙂 Svi smo uživali u toj aktivnosti bilo da smo posećivali Tiger Törtchen ili Nikolai Viertel. Dok smo obilazili sve čuvene galerije čokolade, shvatila sam zašto je nemoguće držati dijetu u Berlinu.
iskustva polaznika liya stancheva 3 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
Najveća galerije na otvorenom – East Side Gallery! Ako ste u Berlinu, obavezno treba da posetite ovo zadivljujuće mesto – oduševiće vas tolika količina umetnosti na jednom mestu. Nemam reči da opišem kako je moguće da se ta tužna zaostavština istorije pretvorila u jedno ogromno umetničko delo.
iskustva polaznika liya stancheva 2 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
Moja omiljena celodnevna ekskurzija bila je ovde – u Postdamu. Bila sam vrlo zadivljena, čemu je doprinelo i prijatno sunčano vreme. Osim toga, arhitektura je neverovatna, kao i priča o ovom gradu.
iskustva polaznika liya stancheva 5 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
Naša mala družina na omiljenom mestu – u parku Mauer, savršenom za opuštanje, slušanje muzike i druženje. Fenomenalno je, nosim gomilu divnih sećanja na mnogobrojna popodneva provedena ovde. Osim toga, svake nedelje se organizuje bazar gde se može naći sve od igle do locomotive ako dođeš tamo dovoljno rano.
iskustva polaznika liya stancheva 1 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
Tu je i naš ženski deo ekipe na svom omiljenom mestu koje ima posebnu draž kada si tamo sa svojim ljudima, presrećna sam što sam ih upoznala! Najteže nam je bilo da se oprostimo jedni od drugih jer smo za te tri nedelje svi postali nerazdvojni. Nadam se da ćemo ispuniti obećanje koje smo dali jedni drugima – da ćemo se ponovo svi sresti jednog dana.

To je moja foto-priča sa najlepšim sećanjima iz Berlina. Jedva čekam da se vratim u Berlin, da li ćete i vi ponovo biti tamo? 🙂

**********

Pozivamo vas da pogledate brojna druga zanimljiva i korisna iskustva verbalista u rubrici STUDENT SPOTLIGHT ili kliknite ovde. Prošla godina bila je posebno živa i uzbudljiva, tako da ćemo u narednim nedeljama objaviti još puno novih doživljaja naših polaznika, stay tuned! 🙂