Studiranje i posao u Kanadi odmah nakon srednje škole, Slavkova priča

Slavko Apostolov, Verbalists
Slavko je prvi naš program pohađao sa nepunih 16 godina – Manchester United Football-English School

Kada jedna organizacija raste zajedno sa svojim polaznicima, to je onda prava priča o uspehu. Naš student Slavko Apostolov dugi niz godina je deo jezičke mreže Verbalisti.

Studiranje i posao u Kanadi odmah nakon srednje škole, Slavkova priča
Slavko je našao posao u Kanadi odmah nakon što je počeo program School of Customer Service

Prvi naš program pohađao je još sa nepunih 16 godina. Veseli dečak, koji se neprestano vrpoljio na stolici dok smo razgovarali sa njegovim ocem, jedva je čekao da se završi taj sastanak i upisne formalnosti; želeo je da što pre ode u Englesku u fudbalsko-jezički kamp čuvenog Mančester junajteda. Tada je nevoljno pristao da uči engleski samo da bi mogao da zaigra pred trenerima „crvenih đavola“. Sa kampa se vratio uzbuđen, prezadovoljan i ponosan na osvojenu nagradu najboljeg igrača! On ponosan na nagradu a njegovi roditelji i mi ponosni na njega. 😊 Ovde možete videti Slavkove slike i utiske o školi fudbala Man United.

slavko apostolov at the famous old trafford stadium verbalists 2

Dve godine kasnije Slavko nastavlja svoju jezičku avanturu sa nama i upisuje najpopularniji program – My LONDON. Četiri nedelje u Londonu kaže da su mu tada proletele a učenje engleskog u St. Gilesu, jednoj od najboljih škola u Engleskoj, pomogle da zavoli taj jezik. Prošle godine, po završetku srednje škole, ponovo nam se obratio, ovog puta želeo je da ga usmerimo i posavetujemo o mogućnostima studiranja u inostranstvu.

Poput Slavka, većina mladih po završenoj srednjoj školi nije sigurna koji bi trebao da bude sledeći korak u njihovom razvojnom putu. Da li odmah da upišem fakultet? Da li uopšte mogu na fakultet? Šta ako ga upišem i ne svidi mi se, ili ne uspem da ga završim? Da li je zato možda bolje da odmah tražim posao i steknem radno iskustvo? Ako bi izabrao fakultet – opet je pitanje, koji? Da studiram u zemlji ili inostranstvu? Da li je moje znanje stranog jezika dovoljno dobro za studiranje u inostranstvu? To je samo deo nedoumica koje mladi prenose našim akademskim savetnicima.

Plaćena radna praksa/posao u Kanadi

program my london slavko ljiska i teodora

Slavko nije bio siguran da želi na studije. Zapravo, činilo nam se da u tom trenutku nije uopšte znao šta želi, osim da želi promenu i neki životni podsticaj. Nakon obavljenih razgovora predložili smo njemu i njegovim roditeljima jednogodišnji program poslovnog usavršavanja sa plaćenom radnom praksom u Kanadi koji mu istovremeno može poslužiti kao godina za razmišljanje i donošenje prave odluke o tome šta dalje. Ta godina – gap year, između srednje škole i fakulteta, koja se koristi za volontiranje u nekoj organizaciji, radnu praksu i/ili učenje stranog jezika i profesionalno usavršavanje, sve je popularnija među mladima. Činjenica je da mnogi studenti kasnije, kada traže posao, bolje prođu na intervjuu baš zahvaljujući tom iskustvu koje su stekli pre samog fakulteta. Predloženi program koledža ILAC međunarodno je akreditovan i otvara brojne mogućnosti za zaposlenje ili pak nastavak univerzitetskog školovanja.

Slavko je rado prihvatio da nastavi svoje obrazovanje u Kanadi, dok se njegovim roditeljima dopala ideja da njihov sin stekne svoje prvo radno iskustvo u jednoj od najbezbednijih i najnaprednijih zemalja u svetu. Preferencijalne, čak 40% niže školarine, koje je smo za upis tokom 2019-2020 obezbedili za studente iz našeg regiona, učinile su ILAC College programe i obrazovanje u Kanadi dostupnijim, međutim to nije bila jedina pogodnost koju je Slavko ostvario.

Studentski ambasador

Studentski ambasador kompanije PRODIREKT

U saradnji sa partnerima iz ILAC koledža dogovorili smo da on postane i jedan od naših studentskih ambasadora. Ko bi mogao bolje da govori o važnosti obrazovanja i da pomogne našim budućim polaznicima tokom njihove adaptacije na studentski život u inostranstvu nego Slavko koji je pohađao razne programe jezičke mreže. Uloga studentskog ambasadora donela je tom mladiću iz Bora dragoceno iskustvo ali i vrednu stipendiju u iznosu od čak 1.300 dolara!

Slavko je u Vankuveru upravo završio plaćenu radnu praksu koja je deo programa ILAC škole za tehniku prodaje i pružanje usluga kupcima. School of Customer Service diplomu nam je odmah poslao a program koji je pohađao možete videti ovde. Iz njegovog video svedočenja izdvajamo rečenicu koja opisuje promenu koja se najviše kod njega uočava, nešto što je posebno obradovalo njegove roditelje: Postao sam potpuno samostalan i to mi je promenilo život!

Nas u Prodirektu i jezičkoj mreži Verbalisti raduje što smo bili deo Slavkovog odrastanja i što smo mu našim savetima pomogli da se pronađe i izabere put na kome mu pravi poslovni uspesi tek predstoje.

Slavko je još tokom studija brzo pronašao posao u Kanadi

Pored programa School of Customer Service koji je Slavko završio, ILAC koledž pruža priliku usavršavanja u domenu poslovne administracije, prodaje i marketinga kroz pohađanje četiri različita programa pri School of Business, detaljnije na:

Toronto i Vankuver School of Business


Kompanija PRODIREKT, vlasnik jezičke mreže Verbalisti, eksluzivno zastupa u regionu jugoistočne Evrope International Language Academy of Canada (ILAC) i ILAC International College, jednu od najvećih kanadskih obrazovnih institucija. Ugled ovog koledža potvrđuju brojne akreditacije i priznanja ali i preko deset hiljada zadovoljnih studenata koji svake godine biraju neki od njihovih programa. Čak osam fantastičnih, ultra modernih kampusa u Torontu i Vankuveru pružaju studentima sve što im je potrebno za kvalitetno učenje i usavršavanje.

Preko jezičke edukacije i akademskog savetovanja prilikom upisa u srednje škole, fakultete, postdiplomske studije i stručne programe u svetu, kompanija PRODIREKT pomaže polaznicima svih uzrasta da unaprede znanje i steknu dragoceno poslovno iskustvo u inostranstvu. Ukoliko ste se prepoznali kroz Slavkovu priču i želite da i vi krenete sa ostvarivanjem svog karijernog sna, kontaktirate nas za besplatne konsultacije sa našim akademskim stručnjacima.