Moje leto na Malti tokom kog sam naučila više nego ikad

Ćaos, ja sam Iva Ivanišević (15) iz Novog Sada i ovog leta sam naučila više nego ikad – manje za školu, više za život. Prvi put da sam išla sa Verbalistima, prvi put da sam putovala bez porodice.

iva ivanic5a1evic487 verbalistiOrganizacija je bila presavršena, nešto na šta inače nisam navikla. Naučila sam kako sama da putujem avionom, upoznala mnogo vršnjaka s kojima se svakodnevno čujem. Najviše mi je prijala pozitivna energija koja nije nestajala, mnoštvo zanimljivih aktivnosti i lideri koji su uvek bili veseli i nasmejani.

Želim da se zahvalim Verbalistima i Maji Merdović za:
– najlepši rođendan
– ispunjeno leto
– što su mi otkrili zemlju koja liči na raj
– fantastičnu nastavnicu u IELS školi
– i ono što me je ostavilo bez teksta – PRIJATELJE. One prave, iskrene. Prijatelje za ceo život i prijatelje s kojima imate toliko toga zajedničko da se konačno osećate kao da pripadate negde.

Teško mi je da opišem u nekoliko rečenica sve što sam naučila, sreću i predivne snove u kojima mi se i danas javljate. Prezahvalna sam!
______________________

Petnaestogodišnja Iva upisala je letnji kamp engleskog jezika sa pratnjom a opis tog programa možete videti ovde. Za divna iskustva koja nosi sa Malte dobrim delom zaslužan je i institut IELS koji važi za jednu od najboljih škola jezika na Malti. Ta škola je i vodeći centar za obuku profesora engleskog jezika u Evropi. Jezička mreža Verbalisti uživa jedinstvenu privilegiju da zastupa školu IELS ekskluzivno u regionu Balkana.

Brojna druga zanimljiva i korisna iskustva verbalista pogledajte u rubrici STUDENT SPOTLIGHT ili kliknite ovde, dok Ivinu foto razglednicu donosimo u nastavku: