Lucijino intenzivno druženje i učenje nemačkog sa programom Berlin Westend

Moje ime je Lucija Perovic. Imam 15 godina i dolazim iz Crne Gore iz Niksica. Na ljetnjem raspustu provela sam 2 nedjelje na programu Berlin Westend u okviru skole GLS. U pitanju je program gde se intenzivno uci njemacki jezik. Ta ideja je dosla iz toga sto sam htjela da nastavim srednju školu u inostranstvu i bilo je potrebno poboljsati njemacki.

Ovaj program je za mene nezaboravno iskustvo. Upoznala sam puno novih ljudi iz razlicitih krajeva svijeta, sto mi je pomoglo da se upoznam bolje sa njihovim nacinom zivota i obicajima. Takodje sam sa nekima u kontaktu i posle kampa i nadam se da cemo ostati dobri prijatelji.

U toku trajanja kampa imali smo prvo časove, a posle podne je uvijek bila organizovana neka aktivnost koja je zanimljiva i korisna u isto vrijeme. Kada sam se vratila moj njemacki se znatno popravio. Svakog trenutka smo bili zaokupirani necim zanimljivim i nikada nam nije bilo dosadno. Svakako preporucujem svima da odu na kamp jezika i garantujem da ce imati puno zabave i novih, zanimljivih iskustava. Nadam se da cu uskoro pohadjati neki novi kamp. A ko je bolji od Verbalista da mi pomogne u tome 🙂

Pozdrav iz Crne Gore!
____________________

Lucija je pohađala program Intensive – Berlin Westend čiji opis i cene možete pogledati ovde ili na:

Berlin Westend, nemački jezik (14-17 god), GLS

Lucija nam je poslala i nekoliko slika: