Draško Ristivojević, engleski na Malti, pa u Londonu… šta će biti sledeće?

Drasko Ristivojevic na jezickom putovanju My LONDONPreko Verbalista sam dve godine za redom išao na četvoronedeljni kurs engleskog jezika. Prvi put na Maltu, a prošle godine u London.

Malta mi se mnogo svidela. To je prelepa i mala država sa burnom istorijom pa na ostrvu ima mnogo toga da se vidi i obiđe. Škola engleskog jezika GV Malta u koju sam išao je odlična jer je pored posvećenih nastavnika i primene najnovijih tehnologija u nastavi vladala prijateljska atmosfera na času. Voleo bih da ponovo odem na Maltu, mislim da bih je još potpunije doživeo sada kada sam tri godine stariji.

Na jezičkom putovanju My London, škola St. Giles i nastava bili su sjajni ali mi se posebno dopalo društvo koje je krenulo sa Verbalistima. Bili smo složni i uvek spremni da jedni drugima pomognemo u svemu. Smeštaj u rezidenciji Chester House je bio odličan. Tamo sam često imao prilike da igram stoni tenis sa polaznicima iz Italije, Turske i Španije pa sam se i sa njima super sprijateljio. U obilaske Londona smo sa vodičem grupe išli pre podne a na ekskurzije vikendom. Baš puno toga smo obišli pa iako je ponekad bilo naporno meni je to bilo mnogo važno da vidim sve te znamenitosti koje sam ranije samo gledao u raznim filmovima. Svi ti obilasci su naravno mnogo zanimljiviji kada idete s dobrim društvom. Prijatelji koje sam tada stekao verujem da će mi ostati prijatelji za ceo život…i dan danas sam sa njima stalno u kontaktu.

Jezička putovanja su stvarno neprocenjiva i nezaboravna iskustva koje se ne mogu prepričati već se definitivno moraju proživeti! I ja ću ponovo na jedno takvo sa Verbalistima…možda u Oksford ili Ameriku 🙂

Jezičke programe koje je Draško pohađao – letnju školu jezika na Malti možete videti ovde, a jezičko putovanje My LONDON ovde.