Aleksandra Lazić na jezičkom putovanju My LONDON

Aleksandra Lazic i Sara Menicanin, polaznice jezicke mreze Verbalisti
Aleksandra (levo) i Sara

Moje ime je Aleksandra Lazić, imam sedamnaest godina i iz Beograda sam.

Letos sam pohađala program My London jezičke mreže Verbalisti u trajanju od dve nedelje sa mojom drugaricom Sarom. Pored obilazaka znamenitosti ovog velelepnog grada, uspela sam da znatno unapredim znanje engleskog jezika. Moj speaking skills odnosno govor se poboljšao, pre svega jer sam se potpuno oslobodila da aktivno učestvujem u svakodnevnoj komunikaciji i diskusijama.

Aleksandra Lazić (levo), Alma Redžović i Sara Menićanin (desno), polaznice jezičke mreže u Londonu
Aleksandra Lazić (levo), Alma Redžović i Sara Menićanin (desno), polaznice jezičke mreže u Londonu

Škola koju sam pohađala zove se St. Giles London Highgate, a nivo kursa je bio advanced tj. C1-C2. U mojoj grupi bilo je dosta Italijana, Turaka, Švajcaraca i Belgijanaca. Sa svima njima sam i dalje u kontaktu i planiramo da se uskoro posetimo.

Škola je sama po sebi predivna, ima veliku baštu i sve prostorije su prijatno sređene. Profesori su izvanredni i posebno bih pohvalila profesora Nicka bez kog moje jezičko putovanje ne bi bilo tako lepo. Ono što mi se najvise dopalo kod njega je što nismo radili neku dosadnu gramatiku i učili reči napamet, već smo uz pomoć čitanja tekstova iz dnevnih novina i gledanja zanimljivih serija učili jezik. Svo osoblje škole je veoma prijatno i rado će vam izaći u susret.

Vannastavne aktivnosti i obilaske Londona, uzduž i popreko, pamti ću zauvek. Uspela sam da se upoznam sa brojnim znamenitostima ove metropole ali i skrivenim delovima Camden Towna, Covent Gardena, pa čak i samog centra grada.

Od sveg srca bih preporučila putovanje My London na kom ćete znatno poboljšati znanje engleskog i upoznati ovaj divan grad. Na kraju će vam biti teško da napustite London i žao mi je što moje školovanje nije bilo mnogo duže. Imaćete priliku i da steknete mnogo divnih prijatelja iz svih zemalja sveta i naučite o njihovoj kulturi, a to je sve ono što ne možemo da naučimo i doživimo u školi kod kuće.

Opis jezičkog putovanja My LONDON možete videti ovde.