Akademski engleski program – academic CODING & ROBOTICS BOSTON

Akademski engleski program - academic-STEM BOSTON, Verbalisti

Akademski engleski za upis na vodeće univerzitete u svetu – academic CODING & ROBOTICS BOSTON (za uzrast 14-17 god)


Jezička mreža ekskluzivno predstavlja u regionu jugoistočne Evrope academic CODING & ROBOTICS program organizacije Ardmore. Od preko 80 programa učenja engleskog jezika te grupacije ovaj program je među najtraženijima, a izvodi se na čuvenom Boston University.

O STEM programima

U skladu sa svetskim obrazovnim trendovima, jezička mreža Verbalisti uvela je STEM programe kao podgrupu svojih akademskih programa. STEM programi namenjeni su polaznicima uzrasta 14 do 18 godina i baziraju se na podizanju nivoa znanja i jezičkih sposobnosti u oblasti nauke (Science), tehnologije (Technology), inženjeringa (Engineering) i matematike (Mathematics). Naročito su korisni za srednjoškolce koji nameravaju da upišu studije u inostranstvu bez obzira da li se radi o društvenim ili prirodno-matematičkim smerovima.

boston
STEM programi u Bostonu

Pojam STEM potekao je iz SAD-a gde je vrlo brzo postao i okosnica obrazovnog sistema. Kalifikovanim STEM kadrovima omogućen je lakši ulazak u SAD, a kasnije i profesionalni prosperitet. Generalno, imigraciona politika svih razvijenih zemalja veoma je blagonaklona kada je reč o mladima koji poseduju STEM znanja.

A gde je najbolje unaprediti svoje akademske i jezičke veštine nego u Bostonu, gradu sa reputacijom intelektualnog centra SAD. Mark Tven je govorio da vas “u Njujorku pitaju koliko novca imate, u Fildelfiji ko su vam roditelji, a u Bostonu koliko ste obrazovani”. U samom gradu Bostonu i u susednom Kembridžu postoji više od sto koledža i univerziteta, sa preko 250.000 studenata.

Boston University i organizacija Ardmore

warren towers rezidencija boston univerziteta verbalisti
Program STEM Boston – Polaznici jezičke mreže ispred studentske rezidencije univerziteta

Boston Univerzitet osnovan je davne 1839. godine i prema istraživanju US News and World Reports nalazi se među 40 najboljih univerziteta u Americi. Lociran u srcu Bostona, pored reke Charles, predstavlja idealno mesto za akademske podvige polaznika jezičke mreže.

Univerzitet je sjajno opremljen, sa modernim učionicama i amfiteatrima, prostranim studentskim restoranima, bogatom bibliotekom, kompjuterskim učionicama, univerzitetskom prodavnicom, kafićem, kao i brojnim zajedničkim prostorijama za relaksaciju i uživanje. Kampus poseduje i bazene, sportske i teniske terene.

Ardmor ima preko 35 godina iskustva u organizovanju letnjih škola i akademskih programa za mlade, poseduje centre na čak 25 lokacija širom Engleske i Amerike. Veliko iskustvo i brojne akrediacije, pre svega od strane Britanskog saveta i English UK, garantuju kvalitet nastave, bezbednost polaznika i striktno pridržavanje pravila. Profesori engleskog poseduju CELTA sertifikat i posebno su obučeni za rad sa mladima. Polaznici dolaze iz preko 55 različitih zemalja što je odličan preduslov za sklapanje prijateljstava i svojevrstan STEM brainstorming.

Program

Program je osmišljen tako da studenti unaprede svoj rečnik i nauče da govore engleski tečno i sa samopouzdanjem, pri čemu su nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika tematski fokus. Važna napomena: Kurs je veoma koristan za sve srednjoškolce uzrasta 14-17 godina bez obzira da li je njihovo opredeljenje u vezi sa budućim studijama društveni ili prirodno-matematički smer.

Coding & Robotics Academy

Coding & Robotics program organizacije Ardmore razvija neke od najvažnijih veština koje mladi treba da poseduju – digitalnu pismenost, računarsko kodiranje i poznavanje engleskog jezika.

Coding & Robotics program u Bostonu, Verbalisti

Razumevanje računara i učenje osnova kodiranja pomažu deci da razviju uvažavanje kako stvari funkcionišu. Takođe ih uči kako softverski inženjeri koriste matematiku kako bi rešili probleme na logičan i kreativan način. Polaznici uče važne termine iz matematike, fizike, robotike i informacionih tehnologija. 

Nastava se odvija neizmenično, u prepodnevnim i poslepodnevnim časovima, u internacionalnim razredima sa najviše 15 učenika u grupi. Da bi se ustanovio napredak u učenju engleskog svaki student se testira na početku, ali i na kraju programa. Prvog dana polaznici rade dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa.

Nastavni program engleskog realizuje se kroz 36 časova (27 sati) nedeljno i to: 20 časova (15 sati) nedeljno kursa engleskog + 3 radionice nedeljno ispunjene aktivnostima vezanih za robotiku i kodiranje.

ARDMORE_Coding & Robotics Sample Program
kliknite na sliku za uvećan prikaz

Ekskurzije i vannastavne aktivnosti

polaznici jezicke mreze verbalisti u bostonu

Svake nedelje organizuje se jedna poludnevna i jedna celodnevna ekskurzija. Večernje aktivnosti su svakodnevne i dan je ispunjen od jutra do večeri, a da bi istraživanje Bostona bilo bezbrižno, Ardmore je obezbedio besplatnu metro kartu za celokupno vreme boravka!

U okviru poludnevnih ekskurzija obilazimo:

  • Muzej nauke, prisustvujemo 4D izložbi ili obilazimo planetarijum… doživljavamo nevidljivu nanotehnologiju, a ovde se verbalisti uvek oduševe predstavom o munjama i elektricitetu 🙂
  • idemo u Majkrosoftovu prodavnicu gde se upoznajemo sa najnovijim tehnologijama, učimo da kodiramo i pravimo svoje prve aplikacije

Program celodnevnih ekskurzija:

  • U toku prvonedeljnog izleta istražujemo more i gledamo kitove! Upoznajemo ove dobroćudne gromade i pravimo fantastične fotke dok iskaču iz vode 😊
  • Druga ekskurzija odvija se u Back Bay oblasti u Bostonu, gde imamo priliku da se slikamo sa vrha oblakodera Skywalk Observatory. Doživljavamo Boston iz drugog ugla i uz pogled od 360 stepeni. Kada je vedar dan pogled puca i do 160km u daljinu. Ulaznica je obezbedjena! Nakon toga pijemo kafu u Starbaksu, omiljenom mestu verbalista u ulici Newbury.

Veče je rezervisano za posebno osmišljene aktivnosti: talent show, disko veče, sportska takmičenja, karaoke i mnoge druge.

Smeštaj

dvokrevetna soba boston university verbalisti

Smeštaj je u okviru kampusa, u dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima krevet, sto za učenje, ormar i besplatan internet. Kupatilo deli do 6 polaznika. Mašine za veš su dostupne na svakom spratu. U okviru smeštaja postoje zajedničke prostorije za igru, muzička soba sa klavirom, TV soba, kuhinja. Posteljinu obezbeđuje rezidencija, dok svaki student donosi svoje peškire.

Ardmore osoblje je takođe smešteno na kampusu. Postoji 24/7 nadzor.

Boravak je na bazi punog pansiona (lanč paketi u danima ekskurzija).

Cenovnik i datumi programa

Ovo je individualni program (bez pratnje) i traje 2 nedelje.

Polazak je u nedelju 2. jula a povratak 6. avgusta.

2023 CENE ZA AKADEMSKI ENGLESKI PROGRAM – academic CODING & ROBOTICS BOSTON (14-17 GOD)

Cene akademskog programa Coding & Robotics u Bostonu, Verbalisti
Kliknite na tabelu za uvećan prikaz

Pomoć oko prijave za američku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

polaznici jezic48dke mrec5bee verbalisti boston university

Odabrani kurs engleskog jezika i Coding & Robotics program sa navedenim brojem časova, smeštaj na bazi punog pansiona, 1 celodnevna i 1 poludnevna ekskurzija nedeljno, administrativni troškovi upisa i organizacije smeštaja koji su nepovratni, dijagnostički test na početku i na kraju kursa, sertifikat po završenom kursu, udžbenik i nastavni materijal.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 80$, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja vize i putno osiguranje.

Boston University je pravi mali grad u centru Bostona. Sastoji se od nekoliko fakulteta, studentskih rezidencija, sportskih terena i drugih pratećih objekata. Zato obilazak univerziteta zahteva jako dugu šetnju avenijom Commonwealth ali smo je mi za vas malo ubrzali 🙂

Za upis na program academic CODING & ROBOTICS BOSTON ili za dodatne informacije kontaktirajte ovde ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?