Posao i studije u Kanadi – Business Programs, ILAC College

Posao i studije u Kanadi, Verbalisti

Posao i studije u Kanadi canadian maple leaf icon canada symbol maple leaf vector 21488415 2  Dream Big! BUSINESS programi

Obrazovna grupa PRODIREKT i jezička mreža Verbalisti u saradnji sa ILAC International College pružaju jedinstvenu priliku da razvijete neophodne poslovne veštine uz brzo napredovanje u engleskom jeziku, i sve to uz mogućnost zaposlenja – čeka vas Kanada, jedna od vodećih zemalja sveta u 21. veku po kvalitetu života i obrazovanja!

‼️ Kada koristite usluge obrazovne grupe PRODIREKT vi ne dobijate samo stručan akademski savet, pomoć pri upisu i viziranju, kao i podršku pre i tokom studija – dobijate i sigurnost, upis bez stresa i velikog rizika. Za sve naše polaznike obezbedili smo upis na program bez brige zbog neizvesnosti (na primer, nedobijanje studentske vize na vreme pod uslovom da ste blagovremeno aplicirali, restrikcije za putovanja…), a za one koji se opredele da započnu studije putem online nastave i znatno niže troškove studiranja:

✅ Niži troškovi studiranja – studenti sada mogu i po sopstvenoj želji da studiraju putem interneta iz inostranstva do 31. decembra 2023, pod uslovom da je na kraju najmanje 50% studijskog programa završeno pohađanjem u Kanadi.

Realizovanjem jednog dela nastave putem interneta ostvaruju se velike uštede po nekoliko osnova: ne postoje troškovi smeštaja, ishrane i prevoza u Kanadi, i ne plaća se studentsko zdravstveno osiguranje za period onlajn studiranja. Diplomu i kvalifikacije počinjete da stičete uz znatno niže troškove života, dok veći deo programa i eventualnu plaćenu radnu praksu i dalje obavljate u Kanadi. I to nije sve!

✅ ✅ Kanada je prvi izbor za studente iz inostranstva i taj svoj primat ta zemlja sigurno će zadržati i u 2023. zbog izuzetno povoljne imigracione politike i novih mera donetih u oktobru – najnovija uredba koja je stupila na snagu 15. novembra 2022. dozvoljava stranim studentima na studijama u Kanadi da tokom 2023. godine rade koliko god žele umesto dosadašnjih propisanih 20 sati nedeljno.

Verujemo da smo vam na ovaj način smanjili rizik i ujedno dali šansu da blagovremenim upisom iskoriste povlašćene iznose školarine i dodatni promotivni popust za upis u 2023. godini.

Studije u Kanadi i program Business Administration, PRODIREKT
Sa diplomom koledža ILAC možete aplicirati za privremenu boravišnu vizu u Kanadi ili produžiti studiranje uz obezbeđenu upisnu prohodnost na praktično bilo koji koledž ili univerzitet u Kanadi.
Popusti i promocija za ucenje jezika u inostranstvu, Verbalisti

2023 PROMOCIJAZa izvršen upis u 2023. važi popust od 1.000 CAD. Pod izvršenim upisom smatra se uplata depozita u visini od 20% školarine ili celokupnog iznosa cene koštanja programa, uz podnesenu kompletnu upisnu dokumentaciju i potpisan ugovor sa koledžom. ‼️ Cene u kanadskim dolarima (CAD) date su u opisu svakog programa.

Jezička mreža Verbalisti, koja je deo kompanije PRODIREKT, zastupa ekskluzivno u regionu jugoistočne Evrope najveću i najugledniju jezičku obrazovnu grupaciju u Kanadi i jednu od najvećih u svetu – International Language Academy of Canada (ILAC).

Study and work in Canada with ILAC College, PRODIREKT

Akreditacije kompanije PRODIREKT pogledajte ovde.

ILAC, osim kurseva engleskog jezika i akademskih programa, ima poseban koledž – ILAC International College, specijalizovan isključivo za programe stručnog usavršavanja i radne prakse. 

‼️ Sa diplomom koledža ILAC možete aplicirati za privremenu boravišnu vizu u Kanadi ili produžiti studiranje uz obezbeđenu upisnu prohodnost (preferencijalni tretman i bez polaganja IELTS ili TOEFL ispita) na praktično bilo koji koledž ili univerzitet u Kanadi.

AKREDITOVANOST i KVALITET ILAC PROGRAMA – U slučaju da želite da nastavite studije, vodeći koledži i univerziteti u Kanadi priznaju određeni broj predmeta koji ste već položili tokom studija na ILAC koledžu, pa je tako moguće uštedeti i do 12.000 CAD.

Osim za polaznike koji žele da stvore mogućnost za preseljenje u Kanadu, napredak ili promenu u karijeri, programi koledža ILAC idealni su i za tek svršene srednjoškolce. Takozvana pripremna godina (Gap Year) postala je jako popularna među mladima u svetu. Ona predstavlja razdoblje u kom mladi provode neko vreme u inostranstvu pre nastavka studija ili traženja stalnog zaposlenja da bi stekli radno i životno iskustvo, usavršili poznavanje stranih jezika, upoznali nove kulture i/ili se još bolje pripremili za nastavak studija. Iskustvo stečeno u pripremnoj godini veoma se ceni pri upisu na fakultete i kasnije pri zaposlenju. ILAC College je apsolutni lider u Kanadi kada je u pitanju Gap Year; preko 1500 studenata iz celog sveta svake godine preko programa tog koledža nastavlja studije na vodećim kanadskim fakultetima.

Glavni proizvodi koledža ILAC su:

1) Customer Service programi

2) Business programi

Programi mogu da se pohađaju sa i bez plaćene radne prakse. U slučaju kada je radna praksa uključena, program se sastoji od dva dela koji se izvode u jednakim vremenskim intervalima – I deo, stručna nastava i II deo, plaćena radna praksa. Polaznik može po slobodnom izboru da radi i tokom pohađanja samo stručne nastave (dozvoljeno je 20 sati rada tokom jedne nedelje), s tim da sati provedeni na part-time poslu za vreme stručne nastave ne ulaze u obavezne sate plaćene radne prakse.

VAŽNA NAPOMENA: Ovo su programi profesionalnog usavršavanja sa ili bez plaćene radne prakse (uz koje se svakako brzo unapređuje i znanje engleskog jezika) ali nisu klasični kursevi engleskog jezika. Za kurseve engleskog u Kanadi kliknite na sledeće linkove:

Toronto, kursevi engleskog jezika, ILAC

Vankuver, kursevi engleskog jezika, ILAC

Zašto Kanada?

 • pristupačno visokokvalitetno obrazovanje
 • brojne mogućnosti za zaposlenje
 • mirno i sigurno okruženje
 • gostoljubiva zemlja koja je dom brojnim kulturama
 • uvek je u samom vrhu zemalja kada se ocenjuje kvalitet života
 • liberalan vizni režim
 • lako i brzo dobijanje radne dozvole
 • prema oceni studenata, Kanada je najbolja zemlja na svetu za istovremeno učenje i rad

Zašto ILAC International College?

ilac canada c5a1kole engleskog jezika i koledc5be u torontu i vankuveru

Radi se o apsolutnom obrazovnom lideru u Kanadi sa preko 20 godina dugom tradicijom i brojnim priznanjima i nagradama. Više od 10 hiljada studenata iz preko 75 zemalja sveta svake godine izabere neki od kurseva iz ponude ove škole na dve atraktivne lokacije – Toronto i Vankuver.

polaznici jezic48dke mrec5bee u c5a1koli ilac u torontu
Polaznici jezičke mreže Verbalisti u koledžu u Torontu

Škola u Vankuveru organizovana je u četiri velike zgrade, dok se jezički centar u Torontu može pohvaliti sa pet zgrada. Obe obrazovne institucije su u samom centru Toronta, odnosno Vankuvera.

Nastava se održava u čak 75 savremeno opremljenih učionica u Vankuveru i 92 u Torontu, a na raspolaganju su i brojne zajedničke prostorije za učenje i druženje. Besplatan WiFi dostupan je u svim zgradama.

Nastavni kadar čine predavači sa fakultetskom diplomom. Krasi ih bogato iskustvo (najmanje 5-10 godina) u podučavanju i praktičnom radu iz oblasti za koju su specijalizovani. U okviru svakog predmeta koledž angažuje i stručnjaka iz te oblasti kako bi preneo studentima dragoceno znanje i iskustvo. Gostujući predavači su lideri u svetu biznisa, ekonomije, hotelijerskva i IT sektora.

Akreditacije i članstva

Sa više od 25 izuzetnih priznanja u edukaciji, ILAC spada u najnagrađivanije škole u svetu. Potvrda visokog kvaliteta i stručnosti su brojna članstva u edukativnim organizacijama, kao i akreditacije – Languages Canada (nacionalno udruženje koje kontroliše rad privatnih i državnih škola u Kanadi), British Columbia (kontrola kvaliteta u edukaciji), Bildungsurlaub (akreditacija Vlade Nemačke za polje viskokog obrazovanja) i ALTO (Udruženje koledža, edukatora, agenata i nacionalnih asocijacija u jezičkom turizmu).

U nastavku predstavljamo poslovne programe koledža:

Business Programs

Namenjeni su polaznicima koji imaju najmanje srednju školu završenu sa i bez radnog iskustva (uzrast 18 i više godina).

ilac international college u torontu i vankuveru

Poslovni programi idealna su opcija za sve koji žele da steknu i/ili usavrše veštine poslovne administracije, prodaje i marketinga i to u uslovima moderne tržišne ekonomije kakva je Kanada.

Na koledžu učite teoriju sa istovremenom primenom u praksi bilo kroz studije slučaja, bilo u toku plaćene radne prakse.

U današnje vreme administrativni kadrovi ali ni rukovodioci više ne mogu da funkcionišu bez poznavanja i primene širokog spektra poslovnih veština – od onih osnovnih, poput pravilnog planiranja radnih obaveza i sastanaka, efikasnog pisanja izveštaja i držanja prezentacija, do onih složenijih, poput vođenja projekata, poznavanja finansijskih izveštaja i digitalnog marketinga, kao i upravljanja kadrovima.

Na kraju svakog ciklusa posvećenog određenom predmetu polaže se test znanja koji se može ponoviti ukoliko se ostvari negativan rezultat. U slučaju da ispit ne položite dva puta u obavezi ste da ponovite nastavu iz datog predmeta.

Programi bez radne prakse ostavljaju ambicioznim polaznicima priliku da tokom pohađanja stručne nastave rade skraćeno radno vreme (do 20 sati nedeljno), međutim ako želite veću finansijsku nadoknadu i sticanje intenzivnog poslovnog iskustva onda su programi sa radnom praksom idealna opcija.

‼️ Najnovija uredba koja je stupila na snagu 15. novembra 2022. dozvoljava stranim studentima na studijama u Kanadi da tokom 2023. godine rade koliko god žele umesto dosadašnjih propisanih 20 sati nedeljno. Ova izvanredna pogodnost da radite puno radno vreme tokom studija prestaje da važi 31. decembra 2023.

Koledž nudi četiri vrste programa u zavisnosti od broja časova i postojanja radne prakse:

 1. Sales & Marketing Diploma
  • trajanje 52 nedelje
  • potreban nivo znanja engleskog: IELTS 5.0 ili njegov ekvivalent
  • Toronto i Vankuver kampus
 2. Sales & Marketing Diploma sa radnom praksom
  • trajanje 92 nedelje
  • potreban nivo znanja engleskog: IELTS 5.0 ili njegov ekvivalent
  • Toronto i Vankuver kampus
 3. Business Administration Diploma
  • trajanje 52 nedelje
  • potreban nivo znanja engleskog: IELTS 5.0 ili njegov ekvivalent
  • Toronto i Vankuver kampus
 4. Business Administration Diploma sa radnom praksom
  • trajanje 92 nedelje
  • potreban nivo znanja engleskog: IELTS 5.0 ili njegov ekvivalent
  • Toronto i Vankuver kampus

Uslovi za upis:

 • Znanje engleskog jezika na minimum B2 nivou ili IELTS Academic 5.0 ili njegov ekvivalent ili TOEFL iBT 60
 • Kopija diplome najmanje srednje škole ili njen ekvivalent*
 • Ulazni jezički test ukoliko već ne posedujete zvanične rezultate testa IELTS Academic ili TOEFL; NAPOMENA: predstavnici jezičke mreže Verbalisti mogu izvršiti probni jezički evaluacioni test i/ili vas pripremiti za jezički test i intervju sa predstavnicima koledža
 • Uspešan intervju sa predstavnicima ILAC koledža

* Napomena za studente u Torontu: Zakon o obrazovanju stranih studenata nalaže da je potrebno da polažete Wonderlic test i ostvarite 14/16 poena, ili da nostrifikujete lokalnu diplomu u akreditovanim institucijama poput World Education Services ili International Credential Assessment Service of Canada. Nostrifikacija diplome košta oko 300 kanadskih dolara.

Šta je Wonderlic test?

Zakon o obrazovanju pokrajine Ontario u kojoj se nalazi Toronto propisuje da strani studenti nostrifikuju diplomu ili da polože određene testove prilikom upisivanja obrazovnih programa u Torontu. S tim u vezi koledž ILAC osmislio je besplatni online test koji sadrži 30 pitanja i radi se 8 minuta. Test nije težak, a i imate pravo da ga besplatno polažete tri puta. Čak iako ne ostvarite dovoljan rezultat ovaj uslov za upis možete ispuniti nostrifikacijom diplome.

Za upis na programe koledža u Vankuveru nije potrebna nostrifikacija diplome jer u pokrajini Britiš Kolumbija ne važi gore opisani Zakon o obrazovanju stranih studenata.

Kvalitet nastave i radne prakse jednak je u oba grada.

PROGRAMI

U saradnji sa koledžom ILAC za polaznike iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, za upis izvršen u 2023. godini dogovorena je posebna, znatno umanjena školarina koja uključuje popust koji se kreće čak i do 5.000 kanadskih dolara!

Sledi detaljan pregled svakog programa sa cenama i datumima početka nastave.

1. Sales & Marketing Diploma (52 nedelje)

Nastavni plan ovog programa pokriva najvažnije funkcije prodaje i marketinga: tehnike efikasnog komuniciranja, upravljanje projektima, društene mreže i digitalni marketing, promocija brenda i veštine savremenih načina prodaje.

Gde i kada: Program se pohađa na ILAC kampusu u Torontu ili Vankuveru, traje 52 nedelje, od čega su 40 nedelja nastava i 12 nedelja koje služe za samostalno učenje, pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa, kao i za eventualni plaćeni rad. Predviđeno je i 5 sati nedeljno online nastave/učenja. Nastava se izvodi od ponedeljka do četvrtka i to od 17:45 do 21:45.

Predmeti i dužina pohađanja: Professional Communication (9 nedelja), Working Across Cultures (9 nedelja), Organizational Behaviour (9 nedelja), Project Management (9 nedelja), Professional Sales (9 nedelja), Consumer Behaviour (9 nedelja), Marketing Foundations (9 nedelja), Integrated Brand Promotion (9 nedelja), Digital Marketing (4 nedelje) i Social Media Marketing (4 nedelje). NAPOMENA: Tokom jednog semestra obično se pohađaju 2 predmeta. Detaljan opis svakog predmeta dajemo niže u tekstu, nakon opisa programa.

Datumi početka programa u 2023. godini: 9. januar, 13. mart, 23. maj, 7. avgust i 16. oktobar.

Datumi početka programa u 2024. godini: 8. januar, 11. mart, 21. maj, 5. avgust i 14. oktobar.

Pauze: deo su nastave/programa i služe za samostalno učenje i pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa i/ili za full-time plaćeno zaposlenje. Važno: polaznici dok pohađaju nastavu tokom prvih 40 nedelja imaju prava da rade skraćeno radno vreme (do 20 sati), dok su pauze u programu rezervisane za puno radno vreme.

Predviđene pauze u 2023. godini: 06-10. mart │08-19. maj │ 17. jul – 04. avgust 02-13. oktobar │ 11. decembar – 5. januar 2024.

CENA PROGRAMA: 14.000 CAD
POPUST: 3.800 CAD
cena programa za polaznike jezičke mreže Verbalisti – 10.200 CAD  

💥 PROMOCIJA: Za upis u 2023-24. god. odobrava se stipendija od 1.000 CADcena programa 9.200 CAD


2. Sales & Marketing Diploma sa radnom praksom (92 nedelje)

Sa ovim programom dobijate sve elemente prethodno opisanog Sales & Marketing Diploma programa plus mogućnost plaćene radne prakse, odnosno pravo da tokom studija radite skraćeno radno vreme, a u periodu pauza i nakon studija puno radno vreme. Fokus u nastavnom planu je na najvažnijim funkcijama prodaje i marketinga: tehnike efikasnog komuniciranja, upravljanje projektima, društene mreže i digitalni marketing, promocija brenda i veštine savremenih načina prodaje.

Gde i kada: Program se pohađa na ILAC kampusu u Torontu ili Vankuveru, traje 92 nedelje, od čega su 40 nedelja nastava, zatim 12 nedelja koje služe za samostalno učenje, pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa, kao i za eventualni full-time plaćeni rad, plus 40 nedelja radne prakse tokom kojih radite puno radno vreme. Predviđeno je i 5 sati nedeljno online nastave/učenja. Nastava se izvodi od ponedeljka do četvrtka i to od 17:45 do 21:45.

Predmeti i dužina pohađanja: Professional Communication (9 nedelja), Working Across Cultures (9 nedelja), Organizational Behaviour (9 nedelja), Project Management (9 nedelja), Professional Sales (9 nedelja), Consumer Behaviour (9 nedelja), Marketing Foundations (9 nedelja), Integrated Brand Promotion (9 nedelja), Digital Marketing (4 nedelje) i Social Media Marketing (4 nedelje). NAPOMENA: Tokom jednog semestra obično se pohađaju 2 predmeta. Detaljan opis svakog predmeta dajemo niže u tekstu, nakon opisa programa.

Datumi početka programa u 2023. godini: 9. januar, 13. mart, 23. maj, 7. avgust i 16. oktobar.

Datumi početka programa u 2024. godini: 8. januar, 11. mart, 21. maj, 5. avgust i 14. oktobar.

Pauze: deo su nastave/programa i služe za samostalno učenje i pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa i/ili za full-time plaćeno zaposlenje. Važno: polaznici dok pohađaju nastavu tokom prvih 40 nedelja imaju prava da rade skraćeno radno vreme (do 20 sati), dok su pauze u programu rezervisane za puno radno vreme.

Predviđene pauze u 2023. godini: 06-10. mart │08-19. maj │ 17. jul – 04. avgust 02-13. oktobar │ 11. decembar – 5. januar 2024.

CENA PROGRAMA: 15.000 CAD
POPUST: 3.800 CAD
cena programa za polaznike jezičke mreže Verbalisti – 11.200 CAD  

💥 PROMOCIJA: Za upis u 2023-24. god. odobrava se stipendija od 1.000 CAD – cena programa 10.200 CAD


3. Business Administration Diploma (52 nedelje)

Pohađanjem ovog smera koledža stičete odlično znanje i veštine potrebne za razvijanje karijere u poslovnoj administraciji. Business Administration Diploma program analizira kompletnu problematiku poslovanja jednog preduzeća. Dobijate priliku da se suočite sa poslovnim izazovima raznih funkcija u preduzeću i da naučite da ih rešavate. Program uključuje sve glavne predmete iz oblasti poslovanja, od interpersonalne i međudepartmanske komunikacije do poslovne analitike.

Gde i kada: Program se pohađa na ILAC kampusu u Torontu ili Vankuveru, traje 52 nedelje, od čega su 40 nedelja nastava plus 12 nedelja za samostalno učenje, pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa, kao i za eventualni full-time plaćeni rad. Predviđeno je i 5 sati nedeljno online nastave/učenja. Nastava se izvodi od ponedeljka do četvrtka i to od 17:45 do 21:45.

Predmeti i dužina pohađanja: Professional Communication (9 nedelja), Working Across Cultures (9 nedelja), Organizational Behaviour (9 nedelja), Project Management (9 nedelja), Business Math (9 nedelja), Introduction to Accounting (9 nedelja), Introduction to Business Management (9 nedelja), Human Resources Management (9 nedelja), Digital Marketing (4 nedelje) i Analytics for Business Decision (4 nedelje). NAPOMENA: Tokom jednog semestra obično se pohađaju 2 predmeta. Detaljan opis svakog predmeta dajemo niže u tekstu, nakon opisa programa.

Datumi početka programa u 2023. godini: 9. januar, 13. mart, 23. maj, 7. avgust i 16. oktobar.

Datumi početka programa u 2024. godini: 8. januar, 11. mart, 21. maj, 5. avgust i 14. oktobar.

Pauze: deo su nastave/programa i služe za samostalno učenje i pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa i/ili za full-time plaćeno zaposlenje. Važno: polaznici dok pohađaju nastavu tokom prvih 40 nedelja imaju prava da rade skraćeno radno vreme (do 20 sati), dok su pauze u programu rezervisane za puno radno vreme.

Predviđene pauze u 2023. godini: 06-10. mart │08-19. maj │ 17. jul – 04. avgust 02-13. oktobar │ 11. decembar – 5. januar 2024.

CENA PROGRAMA: 14.000 CAD
POPUST: 3.800 CAD
cena programa za polaznike jezičke mreže Verbalisti – 10.200 CAD

💥 PROMOCIJA: Za upis u 2023-24. god. odobrava se stipendija od 1.000 CAD – cena programa 9.200 CAD


4. Business Administration Diploma sa radnom praksom (92 nedelje)

Kombinacija Business Administration Diploma smera na koledžu sa plaćenom radnom praksom je idealna za sve one koji žele da nakon završetka nastavnog dela rade puno radno vreme na nešto duži period. Služba koledža ILAC za akademsko savetovanje će vam pomoći u pronalaženju zaposlenja koje predstavlja obavezni deo plaćene radne prakse. Nastavni program uključuje sve glavne predmete iz oblasti poslovanja jednog preduzeća, od interpersonalne i međudepartmanske komunikacije do poslovne analitike.

Gde i kada: Program se pohađa na ILAC kampusu u Torontu ili Vankuveru, traje 92 nedelje, od čega su 40 nedelja nastava, zatim 12 nedelja koje služe za samostalno učenje, pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa, kao i za eventualni full-time plaćeni rad, plus 40 nedelja radne prakse tokom kojih radite puno radno vreme. Predviđeno je i 5 sati nedeljno online nastave/učenja. Nastava se izvodi od ponedeljka do četvrtka i to od 17:45 do 21:45.

Predmeti i dužina pohađanja: Professional Communication (9 nedelja), Working Across Cultures (9 nedelja), Organizational Behaviour (9 nedelja), Project Management (9 nedelja), Business Math (9 nedelja), Introduction to Accounting (9 nedelja), Introduction to Business Management (9 nedelja), Human Resources Management (9 nedelja), Digital Marketing (4 nedelje) i Analytics for Business Decision (4 nedelje). NAPOMENA: Tokom jednog semestra obično se pohađaju 2 predmeta. Detaljan opis svakog predmeta dajemo niže u tekstu, nakon opisa programa.

Datumi početka programa u 2023. godini: 9. januar, 13. mart, 23. maj, 7. avgust i 16. oktobar.

Datumi početka programa u 2024. godini: 8. januar, 11. mart, 21. maj, 5. avgust i 14. oktobar.

Pauze: deo su nastave/programa i služe za samostalno učenje i pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa i/ili za full-time plaćeno zaposlenje. Važno: polaznici dok pohađaju nastavu tokom prvih 40 nedelja imaju prava da rade skraćeno radno vreme (do 20 sati), dok su pauze u programu rezervisane za puno radno vreme.

Predviđene pauze u 2023. godini: 06-10. mart │08-19. maj │ 17. jul – 04. avgust 02-13. oktobar │ 11. decembar – 5. januar 2024.

CENA PROGRAMA: 15.000  CAD
POPUST: 3.800 CAD
cena programa za polaznike jezičke mreže Verbalisti – 11.200 CAD  

💥 PROMOCIJA: Za upis u 2023-24. god. odobrava se stipendija od 1.000 CAD – cena programa 10.200 CAD


‼️ OSTALI TROŠKOVI koji se odnose na sve programe:

 • Administrativni troškovi upisa – 200 CAD
 • Ukupna cena nastavnog materijala – 1.040 CAD
 • Usluga pronalaženja i organizacije smeštaja – 250 CAD
 • Putno-zdravstveno osiguranje – 25 CAD nedeljno (osiguranje vodeće osiguravajuće kuće u svetu specijalizovane za studiranje u inostranstvu). Važna napomena: putno osiguranje je obavezno tokom cele dužine trajanja školovanja
 • Troškovi gradskog prevoza – oko 150 CAD mesečno
 • Troškovi obrade kanadske vize koji se plaćaju putem interneta direktno kanadskom konzulatu ili ambasadi: 1) Onlajn prijava za vizu – 150 CAD (kanadskih dolara), i 2) davanje biometrijskih podataka, tj. uzimanje otiska prstiju – 85 CAD
 • PRODIREKT akademsko savetovanje i registracija – 500 USD

‼️  Za ukupnu uštedu u troškovima studija koja može iznositi čak 7.000 CAD, konkurišite za studentskog ambasadora obrazovne grupe PRODIREKT, za detalje kliknite ovde.

Napomena: opcije i troškove smeštaja pogledajte nakon opisa predmeta.


ILAC TORONTO CAMPUS

ILAC VANCOUVER CAMPUS

I DEO PROGRAMA – opis predmeta za oba smera koledža:

 • Profesionalna komunikacija – unapređujete veštine poslovne korespodencije, učite da pripremate izveštaje i prezentacije koristeći odgovarajuću poslovnu terminologiju.
 • Rad u multikulturalnom društvu – pomaže vam da razumete i analizirate poslovne situacije u kojima kultura igra važnu ulogu i da se pripremite za prevazilaženje izazova koji mogu nastati na multikulturalnom radnom mestu.
 • Organizaciono ponašanje – uči vas pristupu i procesima koji pomažu pri efikasnom vođenju i organizaciji zaposlenih u okviru preduzeća kroz bolje razumevanje međuljudskih odnosa. Pratiite ponašanje pojedinaca i kako međusobno komuniciraju u okviru različitih radnih organizacija. Teme uključuju individualno, interpersonalno i timsko ponašanje, kao i organizacionu dinamiku.
 • Projektni menadžment – bez obzira na to u okviru koje profesije želite da se izgradite izuzetno su dragocene veštine koordinisanja vremenskih rokova, upravljanja resursima i vođenje projekata do njihovog uspešnog završetka. Tokom ovog predmeta dobijate upravo to. Na kraju se raspoređujete u grupe i svaka grupa dobija stvarni marketinški projekat i zadatak da osmisli plan njegove realizacije, uz određeni budžet i upravljanje rizicima.
 • Profesionalna prodaja – glavni fokus pomera se sa prodaje na potrošača i pravilnog pristupa njegovim potrebama. Učite profesionalne prodavačke tehnike koje su koncentrisane na kupca, razvijate osnovno znanje, veštine i stav neophodan da budete uspešni u poslovnom orkuženju. Akcenat je na usvajanju praktičnih veština u predstavljanju proizvoda i usluga potencijalnim kupcima koristeći umetnost ubeđivanja.
 • Ponašanje potrošača – uvodi vas u ponašanje modernog potrošača i kako se to ponašanje primenjuje u prodaji i marketingu. Kroz analizu unutrašnjih i spoljašnjih uticaja na potrošača, učite kako tržište i ljudi koji se bave marketingom i prodajom pokušavaju da utiču na ponašanje kupaca. Istražuju se stavovi i proces odlučivanja potrošača kako bi se bolje razumelo koje su želje i motivi vašeg ciljnog tržišta, sagledali rizici i dinamika grupe. 
 • Osnove marketinga – razvijate marketinški plan koji uključuje ciljeve, strategije, eventualne budžetske probleme i kriterijume za evaluaciju kako biste stvorili prodajnu strategiju usmerenu na potrošača. Pored toga, istražujete strateško planiranje radi ostvarenja konkurentske prednosti, pravilno postavljanje ciljeva, segmentaciju tržišta, pozicioniranje proizvoda i upravljanje odnosa sa klijentima.
 • Integrisana promocija brenda – stvarate kampanje kroz upotrebu različitih komunikacionih i marketinških strategija koje treba da ostvare maksimalni uticaj na vašu ciljnu grupu na tržištu i poboljšavaju odnose sa kupcima i medijima. Ispitujete iz prve ruke stvaranje i efekte različitih kreativnih rešenja oglasa u odnosu na medij koji se koristi. Analizirate ulogu reklame, lične prodaje i promocije u integrisanom marketing planu. 
 • Digitalni marketing – pohađanjem ovog predmeta bolje razumete dinamično tržište na internetu, prilagođavate se njegovim promenama i razvijate veštine za uspešno internet poslovanje. Do kraja kursa usavršavate osnove savremenog digitalnog marketinga koje vam pomažu da stvarate, distribuirate, promovišete i cenovno određujete proizvode i usluge. Teme uključuju osnove internet marketinga, funkcionicanje internet pretraživača, optimizaciju internet pretraživača, plaćeni marketing na pretraživačima, oglašavanje na internetu, optimizaciju internet stranica na koje su usmereni oglasi, internet PR i mobilni marketing. 
 • Marketing društvenih mreža – pomaže da shvatite kako je pojava društvenih mreža uticala na marketing. Dobijate bitna znanja i praktične veštine potrebne za razvijanje marketinške strategije za uspešnu poslovnu interakciju sa potrošačima koristeći društvene mreže i veoma brz protok informacija između brendova i potrošača.
 • Poslovna matematika – upoznajete se sa osnovama matematike potrebnim za uspeh u poslu, izučavate aritmetiku, algebru, linearne sisteme i primenjujete ih u realnim poslovnim situacijama. Istražujete teme matematičkog upravljanja, poput analize rentabilnosti, popusta, razlike između troškova i prodajne cene, smanjenja početne prodajne cene, kamata. Na kraju dobijate zadatke da donosete finansijske i investicione odluke uzimajući u obzir objedninjenu kamatu, anuitete, hipoteke i vrednovanje obveznica. Da biste pokazali kompetentnost u svim ovim oblastima, pravite jednačine koje opisuju zajedničke problemske situacije na radnom mestu.
 • Uvod u računovodstvo – pomaže vam da sagledate opšteprihvaćene računovodstvene principe. Kroz nastavu učite šta je svrha računovodstva, kako se pripremaju finansijski izveštaji, kako je finansijski menadžment povezan sa finansijskim analizama, procenama i donošenjem odluka u različitim poslovnim okruženjima.
 • Uvod u poslovni menadžment – ovaj predmet pruža širok pregled procesa upravljanja, uključujući planiranje, organizovanje, zapošljavanje, vođenje i kontrolu. Takođe sagledava uloge menadžera u timovima, projektima, odeljenjima i organizaciji u celini. Ispitujete upravljačke veštine u kanadskom radnom okruženju i razvijate kritičko mišljenje, veštine rešavanja problema, timskog rada i komunikacionih veština kroz analizu i predstavljanje rešenja za tipične poslovne probleme.
 • Upravljanje ljudskim resursima – svrha ovog predmeta je da vam omogući bolje razumevanje značaja ljudskih resursa i uloge menaždera kod obezbeđivanja organizacione efikasnosti. Ispitujete kako efikasno upravljanje ljudskim resursima doprinosi strateškom donošenju odluka i postizanju poslovnih ciljeva.
 • Poslovna analitika – pruža uvod u modernu teoriju poslovne analize potrebne za donošenje odluka. Razvijate veštine neophodne za uspeh u poslovnoj analitici koristeći stratešku prednost nad konkurencijom.
poslovi u kanadi
Posao i studije u Kanadi: Najnovija uredba koja je stupila na snagu 15. novembra 2022. dozvoljava stranim studentima na studijama u Kanadi da tokom 2023. godine rade koliko god žele umesto dosadašnjih propisanih 20 sati nedeljno

II DEO PROGRAMA – radna praksa:

Napomena: studenti imaju prava da rade za koji god program da se odluče – sa ili bez radne prakse, prema sledećim pravilima:

 1. Ukoliko izaberete samo nastavu (bez radne prakse) možete da radite 20 sati (pola radnog vremena) tokom trajanja nastave i 40 sati (puno radno vreme) tokom trajanja pauza
 2. Ukoliko je vaš izbor program sa plaćenom radnom praksom onda možete da radite 20 sati (pola radnog vremena) tokom trajanja nastave i 40 sati (puno radno vreme) tokom trajanja pauze i plaćene radne prakse.

Odabir poslova:

Možete odabrati neki od poslova iz ponude koledža ili posao potražiti samostalno. Važno je da napomenemo da radni sati koji se ostvare tokom nastavnog perioda ne ulaze u ukupan broj sati koji se mora ostvariti tokom radne prakse. Ukoliko želite i ukoliko postoje uslovi za to, posao koji ste obavljali tokom nastavnog perioda možete nastaviti i kao radnu praksu.

Kada je u pitanju odabir poslova tokom radne prakse, selekciju obavlja koledž i na nedeljnom nivou obaveštava studente o ponudama na tržištu i organizuje intervjue sa potencijalnim poslodavcima.

Cena radnog sata u Torontu iznosi oko 15 kanadskih dolara dok se u Vankuveru kreće oko 12,5 dolara, s tim da su i troškovi života niži u Vankuveru nego u Torontu. U nastavku možete videti listu potencijalnih poslodavaca u odnosu na izabrani program:

 • The Distillery District (Toronto), Artona (Vankuver)
 • CN Tower (Toronto), Red (Vankuver)
 • Novotel Hotel (Sport Junkies)
 • Sansotei Ramen (Toronto), Hudsons (Vankuver)
 • Tommy Hilfiger (Toronto), Abercrombie & Fitch (Vankuver)
 • ILAC (Toronto, (Vankuver)
 • Starbucks (Toronto), Blenz Coffee (Vankuver)
 • Hays (Toronto), Greenbrier Hotel (Vankuver)
 • Holiday Inn Hotel, Four Seasons Hotel, Marriot Hotels, Novotel Hotel & Resorts(Toronto i Vankuver)
 • Toronto Pearson Airport i Billy Bishop Toronto City Airport
 • Vancouver Aquarium

Iskustva i utisci studenata

Posao i studije u Kanadi, Jelena Trpkovic, Verbalisti jezička mreža

Razgovarali smo sa dva naša polaznika koji su pohađali dve različite škole.

Slavko Apostolov

Jelena iz Beograda opredelila se za School of Business dok je Slavko iz Bora studirao School of Customer Service.

Pogledajte u rubrici STUDENT SPOTLIGHT njihova iskustva – Jelenino ovde a Slavkovo ovde.

Druga iskustva naših polaznika programa koledža ILAC možete pronaći ovde na sajtu obrazovne grupe PRODIREKT.

U nastavku smo zajedno sa koledžom takođe pripremili video koji prenosi utiske pojedinih studenata koji su pohađali School of Customer Service u 2018. godini:

Smeštaj

Cene su date u kanadskim dolarima (CAD)

Porodica (Toronto i Vankuver)

smec5a1taj u porodici u torontu verbalisti

Na raspolaganju je smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama na bazi punog pansiona. Posteljina i peškiri su obezbeđeni. Omogućen je i besplatni pristup internetu. Usluga pranja veša jednom nedeljno je takođe uključena u cenu. Udaljenost porodica od škole je između 45 i 55 minuta gradskim prevozom.

Napomena:

 • Boravak u dvokrevetnoj sobi moguć je samo ako dva studenta putuju zajedno
 • Studenti uglavnom bukiraju smeštaj za prvih mesec dana dok ne upoznaju okruženje i steknu prijatelje. Kasnije se organizuju sa drugim studentima i samostalno nađu smeštaj tokom preostalog vremena trajanja programa
 • Cena smeštaja u porodici na bazi punog pansiona na nedeljnom nivou iznosi 295 CAD

Studentske rezidencije/hoteli

TORONTO

Dream House rezidencija/apartmani

dream house apartmani u torontu

Fantastična, moderno opremljena rezidencija nalazi se u luksuznoj četvrti Toronta (St. Clair and Bathurst), okružena klubovima, kafićima, restoranima, na samo pola sata prevozom od škole.

Apartmani su namenjeni za boravak dvoje ili troje studenata. Boravak je na bazi noćenja, a na raspolaganju je kompletno opremljena kuhinja. Omogućen je besplatan pristup internetu i televizija sa Netflix paketom.

U nastavku dajemo okvirne cene na nedeljnom nivou (u kanadskim dolarima); precizne cene i raspoloživost smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje konkretan upit/prijavu:

 • Jednokrevetna soba, kupatilo dele tri studenta – 400 CAD
 • Jednokrevetna soba, kupatilo dele dva studenta – 430 CAD
 • Jednokrevetna soba sa privatnim kupatilom – 480 CAD

Parkside rezidencija

Luksuzna rezidencija u samom centru Toronta, na 15 minuta prevozom od škole. Sobe su jednokrevetne, kupatila spratna i dele ih po dva polaznika. Polaznik sam obezbeđuje ćebe, posteljinu, jastuk, peškire i stonu lampu. Na raspolaganju je zajednička kuhinja kao i praonica veša.

Boravak je na bazi punog pansiona po ceni od 595 CAD nedeljno. Pecizna cena i provera raspoloživosti smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje konkretan upit/prijavu.

Video prezentaciju rezidencije Parkside pogledajte ovde.

Campus One rezidencija

Radi se o ultra modernoj rezidenciji koja pripada University of Toronto. Pored Toronto univerziteta, u neposrednoj blizini su i prestižni univerzitet Ryerson i koledž George Brown, što polaznicima pruža priliku da upoznaju i razmene iskustva sa velikim brojem internacionalnih studenata.

Campus One rezidencija, Toronto

Smeštaj je organizovan kroz apartmane. Po četiri jednokrevetne sobe i dva kupatila se nalaze u svakom apartmanu (dva studenta dele jedno kupatilo). Sobe su svetle i prostrane, moderno i funkcionalno opremljene. Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peskire. Studentima je na raspolaganju i fitness centar i joga studio u okviru same rezidencije, kao i brojne druge zajedničke prostorije za odmor i druženje, poput mini bioskopa/pozorišta, sale za stoni tenis, digitalnog studija za video igre i slično. Campus One ima privatno obebeđenje 24/7. Polaznici mogu koristiti uslugu pranja i sušenja veša uz minimalnu doplatu.

Od septembra do aprila boravak je na bazi punog pansiona po ceni od 635 CAD nedeljno, dok je za maj, jun, jul i avgust predviđen boravak na bazi noćenja po ceni od 460 CAD nedeljno.

Video prezentaciju ovog sjajnog smeštaja pogledajte ovde.

‼️ Važna napomena za sve rezidencije u Torontu: Minimalni period rezervacije je 4 nedelje. Pecizna cena i provera raspoloživosti smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje prijavu koja vas pravno ne obavezuje a možete je preuzeti ovde.

VANKUVER

GEC VIVA rezidencija

Sjajna, moderna rezidencija nalazi se u centru Vankuvera okružena klubovima, kafićima, restoranima, na samo 15 minuta hoda od škole. Predviđeno je da u apartmanima borave dvoje ili troje studenata, a smeštaj je na bazi noćenja. Svi apartmani imaju kompletno opremljenu kuhinju. Pristup internetu je besplatan, a svaki TV uređaj ima i Netflix paket. Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire.

Slede okvirne cene na nedeljnom nivou (u kanadskim dolarima); precizne cene i raspoloživost smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje konkretan upit/prijavu:

 • Dvokrevetna soba, kupatilo deli do tri studenta – 345 CAD
 • Jednokrevetna soba, kupatilo deli do tri studenta – 425 CAD

Napomena: Minimalni period na koji se može iznajmiti smeštaj u rezidenciji GEC Viva je 5 nedelja. Rezidencija naplaćuje 50 CAD za troškove registracije koji su nepovratni čak i u slučaju da polaznik ne dobije kanadsku vizu. Rezidencija vrši povraćaj uplaćenog novca samo kada joj se dostavi otkaz smeštaja u pismenoj formi i to najkasnije pet nedelja pre datuma rezervisanog za dolazak u smeštaj.

APT Living

APT Living accommodation - Vancouver, Verbalists

Odličan, moderan apartmanski smeštaj u mirnom predgrađu Vankuvera, na manje od 20 minuta javnim prevozom ili 15 minuta biciklom do centra grada.

Sve manje studio jedinice imaju privatno kupatilo, čajnu kuhinju (opremljenu mikrotalasnom pećnicom, šporetom, frižiderom, posuđem) i balkon. TV i besplatan WiFi takođe su na raspolaganju, kao i zajedničke prostorije, poput perionice veša, teretane, otvorenog bazena i saune.

Posteljina je obezbeđena, dok polaznici donose svoje peškire.

Boravak je na bazi noćenja.

Jednokrevetna soba/studio, kupatilo privatno – 500 CAD/nedeljno

Adresa rezidencije: 1125 W 12th Ave, Vancouver, BC V6H 3Z3


Napomena koja važi za sve rezidencije:

 • Za koju god od rezidencija da se odlučite, treba planirati do 200 CAD za sigurnosni depozit koji se po završetku programa vraća ukoliko nije načinjena nikakva materijalna šteta
 • dolazak i odlazak su subota na subotu

Slobodno vreme

polaznici jezic48dke mrec5bee na vannastavnim aktivnostima ilac toronto
Ovako izgledaju neke od vannastavnih aktivnosti u Torontu 🙂

U odnosu na raspored i plan aktivnosti možete se opredeliti za vannastavne aktivnosti iz ponude škole koje imaju za cilj da se uz opuštanje i druženje što više vežba engleski jezik u realnim životnim situacijama. Detaljan raspored sa cenama objavljuje se na mesečnom nivou, a neke aktivnosti poput obilazaka delova Vankuvera i Toronta, poseta restoranima i noćnim klubovima su besplatne.

Tokom vikenda koledž organizuje i šoping u SAD i ekskurziju u Sijetl (iz Vankuvera), u Njujork, Čikago, Montreal i Kvebek (iz Toronta). Neizostavne su i filmske večeri, kvizovi znanja i tematske žurke.

Proces prijave i upisa

Posao i studije u Kanadi

Važna napomena: Naša preporuka je da proces prijave započnete minimum 8 nedelja pre željenog datuma putovanja. Koledžu je potrebno oko 2 nedelje za obradu dokumentacije i procenu kandidata, a vizni proces obično traje do 6 nedelja. Jezička mreža nikada ne naplaćuje svojim polaznicima uslugu pomoći i savetovanja tokom viznog procesa.

Prvi korak
Podnošenje sledećih dokumenta kompaniji Prodirekt:

 • Aplikacija obrazovne grupe Prodirekt (možete je preuzeti ovde)
 • Potpisivanje Opštih uslova saradnje kompanije Prodirekt (možete ih preuzeti ovde)
 • ILAC International College aplikacija i potpisivanje Opštih uslova saradnje
 • Diploma srednje škole/fakulteta ili njen ekvivalent
 • Kopija pasoša
pejzac5bei kanade

Drugi korak
Ukoliko se proceni da se možete prijaviti za program, izdaje se faktura za uplatu depozita ili celog iznosa školarine deviznim nalogom za prenos. U slučaju uplate samo depozita njegova visina je 1.000 kanadskih dolara. Važno: depozit od 1.000 dolara moguće je uplatiti samo kada se upis izvrši najmanje 60 dana pre početka programa. Sve troškove bankarskog transfera uvek snosi nalogodavac, odnosno polaznik.

Treći korak

Nakon uplaćenog depozita ili celog iznosa školarine, a po prijemu gore navedenih dokumenata (prvi korak), polaznik radi onlajn test engleskog jezika (ukoliko već nemate kopiju IELTS testa ili njegovog ekvivalenta).

Zatim se zakazuje Skype ili lični intervju sa predstavnikom koledža ILAC radi procene vašeg nivoa znanja engleskog jezika i da li ispunjavate uslove za pohađanje programa (polaznici koji se prijavljuju za program u Torontu rade Wonderlic test).

Nakon uspešno obavljenog intervjua škola izdaje upisna dokumenta koja su sastavni deo prijave za vizu.

Četvrti korak
Prijava za vizu (uz našu pomoć).

aktivnosti i sportovi u prirodi za vreme studiranja u kanadi verbalisti

Peti korak
Ukoliko ste dobili vizu, a uplatili ste samo depozit, u roku od sedam radnih dana od datuma kada je studentska viza izdata potrebno je uplatiti ostatak školarine. Izmirenjem celog iznosa školarine vaš upisni proces se završava. Važna napomena: Ako polaznik ne izmiri ceo iznos školarine u datom roku, škola će smatrati vaš upis nevažećim i o tome obavestiti kanadske vlasti i njihovo imigraciono odeljenje. U tom slučaju od uplaćenog depozita odbijaju se sledeći troškovi:

 • PRODIREKT akademsko savetovanje i registracija – 500 USD
 • Administrativni troškovi upisa – 200 CAD
 • Usluga pronalaženja i organizacije smeštaja – 250 CAD
 • Bankarski troškovi transfera (oko 80 USD) kako bi se izvršio povraćaj ostatka iznosa depozita

Važna napomena: ukoliko je polaznik odbijen za vizu, vraća se celokupan iznos depozita ili uplaćene školarine, umanjen za 210 CAD na ime administrativnih troškova (naplaćuje koledž) i 80 USD za bankarske troškove transfera.

Po dolasku u Kanadu, na osnovu dobijene vize i upisnih dokumenata koležda, imigracioni službenik vam na ulasku u zemlju obično odmah izdaje dve dozvole: studentsku i radnu. Ukoliko vam pri ulasku u Kanadu bude izdata samo studentska viza, za radnu dozvolu se aplicira naknadno, čim započnete studije.

Video prilozi koje smo pripremili u nastavku pomoći će vam da se detaljno upoznate sa koledžom ILAC i njegovim prestižnim kampusima u Torontu i Vankuveru.

TORONTO KAMPUS

VANKUVER KAMPUS

Posao i studije u Kanadi – imate pitanje u vezi sa profesionalnim usavršavanjem i radnom praksom u Kanadi? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ovde ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?