Zašto sam odabrala program plaćene radne prakse u Kanadi – video priča Tine iz Slovačke

posao i radna praksa u kanadi polaznica tina verbalisti

Nakon završenih osnovnih studija u Slovačkoj i stečene diplome projektnog menadžera, Kristina Konopova – Tina nam se obratila po pitanju saveta za nastavak njenog profesionalnog usavršavanja. Cilj je bio da se pronađe opcija koja bi joj omogućila sticanje poslovnih veština i konkretnog iskustva u radu, odnosno kako nam je to Tina i sama stalno isticala: „Hoću sve pragmatično, dosta mi je teoretisanja!“ Drugi uslovi za njeno dalje profesionalno usavršavanje, jednako važni, bili su ograničen budžet, englesko govorno područje radi jezičkog usavršavanja i realna mogućnost dobijanja boravišne ili studentske vize, s obzirom da je Tina tek završila studije i nije bila zaposlena.

Našoj mladoj polaznici krenuli smo da predstavljamo nekoliko opcija, međutim Tina nas je odmah prekinula čim smo joj predočili detalje programa plaćene radne prakse i stručnog usavršavanja u Kanadi, u okviru ILAC International College, rečima: „To je to, upravo to želim!“.

Na raspolaganju su joj bila četiri programa koji su deo School of Customer Service i to u trajanju od 60, 48, 40 ili 26 nedelja u Torontu i Vankuveru. Za koju god dužinu trajanja da se odlučite, prvi deo posvećen je usavršavanju poslovnih veština kroz predavanja koje drže vodeći stručnjaci iz datih oblasti, a drugi deo programa rezervisan je za plaćenu radnu praksu. Tina je odabrala Service Essentials for Business Diploma program u trajanju od 40 nedelja u Torontu.

U video prilogu koji smo pripremili zajedno sa koledžom ILAC Tina prenosi svoje utiske nakon prva tri meseca provedena u Torontu. Posebno ističe da je jako srećna što je dobila priliku da studira i radi van svoje zemlje i u isto vreme poboljša svoj engleski. Njenu video priču možete pogledati u nastavku, a detaljan opis programa koji pohađa na linku:

Ukoliko je trenutno vaš plan samo da usavršavate engleski jezik u Kanadi, jezička mreža Verbalisti preporučuje da se na linkovima u nastavku upoznate sa kursevima u Torontu i Vankuveru:

Toronto, kursevi engleskog jezika, ILAC

Vankuver, kursevi engleskog jezika, ILAC

Kompanija PRODIREKT, vlasnik jezičke mreže, eksluzivno zastupa u regionu istočne i jugoistočne Evrope International Language Academy of Canada (ILAC) i ILAC International College, koje sa ultra modernim edukativnim centrima u Torontu i Vankuveru predstavljaju najveću kanadsku obrazovnu grupaciju i jednu od vodećih u svetu. Preko deset hiljada studenata svake godine bira neki od programa iz ponude koledža ILAC, a brojne međunarodne akreditacije, priznanja i nagrade samo potvrđuju lidersku poziciju te grupacije u kvalitetnom obrazovanju.

Zanimljiva i korisna iskustva verbalista sa drugih destinacija možete videti u rubrici STUDENT SPOTLIGHT. Proteklo leto donelo je brojna nova uzbudljiva iskustva našim polaznicima i oni jedva čekaju da ih u pomenutoj rubric uskoro podele sa vama! Stay tuned! 🙂