Najnovija lista najboljih modnih škola u svetu

Priprema za studije modnog dizajna

Wardrobe Trends Fashion, u saradnji sa najistaknutijim brendovima, objavio je listu najboljih modnih škola. Procena kvaliteta radila se na više od 300 škola ovog tipa u svetu.

London ostaje neprikosnoven kada je u pitanju modno obrazovanje. Na listi deset najboljih modnih obrazovnih institucija čak njih pet nalazi se u Londonu.

Polaznica jezičke mreže Maria redovno pohađa letnji pripremni program u školi
Polaznica jezičke mreže Maria redovno pohađa letnji pripremni program u vodećoj školi Central Saint Martins u Londonu

Na prvom mestu je londonski Central Saint Martins dok je drugi College of Fashion takođe iz Londona. Treće mesto zauzeo je Parsons School of Design iz Njujorka. Sve ove škole pokazale su najviše standarde po pitanju predmeta koji se uče, kvaliteta nastavnog osoblja i smeštaja u kampusu.

Studiranje u najboljim svetskim školama san je svih zaljubljenika u modu. Vivijen Vestvud, Stela Makartni i Aleksandar Mekvin samo su neki od istaknutih kreatora koji su se obrazovali u Londonu. Jezička mreža Verbalisti pomoći će ti da kreneš stopama najboljih baš kao što smo to učinili za Mariju koja već dve godine za redom pohađa letnji program u vodećoj školi Central Saint Martins u Londonu. Prvi korak je da nas ovde kontaktirate i da nakon konsultacija izaberemo pravi kurs engleskog jezika ili pripremu za studije modnog dizajna.

Iako su brojni parametri korišćeni u pomenutom istraživanju, izdvajaju se tri koja su najviše uticala na rangiranje škola: iskustvo u podučavanju, uticaj u modnom svetu i dobijena vrednost za uloženi novac. Detalji metodologije mogu se pronaći ovde a mi u nastavku donosimo Wardrobe Trends Fashion listu 100 najboljih modnih škola sa vezama na njihove sajtove:

Izvor: Verbalisti

Save

Save

Save

Imate komentar ili pitanje?