Akademski program – učenje engleskog u Kembridžu (16-25 god)

Akademski program za učenje engleskog jezika u Kembridžu, Verbalisti

Akademski program u čuvenom koledžu Magdalene

Naši polaznici u protekloj deceniji uživali su u kvalitetnim academic programima u Torontu, Vankuveru, Oksfordu i Kembridžu koje je jezička mreža Verbalisti specijalno kreirala za srednjoškolce uzrasta 16-19 godina. Akademski program ima za cilj da polaznici usavrše znanje engleskog jezika kroz naprednu nastavu koja kombinuje kurseve engleskog sa učenjem izbornih predmeta, učestvovanjem u debatama i slušanjem stručnih predavanja.

Od jezičke mreže očekujete samo najbolje i zato vas mi vodimo u najbolje univerzitete na svetu. Ovaj put idemo u OXBRIDGE!

Magdalene College, Cambridge
Magdalene College – osnovan 1428, nalazi se u samom centru Kembridža, na obali reke Kem

Oxbridge je popularna reč koja služi da opiše grupu prestižnih univerziteta u Oksfordu koji pripadaju University of Oxford (OX) i onih u Kembridžu koji su pod okriljem University of Cambridge (BRIDGE). Jezička mreža ima posebnu čast i privilegiju da je dobila ekskluzivno pravo za područje bivše Jugoslavije da svojim studentima omogući akademski program učenja engleskog jezika u Magdalene College, jednom od fakulteta čuvenog University of Cambridge.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Kembridž (Cambridge)

Ovaj, po veličini, mali britanski grad predstavlja jednu od svetski najpriznatijih, najpoznatijih i najbezbednijih obrazovnih kolevki. Čak 31 univerzitet ušuškan je u tom gradu. Svake godine u Kembridžu školuje se više od 18000 studenata, što je nesumnjiva potvrda kvaliteta i prestižnosti. Autentičnosti ambijenta doprinose brojni parkovi, tipični engleski pabovi, uske popločane ulice…Imate utisak da putujete kroz istoriju i da samo što niste sreli nekog od viđenijih svetskih naučnika koji su se ovde obrazovali.

Inspirisani ste i motovisani da pretvorite učenje engleskog jezika u nezaboravno iskustvo, a…ko zna…možda sledeće godine izborite svoje mesto i na nekom od fakulteta Univerziteta u Kembridžu. Sada je prilika da ih obiđete, izaberete željeni i vredno učite…a Verbalisti će rado trasirati i vaš akademski put. Za početak, akademski program i učenje engleskog u prestižnom Magdalene College!

Polaznice jezicke mreze ispred univerziteta Magdalene College

Program jezička mreža izvodi ekskluzivno sa vodećom britanskom školom SELECT ENGLISH, osnovanom 1991. godine i akreditovanom od strane brojnih svetskih akreditacionih tela, poput Bitish Council i ISI.

Nastava i smeštaj odvijaju se na Magdalene College koji je jedan od najstarijih, najpoznatijih i najlepših univerziteta u Kembridžu. Fakultet je osnovan davne 1428. godine, a od 1542, za vreme vladavine Henrija VIII, dobija naziv the College of St Mary Magdalene. Najpoznatiji “sin” ovog koledža je istaknuti političar 17. veka, Semjuel Pepis, čija je jedinstvena biblioteka donirana fakultetu nakon njegove smrti. Ona se danas nalazi u možda najlepšem delu fakulteta, u zgradi Pepis. 

Polaznici jezicke mreže Verbalisti u Magdallene College u Kembridžu

Danas je Magdalene College jedan od trideset jednog konstitutivnog fakulteta Univerziteta u Kembridžu. Nalazi se u samom centru Kembridža na obali reke Kem, na koju gleda većina soba u okviru smeštajnih kapaciteta. Predivni vrt sa malom crkvom, žubor reke Kem i jedinstvena arhitektura univerzitetske zgrade doprineće vašem vrhunskom užitku i osećaju zadovoljstva što imate priliku da budete deo britanske obrazovne bajke čija poglavlja su već ispisali Nelson Mandela, Nobelovci Šejmus Hini  i Džon Gerdon. Na ovom fakultetu svake godine studira oko 380 studenata na osnovnim i 180 na postdiplomskim studijama.

Adresa je CB4 3AD Chesterton Rd, Cambridge, UK i možete je pogledati klikom ovde

Kliknite na foto za njen uvećan prikaz
Magdalene College mapa (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Nastava

Profesori su iskusni predavači i svi poseduju međunarodno priznatu CELTA kvalifikaciju za podučavanje.

Nastava se odvija u manjim, internacionalnim razredima s najviše 12 učenika u grupi. Prvog dana polaznici polažu dijagnostički test, pismeno i usmeno, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Fond časova je 20 časova (15 sati nedeljno), dok je nastavni metod komunikativan, pa tako svaki učenik učestvuje u interaktivnom grupnom radu ili radu u parovima. Tokom trajanja programa primetićete da sa puno više samopouzdanja, tačnije i tečnije koristite jezik u svakodnevnim situacijama.

Polaznici dobijaju udžbenik i prateći materijal (uračunato u cenu) a na kraju kursa i sertfikat o odslušanom programu sa jasno naznačenim stečenim nivoom znanja.

Smeštaj i ishrana

Polaznici su smešteni u najlepšoj zgradi koledža koju je dizajnirao čuveni britanski arhitekta Edvin Latjens, poznat po maštovitom prilagođavanju tradicionalnih arhitektonskih stilova zahtevima svoga doba. Sobe su jednokrevetne, a svako kupatilo deli do šest studenata.

Boravak je na bazi punog pansiona i obroci se služe takođe u prostorijama koledža.

Studentima je na raspolaganju i besplatan pristup internetu.

Vannastavne aktivnosti

Svi programi jezičke mreže Verbalisti sadrže pažljivo probrane vannastavne aktivnosti i izlete, prilagođene uzrastu i tipu programa, kako bi polaznici uživali u idealnoj kombinaciji učenja i aktivnog odmora tokom školovanja. U tom smislu, a pri oceni kvaliteta i poređenju cena različitih opcija jezičkog usavršavanja, treba imati u vidu znatnu uštedu koja se ostvaruje u odnosu na osnovne varijante jezičkog školovanja ili opciju kupovine različitih vannastavnih aktivnosti i ekskurzija odvojeno od programa.

Primer dvonedeljnih aktivnosti uključenih u cenu
Primer dvonedeljnih aktivnosti uključenih u cenu (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Vannastavne aktivnosti u okviru akademskog programa Magdalene College imaju za cilj da se upoznate sa studentskim životom u Kembridžu. Škola neguje prijem u čast dobrodošlice uz jagode sa šlagom, organizuje bogat kulturni, društveni i sportski program, a na samom kraju i tradicionalnu oproštajnu večeru. Po završetku kursa, u svečanoj ceremoniji, ispred biblioteke Pepis, studentima se izdaju sertifikati.

Pored sadržaja koje je pripremila škola, slobodno vreme možete sami organizovati i uživati u ovom čudesnom gradu. Čekamo da nam javite koliko ste zavoleli punting 🙂 i kako je ovo putovanje uticalo na vaš lični razvoj.

Cenovnik i datumi programa

Program se u 2023. može pohađati 9. jula – u trajanju od dve ili četiri nedelje, i 23. jula – u trajanju od dve nedelje. Dolazak u smeštaj je nedeljom, a povratak subotom.

2023 CENE – LETNJI KAMP I AKADEMSKI PROGRAM U MAGDALENE COLLEGE, CAMBRIDGE (16-25 god)

Cene za akademski program učenja engleskog u Kembridžu - Magdalene College, jezička mreža Verbalisti
Letnja škola engleskog i akademski program u Kembridžu (kliknite na tabelu za uvećan prikaz

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Izleti akademskog kursa engleskog u Kembridzu, Verbalisti

U cenu je uključeno:

Kurs engleskog jezika, kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, udžbenik, smeštaj i ishrana prema ponudi u tabeli, bogat program ekskurzija i aktivnosti, i aerodromski transferi (ukoliko je vreme leta u dolasku nedeljom a u povratku subotom između 9:00 i 17:00).

U cenu nije uključeno:

Registracija 50£, troškovi obrade britanske vize (oko 130 evra, plaća se direktno ambasadi), avionski prevoz i pripadajuće aerodromske takse i putno osiguranje.

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite velike povoljnosti aktuelne promocije.

Foto i video galerija

Akademski program u Magdalene College – želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?