Real Madrid, kraljevski fudbalski kamp (9-17 god)

Real Madrid, fudbalski kamp svetskih sampiona

Jezička mreža Verbalisti se u poslednjih deset godina profilisala kao lider u Evropi kada su u pitanju programi za mlade koji kombinuju sport i učenje. Podsećamo da smo kao potvrdu kvaliteta dobili poverenje Manchester City i Manchester United škola fudbala i jezika, Nike teniskih kampova i sportskog kampa u Berlinu, GLS Berlin Water Sports. Ponosni smo što je i Real Madrid prepoznao način rada jezičke mreže kao šampionski i dodelio nam eksluzivno zastupstvo za zemlje jugoistočne Evrope.

Fudbalski kamp Real Madrid – Program

Fudbalski kamp Real Madrid - Prvotimci u poseti kampu
Fudbalski kamp Real Madrid – Prvotimci u poseti kampu

Real Madrid fudbalski kamp namenjen je dečacima uzrasta od 9 do 17 godina, a može se pohađati u dve opcije – samo fudbal ili fudbal + kurs jezika (engleski).

Dobijate priliku da živite kao pravi fudbalski profesionalci, dok učite o Realovoj fudbalskoj tehnici i taktici, ukrštate koplja sa vršnjacima iz celog sveta, kako na terenu tako i u učionici. Trenirate po postulatima najtrofejnijeg kluba na svetu i nikada nećete zaboraviti pravo značenje reči timski duh, naporan rad, tolerancija i filozofija uspeha. Možete se opredeliti za igrački ili program za golmane.

Treninzi se sprovode pod nadzorom stručnjaka Real Madrida koji poseduju posebne UEFA licence za rad sa mlađom kategorijama fudbalera.

Ističemo i jedinstvenu pogodnost ovog fudbalskog kampa da možete izabrati časove engleskog jezika.

Nakon treninga i učenja PRAVAC ZABAVA I DRUŽENJE – raznovrsni i inovatnivni program vannastavnih aktivnosti osmišljen je sa ciljem da se polaznici zbliže i vežbaju što više odabrani jezik u stvarnim situacijama. Ubrzo primećujete kako lakše i tečnije komunicirate na španskom ili engleskom jeziku i kako je nestao onaj čuveni strah od greške.

Real Madrid skola fudbala za decu, Verbalisti
Kliknite na svaku sliku u programu za njen uvećan prikaz

Tipovi programa

1. Campus Experience Residential Camp (9-17 god)

Škola fudbala za sve. Ovaj program mogu upisati svi koji vole fudbal i Real :), uključujući i polaznike koji aktivno treniraju u nekom klubu.

2. Campus Experience Residential Camp – High Performance (9-17 god)

Program je namenjen mladim fudbalerima uzrasta 9-17 godina koji aktivno treniraju i nastupaju za svoj klub. Ovaj program podrazumeva duže i jače treninge, pa je s toga i uslov za upis da je polaznik registrovan za svoj klub i da redovno trenira.

3. Campus Experience Residential Camp – Goalkeepers (9-17 god)

Budući da su neki od najboljih golmana na svetu poput Ikera Kasiljasa branili boje madridskog Reala, u ponudi je i poseban program koji dečake uči svim veštinama ove za mnoge najvažnije pozicije u fudbalu. Takođe se trenira 12 sati nedeljno u gore opisanom sportskom kompleksu i po utvrđenoj metodologiji.

4. Campus Experience Residential Camp – High Performance Goalkeepers (9-17 god)

Škola fudbala za golmane koji žele duže i jače treninge.

5. Campus Experience Residential Camp – English Language Immersion (9-13 god)
Polaznik može pohađati kurs španskog ili engleskog jezika
Na času engleskog jezika

Sa treninga za klasične igrače i golmane selimo se u učionice gde na engleskom analiziramo dešavanja sa terena i obogaćujemo znanje. Po dolasku, vrši se testiranje i raspoređivanje na osnovu nivoa znanja i uzrasta. U grupama ima do 15 studenata. Jezičku edukaciju sprovode visoko kvalifikovani profesori specijalno obučeni za rad sa decom.

Treninzi

Real Madrid - treninzi mlađih kategorija

Trenira se 12 sati nedeljno u najvećem sportskom kompleksu na svetu koji je izgradio jedan klub – dobrodošli u  Real Madid City. Smatra se domom igrača i navijača slavnog kluba. Ovaj impozantni prostor nalazi se na 15 km od centra Madrida u predgrađu Valdbabas i prostire se na 1,200,000 m2.  Da biste stekli bolju sliku pomenućemo da je 40 puta veći od stadiona Santjago Bernabeu ili „samo“ 16 puta veći od Crvenog trga u Moskvi.

Real Madrid fudbalski kamp - treninzni na terenima sa prirodnom i veštačkom travom

Postoji 5 terena sa prirodnom travom, dodatnih 5 terena sa veštačkom podlogom i poseban stadion Alfredo di Stefano, zatim učionice, konferencijske sale, mnogobrojne svlačionice, media room veličine 2000m2 i zdravstveni centar poslednje tehnologije sa 4 bazena za hidroterapiju, kupatilima sa toplom i hladnim vodom, saunom i turskim kupatilom. Takođe, centar raspolaže sa unutrašnjim terenima i teretanama.

Sa prelepe terase ogromnog kafića „La Cantera“ mogu se posmatrati treninzi prvog tima. Rezidencija za prvi tim ima 57 soba, zatvoreni bazen, prostorije za odmor i uživanje i poseban put do terena sa prirodnom travom.

Za Realov podmladak rezervisan je poseban prostor u okviru ovog kompleksa, takozvana „Bela kuća“. U ovaj deo mogu ući samo zaposleni u sportskom centru, a Realove mlađe kategorije treniraju na posebnim terenima sa prirodnom i veštačkom travom.

Realovi postulati – liderstvo, marljivost, samokontrola, timski duh i poštovanje
Realovi postulati – liderstvo, marljivost, samokontrola, timski duh i poštovanje

Treninzi se sprovode uz nadzor profesionalnih trenera, koji rade u skladu sa fudbalskim načelima Reala. Cilj je da se razvija pojedinac kroz timski duh i osećaj pripadnosti kolektivu. Deo treninga posvećen je kondiciji i snazi, pa su i te vežbe sastavni deo ove lepe fudbalske priče.

Realova metodologija je jedinstvena i sastoji se od pet elemenata – liderstvo, marljivost, samokontrola, timski duh i poštovanje. U skladu sa tim tokom radne nedelje razvijaju se te najbitnije komponente uspeha – ponedeljkom se bavimo lidersvom i pravovremenim donošenjem odluka, utorkom je akcenat na predanom radu, istrajnosti i disciplini, sreda je rezervisana za možda najtežu komponentu – samokontrolu, tj. poklanjanje poverenja i kontrolu emocija, četvrtkom negujemo timski duh, a petak je posvećen poštovanju saigrača i protivnika. U ovaj kamp dolaziš kao indivudualac, a odlaziš kao fantastičan timski igrač.

Svaki polaznik na početku programa dobija na poklon originalni dres Real Madrida i deo sportske opreme (vrednost oko 150 evra).

Naši najmlađi fudbaleri u poseti stadionu Santjago Bernabeu, jezička mreža Verbalisti
Poseta stadionu Santjago Bernabeu

Plan rada je veoma pažljivo osmišljen kako bi se polaznici podstakli na treniranje i učenje, ne zanemarujući zabavu i opuštanje. Choices International akreditovan je od strane nasjtručnijih akreditacionih tela u pogledu edukacije poput British Council-a i ABLS-a (Accreditation Body for Language Services).

Kroz deset nedeljnih časova prvenstveno se obraća pažnja na komunikacione sposobnosti polaznika. Organizuju se i jezičke radionice poput role-play, diskusija ili pojedinačnih prezentacija a preovađuje sportska i fudbalska terminologija.

Za večernje sate predviđene su raznovrsne društvene aktivnosti pod nadzorom trenera i nastavnika, a vikendi za izlete i posete znamenitostima.

Ekskurzije i vannastavne aktivnosti

Choices International ima poseban tim koji radi na kreiranju i organizovanju aktivnosti posle treninga i časova. Osoblje kampa brine o bezbednosti polaznika koji su 24 sata pod nadzorom.

Real Madrid škola fudbala sa jezičkom mrežom Verbalisti - ekskurzije i vannastavne aktivnosti

Nakon nadmetanja na terenu i u učionici prelazimo na društvene igre – traži se najbolji u Treasure Hunt-u, najšarmantniji tim u kvizu znanja i skriveni talenti u karaokama. Specijalnu nadarenost možete pokazati u večeri za talente, a primat u omiljenim zabavnim aktivnostima svakako drže žurke za mlade.

Polaznici jezicke mreze na stadionu Santiago Bernabeu

Vikendima su uz doplatu dostupne celodnevne eskurzije i posete madridskim znamenitostima.  

Prava poslastica je poseta stadionu Santjago Bernabeu (uključeno u cenu programa). Tu saznajemo da Real Madrid od osnivanja 1905. godine nikad nije ispao iz prve španske lige. Okrećemo se i otvaraju nam se vrata najtrofejnije sale na svetu i pred nama je riznica Realovih pehara. Iznad svake vitrine nalazi se video zapis događaja, kako bi se upotpunio vizuelni osećaj. Tu ste, na mestu gde kraljevski klub piše fudbalsku istoriju, a posebna poglavlja imaju Alfredo di Stefano, Raul, Roberto Karlos, Modrić, Ronaldo….

Da je Real dostižan san dokazali su i ljudi sa naših prostora, poput igrača Šukera i Mijatovića, koji mu je doneo trofej Lige šampiona posle 32 godine pauze kao i trofejni treneri Miljanić, Boškov i Antić.

Tipični dan na kampu

Real Madrid fudbalski kamp, Verbalisti

8:00     Doručak
9:00     Trening
10:30   Trening u sportskom centru
12:00   Tuširanje i odmor uz užinu i osvežavajuća pića
12:45   Nastava engleskog ili španskog jezika
14:00   Ručak
15:00   Nastava engleskog ili španskog jezika
15:30   Plivanje
17:15   Trening u sportskom centru
18:45   Tuširanje i odmor uz užinu i osvežavajuća pića
19:00   Vannastavne aktivnosti
20:15   Javljanje i razgovor sa roditeljima
21:15   Večera i odmor
22:00   Vannastavne aktivnosti
23:00   Odlazak na spavanje

Smeštaj

Verbalisti na ručku - restoran škole fudbala Real Madrid

Smeštaj je obezbeđen u nekoliko rezidencija. Većina polaznika boravi u dvokrevetnim sobama rezidencije univerziteta AUTONOMOUS UNIVERSITY OF MADRID, koja se nalazi u blizini Realovog sportskog centra gde se izvode treninzi.

Mladi fudbaleri koji upišu High Performance program smešteni su u rezidenciji univerziteta EUROPEAN UNIVERSITY OF MADRID.

Boravak je na bazi punog pansiona u jednokrevetnim ili dvokrevetnim klimatizovanim sobama sa kupatilom i besplatnim pristupom internetu. Tokom dana, polaznici dobijaju i užinu i osvežavajuća pića.

Rezidencije poseduju TV salu, kompjutersku laboratoriju, prostor za društvene igre i čitaonicu. Studentima je na raspolaganju i praonica veša koja se koristi jednom nedeljno (tokom vikenda). Specijalno obučeno osoblje škole boravi sa polaznicima u smeštaju i na raspolaganju im je 24 časa dnevno tokom trajanja programa.

Pogledajte video o smeštajnim rezidencijama uz napomenu da škola zadržava pravo da lokaciju smeštaja promeni ako to zahtevaju Covid-19 mere:

EUROPEAN UNIVERSITY OF MADRID

AUTONOMOUS UNIVERSITY OF MADRID

Potrebno je poneti sledeće:

real-madrid-kamp-2
 • Patike za trening (preporučujemo novije, ali obavezno razgažene, odnosno da ste već nekoliko puta trenirali u njima kako biste izbegli plikove i žuljeve)
 • Kopačke (sa podešavajućim držačima za trening na veštačkim površinama)
 • Kostobrane
 • 5 šorceva
 • 10 majica
 • 10 pari sportskih i fudbalskih čarapa
 • Peškir za plažu (zbog korišćenja bazena)
 • Ranac
 • Papuče (za sobu i bazen)
 • Sprej ili kremu protiv komaraca
 • Lekove koje koristite (ako je potrebno)
 • Kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom
 • Stvari za ličnu higijenu (peškire, četkicu za zube, pastu, gel za tuširanje i šampon)

Važna napomena: Mobilni telefoni se za vreme treninga i nastave predaju osoblju sportskog centra na čuvanje. Vreme predviđeno za kontakt i razgovor sa roditeljima i rodbinom je obično izmeu 20:15 i 21:15.

Datumi programa

Kamp se otvara 11. juna, a zatvara 2. septembra. U tabeli u nastavku tačno su naznačeni termini za određene tipove programa.

Dolazak u kamp je nedeljom nakon 17:00, dok se kamp napušta subotom do 10:30.

Cenovnik

2023 Cene za fudbalski kamp Real Madrid, Verbalisti

U cenu je uključeno

real-madrid-kamp-starije-kategorije-fudbalera-verbalisti

U cenu programa uključeni su: troškovi škole za obradu dokumentacije, kurs engleskog jezika ili španskog jezika, fudbalski kamp, jedan deo sportske opreme Real Madrida, smeštaj, ishrana na bazi punog pansiona sa užinom, osvežavajuća pića tokom treninga, privatan dnevni prevoz, poseta stadionu Santjago Bernabeu, vannastavne aktivnosti, nastavni materijal, svečana dodela nagrada i sertifikat po završetku programa, 24-časovni nadzor osoblja škole i zdravstveno osiguranje.

Ekstra dan se naplaćuje 100 evra.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije (50 evra), džeparac, avionski prevoz, aerodromski transferi, usluga aerodromske pratnje za decu mlađu od 15 godina, i putno osiguranje.

Predviđeno vreme dolaska koje podrazumeva navedena cena je nedeljom između 09:00h i 21:00h. Za dolazak van navedene satnice škola naplaćuje dodatnih 75 evra (u jednom pravcu).

Aerodromski transferi

Na cenu programa treba dodati i trošak povratnog aerodromskog transfera u iznosu od 300 evra (transfere naplaćuje i organizuje škola).

Trening seniora, skola fudbala Real Madrid

Usluga aerodromske pratnje (Unaccompanied minor service)kada je u pitanju avionski prevoz dece mlađe od 15 godina zakon nalaže obaveznu kupovinu ove usluge kod svih avio kompanija koje učestvuju u prevozu putnika. Roditelj ili zakonski staratelj potpisuje poseban obrazac pod nazivom Uputstvo za prevoz dece bez pratnje (eng. Handling advise for UM) kojim se regulišu uslovi za prevoz deteta bez pratnje. U navedenom obrascu obavezno se evidentira lice koje prati i čeka dete (ime, adresa, telefon, broj pasoša). Za vreme boravka na aerodromu, kao i trajanja leta, dete je pod stalnim nadzorom osoblja avio kompanije. Ovu uslugu avio kompanije naplaćuju oko 50 evra po letu, a škola uslugu čekanja i praćenja na aerodromu dodatnih 50 evra.

Uslovi plaćanja i otkaza programa

Fudbalski kamp i škola fudbala Real Madrida

Rezervaciju mesta moguće je izvršiti i uplatom depozita (30% od ukupne vrednosti programa), s tim da celokupan iznos koštanja programa mora biti izmiren najkasnije do 19. maja 2023. Molimo vas da navedeni rok striktno poštujete jer neuplaćivanje celokupnog iznosa cene programa do navedenog datuma povlači automatsko poništenje upisa bez prava povraćaja uplaćenog depozita.

U slučaju otkaza programa u roku od 5 dana od dana kada je dobijena potvrda o upisu vraća se celokupan iznos uplaćenog novca umanjeno za bankarske troškove transfera. Ovaj uslov važi samo za upis izvršen do 19. maja 2023. godine.

Za otkaz programa sa rokom dužim od 30 dana od datuma početka programa škola vraća 70% iznosa od ukupne cene programa (ako je uplaćen ceo iznos), a u slučaju uplate samo depozita škola zadržava ceo iznos depozita.

Za otkaz programa sa rokom kraćim od 30 dana od datuma početka programa škola može da odobri pohađaje programa u nekom drugom terminu u 2023. (ako postoji raspoloživost mesta za željeni termin) ili da izda vaučer za pohađanje programa u 2024. godini.

originalni-real-madrid-fudbalski-kamp-za-mlade

Važna napomena: pri izboru i oceni sadržaja, cene i kvaliteta sportsko-jezičkih kampova za mlade veoma je bitno napraviti razliku između akreditovanih, izvornih škola prestižnih klubova i sportskih brendova s jedne strane i nelicenciranih sportskih kampova koje nude razne škole jezika s druge strane. Izuzetno stroga kontrola od strane pomenutih klubova u pogledu kvaliteta rada i bezbednosti, zatim provera licenci i sertifikacije trenera, predavača i vannastavnog osoblja više nego opravdava nešto višu cenu i zahtevniji proces upisa koji primenjuju originalni sportski kampovi.

Fudbalski kampovi Real Madrida i Manchester Cityija (pogledajte ovde) najpopularniji su i daleko najkvalitetniji u svetu, pa se i mesta na njima najbrže popune. Zato preporučujemo da se što ranije upišete.

Molimo vas da popunjenu i potpisanu prijavu i opšte uslove pošaljete na info@prodirekt.net

Preuzmite prijavu
(kliknite na sličicu PRIJAVA u nastavku)
prodirekt prijava

Preuzmite opšte uslove
(kliknite na sličicu OPŠTI USLOVI u nastavku)
PRODIREKT Opsti uslovi

Važna napomena: podnošenje PRODIREKT prijave ni u kom slučaju ne obezbeđuje mesto na programu, niti zainteresovanog obavezuje na upis nekog kursa. Program je moguće rezervisati samo nakon potpisivanja ugovora s koledžom i uplate depozita, odnosno celog iznosa programa.

PRODIREKT LLC je ovlašćeni i ekskluzivni zastupnik Real Madrid škole fudbala i jezika u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Makedoniji.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) možete pregledati ovde.

Foto i video galerija

Kliknite na sličicu u nastavku za njen uvećan prikaz:

POGLEDAJTE OVDE JOŠ SLIKA U FOTO GALERIJI KRALJEVSKE ŠKOLE FUDBALA.

Prošle godine imali smo čast i neopisivo zadovoljstvo da zajedno sa našim polaznicima lično upoznamo “kraljeve” fudbala…ne verujete nam? Ni mi nismo mogli da verujemo pa smo zato napravili ovaj video da sebe ubedimo da to nije bio samo san 🙂

NAŠ SUSRET SA PRVOTIMCIMA REAL MADRIDA

REAL MADRID – škola fudbala i jezika

Imate pitanje u vezi sa Real Madrid letnjom školom fudbala i jezika? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?