Letnji kamp španskog jezika u Malagi

Letnji kamp španskog jezika u Malagi, Verbalisti

Letnji kamp španskog jezika za polaznike uzrasta 12-17 god.


Jezička mreža napravila je za region jugoistočne Evrope cenovno izuzetno atraktivne programe po principu “all-inclusive” koje pored kvalitetne nastave, krasi bogat program aktivnosti i izleta. To je ista formula po kojoj su Verbalisti postali poznati u regionu, ali i u Evropi, sa svojom “action packed” jezičkom ponudom za polaznike uzrasta 16-25 godina u Velikoj Britaniji, Americi, Nemačkoj i na Malti (active programi), s tim da su nam ovde mlađi “španci” glavni – vodimo vas u letnji kamp španskog jezika u Malagi.

Malaga

Nikki plaza u Marbelji

Rodni grad Pabla Pikasa i Antonija Banderasa pravi je izbor za sve istinske mlade zaljubljenike u španski jezik, sunce, more i fenomenalnu hranu i zabavu.

Na krajnjem zapadu Mediterana i na oko sto kilometara od Gibraltara ušuškao se andaluzijski biser – Malaga. Oko 300 sunčanih dana godišnje i prosečna temperatura vazduha od 23 stepena čini ovaj grad veoma prijatnim za boravak tokom cele godine. Okolne planine štite ga od jakih vetrova u zimskim mesecima, a leti ne dozvoljavaju vrtoglave temperaturne skokove. Predivne plaže na obali Kosta del Sol, široke avenije sa drvoredima i parkovi jedinstvenog tropskog rastinja stvaraju savršeni ambijent za vannastavne aktivnosti, dok vas veoma prijateljski raspoloženo lokalno stanovništvo prosto mami da što više govorite španski.

Škola

Letnji kamp španskog jezika u Malagi, Verbalisti
Letnje škole jezika za decu – letnji kamp španskog jezika u Malagi

Don Kihot (Don Quijote) je deo Enforexa, najveće obrazovne grupe za učenje španskog jezika u svetu, i već trideset godina je u samom svetskom vrhu po kvalitetu nastave. Škola poseduje 30 centara u Španiji i Latinskoj Americi, organizuje kurseve za mlade i odrasle i obrazuje preko 12000 studenata godišnje.

Svi profesori su sertifikovani predavači španskog jezika. Akreditovana je od strane vodećih obrazovnih akreditacionih tela poput  Instituta Servantes,, ELITE (European Federation of Associations for Teaching Mother Tongues), FEDELE (Spanish Federation of Associations of Spanish Schools for Foreigners).

Škola Don Kihot koju pohađaju polaznici ovog programa nalazi se u najatraktivnijem delu Malage u kampusu koledža Unamuno, nedaleko od plaže i centralnih gradskih dešavanja.

Kampus se sastoji iz tri dela, rezidencije, učionica i dela gde se studenti hrane. Učionice su prostrane, sa puno prirodnog svetla, i moderno opremljene. U neposrednoj blizini školske zgrade je i deo za sport i rekreaciju koji uključuje teretanu, teniske i košarkaške terene, višenamenska igrališta, fudbalski teren sa veštačkom travom, bazen i predivnu terasu. U okviru zajedničkih prostorija nalaze se i dvorane u kojima se održavaju žurke i deo vannastavnih aktivnosti.

Nastava

Španski za decu, letnji kamp u Malagi sa jezičkom mrežom Verbalisti

Letnji kamp španskog namenjen je polaznicima svih nivoa znanja jezika, od apsolutnih početnika do naprednog nivoa. Nedeljni fond časova je 20, ali je uz doplatu na raspolaganju i intenzivniji program sa 30 časova nedeljno. Čas traje 55 minuta.

Nastava se pohađa u internacionalnim razredima s najviše 12 polaznika u grupi.

Prvog dana svi polaznici rade dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa jezičkog znanja. Nastavni program uključuje vežbe konverzacije kroz igranje uloga (role play) i diskusije, kao i vežbe slušanja i čitanja.

Smeštaj

Smeštaj je u rezidenciji univerzitetskog kampusa u kojoj tokom godine borave studenti Univerziteta u Malagi. Dvokrevetne i trokrevetne sobe su prostrane, funkcionalno opremljene i svaka soba ima kupatilo. Boravak je na bazi punog pansiona – doručak, ručak i večera. Rezidencija obezbeđuje posteljinu, ali je potrebno poneti sopstvene peškire. Studentima su na raspolaganju i mašine za pranje i sušenje veša.

Vannastavne aktivnosti

Letnje skole spanskog jezika, Verbalisti u Malagi
Letnje skole spanskog jezika, Verbalisti u Malagi

Jezički kamp nalazi se u bezbednom, mirnom okruženju. Polaznici imaju jedinstvenu priliku da u toku trajanja programa steknu neophodno samopouzdanje u korišćenju španskog jezika, druže se sa vršnjacima iz Španije i celog sveta i vrate se kući bogatiji jednim nezaboravnim iskustvom.

Danas je po rasporedu Beach Day, letnji kamp španskog u Malagi i polaznici jezičke mreže
Danas je po rasporedu Beach Day – letnji kamp španskog u Malagi i polaznici jezičke mreže

Svakog poslepodneva i večeri organizuju se aktivnosti koje obuhvataju odlaske na plažu, plivanje ili odbojku na pesku, časove flamenka i salse, razgledanje grada, bioskop, karaoke, posete čuvenom Pikasovom muzeju i botaničkoj bašti i slično. U cenu su uračunati i celodnevni izleti subotom, najčešće u Sevilju, Granadu i Marbelju.

Poseta cuvenom Pikasovom muzeju je deo aktivnosti koje su ukljucene u cenu, kamp spanskog jezika u Malagi
Poseta čuvenom Pikasovom muzeju je deo aktivnosti koje su uključene u cenu – letnji kamp španskog jezika u Malagi

Već na prvi pogled zaljubićete se u Andaluziju – domovinu flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura. Ovde su ponikli i neki od najvećih umetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa, a ovo podneblje opisao je i Ernest Hemingvej u svom romanu “Sunce se ponovo rađa”.

Lokalno stanovništvo voli da se pohvali i objasni da je upravo u Andaluziji Španija potpuno svoja i najviše španska 🙂

Druženje sa vršnacima iz Španije

Ova škola španskog jezika za decu popularna je i zbog toga jer “španci” čine oko 60% polaznika kampa a ostalo su učenici iz celog sveta. To znači da je zagarantovano brže učenje španskog i intenzivnija socijalizacija mladih.

Tokom boravka u školi, smeštaju i na vannastavnim aktivnostima polaznici su pod konstantnim (24-satnim) nadzorom osoblja škole.

Cenovnik i datumi programa

‼️ Dolazak u smeštaj je nedeljom, a povratak kući subotom.

Program traje 2 ili 4 nedelje.

Termini: 25. jun, 2, 16. i 30. jul

2023 CENE – LETNJI KAMP ŠPANSKOG JEZIKA U MALAGI (12-17 GOD)

Cene za letnji kamp španskog jezika u Malagi, 2023, Verbalisti
Španski za decu – Letnji kamp španskog u Malagi

Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Kurs španskog jezika sa fondom od 20 časova nedeljno, smeštaj u višekrevetnim sobama (2 ili 3 kreveta) u školskoj rezidenciji, ishrana na bazi punog pansiona, svakodnevne vannastavne aktivnosti, izleti udžbenici i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, nadzor 24 časa i putno osiguranje.

U cenu nije uključeno

Don Quijote administrativni troškovi upisa od 65€, troškovi registracije 50€, avionski prevoz sa pripadajućim taksama  i aerodromski transferi (95€ u jednom pravcu).

letnji kamp spanskog jezika za decu u spaniji, verbalisti

Aerodoromski transfer

Po dolasku na program polaznike čeka organizovan aerodromski transfer koji ih vozi do smeštaja, odnosno do aerodroma kada se program završi. U povratku, učenici imaju organizovan prevoz do terminala sa kog im poleće avion. Predstavnik škole pomaže polaznicima da se čekiraju i prati ih do ulaza u pasošku kontrolu.

Usluga nepraćenog deteta (unaccompanied minor service)

Ukoliko ste rezervisali ovu uslugu kod avio kompanije, potrebno je da je kupite i od škole. Avio kompanije uslugu nepraćenog deteta obično naplaćuju 50 evra po letu. Na taj iznos treba dodati još 50 evra koliko naplaćuje škola. Pored pomoći pri čekiranju, predstavnik škole boravi sa detetom sve dok ga ne preuzme osoblje avio kompanije.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoju međunarodnu akreditaciju u obrazovanju i visok kvalitet svojih usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovane škole stranih jezika čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Letnje škole jezika – letnji kamp španskog u Malagi

Španski za decu i mlade u Malagi – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?