Jezička mreža Verbalisti ostvarila svoj prvi milion na YouTube-u

Jezicka edukacija i ucenje stranih jezika na internetu, Verbalisti
Kliknite ovde i posetite Verbalists YouTube kanal

Mali broj edukativnih kanala na YouTube-u može da se pohvali popularnošću i reputacijom koju je izgradila jezička mreža Verbalisti. Sa više od 700 pratilaca i preko milion video pregleda medij jezičke mreže je jedan od najposećenijih obrazovnih YouTube kanala u jugoistočnoj Evropi.

Povodom ovog važnog “milionskog” jubileja, Dejan Trpković, direktor kompanije PRODIREKT u čijem vlasništvu su Verbalisti, ističe: “Veliko je zadovoljstvo videti da su prilozi objavljeni na YouTube kanalu jezičke mreže nedavno ostvarili milionsku gledanost i to je možda najbolja vest za nas u ovoj godini. Počastvovani smo tolikom pažnjom i podrškom zaljubljenika u jezike i putovanja; veliko hvala svim posetiocima”.

Ono što YouTube kanal Verbalista čini tako uspešnim jeste element zabave koji polaznici često ne dobijaju u učionici. U tom smislu Dejan Trpković nastavlja: “Zabavni karakter edukativnih sadržaja je veoma bitan ako želite da steknete i zadržite korisnike na svojim medijima, ali je on jednako važan i u procesu edukacije, naročito kada su u pitanju mlađe generacije. Mladi će brzo napustiti neki YouTube kanal ili društvenu mrežu ako im ne ponudite dovoljno zanimljiv i dinamičan sadržaj, dok je učenje daleko efikasnije ako se obrazovanje obavlja na način koji je njima prihvatljiv. Naš veliki uspeh i privilegija za korisnike jezičke mreže je dobijena podrška od poznatih muzičara, glumaca, reditelja, pisaca i umetnika uopšte; oni su svakako u velikoj meri doprineli kvalitetu medijskih sadržaja. Proteklih godina brojni gosti “začinili” su naš YouTube, a ovom prilikom izdvajam legendarnog gitaristu Stenlija Džordana koji nam je preneo svoje jedinstveno iskustvo i viđenje šta je potrebno da bismo uspeli u životu, pevača čuvenog benda The Brand New Heavies Sajmona Bartolomjua i njegovu zanimljivu priču o tome kako se muzika menjala tokom njegove karijere, kao i članove vodećeg britanskog džez benda, Jive Aces, koji su svojim optimizmom i sving muzikom oduševili naše posetioce”.

Verbalisti YouTube kanal je 25. februara zabeležio svoj prvi milion, a danas je već dostigao 1.200.000 video pregleda. Drugi milion izgleda da dolazi još brže za verbaliste.

Autor: Bernice Camilleri; objavljeno 21. marta 2016. u Schools & Agents, vodećoj internet publikaciji u Evropi u oblasti jezičkog obrazovanja.

O jezičkoj mreži Verbalisti

Jezička mreža Verbalisti okuplja zaljubljenike u strane jezike i sve one koji žele da razviju komunikacione veštine; ponudu najpopularnijih programa možete videti ovde a aktuelne promocije ovde

Poslovni ljudi, diplomate, profesori stranih jezika, prevodioci, lingvisti, studenti, instituti i škole stranih jezika, kao i strukovna udruženja, učestvuju u radu Verbalista, s ciljem da razmene iskustva i unaprede kvalitet profesionalnog usavršavanja. Verbalisti su i odgovor na rastuću potrebu obezbeđenja standarda za usavršavanje stranih jezika. U svojstvu ovlašćenog regionalnog zastupnika jezičkih škola i koledža u inostranstvu, a u pojedinim slučajevima i ko-autora, jezičke mreža nudi programe po istim cenama kao i škole, uz mogućnost da polaznici ostvare dodatne popuste kao njeni članovi.

Pozdrav od Vlatka Stefanovskog

 

Simon Bartholomew, The Brand New Heavies:

“Keep communicating and let the Verbalists be your guide”

Imate komentar ili pitanje?