Sajam obrazovanja u Berlinu u znaku novih sportskih i jezičkih kampova za Verbaliste i akademskih partnerstava za Prodirekt

Sajam obrazovanja u Berlinu, jezicka mreza Verbalisti i edukativna grupa PRODIREKT

Beograd, Srbija – 12. novembar 2015 – Edukativna grupa PRODIREKT i jezička mreža Verbalisti petu godinu zaredom učestvovali su na najvećem ovogodišnjem sajmu obrazovanja ogranizovanom od strane ICEF-a u Berlinu.

U godini kada ICEF slavi dvadeseti rođendan preko 2.400 učesnika iz 100 zemalja odazvalo se pozivu da budu deo ovog velikog jubileja. Tokom trodnevnih sastanaka i seminara učesnici su imali priliku da učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze, kao i da unaprede znanje iz oblasti obrazovanja na globalnom nivou. Sajam je održan u hotelu InterContinental od 01. do 03. novembra.

Manchester United i Manchester City skole fudbala i engleskog jezika, Verbalisti
Maja Merdović: “Sada to čuveno fudbalsko rivalstvo može da se odvija i u jezičkom nadmetanju. Verujem da smo po tom pitanju postali jedinstveni u svetu”.

Maja Merdović, menadžerka edukativnih programa u PRODIREKT-u ocenila je nastup na sajmu najuspešnijim do sada: „Naš cilj od samog početka rada jezičke mreže Verbalisti bio je da polaznicima svih uzrasta obezbedimo školovanje u najboljim stranim koledžima. Međutim, kada su mladi u pitanju, potrebno je uraditi još više. Za psiho-fizički razvoj i kvalitetno školovanje mladih veoma je bitno i njihovo uključenje u sportske aktivnosti. Osim toga, polaznicima jezičke mreže koji su aktivni sportisti nastojimo da omogućimo nastavak njihovog razvoja u sportu uz učenje jezika u elitnim klubovima u inostranstvu. Zato smo pre tri godine, kao ekskluzivni zastupnik, doveli slavni Manchester United na Balkan. Njihova fudbalsko-jezička škola u Bredfildu kraj Londona odmah je oduševila verbaliste, pa su neki od njih odlučili da narednog leta i po treći put pohađaju taj prestižni sportski kamp. U istoj godini kad i Manchester United, promovisali smo jezičku i tenisku školu NIKE u Londonu i GLS Water Sports kamp kraj Berlina, koji su takođe brzo stekli popularnost među mladima. Kao lider u ponudi sportsko-jezičkih kampova želimo i moramo da stalno obogaćujemo našu ponudu. Upravo smo na sajmu u Berlinu finalizirali pregovore sa još tri slavna imena u svetu sporta i ovom prilikom s velikim zadovoljstvom najavljujemo partnerstvo jezičke mreže sa klubom Manchester City, ljutim rivalom Uniteda. Sada to čuveno fudbalsko rivalstvo može da se odvija i u jezičkom nadmetanju. Verujem da smo po tom pitanju postali jedinstveni u svetu. Ostala dva, jednako zvučna imena, čuvamo kao iznenađenje koje ćemo uskoro objaviti na poslovnoj Facebook strani verbalista“.

Kompanija PRODIREKT LLC je u 2014. proširila svoje poslovanje savetovanjem u domenu srednjeg i visokog školstva, a njen direktor i vlasnik Dejan Trpković iskoristio je sajam obrazovanja u Berlinu da se sastane sa srednjim školama i univerzitetima. „Jezička edukacija neraskidivo je vezana sa srednjoškolskim, diplomskim i poslediplomskim studijama u inostranstvu. Naš uspeh u domenu jezičke edukacije prepoznale su vodeće svetske obrazovne institucije i sa njima smo u Berlinu dogovorili zajednički nastup u jugoistočnoj Evropi. Smatram da je još uvek rano govoriti o nekom značajnijem upisu naših studenata, naročito kada su u pitanju najbolje privatne škole i fakulteti u Velikoj Britaniji i SAD, zbog njihovih veoma visokih školarina. Ipak, postoji niz drugih, manje poznatih srednjih škola i akreditovanih univerziteta koji pružaju odlično obrazovanje. Važno je i takve škole predstaviti u regionu. Možda je još važnije upoznati naše građane sa različitim sistemima obrazovanja i upozoriti ih na brojne zamke vezane za upis u srednje škole koje ne pružaju dobru prohodnost na akreditovane fakultete, ili u slučaju univerziteta, za dobro uposlenje diplomaca. Obrazovna grupa PRODIREKT idealno je pozicionirana da ispuni takve zadatke. Većina nas u Prodirektu završila je poslediplomske studije na uglednim fakultetima u svetu i to je svakako bitno za akademsko savetovanje mladih. Ipak, naše iskustvo u zemlji i inostranstvu na visoko rukovodećim pozicijama, kao i u domenu edukacije i regrutovanja stručnih kadrova za renomirane kompanije još je važnije i pokazalo se da je od velike pomoći mladima u pravilnom izboru srednje škole ili univerziteta, ali i samih programa koje će pohađati. Partnerstva koja smo dogovorili u Berlinu otvoriće mnoga vrata studentima iz regiona i ona će biti objavljena na portalu Academisti.com čiju promociju najavljujemo za februar 2016. godine“.

Ogranizacije koje su dobile ICEF akreditaciju svake dve godine prolaze kroz opsežnu kontrolu kako bi se osigurala usaglašenost sa strogo definisanim standardima u domenu pružanja edukativnih usluga. PRODIREKT i jezička mreža Verbalisti među prvima su u regiji jugoistočne Evrope dobili status akreditovanog ICEF agenta, što je svojevrsna potvrda kvaliteta rada te obrazovne grupe.

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti

Imate komentar ili pitanje?