Kursevi engleskog jezika na Malti

Kursevi engleskog na Malti

Letovanje i kursevi engleskog jezika na Malti

Zatvorite oči i zamislite kristalno čisto mediteransko more i malu ostrvsku zemlju gde možete da uživate u sunčanim plažama i istražujete srednjovekovne gradove. Kada otvorite oči i pogledate naš program videćete da ste praktično na korak od mogućnosti da te divne zamišljene slike pretvorite u stvarnost. Vodimo vas na Maltu; prepustite se čarima tog ostrva i učenju engleskog jezika sa jezičkom mrežom Verbalisti.


COVID-19 OBAVEŠTENJE – Sa međunarodno akreditovanom jezičkom mrežom Verbalisti znate da je sve provereno i sigurno. Naši partneri vodeće su škole jezika u svetu sa zavidnom reputacijom, finansijski jake i višestruko nagrađivane. Sve prate regulative Ministarstva obrazovanja i Ministarstva zdravlja uz posebnu pažnju posvećenu bezbednosti polaznika, broju učenika u učionicama, merama fizičke distance i higijene…

Mi smo preduzeli i dodatne korake da vam obezbedimo miran san tokom upisa. Zbog neizvesnosti prouzrokovane korona virusom sa školama smo ispregovarali posebne uslove:

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite velike povoljnosti eventualnih promocija.

Malta

Letovanje na Malti s Verbalistima

Malta kao jezička destinacija Broj studenata iz Evrope koji tokom leta usavršavaju engleski jezik na Malti svake godine sve je veći i dostiže fantastičnu brojku od oko 100.000 studentata godišnje. Evropski savet redovno daje najviše ocene malteškom obrazovnom sistemu koji je potpuno rekonstruisan od kada je Malta pristupila Evropskoj uniji 2004. godine.

Stanovnici te ostrvske mediteranske zemlje najveći su evropski lingvisti, prema studiji Eurobarometra. Naime, pored maternjeg malteškog, engleski je drugi službeni jezik, a više od polovine stanovništva govori i italijanski i francuski jezik.

Škola

Institut za strane jezike IELS – kvalitet i više od 30 godina duga tradicija

‼️ Obrazovna grupa PRODIREKT i jezička mreža Verbalisti zastupaju ekskluzivno u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i drugim zemljama jugoistočne Evrope institut IELS koji je dobitnik brojnih nagrada i priznanja u jezičkoj edukaciji polaznika svih uzrasta, kao i u obuci profesora engleskog jezika.

Recepcija skole jezika IELS na Malti, Verbalisti
Institut za strane jezike IELS – kvalitet i više od 30 godina duga tradicija

Škola IELS (Institute of English Language Studies) osnovana je 1985. godine i nalazi se u centru Slime, u neposrednoj blizini obale i po mišljenju mnogih, najlepše promenade na Malti. Slima važi za finansijski i turistički centar Malte.

Školska zgrada idealno je pozicionirana jer je smeštena u prestižnom poslovnom, mirnijem delu grada. Na samo 3 minuta hoda od škole, na promenadi, nalaze se brodske taksi stanice, pa se lako možete prevesti čamcem ili brodićima do popularnih ostrva Gozo i Komino ili do nekog drugog grada na Malti. Autobuske stanice takođe su u neposrednoj blizini i za 15tak minuta stižete do bajkovitog grada Valete, dok do srednjovekovnog dragulja Mdine treba 30 minuta.

Lobi skole IELS, Malta, Verbalisti

Velika moderna školska zgrada potpuno je klimatizovana, ima restoran, knjižaru, internet kafe, zatim prostranu zajedničku prostoriju za druženje i terasu, a učionice su svetle i opremljene interaktivnim (smart board) belim tablama. Besplatan bežični internet na raspolaganju je u svim prostorijama škole.

Menadžment i pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti posebno su zadovoljni pažnjom koju škola poklanja svakom polazniku. Iako škola IELS, sa čak 95 učionica i iskusnim nastavnim kadrom, pruža verovatno najkvalitetniju nastavu na Malti, jedna od njenih najvećih prednosti je upravo činjenica da se osoblje i nastavni kadar škole u svakom trenutku trude da svakog polaznika učine da se oseća najvažnijim.

IELS škola engleskog na Malti...pogled kroz vrata ucionice
Škola je potpuno digitalizovana sa interaktivnim „pametnim“ tablama za nastavu u učionicama

Akreditacije i ugled škole IELS na Malti su impresivne. IELS je jedan od osnivača udruženja FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations Malta) zaduženog za ocenu kvaliteta i kontrolu rada predavača engleskog jezika, kao i samih škola. Pored toga, škola je akreditovana od strane državne malteške obrazovne institucije EFL Monitoring Board i autorizovan je Kembridž centar na Malti.

Nastava se održava u modernoj školskoj zgradi koja poseduje čak 95 savremeno opremljenih, klimatizovanih učionica, a polaznicima su na raspolaganju i brojne zajedničke prostorije za učenje i druženje.

Besplatan WiFi dostupan je u svim prostorijama školske zgrade.

Institut IELS poseduje i ultra modernu hotelsku rezidenciju Days Inn čiji opis dajemo u nastavku.

Engleski jezički programi

Osim niže opisanih programa, za polaznike uzrasta 16 do 25 godina koji žele kvalitetnu nastavu, odličnu zabavu i brojne aktivnosti, pripremili smo program active MALTA – za detalje, cene i foto/video galeriju kliknite ovde.

Ucionice skole engleskog jezika IELS na Malti, Verbalisti
Nastavni kadar IELS škole engleskog na Malti čine profesori, izvorni govornici engleskog jezika, i taj institut je takođe sertifikovani centar za obuku profesora engleskog kao stranog jezika (Teacher Training Centre).

Student mix – nastavu pohađaju studenti iz celog sveta dok procentualno prednjače Evropljani (oko 60% od ukupnog broja), što je prednost i još jedna karakteristika po čemu se IELS izdvaja od drugih škola na Malti.

U ponudi su kursevi opšteg engleskog jezika različitog intenziteta u internacionalnim razredima sa najviše 12 polaznika. Kursevi počinju svakog ponedeljka a časovi traju 45 minuta.

Prvog dana polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Pored nivoa znanja, kriterijum za formiranje razreda je uzrast, tako da se u jednoj grupi nalaze polaznici približno istog znanja i godina.

Kurs opšteg engleskog jezika

Nastava se održava u modernoj školskoj zgradi koja poseduje čak 95 savremeno opremljenih, klimatizovanih učionica
Nastava se održava u modernoj školskoj zgradi koja poseduje čak 95 savremeno opremljenih, klimatizovanih učionica

Ima fond od 20 časova nedeljno. Obrađuju se sve četiri jezičke veštine, a nastavni metod je komunikativan. 

U okviru ovog kursa polaznici mogu birati da li žele standardnu ili premijum varijantu. Standardni kurs pohađa maksimalno 12 polaznika u grupi, dok se premijum kursevi izvode u grupama od najviše 6, pri čemu je akcenat stavljen na ličnu angažovanost svakog polaznika i postizanju što boljih rezultatata u kratkom vremeskom periodu. Na časovima u manjim grupama polaznici imaju više prilike da govore engleski, prošire fond reči i dobiju neophodno samopouzudanje.

Intenzivni kurs 

Besplatan internet i koriscenje kompjutera, IELS, Malta

Nudi veći fond časova, 30 nedeljno, što doprinosi bržem napretku u učenju jezika. Posebna pažnja posvećuje se konverzaciji i slušanju jezika. Poput kursa opšteg engleskog jezika i intenzivni kurs može se pohađati kao standardni, sa maksimalno 12 polaznika u grupi, ili kao premijum sa najviše 6 polaznika u grupi.

Kurs engleskog jezika za apsolutne početnike (Beginner English Course)

Emina Arnaut na Malti
Emina (prva s desna) sa društvom iz instituta IELS na Malti. Emina je pohađala program Malta 40+ u aprilu i njene utiske možete pročitati ovde

Počinje svakog prvog ponedeljka u mesecu. Polaznici obrađuju osnovne gramatičke celine i delove rečenice, kao i četiri jezičke veštine – pisanje, čitanje, slušanje i konverzaciju. Ovaj program traje četiri nedelje i može se realizovati kroz opšti (20 časova nedeljno) ili intenzivni kurs (30 časova nedeljno), standardnog (maksimalno 12 studenata) ili premium karaktera (maksimalno 6 studenata u grupi).

Kurs poslovnog engleskog jezika (Business English)

Obuhvata 20 ili 30 časova nedeljno i organizuje se svakog ponedeljka u mesecu. Neophodno je da je vaše znanje engleskog jezika najmanje na nivou B1 (niži srednji) da biste mogli da upišete ovaj program. U grupama ima najviše šest polaznika.

Program pripreme za polaganje ispita IELTS

Na casu pripreme za IELTS na Malti, Verbalisti

Priprema za IELTS predstavlja kombinaciju opšteg engleskog jezika (20 časova nedeljno) i časova posvećenih IELTS programu (10 časova nedeljno). Tokom programa izučavaju se tehnike i akademske veštine koje su potrebne za polaganje testa. Uz redovnu nastavu, polaznike očekuje minimum dva sata dodatnog samostalnog rada u vidu domaćih zadataka kako bi uspešno ispratili ceo program. Kurs počinje svakog ponedeljka u mesecu u grupama od maksimalno 10 polaznika. Polaznici moraju imati najmanje B1 nivo znanja engleskog jezika kako bi pratili program.

Cambridge Exam programi (FCE, CAE, CPE)

Verbalisti pred polazak na ekskurziju na ostrvo Gozo

Tokom pohađanja ovih programa studenti obogaćuju svoje znanje u oblasti gramatike i vokabulara. Brojni testovi vam pomažu da razvijete neophodne veštine za uspešno polaganje ispita. Uz redovne časove, polaznike očekuje minimum dva sata dodatnog samostalnog rada u vidu domaćih zadataka. Pre početka svakog od navedenih programa (FCE, CAE, CPE) polaže se dijagnostički test i utvrđuje nivo znanja engleskog jezika. Minimalni nivo za pohađanje programa zavisi od tipa Kembridž ispita i dužine kursa. U grupama je maksimalno 10 polaznika a početak programa zavisi od odabranog ispita (dostavićemo nakon što dobijemo konkretan upit). Cene kursa (FCE, CAE, CPE) bez smeštaja i ishrane iznose: 1.890 evra za 6 nedelja.

Smeštaj i ishrana

Hotel Day’s Inn (3 zvezdice)

Dvokrevetnta soba Day's Inn rezidencije, Verbalisti
Dvokrevetna soba, Day’s Inn Hotel & Residence

Ova moderna školska rezidencija/hotel i izvanredan smeštaj nalazi se na manje od 5 minuta hoda do školske zgrade. Poseduje 100 soba opremljenih poput studio apartmana i mali bazen na krovu hotela sa terasom za sunčanje. Sobe su klimatizovane, imaju satelitsku televiziju i kupatilo. Hotelski lobi predstavlja i besplatnu Wi-Fi zonu.

Smeštaj u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi deli se sa studentom istog koledža. Postoji manji broj jednokrevetnih soba koje je moguće rezervisati uz doplatu prema cenovniku u nastavku.

Boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak je 42 evra a za doručak i večeru (polupansion) 189 evra nedeljno; samo večera je 147 evra nedeljno.

NAPOMENA: Zbog odličnog kvaliteta i bezbedne lokacije, kao i neposredne blizine do škole i promenade, mesta u hotelu Day’s Inn brzo se popune. Jezička mreža Verbalisti kao dugogodišnji ekskluzivni partner instituta IELS svake godine ima određen broj kreveta rezervisan isključivo za potrebe svojih polaznika, međutim i taj smeštajni kapacitet popuni se već početkom godine, zato preporučujemo što raniji upis.

Adresa: 76 Cathedral Street, Sliema, SLM 1524, Malta. Za detaljnije informacije o lokaciji kliknite ovde.

CampusHUB rezidencija

Campus Hub studentska residencija, dvokrevetna soba, Verbalisti

Campus Hub studentska residencija nalazi se u Msidi, odmah pored University of Malta, sa odličnim vezama javnog prevoza do važnih lokacija na Malti. Do škole IELS se stiže za 40 min. peške ili za oko 25 min. javnim prevozom.

Radi se o novoizgrađenom modernom smeštaju. Sobe su jednokrevetne ili dvokrevetne, kupatila se dele, a polaznicima su na raspolaganju i odlično opremljena kuhinja, prostorije za ručavanje, odmor i razonodu. U okviru rezidencije su praonice veša, kao i teretana, dok je na samo 5 minuta vožnje autobusom Malta’s National Pool (kompleks sa bazenima).

Čišćenje sobe je jednom nedeljno; posteljina i peškiri (obezbeđuje rezidencija) menjaju se svake nedelje. Polaznici donose svoje peškire za plažu.

Boravak je na bazi noćenja.

Adresa: The Campus Hub Residence, University of Malta, Msida MSD 2080, Malta

Vannastavne aktivnosti

Obilasci i vannastavne aktivnosti na Malti, Verbalisti
kliknite na foto za uvećan prikaz

U okviru programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti poput obilazaka Malte, krstarenja, degustacije vina, večere u nacionalnim restoranima, i po jednu celodnevnu ekskurziju nedeljno. Polaznici mogu da uživaju u ronjenju, jahanju i jedrenju uz doplatu. Cilj ovih aktivnosti nije samo zabava već i prilika da se kroz druženje proveri znanje engleskog jezika. Neki od izleta i aktivnosti uključeni su u cenu, a ostali se mogu platiti po izboru na licu mesta.

Srednjovekovni gradovi Mdina i Rabat, Harbour Cruise, žurka na brodu, jednodnevni izlet na Siciliju, Gozo i Komino, opuštanje i zabava u Splash & Fun, akvaparku, poseta Popajevom selu, samo su neke od vannastavnih aktivnosti iz ponude škole.

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci organizuju se svake nedelje. Smeštaj se koristi od subote (dolazak) do subote (odlazak) ili od nedelje do nedelje.

2023 CENE – KURSEVI ENGLESKOG JEZIKA NA MALTI (uzrast 16+)

Cene kurseva engleskog jezika na Malti, Verbalisti
Engleski jezički programi na Malti – cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)
Plaža na Malti

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sa jezičkom mrežom Verbalisti sva plaćanja vrše se (deviznim nalogom za prenos) u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Administrativni troškovi upisa (škola naplaćuje 55€ za program i 30€ za smeštaj), kurs engleskog jezika, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, udžbenik i nastavni materijal 30€, smeštaj i ishrana prema ponudi u tabeli.

U cenu nije uključeno

Registracija 50€, avionski prevoz, transferi i pripadajuće aerodromske takse, lokalni prevoz na Malti i putno osiguranje.

Cenu troškova avionskog prevoza sa uključenim aerodromskim transferima na Malti (doček na aerodromu i taksi prevoz do smeštaja, i obratno u povratku) moguće je dobiti nakon dostavljanja konkretnog upita na info@prodirekt.net (upit/prijavu možete preuzeti ovde). Cena avio karte u velikoj meri zavisi od datuma njene kupovine, pa preporučujemo što raniji upis.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Kako izgleda učenje engleskog na Malti i škola IELS

Malta – Language Holiday at its best!

Kursevi engleskog jezika na Malti – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?