Odmor i učenje engleskog jezika na Malti i ostrvu Gozo

učenje engleskog jezika na Malti i čarobnom ostrvu Gozo

Učenje engleskog jezika na Malti i njenom čarobnom ostrvu Gozo – „odškrinite“ Azurni prozor i doživite jedno nezaboravno jezičko putovanje.


Ostrvo Gozo – Malta

Gozo luka i ribarski gradic Ghajnsielem

Drugo po veličini ostrvo malteškog arhipelaga, Gozo, ljubomorno čuva svoju prepoznatljivu tradiciju i opire se modernizaciji i agresivnim trendovima u turizmu. Na Gozou se i dalje živi od ribolova i zemljoradnje, nikuda se ne žuri, uživa se u nikada prehladnom niti pretoplom Mediteranu i dočekuju se turisti koji se bezrezervno prepuštaju magiji ovog prelepog ostrva, moru, prirodi i lokalnim morskim specijalitetima.

Brojni su razlozi zbog kojih ćete obožavati odmor i jezičko usavršavanje na Gozou:

Polaznice jezicke mreze Verbalisti, Gozo, Malta
 • kvalitetna škola, profesori izvorni govornici engleskog jezika, odličan smeštaj (Migiarro rezidencija) koji se nalazi u istoj zgradi gde i škola;
 • učenje jezika u prisnoj, opuštenoj atmosferi; odrasli polaznici sličnog godišta i interesovanja (uglavnom uzrasta 40+), manje grupe za efikasnije usvajanje jezičkih veština
 • slobodno vreme podređeno odmoru i uživanju u netaknutim prirodnim lepotama, kupanju i ronjenju u bistrom moru i šetnji po zaravnjenim brdima i krajolicima čarobnih boja.

Gozo je udaljen od glavnog ostrva Malte 10 minuta vožnje trajektom ili brodom.

Napomena: kliknite na slike za njihov uvećan prikaz

Malta je u posledjih desetak godina izuzetno tražena destinacija za učenje engleskog jezika. Malteški obrazovni sistem redovno dobija najviše ocene od strane Evropskog saveta, a broj studenata engleskog jezika stalno raste i dostiže brojku od 100.000 godišnje.

Polaznica jezičke mreže Olga letos je pohađala program poslovnog engleskog jezika, pogledajte ovde njene utiske.

Škola IELS

‼️ Jezička mreža Verbalisti zastupa ekskluzivno u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i drugim zemljama jugoistočne Evrope vodeću i jednu od najvećih škola jezika na Malti – IELS.

Recepcija skole jezika IELS na Malti, Verbalisti

Škola IELS (Institute of English Language Studies) je deo britanske obrazovne grupacije LAL koja se nalazi u vlasništvu vodećeg evropskog turističkog operatera FTI sa sedištem u Minhenu. LAL je sigurno jedan od najboljih jezičkih edukatora u svetu. Ta grupacija ima 30 godina iskustva u organizovanju obrazovnih programa za odrasle i letnjih kampova za mlade u najatraktivnijim mestima, poput Londona, Njujorka, Malte ili pak Kejp Tauna u Južnoafričkoj Republici.

Akreditacije i ugled škole su impresivni. IELS je 1985. godine među prvima na Malti otvorio vrata stranim jezičkim studentima i jedan je od osnivača udruženja FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations Malta) zaduženog za ocenu kvaliteta i kontrolu rada predavača engleskog jezika, kao i samih škola. Pored toga, škola IELS akreditovana je od strane državne malteške obrazovne institucije EFL Monitoring Board i autorizovan je Kembridž centar na Malti.

Škola IELS na ostrvu Gozo

Zgrada skole IELS na ostrvu Gozo. Na drugom spratu se nalazi smeštaj Migiarro Residence
Zgrada skole IELS na ostrvu Gozo. U istoj zgradi nalazi se i smeštaj Migiarro Residence

IELS je 1999. godine proširio svoje kapacitete i otvorio odličnu školu u prelepom ribarskom mestu, Gajnsijelem.

Na samo 10 minuta prevozom od škole nalazi se Viktorija, glavni grad ostrva Gozo. 10 minuta peške vam treba do najbliže plaže, a dva i po sata trajektom i taksijem do internacionalnog aerodroma. Lokalni prevoz dobro funcioniše stoga lako možete posetiti svaki deo ostrva.

Nastava se odvija u osam svetlih i prostranih učionica, a WiFi pristup je besplatan u svim prostorijama škole. Nastavni kadar čine profesori, izvorni govornici engleskog jezika, pa je IELS takođe i sertifikovani centar za obuku profesora engleskog kao stranog jezika (Teacher Training Centre).

Student mix – školu posećuju studenti iz celog sveta dok su procentualno najzastupljeniji Evropljani (oko 90% od ukupnog broja).

Kursevi engleskog za odrasle

Na casu engleskog jezika, Verbalisti

U ponudi su kursevi opšteg engleskog jezika različitog intenziteta u internacionalnim razredima sa najviše 10 polaznika. Rad u manjim grupama doprinosi boljem kvalitetu nastave i bržem napretku, tako da pohađate premijum program po nižoj ceni standardnog kursa. Nastava počinje svakog ponedeljka, a časovi traju 45 minuta.

Jezičko usavršavanje namenjeno je odraslim polaznicima koji žele da uče jezik u mirnom i opuštenom okruženju a programi na ovom divnom ostrvu posebno su popularni među poslovnim ljudima koji bar na kratko mogu da pobegnu od rokova, sastanaka i „napune baterije“ za buduće poslovne izazove.

Manje grupe doprinose brzem ucenju engleskog jezika, skola IELS na ostrvu Gozo, Verbalisti

Kurs opšteg engleskog jezika ima fond od 20 časova nedeljno na kojima se obrađuju sve četiri jezičke veštine, a nastavni metod je komunikativan.  Akcenat je stavljen na veću ličnu angažovanost svakog pojednica da postigne što bolje rezultate u određenom vremeskom periodu. Tokom kursa značajno se proširuje fond reči i stiče se neophodno sampouzdanje .

Intenzivan kurs, koji podrazumeva 30 časova nedeljno, ima za cilj da se tečno progovori engleski u najkraćem mogućem roku. Pažnja se prvenstveno posvećuje konverzaciji i slušanju jezika a vrlo često organizuju se debate i tzv. role-play časovi gde se engleski usavršava u realnim životnim situacijama i kroz diskusije o aktuelnim životnim i poslovnim temama.

U skoli vlada opustena i prisna atmosfera

Kurs poslovnog engleskog jezika (Business English) obuhvata 20 časova nedeljno i organizuje se svakog ponedeljka u mesecu. Neophodno je da polaznici budu na minimum B1 (srednjem) nivou engleskog jezika kako bi pohađali ovaj program. U grupama ima najviše šest polaznika. Profesori koji realizuju program visoko su kvalifikovani u domenu poslovnog jezika tako da časovi predstavljaju istinski trening za savladavanje veština komunikacije (pregovaranje, prezentacije, sastanci i slično), uz intenzivno učenje poslovne terminologije.

Privatni individualni (one-to-one) kursevi mogu se pohađati kao dotatak nekom od postojećih programa ili kao izabrani način rada. Ovakav pristup učenju ima za cilj postizanje najboljih rezultata za veoma kratko vreme i apsolutnu posvećenost profesora. Program se prilagođava individualnim potrebama, a datumi početka i trajanja su fleksibilni. Jedan individualni čas (45 minuta) košta 40 evra, a moguće je organizovati i čas za dva polaznika i tada on košta 25 evra po osobi.

English Plus programi

Polaznici su sličnih godina i uglavnom Evropljani
Kursevi engleskog jezika za odrasle

English Plus programi zamišljeni su kao kombinacija opšteg kursa i časova engleskog jezika povezanih sa umetnošću ili sa kuvanjem. Ovaj program vam pomaže da se dodatno opustite, istražite duh ostrva i upotpunite svoje kulinarsko umeće receptima iz autentične mediteranske kuhinje. Časovi slikarstva i kuvanja održavaju se na engleskom jeziku od strane iskusnih profesionalaca. Program traje dve nedelje i realizuje se u grupama od najviše 10 studenata. Časovi traju 45 minuta.

Važna napomena: English Plus programi izvode se kao dodatak izabranom osnovnom tipu kursa engleskog jezika, što znači da je potrebno dvonedeljnu cenu tog programa, koja je data u nastavku, dodati ceni koštanja željenog osnovnog tipa kursa iz cenovnika.

Engleski plus casovi slikanja na ostrvu Gozo, Malta

Kurs opšteg engleskog plus slikarstvo (General English Plus Art) objedinjuje učenje engleskog jezika i slikanje. Pored časova opšteg engleskog jezika organizuje se i 8 časova slikanja nedeljno – ili rano ujutru ili u poslepodnevnim satima.

Prirodne lepote pozitivno utiču na inspiraciju, kako profesionalnih tako i slikara amatera, pa se oni rado odlučuju za ovu galeriju na otvorenom gde sve na ostrvu može postati slika. Iskusni profesori slikarstva vam pomažu da se opredelite za tehniku slikanja koja vam najviše odgovara. Časovi slikanja takođe su pogodni i za apsolutne početnike jer rad u malim grupama ostavlja dosta prostora profesorima da se posvete polaznicima i korisnim savetima utiču na njihov napredak. Sav neophodan materijal može se kupiti na ostrvu po povoljnim cenama ili ga studenti mogu doneti sa sobom. Program traje 2 nedelje, košta 250€ i počinje 13. aprila, 18. maja, 14. septembra i 12. oktobra.

Kurs opšteg engleskog jezika plus mediteranska kuhinja (General English Plus Mediterranean Gastronomy) otkriva tajne ukusne mediteranske kuhinje. Program traje dve nedelje a časovi kuvanja organizovani su u poslepodnevnim satima nakon časova opšteg engleskog jezika. U grupama je ne više od 10 studenata koji kuvaju zajedno i nadmeću se čije će jelo biti bolje i ukusnije. Potrebni sastojci i namirnice uključeni su u cenu koja iznosi 490€.

Vannastavne aktivnosti

Gozo

Veruje se da je Gozom vladala Kalipsa, boginja lepote, tišine i mira koja je pokušala da smiri Odisejev avanturistički duh i zadrži ga tamo čitavih sedam godina. Njena božanka lepota i nestvarno prirodno okruženje popuno su opčinili Odiseja i „privremeno“ odložili njegova lutanja.

Oduševiće vas vožnja brodićem kroz šupljine stena, izlazak na otvoreno more tirkizno plave boje, pejzaži iz snova i jedinstven podvodni svet koji upoznajete uz nadzor iskusnih instruktora ronjenja.

Ronjenje, Gozo

Neizostavne su i česte posete Ramla zalivu koji se nalazi u plodnoj dolini. Zaliv je sigurni dom za bogatu floru i faunu, čuvar rimskog arheološkog nasleđa i nudi jednu od najlepših plaža na svetu.

Mediteranski dragulj Gozo inspiracija je i brojnim svetskim režiserima pa su ovde snimani filmovi poput Troje i čuvene serije Igra prestola. Kada posetite Viktoriju i katedralu sa arheološkim muzejem i citadelom sa koje se pruža pogled na ceo grad jasno je zašto su majstori kinematografije birali Gozo.

Sigurno nećete propustiti posetu baziliki presvete Bogorodice od Ta Pina (Basilica of the Blessed Virgin of Ta Pinu) koja se smatra jednim od najlepših spomenika rimskog nasleđa i ponosno „posmatra“ ostatak ostrva sa strme litice.

Voznja biciklima po ostrvu Gozo

Nakon obilazaka i aktivnosti preporučujemo da prođete najlepšim pijacama na otvorenom i probate mango koji ovde ima neverovatan ukus i slast 🙂

Primer vannastavnih aktivnosti:

 • Izlet na San Blas plažu
 • Jahanje
 • Vožnja biciklom
 • Vožnja kanuima
 • Ronjenje
 • Muzika uživo u Zeppi’s pabu
 • Poseta Viktoriji, glavnom gradu Goza
 • Krstarenje do ostrva Komino i kupanje u čuvenoj Plavoj laguni
 • Celodnevna ekskuzija na Maltu i poseta srednjovekovnom gradu Valeti

Smeštaj

Dvokrevetna soba apartmana rezidencije Migiarro
Dvokrevetna soba rezidencije Migiarro

Migiarro rezidencija je u istoj zgradi gde i škola. Ukusno sređena tri apartmana imaju svaki tri klimatizovane dvokrevetne odnosno trokrevetne sobe sa kupatilima koja se dele, prostranu dnevnu sobu, kompletno opremljenu kuhinju i terasu.

Možete deliti sobu sa drugim polaznikom iz koledža a postoji i opcija rezervacije jednokrevetne sobe.

Penthaus na poslednjem spratu poseduje dve dvokrevetne spavaće sobe. Prostrana terasa na krovu zgrade nudi veličanstven pogled na Gozo i Maltu i idealno je mesto za druženje i planiranje aktivnosti. Bežični internet je besplatan u rezidenciji. Boravak je na bazi noćenja.

Grand Hotel, Gozo

Na samo deset minuta hoda od školske zgrade nalazi se hotel Grand, kategorizacije četiri zvezdice, koji nudi standardne dvokrevetne sobe i luksuzne apartmane. Sve sobe su klimatizovane, imaju kupatilo, a bežični internet je dostupan u lobiju. Boravak je na bazi noćenja sa doručkom uz mogučnosti doplate za polu ili pun pasnion.

Cenovnik i datumi programa

Škola IELS na ostrvu Gozo zatvorena je u periodu od 1. januara do 28. aprila. Individualni polasci organizuju se svake nedelje. Smeštaj se koristi od subote (dolazak) do subote (odlazak) ili od nedelje do nedelje.

2023 CENE – ENGLESKI JEZIČKI PROGRAMI NA OSTRVU GOZO, MALTA
IELS (Institute of English Language Studies)

Cene za kurseve engleskog na ostvru Gozo, Malta
Engleski jezički programi na ostrvu Gozo – cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sa jezičkom mrežom Verbalisti sva plaćanja vrše se (deviznim nalogom za prenos) u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Letovanje i ucenje engleskog, ostrvo Gozo, Malta

U cenu je uključeno

Kurs engleskog jezika, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, nastavni materijal 30€, i smeštaj prema ponudi u tabeli

U cenu nije uključeno

Registracija 50€, avionski prevoz, pripadajuće aerodromske takse i transferi/prevoz aerodrom-smeštaj na ostrvu Gozo, lokalni prevoz na ostrvu Gozo i Malti, i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Vodimo vas kroz program i školu IELS na ostrvu Gozo

Kako izgledaju aktivnosti i ekskurzije na ostrvu Gozo

Upoznajte ostrvo Gozo 🙂

Engleski jezički programi na ostrvu Gozo – imate pitanje ili želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?