Učenje italijanskog u Veneciji za vreme Karnevala

Ucenje italijanskog i karneval u Veneciji, jezicka mreza Verbalisti

Venecija je istorijski grad sa bogatom i burnom istorijom. U srednjem veku Republika Venecija je bila jedna od vodećih sila u ovom delu Evrope. Na njenoj teritoriji su se odigravali krstaški ratovi. Bila je centar i raskršće trgovačkih puteva, posebno pšenice, začina i svile. Od XIII do XVII veka Venecija je bila centar umetnosti i poreklo nekoliko umetničkih pravaca.

Kursevi italijanskog za vreme karnevala u Veneciji, VerbalistiKarneval u Veneciji 2015

Tema ovogodišnjeg karnevala su ukusna hrana, kvalitetno vino i dobro druženje, pa se u skladu s tim karneval održava pod imenom: “The most delicious festival in the world!” (Najukusniji festival na svetu!). Pored centralnog programa pod otvorenim nebom, koji se odvija na trgu Svetog Marka, na mnogim pjacetama, ulicama i mostovima posetioce će zabavljati svirači, akrobate, klovnovi i mađioničari uz ponudu najboljih vina i jela venecijanske kuhinje. Karneval se ove godine održava od 31. januara do 17. februara.

Zašto da ne spojite lepo s korisnim, produžite boravak u magičnoj Veneciji dok učite jezik i upoznajete taj predivan grad na vodi? Predlažemo kurs italijanskog u jednoj od najboljih jezičkih škola u Italiji – Istituto Venezia:

Voznja gondolom u Veneciji, Verbalisti
Polaznice jezičke mreže u vožnji gondolom u Veneciji

Institut Venecija (Istituto Venezia) smešten je u palati na Trgu Santa Margerita, u centru Venecije. Smeštaj je obezbeđen u porodicama, apart ili u rezidenciji Redentore u okviru kapucinskog manastira na ostrvu Đudeka, dvadesetak minuta hoda udaljenom od škole. Okružena je vrtom punim vinove loze i starih maslina iz kog se pruža predivan pogled na Lido i južna venecijanska ostrva San Servolo, San Lazaro i Le Gracije.

U okviru programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti u toku popodneva i večeri (obilasci muzeja i znamenitosti Venecije, večere u tipičnim italijanskim restoranima), i po jednu celodnevnu ekskurziju nedeljno.

Jezička putovanja su najbolja opcija za današnji turizam; ona pružaju daleko više mogućnosti za turističke obilaske i zabavu a da pri tom učite jezik i upoznajete nove prijatelje, i sve to po cenama mnogo povoljnijim nego kada biste uplatili klasičan turistički aranžman za isti period boravka u inostranstvu.

Mesta u rezidenciji Redentore se veoma brzo popunjavaju, pa se preporučuje što raniji upis.

ITALIJANSKI U ITALIJI

Pogledajte i druge naše programe za učenje italijanskog jezika u Italiji na sledećim linkovima:

La mia ROMA, jezičko putovanje (italijanski), DILIT IH
Rim, italijanski jezik – DILIT IH
Milano, italijanski jezik – LINGUADUE
Firenca, italijanski jezik (16+ god) – LINGUAVIVA

Najpopularnije programe regionalne jezičke mreže Verbalisti za učenje engleskog, nemačkog, španskog, italijanskog i ruskog možete pogledati ovde.

_

Imate komentar ili pitanje?